-> Kaprof: "...asi humus pocit když do tebe jede a nemužeš to ovlivnit"
No, to mi povídej :) To byl právě případ toho mýho vejletu do škarpy, ale měl jsem pár pikosekund to ovlivnit, ale stálo mně to vyvoněnou shade :( Ten tukan v protisměru, co jel v hundrtce zatáčku zkratkou, si odfrčel jako by se nic nestalo, šmejd :)
Ovšem člověk musí bejt furt ve střehu. Páteční večer a cesta z práce to je vždycky boj o holej život. Přijíždím do nejmenované vsi a brzdím na "obecní rychlost". Přede mnou brzdí filcka a víc než svýmu tachometru věří displeji "radaru", kterej ukazuje rychlost. Samozřejmě, že "driver friendly radar" preferuje při zobrazení objekty vzdálenější, takže ukazoval mojí rychlost, filckař zazmatkoval a zatípnul to asi na 30km/hod. Páč je to u za volantem méně zběhlých klasika, normálně jsem ho předjel. Na konci vsi, ale koukám, že filckař s bojovně rozžehlými předními mlhovkami se na mně z 6. hodiny řítí ne právě předpisovou rychlostí. Za vsí jsem nasadil svoje obvyklý pirátský tempo, ale bylo evidentní, že interceptor žije heslem "radší mrtvej, než druhej" :) Poměrně zákeřná zatáčka na jinak rovný silnici 1. třídy mu sice připomněla, že si vyšlápnul na o dvě třídy "vyšší" a o 15let mladší kchár, ale hw insuficience byla dohnána pomocí testosteronu :) Výron tohoto hormonu se uskutečnil o pár set metrů dál, kdy už mi filcka visela za nárazníkem, ale výtězný levý blinkr ne a ne přijít :) Když už jsme šplhali po nájezdu železničního viaduktu (horizontek s pochopitelně plnou čárou), filckařova pomsta vypukla. Sice, co se předjíždění týče, nikdy jsem se moc nežinýroval, ale tohle bylo drobet "přes čáru" i podle kritérií mejch nejprasoidnějších let. Že se proti nám v protisměru něco řítí, bylo jasný podle rozjasněnýho obzoru, ovšem felda už byla vedle mně. Přibrzdil jsem a uklidil se až za krajnici lemovano sněžnou hradbou, filckař zpanikařil hoblujíc pneu, ale nakonec stihnul zaplout přede mně. Podotýkám, že se to odehrálo asi při 120ce a auto v protisměru se vynořilo na obzoru a profrčelo kolem než bys řek "virt". Protože se to malinko vymykalo běžným projevům řidičský demence, kterou denně potkávám, dovolil jsem si pomocí "dálek" a klaxonu naznačit, že mně to drobet nakrklo :) Kupodivu se ten mladý dynamický filckař začal omlouvat všema způsobama, takže jsem považoval věc za uzavřenou. Pravda, čistě ze zvědavosti jsem se i přes jeho závodní ambice a pár předjetejch aut lehce držel za ním a v našm hometownu jsem si kvůli němu udělal malinkou zajížďku na pumpu, kam odbočil. Spokojil jsem se jenom se zastavením vedle jeho tankujícího kcháru a krátkou výměnou pohledů :)
BTW nebyl to zase někdo z virtu? :) (Plynivka LXI s nějakým rádoby estetickým oranamentem na zadním skle)?