-> P@nis: Když jsem v nedávný polemice odvolával na statistiky, zpochybňovals to tím, že zfalšovat statistiku není žádnej problém. Ano, 90ti letí se skutečně statisticky pohybujou průměrně 6 kroků za minutu, ale jsou i mezi nima jak "ležáci", tak čilouši, kterejm bys 90 nehádal

Obzvlášť ve dny, kdy je v místním supermarketu akce se slevou na tatranky, tak za pět minut otvíračka, geronti co zaspali, dokážou v okolí supermarketu doslova sprintovat :) Ačkoliv si to explicitně nenapsal, mám takovej nepříjemnej pocit, že patříš k těm, co za 99pct zrakvenejch či zraněnejch chodců viděj vinu řidiče - to je ostatně takovej mediální folklor, protože většinovej čtenář/divák si to tak přeje.
Ovšem vzhledem k tomu, že o případu killnutého starce víme dtto hovno, stejně jako v případě nedávného údajného "piráta z D1", radši bych si počkal na výsledek vyšetřování, případně soud.
-> P@nis: "....ale když chcu přejít cestu a 10 aut projede bez náznaku přibrždění tak to o něčem vypovídá.."
nechci rozebírat o čem to vypovídá, ale pokud se ocitám v roli chodce a dostatečně srozumitelně dám najevo blížícím se autům svůj úmysl přejít přes přechod, nikdy se mi nestalo, aby kolem mě prosvištělo 10 aut. A nepotřebuju k tomu hovězí nápady Standy Humla, kterej by snad ve finále chtěl navlíct chodce do reflexních kombinéz a nasadit jim povinně stroboskopický majáčky na kšiltovky