-> Jarda:
S policejními kontrolami mám vesměs dobrou zkušenost - tedy pokud mne zrovna nestavili s větou "Dobrý den, pane řidiči, víte, čeho jste se dopustil?"

Spíš to tedy vypadá, že tam, kde jezdím, nejsou policejní kontroly, jestli jsem jich za 13 let, co jezdím, absolvoval 10, tak je to hodně...
...takže těch tvých "...posledních 30 kontrol, ze kterých 10 bylo nepříjemných", mi připadá buď jako vtip, nebo jezdíš někde, kde pravidelně stojí kontrola a pokaždé tě z nějakého důvodu zastaví, nebo je to výčet všech kontrol, co jsi absolvoval za posledních 30 let

A nezdá se mi, že by to bylo tím, že jezdím málo, nebo na málo frekventovaných silnicích - 90% najezdím v Praze a blízkém okolí, jen s Feldou ročně najedu téměř 20 000 Km, se 130L průměrně tak 5000 a s firemním autem ani nevím, ale bude to také mezi 15 a 20 000...
Možná, že na to, jaká je v Praze a okolí hustota provozu, je tam hodně málo policistů, jinak si to nedovedu vysvětlit. Spíš narazím na kontrolu na okresce někde na jižní Moravě, než v Praze...