Dnešní jízda-brrrrr

prohledat
39 příspěvků (zobrazeno 1 až 39) od 12.01.2008 do 19.01.2008, založil/a aceboss
řadit dle data
15:36:21
19.01.2008
Matt-110Rten druhej
-> aceboss: ty hráávo to si měl docela štěstí že ti neupadlo ale děda někdy v létě jel z opelem astrou a zvíšil malinko rychlos a kolo začalo bouchat tak zastavil a všechny povolený byl to pro něj strašnej šok protože toho opela má už od roku 1996 a má najeto asi 30 000km ale v posledním půlroku ho negarážoval a kola mu trošku orezli a když sme to vobhlíželi tak na tom šroubu byla servaná rez takže mu to náká kurwa povolila8
09:10:56
19.01.2008
King
-> gabo00000: Ale stejně jako v případě ostatních matic na autě platí, že oba extrémy jsou špatně4 Těch zhruba 100Nm a "na krev" je taky velkej rozdíl. Mě taky jeden šašek v začátku mojí motokariéry cpal, že na fajfku se při utahovaní šlape nohou váhou těla :)
19:23:10
16.01.2008
gabo000000 - zrušená registrace
no tak na tuto temu mam jednu malu prihodu 1

Kamos a vjednom sused mi v kuse prizvukoval ze nemam dtahovat tie matice na krv pac sa to pocas jazdy dotahuje samo..ze on to stale dotahuje len tak normalne...ze vôbec nie na silu...a raz jedneho pekneho slnecneho dna mi vola ze ci mu nemôzem na koniec dediny doniest hever..a ja sa pytam ze na co?...a on ze mala nehoda a nema hever...ymslel som ze defekt...a ked som dosiel na miesto cinu tak som zistil ze mu uletelo koleso....smiali sme sa na nom s kamosmi asi 2 tyzdne ale odvtedy tie sruby zacal zatahovat poriadne3 3 3 3
19:17:16
16.01.2008
pipo1128
Luky.

nie lebo nemala dialnicnu znamku3 a druhy krat ani spetne zrkadlo3
11:38:59
16.01.2008
Luky
-> pipo1128: Nebylo to třeba kvůli dálniční známce?
22:27:25
15.01.2008
pipo1128
no stym skolom mame v rodine tiez ale iny pribeh... raz rano brat zo sesternicinym muzom isli ku felicii ze idu ocistit pred jazdou predne skolo a ako tak cumia sklo nikde... dorana im ukradli celne sklo spred cinzaka...ta chudaci v zime cez cele kosice bez skla6 az kym neprisli do servisu... no a ako natruc o mesiac mozno mesiac a pol isla sesternica rano k felicii ze ide na firmu a pozera celne sko zase nikde...to uz musia byt ku.vy ked 2krat ukradnu celne sklo na tom istom aute...
20:04:56
15.01.2008
myschaak AZNP K.Hora
-> J3STER: to je taky veselý...8
20:03:31
15.01.2008
J3STER
-> myschaak: Kdysi dávno za minulého režimu dělal otec zásobovače, a měl na starosti zásobování kadeřnictví na okrese. Do jednoho jim výlohou vlítlo kolo z náklaďáku. Ještě že to bylo v době kdy v kadeřnictví nikdo nebyl.

