skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vytopená pojistková skříňka felicie
Tak včera proběhla výměna gumy u předního skla, pry je teďka těsnější a tady když tu původní gumu odříznul, tak to tam bylo dost ve spodní části uprostřed rezavý, tak říkal, že to očistil a 2x vystříkal zinkem, že by to mělo pomoct. Tak uvidím. Pojistková skříňka je podle včeho v pořádku, je suchá a nic v ní po vysušení už nehučí a kontrolny samovolně nesvítí. Snad už bude všechno v pořádku a problém s vodou je odstraněnej. Tedy doufam, to zjistím až vyschne houba a pořádně zaprší :)
groal:já mám s feldou něco podobného když prší dlouho natečemě tam a nejde to nastartovat tak jsem dobil baterku ale pkaždý ji to ybije při dešti tak když vím že už někam nepojedu baterku vypojím
-> groal: co jsi jako myslel,že je vyrezlé,sklo,nebo gumové těsnění
felície měly ten problém,že se vyskytovaly menší čelní skla (výrobní vada) a tudíž tam zatékalo

felície měly ten problém,že se vyskytovaly menší čelní skla (výrobní vada) a tudíž tam zatékalo
Tak vse je vysuseno, vyzkouseno na PC a melo by vsechno klapat. Tak uvidim. Jinak vecer jeste jedu na vymenu tesneni predniho skla ( je pry mozné, ze je to pod tesnením vyrezlé ). Pry je to casto problem skodovek ( zadni dvere a predni sklo u Feliciií.
no vida, tak teče i do spešl "nemecke kvality"
zlatá 105-tka

-> groal: Mě jednou bouchla lahev Bohemky v kastliku, taky to vlitlo do pojistek, ale v bez problemu...
-> Syny: spíš to bude zoxidovaný a nebo spojený vodou
-> groal: Zkoukni ty pojistky jestli senaka nezkratovala a nevyslehla...
Vsak taky nemyslim hnedka...
-> groal: no igelit tam edávej dokud to pořádně nevyschne,jinak se s tím rovnou rozluč
Snad ne, ale s problemem zatikani uz se potykam taky dyl, snazil jsem se vsechno co slo zasilikonovat ( mezi plastem steracu a gumou okna mam silikon, ktery pokracuje i motorovou casti a mam ucpane i otvory smerek ke dverim, ale tohle jsem fakt necekal. Vzdycky byl maly prusak, trochu vlhci houba a ted tohle.... Asi to fak tece oknem, protoze nejvic je ta houba nacucla ve stredni casti auta za palubovkou. Uvidim co se s tim da delat. ted je pro me nejdulezitejsi aby auto fungovalo. Zatim budu jezdit s otevrenou pojistkovou skrinkou prekrytou igelitem... a asi necham pretesnit okno.
-> groal: to záleží kam až se dostala voda..rozhodně to nejdřív všechno pořádně vysuš a nejezdi s tím,dokud to nevyschne..a přetěsni to okno
-> groal: Chceš spálit i to PC jo

Mam na vecer domluvenyho autoelektrikare, ma i PC, tak to napoji, snad to bude pak v cajku.
nez predelavat pojistky bych radsi zjistil kudy tma tece a to opravil
Ja se se zetejkanim do auta sral rok...

Jeste posledni otazku. Vase rady jsou fajn, zaridim se podle nich, ale dokaze mi nekdo rict jeho osobni nazor, jestli to bude ( muze ) mit nejaky nasledky? Nebo po vysuseni by to melo byt v poradku. Myslite si ze zmizi ty rozsvicene kontrolky a zmizi to bzuceni? a budu moct hned zacit jezdit? Diky vsem za pomoc.
nech to vyklopene voda sama vytece..... a vyschne to. predelanim pojistkovky pod kastlik nic nevyresis. lepsi bude resit pricinu - pretesnit predni okno..
-> groal: hlavně to zbytečně neohřívej moc dočervena,jinak líh by taky pomohl,protože na sebe navazuje vodu ...
Do budoucna bych chtel pojistkovou skrinku dat do palubni desky - prihradky spolujezdce, protoze mam strach aby se to neopakovalo. Kdyz to vsechno vysusim, myslite, ze to bude v poradku? Bylo to vytopeno cistou vodou, nikde nejsou zadny necistoty a kdybych Vam ted ukazal tu skrinku, tak by to nikdo ani nepoznal, ze byly plna vody....
-> groal: vyndat rozebrat,vysušit a vyčistit líhem,než to zoxiduje
To Ludek - to budu delat odpoledne, ale co dal? BUde to pak v poradku? Jsem z toho uplne hotovej, za tyden mam jet s tim autem do Chorvatska. Diky za kazdou radu
Pravdepodobne ano, Jak jsem vytrepal tu vodu tak jsem jel asi 10 km s autem domu a jizda probihala uplne v poradku. Az rano jak jsem se byl za svetla podivat, tak blbly ty kontrolky a skrinka podivne hucela. Nektery pojistky byly jeste teply a nektery mokry od vody. Podle me se voda dostala spise do spodni casti skrinky po vyklopeni, asi ne do te uplne hodni rady.
-> groal: zkus to vyfenovat,nebo horkovzdušnou pistolí

pojistky sou ok?
Mám problém, při velkým dešti jako včera mi nateklo ( nevím kudy ) dost vody pod palubovku ( nacuclá houba ) a vytopilo mi to pojistkovou skříňku. Vodu jsem vytrepal, ale porad je tam vlhko a taky mi zacali svitit i pri vyplem motoru nejaky kontrolky ( mazani... ) a skříňka podivně hučela. Odpojil jsem baterii a nevim co dal. Dokaze mi nekdo poradit co vsechno mam udelat pro to, abych mel co nejmensi skody a auto bylo opet plne funkcni a to co nejdriv? Diky