skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vůle v řízení!
prohledat
23 příspěvků (zobrazeno 1 až 23) od 02.06.2004 do 27.01.2005, založil/a
no jasný tak tohle jsem chtěl vědět oba dva jsme mysleli to samé ale nemohli jsme se domluvit díky
-> .Viki: no kotouče jsou totožný a brzdiče snad sundáš z nápravy a necháš je na autě,že

ale když tam dám normální kotouče z užovky, a normální brzdový třmeny tak to pujde ne?
-> .Viki: jako,že má trochu jiný brzdiče

-> Luděk: jak vy brzdách? potřebuju vědět jestli můžu dát nápravu ze stovky na úžovku

-> .Viki: relativně a rozměrově ano,liší se pouze v brzdách a v typu maznic

ještě jsem se chtěl zeptat je skutečně náprava ze 100vky stejná jako z užovky?
-> .Viki: u maticového řízení je potřeba věnovat pozornost i spojovačce a pomocnému čepu řízení,pokud tyhle dvě věci nejsou v cajku,tak to řízení pořádně nefunguje
no uvidíme já zkusím jinou nápravu a pak se ozvu jak to dopadlo
-> .Viki: jina naprava je draha, me kamos vymenil ty rejdaky a je to tak o 60% lepsi, pak se chystam vymenit ty cepy u prevodky, ale ty jsou i s nejakou tyckou a to tu nemuzu sehnat(stoji asi 600 a ty rejdaky jsem koupil za 300 - myslim) ale pak se jeste musi na geosku. kdybych mel kupovat napravu, tak jedine s hrebenovym rizenim
-> Stepix: a co s tím budeš dělat? mě napadlo sehnat jinou nápravu
-> .Viki: jestli mas sneka, tak si muzem podat ruce, me to dela taky a je to tema cepama hned za prevodkou, nebo rejdovejma.
-> Ondra04: kamikovi to delalo presne to samy a zjistil ze mel sisaty disky
-> Ondra04: kamikovi to delalo presne to samy a zjistil ze mel sisaty disky

mám na autě taky vůli ale je to i při tom když stojím na místě a volantem můžu klidně pohybovat, převodku jsme už měnili a je to pořád stejné, ymslíte si že má cenu dávat nové kuláky a svisláky nebo je lepší zkusit jinou nápravu?
Pokial sam nezistis v com to je, tak hocijaky servisak Ti povymiena miliuon veciu a moze to kludne byt az tou milionprvou. U mna to nik netipoval na ohnute naboje, lebo to sa asi len tak nevidi, a ja sam som na to prisiel uplnou nahodou, ked som kontroloval hadzavost (alebo skor hrdavost :) ) kotucov.
Tak toho je trochu moc čím by to mohlo být!! Nemáte spíše kontakt nebo o někom nevíte, kdo by to byl schopen opravit!! Dík
Skus si prejst kus na dialnici. Ak sa ten volant bude v dlhych zakrutach postupne utisovat a nazad rozklepavat, tak je to v niecom rotujucom, teda koleso, kotuc, naboj, lozisko. Tie puzdra potom nie su pricinou ale naslekom ako u mna. Akurat sa neviem dokopat k vymene kriveho naboja.
jmenuje se to pouzdro hřebenu a stojí to asi 10,- kč,je zaměnitelný z Fáčkem a tam je i mohutnější,zároveň se vyplatí dát i nový manžety a vazelínu dovnitř místo původního oleje

To je na 90 procent vymlácenej silon na pravé straně hřebenu co vymezuje vůle. Pak má pravé kolo proměnlivou geošku a trošku to klepe. Dá se sehnat za 20,- z Fáčka a je kvalitnější
No pokud to chceš dát do pucu, chce to vyměnit svisláky, kuláky a zkusit na převodce vymezit vůli nastavovacim šroubem. Pak to chce ale zkusit, aby řízení šlo v celém rozsahu lehce. Pokud to nepujde, tak novou převodku. Taky bejvá vůle okolo takovýho vodicího kroužku na konci trubky v který je schovanej hřeben.
Když za klidu vendluješ volantem je tam cítit vůle ? Nebo pokud vezmeš za kolo není tam něco cítit ?
Pokud bys měl řízení na výměnu, tak bys to na volantu určitě musel poznat. A pokud to dělá jen za určité rychlosti a jinak není žádná vůle v řízení cítit, tak to ničím jiným než nevyvážrností kola být snad nemůže.
Pokud bys měl řízení na výměnu, tak bys to na volantu určitě musel poznat. A pokud to dělá jen za určité rychlosti a jinak není žádná vůle v řízení cítit, tak to ničím jiným než nevyvážrností kola být snad nemůže.
Pouze klepe volant. Kola jsem, ale vyvažoval a dokonce jsem přehodil zadní za přední. Je to stále stejný!!
-> Ondra04: A má to řízení vůli nebo se jen klepe ten volant ?
Pokud ti to jen klepe při cca 100km rychlosti, tak bych to spíše tipnul na nevyvážená kola na přední nápravě.
Pokud ti to jen klepe při cca 100km rychlosti, tak bych to spíše tipnul na nevyvážená kola na přední nápravě.
Mám vůli v řízení (Rapid) a potřeboval bych to opravit. Když jedu asi 100Km/h nedá se skoro udržet volant. Je nutný vyměnit řízení a převodivku řízení nebo se to nějak opravit?Byl jsem s tím v servisu a tvrdili vyměnit! Co vi na to? Dík