A nebo mu v zimě pro změnu nějací hajzlíci kamenem rozbili čelní sklo na dvanácettrojce. Bylo to za jízdy. Sklo jenom popraskalo, ale nevysypalose. Protože neviděl na cestu musel okamžitě pěstí sklo vyrazit. Domů dorazil zmzlý až na kost. Jízda v zimě bez čelního skla musela být opravdu nezapomenutelný zážitek.
18:56:11
15.01.2008
myschaak AZNP K.Hora
-> Matsoft: to sice jo,ale já bych s tim musel žít nadosmrti...8
00:28:37
15.01.2008
Matsoft
-> myschaak: nj, ale to nebyla tvoje vina, ale vina servisu.
22:14:11
14.01.2008
Kloggie
-> J3STER: jo, dobrý, prej to nějak ubrzdil tou ručkou a přijel zpět. Nicméně to dědu nasralo a fotr měl na chvíli utrum s auťákama. Jo a byl to Moskvič 407, řazení pod volantem a ručka po vzoru amerik pod palubkou:))
21:01:47
14.01.2008
myschaak AZNP K.Hora
taky jednu přidám,když jsem ještě jezdil s t815 kontajnerovkou....vzadu prasknul rám,odvezlo se to na zavaření...pak se přivezlo,já dostal klíče a jezdi,že ale sundavali v opravně kola a že to nepřetáhli o tom nikdo ani nepíp....tak si vesele přes kolín ve špičce vozím 7m3 písku a začal jsem pozorovat na tom starym verku zas o jeden zvuk navíc,co to je nevěděl jsem.....až když jsem přijel na stavbu tak kolega ať zastavim,že se vzadu něco blejská...a ejhle kolo se povolilo...tak prej couvni metr dozadu na trámek...no ale kolo po půl metru vypadlo přes matky ven....tak jsem si řekl,kurva ty bylo štěstí....jinak všech 10 šroubů,matek podložek ko...oba disky z tupláku taky,oprava cca na 4hoďky....nikomu to nepřeju,vypadnou to kolo třeba někde v křižovatce a rozjet se do zastávky plný lidí tak už třeba dneska nesedím na netu ale jinde
20:50:48
14.01.2008
J3STER
-> Kloggie: A co se dělo dál.... Byl děda v pořádku? 9 4
20:19:33
14.01.2008
Kloggie
-> aceboss: mě se to taky jednou stalo, zapomněl jsem utáhnout matky a v zatáčce se mi vtěl volant, tak ke krajnici a dotáhnout páč mi hned prolítlo hlavou - ty vole tys to neutáh... Mno tohle je ještě dobrý, ale táta jednou dělal brzdy a šel se vychcat a děda nic netušíc sed do auta a odjel, no a pod kopcem zjistil že brzdí jenom ručka.
17:18:16
14.01.2008
MerHanz
-> aceboss: já si myslím, že u mně to byla něčí pifka. Asi toho magora co machroval s fávem jak mu hrabe, a cco to mám za sračku, tak sem mu řek ať to zkusí na zpátečku, Ať je to vyrovnaný a ve fávu zapraskalo a nejelo, taak sem ji dal kouř a ujel do prič, Asi si mně spravedlnost našla. No nic hlavně že se nic strašnýho nestalo. Ale u tebe to musel bejt zajimavej pocit.
16:53:34
14.01.2008
aceboss
-> MerHanz: Jako mě se to už taky jednou stalo ale to jsem slyšel klepání a matky byly jen povolené o otáčku či c ale právě ted jse dojel v poho ke kámošovy šel k němu na byt a odjížděly jsme pryč a nic jsem neslyšel až do té zatáčky je to pár metrů ale taky bylo zajimavý to že všechny matky se našly skoro na stejným místě zhruba v okruhu 2m črtvecečních.Nevím co si o tom mám myslet jestli mi to kolo chtěl někdo vzit nebo si ze mě udělat srandu sice je pravda že tam jednomu borci ležím v žaludku.Už jednou mi přešel celý auto tak byl ihned potrestán,ale od té doby byl klid.Nevim pravdu se už asi nedozvím 8
16:35:44
14.01.2008
MerHanz
-> aceboss: já sem v létě lítal u nás po mněstě a po návštěvě jednoho supermarketu sem valil ke kámočce a to teda docela z vostra. a když sem k ní dojížděl, tak sem slyšel klepání od zadu, takj ztlumim rádio a poslouchám ,ale nevěděl sem co to je, tak sem pomalu pokračoval a po pul kilometru už to klepalo jak sviň tak sem koukal zase na kola a už sem to pak viděl 3 matky nasráč povolený a ta 4 držela v poho.Tak sem na to taky koukal jak tele.
16:05:19
14.01.2008
Syny
-> Labros: jj ale v zime je to nekdy mazec 3
14:52:25
14.01.2008
Kalibán123 - zrušená registrace
-> Labros: 3 3 3
14:48:34
14.01.2008
Labros
-> Kalibán123: Samozřejmě u škodovky základem spolehlivé činnosti je nepřetržitá sluchová analýza všech zvuků vydávaných strojem za jízdy.
14:24:04
14.01.2008
-> Labros: No co neříkej že to není pravda člověk místo rádia aby poslouchal auto jaké vydává zvuky 3
14:10:05
14.01.2008
Labros
Kalibán123 14.01.08 12:57:15 napsal: -> Luky.: už poučen že značka škoda jakmile začne vydávat divné zvuky něco to znamená

