Tady je jen pro zajimavost malí nacrt tak mužete premyslet kam se podela ta energie

podle mě nejde srovnávat přímý čelní náraz do zdi a náraz který je směřovaný více na roh, přes který pak auto sklouzne na čelní část, ten Jarinův rapid bude pokroucenej až kdovíkam dozadu, podlaha bude taky určitě aspoň zkroucená, ale drží to jakž takž pohromadě. Když kouknu na crashtest škody 100 a kouknu se do stodoly na 100vku se kterou strýc jezdil dříve závody a nevešel se pod viadukt tak to taky nechápu, jaktože z tý stovky nezbyla jenom zadní 1/2 auta a na závodech asi nejel 20km/h...takže každej náraz může s autem udělat něco jinýho

A znovu odkazuju na to video z crashtestu... Opravdu si myslis a veris tomu, ze tenkrat novy auto v crashtestu dopadne v 50ti km/h hur, jak tenhle Rapid po 20ti letech pri vami zminovane rychlosti nad 50km/h? Opravdu tomu veris? Pokud ano, tak bys mel zvazit slovo idiot nez ho pouzijes...

Je to uz nakej patek zpatky a zrovna hnilobu taky nemel... Takze ja porovnavam co vidim, kdezto vy tady melete neco co sami ani nevite a nedovedete oduvodnit 

MYslim ze sklo ze svetel to opravdu nebude. Blatniky takhle ohnu rukou, kapota taky se taky ohne hned, takze jediny co ten naraz mohlo trochu pohltit a zatavit je vyztuha narazniku ktera je prisroubovana na rost... Jelikoz Se mi ale povedlo klepnout naraznik taky zhruba v 3km/h a uz se ohnul drzak co spojuje vyztuhu a rost, tak pevne verim, ze tohle vic jak 20 orpavdu nebylo... 

Protoze az te to ustreli jednou taky, tak si mozna ozkousis ten vas naraz do zdi v 60ti (bo kolik to tady prosazujete) a uvidis, ze se te to zkrouti trochu vic 

Nehlede na to, ze mi porad nikdo neosvetlil, jakto ze po 20ti letech existence skodovek a rapidu se auto deformuje min pri vyssi narazovy rychlosti nez pred 20ti lety pri crash testu 

a rozhodně nebude jen srolovaná přední kapota a prohlej nárazník a trochu prohnutý blatníky... 
PROSIM

ale že už se mi to taky párkrát povedlo, tim se rozhodně nechlubim jakej sem bombarďák že jezdim rychle, ale že mi přijde nefér někoho hned hodit do jdnoho pytle z bezmozkama na silnici
... k poznámce 2 - nerejpej

a rozhodně nebude jen srolovaná přední kapota a prohlej nárazník a trochu prohnutý blatníky... 

nechtěl bych...to mejt

tos pekne pekne