skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
kde plechy, vystuhy karoserie?
prohledat
72 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 17.10.2007 do 28.02.2008, založil/a gabo000000 - zrušená registrace
-> VeTëV: mne to takto staci...stejne to nieje vidiet

-> gabo00000: sak ja taky :-)) secko jde kdyz se chce :-))
-> Honza "Bobr": radim se k temto debilum taky
-> Honza "Bobr": radim se k temto debilum taky

-> VeTëV: No já bych řekl, že se stim vůbec sral . . . tohle byl jeden z důvodů, proč šla skodule z domu.

-> VeTëV: no ale ja som daval new aj ten bocny plech
ten bolo komplikovane vymerat

-> gabo00000: ale tak vzit plech ohnout dve hrany a navrtat tri dirky :-)) praci na 5 min? 

-> VeTëV: co sa ti na tom nepaci
podla mna su celkom pekne ....tie velke diery do toho nechcem...a inac tvar +- zodpoveda a mna vyzor az tak nezaujma..je to cca ako origo a moje moznosti neumoznovali to spravit lepsie..som rad ze to vyslo tak ako vyslo

-> gabo00000: kazdopadne ja se snazil to udelat tak aby nebylo poznat ze sem si to klepal na kolene - coz ty jsi se s tim moc nesral .-))
-> Syny: ja si davam pozor..mam relativne drahy fotak takze musim davat pozor

-> gabo00000: to sem jeden cas delal taky, nez sem zjistil ze olej a brzdofka fotaku dobre nedelaj :)
-> VeTëV: no vidis..ber si priklad zomna..ja makam aj fotim

-> gabo00000: nemuzu najit ic co by bylo nejak vypovidajici - holt jsem spis makal nez fotil :-))
-> VeTëV: este nemas fotky?
lebo ja uz mam

lebo ja uz mam

-> petr s: ani nevies ako by som ho teraz potreboval

-> gabo00000: -> gabo00000 17.10.07 18:11:54: Tyhle nosníky byli za 100 kus

-> VeTëV: to je v pohode aj ja som uz na to zabudeol..keby si bol taky laskavy a omrkol to..celkom by mi to pomohlo..nejaka ta inspiracia

-> gabo00000: ty vole nekde snad jo - ja sem na to uplne zapomnel :-))
-> VeTëV: nemas to foto?

aktual nevie nahodou niekto o tej vystuhe do zadu?
-> Gryzly: uz som si objednal 1mm
len kafre mi do toho snezenie

-> gabo00000: tak si tam udělej jen dvě díry na trysku an stříkání dutin. jak chceš, ale pamatuj taky na odlehčení toho tvoje závodního stroje. úprotobych taky zbytečně neplýtval 1,5 plechem který se už blbě ohýbá.
-> Tuxik: a ked tam spravim len zopar malich dier? ked tam spravim velke diery tak sa tam lahsie dostane voda ako ked budu len o priemere cca 6mmhm, takych 8 -10 dier o priemere 6mm?
-> gabo00000: ale dostane... vzdusna vlhkost je svine a kdyz tam nebudes mit odtokovy dirky, tak tam bude kondenzovat az se jednoho dne dostane ven sama
-> Gryzly: este taka mala otazocka ...naco to ma dychat? naco su tam tie otvory? aby tamad voda mohla vôjst a potom aj vytiect? ked ich tam nedam tak sa tam voda nedostane a nebude mat co vytekat...

-> Skoda RBK: no ja prave z lemami prahmi a takymito csatami nemam ziadne problemi....
-> gabo00000: no sak ja som reagoval hlavne nato ze ked si tam hodil tu fotku toho zadneho nosnika ze chces novy a chces ho varit, take veci ako su blatniky, lemy, prahy berem ale nosne casti vyvarovat je podla mna uz dost no....