3
12:57:15
14.01.2008
-> Luky.: Taky tak až na to povolení kola naposledy jsem například přehazoval gumy a já guma ty šrouby jen dotáhl rukou a pak na to zapoměl takže si takhle přehodím zadní kola všechno zabalím a že jedu dom no po tom co jsem se rozjel na 50km/h slyším divné zvuky už poučen že značka škoda jakmile začne vydávat divné zvuky něco to znamená tudíž co nejdřív zastavím na bezpečném místě a první co kontroluju byly kola no samozřejmě šrouby volné jak prase takže okamžitě dotahuju a pak už bylo vše ok opravdu ten kdo slyší divné zvuky a nic nedělá nic nezkontroluje tak je debil
12:51:10
14.01.2008
Luky
-> King: Mě se taky povolilo zadní kolo. Začalo to bouchat, tak jsem zastavil, závadu vcelku rychle opravil a pokračoval. A dost dobře nechápu situaci že někomu začně v autě něco mlátit a on jede dál s tim že to určitě nebude nic vážného. A pak se diví že mu kolo upadne. Takže doufám že zrovna nepojedu proti...
08:47:23
14.01.2008
King
To jsou story :) Moje zkušenost s matkama/šroubama na kolech je taková, že jediná síla, která je schopná způsobit povolení za jízdy je člověk. Ať už moje či něčí blbost při utahování. Naposled můj "oblíbený" autorizovaný servis, kde mě soudruzi po garančce poslali do světa s autem, který mělo všech 20 šroubů nedotaženejch správným momentem, což se po 40km projevilo naplno. Shodou okolností jsem dojel na zpáteční cestě akorát na dvůr jejich firmy a po pár vteřinách diagnostiky jsem už s "fajfkou" a se vzteklou matrou na rtech ("čuráci, píči, hovada...." :) dotahoval. Jako na zavolanou se objevil jeden z těch jejich vohnoutů, kterýmu jsem vcelku slušně komunikoval můj problém. Ten ovšem bez omluvy jenom konstatoval, že to dělal kolega a že ta pistole poslední dobou halt nějak zlobí, no9 S tím nemělo cenu polemizovat, takže mantru jsem si opakoval v duchu a odjel :) Druhej den, kdy jsem šel do servisu podepsat fakturu, jsem s ohledem na další možný nešťastníky radši mezi řečí naznačil jejich šéfovi, že je dobrým zvykem utahovat kola (vzhledem k povaze možných následků) stylem "kšandy a opasek", tzn. po utažení pistolí, ještě poctivě přetáhnout momenťákem....
07:25:08
14.01.2008
Gryzly
-> Embeso: tak já jednou protáhl všechny závity závitníkem, celý sem to namazal a přes dva roky se to nepovolilo.

jinak jsem si taky jednou zapomněl dotáhnout zadní kolo. Nakonec mi po mocném bouchání při rychlosti asi 20km/h upadlo, zustalo v podběhu. Já myslel ž to bouchání je ukrajinský ložisko který jsem tam před kilometrem měnil.
23:02:37
13.01.2008
pipo1128
no ja tiez pridam jednu skusenost... isiel somasi 7km a vychadzal som z dediny mal som uz 90 a zrazu mi buchol zadok dole a pozeram ako ma moje 8" ARC obieha... zastal som,dal som auto na zdvyhak a pozeram ze vsetko v poriadku nic nezlomene len vsetky 4 matky nikde...koleso nejakych 70metrov v luke odomna... zavolal som ocovi priniesol matky namontoval som a pokracoval dalej... tiez som necapal ako mohlo vsetky 4 matky odkrutit.... ja som zato ze niekto chcel cmajznut koleso... odvtedy kontrolujem aspon rukou vzdy ked idem niekam na aute a uz nosim aj nahradne matky6 inak sorry za ten roman3
22:24:16
13.01.2008
jarin
Teda já mam spíš opačný skušenosti, a to i když jsem to namazal tak jsem to při příštím přezouvaní nemoch skoro povolit3 a věřil bych tomu že se někomu chtěli přilepit ruce, jestli tam maš pěkný gumi??
21:20:10
13.01.2008
rsvancara
Me se to jeste nestalo protoze se to stalo otci, se kterym jsem jako malej jel (u spolujezdce nas opustilo kolo do pole ..., pred jizdou ho menil a nedotahl). Takze si na to davam sakra pozor ....
19:28:39
13.01.2008
UltraFan.
-> Syny: presne tohle se stalo me...diky bohu ze se mi nic nestalo a to sem jel taky 130 po prazkym okruhu8

Blbec sem si to pak vycital, ted si davam obrovskej pozor
20:24:43
12.01.2008
Syny
-> aceboss: Mno ja s tim jel 130km/h :) A predni kolo melo povoleny vsecky 4 matky...
20:22:44
12.01.2008
aceboss
-> Syny: No já ne jezdím zajíždět motor takže v klidu těch 110 lítam když jsem viděl to kolo jak drží a je opřené o lem a uvědomil co se mohlo stát tak69 68 Tak mě přešel mráz po zádech 17

