skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zamknuté dveře u Felicie - navždy
-> groal: jsem to necetl cele ale taky se me stalo nechal jsem si udelat novej zamek za 200-300 Kc a mam klid musel jsem poslad myslim do fabu klic nahradni a oni mi ho za 14 dni i z new zamkem poslali z5
-> Gryzly: Jo to mas vlastne pravdu on ho sice odemkne ale ten druhej tim ze se neotevre da zas prikaz zavrit. Takze omluva za mystifikaci.
-> groal: měl jsem stejnej problém....zamknout od řidiče šlo ale odemknout vůbec,byl to motorek centrálu,držel mi to že nešlo ano pořádně otočit klíčkem,od spolujezdce pohoda...zkus vyměnit motorek u řidiče,dneska stojí novej okolo 100kč
-> Drda: Sedačku nemusíš vyndavat...
-> Kuladmin: ten centrál se to pokusí otevřít ale jestli je to u řidiče nějak blokovaný, tak se ty motorky prostě pohádaj a neotevře to.
Asi ti upadlo jedno z tahel a zaseklo ti cely zamek - spadlo do nejake blbe polohy. Nebo se rozsipal zamek. Je trosku divny ze ti od spolujezdce neotevre zadni dvere - pokud tam mas moturek s 5 fousy tak by to melo jit.
Central mi normálně odemkne celý auto, ale teď odemkne jen dveře u spolujezdce a zbytek musím ručně, u řidiče to nejde vůbec... tak snad se to podaří rozebrat...
a normalne Ti od spolujezdce dvere oteviraji centralem cely auto? Nektery to mozna neumej. Nekdy to chce celkem dost pokusu. Me se teda ten kolik zasekne nekde v pulce a pak nejde nikam ani hrubou silou. Vzdycky zamykam a odemykam a zaroven za nej taham, dokud nad tim nezvitezim. Jinak zbyva sedacku ven, calouneni dolu a podivat se co se stalo 

-> groal: a auto ti stalo normalne vevnitr v teple?nebo stoji venku?zkousel jsi do zamku striknout nejakej olej na promazani?a to mas ty stary zamky nebo ty oboustranny?
No to pravě nejde. Do auta se dostanu pouze přes dveře spolujezdce, a i když mam central, tak se otevřou jenom ty jedny.... ty druhy jsou prostě zablokovaný ( a zadní musím otevřít ručně ), co s tím?
zasekavaji se mi takhle zadni dvere. Asi motorek centralu. Pomaha nekolikrat zamknout a odemknout a uvolni se to.
Potřeboval bych pomoct. Normálně jsem zamknul dveře - vždy bez problémů ( přední - řidič ) a když jsem se je pokusil odemknout tak to nejde. Normálně klíč zastrčím ( mám central na všechny dveře), klíček by měl snahu se otočit, ale jen trošku a pak už je to na zlomení. Když jsem se pokoušel vytáhnout kolík zevnitř, tak jsem použil dost velkou sílu, ale opět bez výsledku. Poradí mi někdo co mám dělat? Jak to opravit?