jedna kapsa musela prec pac mal som tam predtym akumlator a sustavne tam kvapkala kyselina...takze radsej som to vyrezal...zltou se oznacena origo vystuha ktora sla prec a ide tam nova pac som vyrezal kastlik baterky a ta vystuha by tam potom tak saredo koncila tak radsej to dam od jedej vystuhy po druhu...drziaky pozdlznich ramien uz mam zakupene nove...stare neboli az tak zle ale vsak par stovak ma uz nezabije....co dodat...podla mna do konca mesiaca to mam hotove...len nech nezacne tak skoro mrznut a snezit.....
vzadu je to kusa viac roboty ale podla mna nic hrozne....
-> Gryzly: tak bude....len som dufal ze by mi to ulahcil jeden novy diel ktory by som musel uz len navarit...inac vadilo by keby som to spravil z 1.5ky plechu?????
inac awto vvyzerat momentalne takto......podla mna nanom nie je az tak vela roboty a videl som uz aj horsie....-> Skoda RBK: naozaj neviem ako u vas filip ale u nas uz taketo zachovale skodovky ako je moja nejazsdia...a este som nemal docinenia zo ziadnou skodovkou na ktorej by nikde nemola hrdza...
miesta kde je potrebne zvarat som vyznacil cervenou..
inac awto vvyzerat momentalne takto......podla mna nanom nie je az tak vela roboty a videl som uz aj horsie....-> Skoda RBK: naozaj neviem ako u vas filip ale u nas uz taketo zachovale skodovky ako je moja nejazsdia...a este som nemal docinenia zo ziadnou skodovkou na ktorej by nikde nemola hrdza...
miesta kde je potrebne zvarat som vyznacil cervenou..
-> Skoda RBK: k môjmu awto ma prporve viaze velmi silne puto a pochibujem ze najdem nejaku zdravsiu karoseriu ako je tato...mozno po vyvareni..ale origo neverim...a dnes kto uz vyvaruje skodovku ta to berie len tak ze aby bolo...podla mna moje awto je perfektne zachovale a netreba nanom vela veci vyvarit...ja som vela veci vyrezal aj preto lebo tam bola len mala hrdza ...chcem to mat proste super...a aby som sa toho uz viac nemusel dotknut....
-> VeTëV: sice to jinak vypadá ale venkovní tvar to má stejnej, z jedničky plechu a je to prohnutý aby z toho voda těma dírama odtíkala. To neměla být replika, ale auto na prodej a na denní ježdění. ;-)
-> Gryzly: strasna prasarna )) ale fcni - ja se sapon snazil napodobit origo tvar

-> gabo00000: Tabule plechu a není co řešit.
Otvory tam udělej aby to dýchalo.
Otvory tam udělej aby to dýchalo.
Zdenekz-svatá pravda
Gaboooo-na opravu podlahy,když jde o kusy,jsem si nechal naohýbat tabuli 2-1m,tl.1mm,přesně profil jako řada105-20-30,stálo to 1800.-Drahá sranda,na to když potřebuješ kousek,tak si ufikneš,ale být to musí.
Gaboooo-na opravu podlahy,když jde o kusy,jsem si nechal naohýbat tabuli 2-1m,tl.1mm,přesně profil jako řada105-20-30,stálo to 1800.-Drahá sranda,na to když potřebuješ kousek,tak si ufikneš,ale být to musí.

-> pinokio110: sebrat peníze,jinak se to léčit nedá

Zrovna to na fotce bylo asi za 8 000.-Ale to nebylo všechno,něco už z toho nákupu bylo odmaštěný a v základu schovaný.V plechařině mám ranec,je to mý hobby,vidím něco zajímavého,nevydržím a kupuju,je to nemoc.

-> gabo00000: vyser sa na tuto skodofku a kup si radsej nejaku zachovalejsiu este kym daka je a na nej sa tiez mozes hrat a nebudes varit pol auta a ten nosnik vzadu na prvej foto neni bohvieco varit, moj nazor, ak mas k autu nejaky citovy vztah tak sorry
-> pinokio110: az tak nie ale toto je parada..nastastie mam predok vyvareny ..a ani lemy nie su zle...takze mi treba len tie vystuhy...cca +-
ano...ta dialka je kruta vec....
este ten okraj podlahy by sa mi zisiel....hm....skoda ze unas toto nieje az tak jednoduche zohnat:(
inac aka bola cena tochto nakupu?
ano...ta dialka je kruta vec....
este ten okraj podlahy by sa mi zisiel....hm....skoda ze unas toto nieje az tak jednoduche zohnat:(
inac aka bola cena tochto nakupu?
Ted začal někdo dělat i zadní kusy podlahy,tady se dá ještě sehnat téměř vše,přesnost dílu je věc 2.Většinou druhovýroba.Na normál řadu to jde,na Rapo,Garde je to horší.At se daří,škoda,že nejsi blíž u čáry.
-> Tuxik: tak to skonci...inac v cechach to mate bezne? a kedby som to robil s plechu tak vadi ze tam nebudu tie otvory?
-> gabo00000: tak si sezen tabuli plechu :) a muzes klepat jako datel :)
prisiel som na to ze u nas sa nic neda zohnat

-> zdenekz: no aj ja som myslel ze len vodicova podlaha a uchyt stabilizatora a vsetko bude ok ..ale ked som demontoval zadnu napravu a mrkol som do dutin...

-> gabo00000: tak předek máš dobrej,ten bych s tebou hnedka vyměnil.Já se nějak nemůžu dokopat k tomu vyvařování kastle a přitom to mám měsíc zdemontovaný.
-> zdenekz: na ja to tak nerobim
prave to tu pisem ze to robim kazdy den a zatial som v tomto stadiu

-> gabo00000: Ten styl,že začnu drbat rez na kastli na jedný straně a než to udělám všechno tak uběhnou dva roky.Takže začneš tam,kde před dvouma rokama.

-> zdenekz: nechapem ta... aky styl mas na rozume?

-> gabo00000: -> pinokio110: chlapi neblbněte,pokud to děláte tímhle stylem tak to je nikdynekončící práce.Tady to udělám a za dva roky to mám na druhý straně.Rez to je věrný druh škodovky