-> J3STER: Matky mám origo druhovýrobě nevěřím.
19:49:12
12.01.2008
Syny
-> aceboss: Dle me se sami jen tak ze srandy nepovoli, natoz secky 4... Me se tohle stalo s prednim kolem, ale to byla moje chyba - ja to zapomel utahnout...
19:30:57
12.01.2008
COL
Je to divny, aby se povolily vsechny 4 najednou.... Ovsem neco podobneho se mi stalo na zadnim kole - ale po te, co zacne byt kolo volne, se s autem neda jet. Jel jsem zrovna pres Sobeslav a slo to celkem rychle, od prvniho divneho klepani do nejetelnosti jsem ujel ani ne 100m. Matky se ani moc nevytocily... Kolo bylo namontovano asi 5000km pred udalosti a ujel jsem s tim celou dovolenou, moznosti to povolit po tom bylo pomalu, auto nikde nestalo vic nez 15minut. Ale na to, aby se tohle stalo musi byt povolene nebo spatne utazene vsechny 4 matky. Jinak to dopadne zcela jinak - to uz bylo horsi, predjizdel jsem do kopce, asi 120km/h a najednou lup a vibrace, jako kdyz se jede po prazdnem kole, tak zastavim a koukam a vsechna kola nafoukla. Az pak jsem si vsiml ze na jednom zadnim kole chybi sroub a zbyvajici matky jsou lehce roztocitelne, ale bez nejake vetsi vule... Proste ten jediny dobre utazeny sroub, ktery to kolo poradne drzel a se v miste, kde opousti naboj utrhl a uletel... zaver at si udela kazdy sam.
19:24:26
12.01.2008
J3STER
-> aceboss: To se mi nezdá že by se povolily všechny matky najednou- je to velmi malá pravděpodobnost. Spíš tomu pomohl nějaký závistivý ha*zl.8 Máš doufám origo matky. Protože ty co jsou v obchodech je polská výroba. Mají dosedací plochu místo tvaru koule rádius. Pak by se mohly snadno povolit. 4
19:12:13
12.01.2008
Embeso
ahoj.kamarád stojí s fávem na sídlišti.koupil si kola muziku atd.jednou jsem jel ráno do práce a auto leželo na zemi úplně očesaný.kámoš skoro brečel když to viděl,ale dal to do kupy a koupil další kola a konečně i bezpečáky,nevim jak mohl mít ty první bez nich,no a jednou jel a zničeho nic ho to hodilo z pruhu naštěstí na autobusovou zastávku.už předtím se sice ozývalo bouchání a rázy do volantu,ale ty kola měli pokličky a nějakej zmrd je sundal,nepřekonal bezpečáky,tak to povolil a pokličky vrátil zpět.takže věřim kámošovi,že si toho nevšim.bouchání ho sice varovalo,jenže už kdysi měl problém s poloosou a dělalo to něco podobnýho,tak to hned neřešil a byl si jistej,že s tím dojede.jinak matky se ti můžou sami povolit jenom když je namažeš.to se zase stalo jinýmu kamarádovi.projevil přehnanou péči a pak ho předběhlo kolo-bílá 120L
19:07:06
12.01.2008
Maxx
podle me je to blbost me se kolik krat stalo ze se povolili ale vzdycky jen jedna....
19:06:32
12.01.2008
Apple STS Chvojkovice-Brod
mě se tuhle to samý stalo na dodávce a tam jich je 6, taky se auto najednou po 50 km začlo vlni a když sem zastavil tak koukám a všechny skoro venku9
18:59:21
12.01.2008
aceboss
Dneska sem vytáhnul TeResku abych mohl zajíždět motor a stavit se ze Gabrielem jel jsem ještě pro kámoše a jak od něj odjíždím tak v pravotočivé zatáčce kdy jsme jel asi jen 30-35 točím a nejdnou se auto rozvlnilo a zadek mě předběhl tak jsem to chtěl srovnat a nic zastavil jsem vylezu co se stalo a koukám 9 9 levý zadní kolo ačko jako prace matky nikde akolo drželo asi na cca 3mm v kole a nahoře to bylo opřený o lem ještě že mám 185 a že to ten lem nepustil ven ale ted se chci zeptat.Je možné aby se všechny 4 matice najednou povolily a vytočily se ven mám totiž podezdření jestli jim někdo nepomoh8máte někdo podobnou zkušenost jinak ted sem nikdy kola sendávál už nějakej měsíc tam sou.Co si o tom myslíte je to možný aby se všechny povolily 8 ??
Extreme Tyres