skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
nevím jestli pokračovat
prohledat
56 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 28.07.2007 do 09.08.2007, založil/a Psilocibin
00:53:50
09.08.2007
09.08.2007

Tuxik
-> Psilocibin: zavirat to tu je zbytecny, kdyz nekdo bude mit potrebu se k tomu vyjadrit, necht se vyjadri

17:15:11
08.08.2007
08.08.2007

Psilocibin
řekl jsem, že to tu zavřu, ale chci aby si to mohli přečíst i ti co příjdou později a potřebujou se rozhodnout. Toto by jim mohlo pomoci.
Nechám to na adminovi co s tím provede nebo na zubu času.
Nechám to na adminovi co s tím provede nebo na zubu času.

16:47:21
08.08.2007
08.08.2007

Risan
Psilocibin 06.08.07 13:59:13 napsal: -> Risan: proč dělá riegger laminátový sady na bmw, corada, calibri- catana, golfy atd.
No přece proto aby se to auto změnilo vzhledově a bylo atraktivnější.
Proč bych se nemohl k vytuněnýmu autu chovat stejně jako k veteránu????
Jen proto, že nemá na RZetce Véčko?
OK, čekáš na odpověď, tak ji sem napíšu. Tuning, laminátový sady atd. - tohle všechno jsou věci, jejichž estetické působení je velice individuální. To, co se líbí autorovi, nemusí se vůbec líbit spoustě dalších lidí. Estetika automobilových karoserií je nejenom umění, ale taky věda, v této republice je jen pár lidí, kteří to umí tak, aby se výsledek všeobecně opravdu líbil. A můžu říct, že ta množina lidí je menší než množina lidí, kteří se tím živí. Estetické cítění je věc, která není jen daná, ale musí se rozvíjet, musí se na ní pracovat. Tohle všechno je důvod, proč si myslím, že otuněná auta nemají vesměs šanci, aby přečkala svého tvůrce. To je jeden z důvodů, proč si myslím, že většina otuněných rapidů skončí na vrakovišti a zbytek bude předěláván zpět na tovární provedení. Na provedení, které má historickou hodnotu danou hlavně tím, že auto pak reprezentuje určitý typ, epochu, historii každodennosti spousty lidí, kteří do takových aut denně usedali nebo kolem nich chodili. Nebo je to třeba i jediný prototyp, ale ten zase reprezentuje institucionalizovaný vývoj, úroveň techniky dané doby, použitá řešení a kompromisy, které opět hovoří o své době. Proto veterán přežije - nový majitel bude v něm spatřovat právě tyto hlubší hodnoty, které jsou univerzální a neoddiskutovatelné.
Ten Riegger nebo kdo dělá ty laminátový sady na ty bmw atd. primárně proto, aby si vydělal. Ví, že touha odlišit se je člověku vlastní a využívají toho, že se najde dost lidí, kteří když už se nedokážou odlišit ničím jiným se chtějí odlišovat ne svojí osobností, ale nějakým artefaktem. Tím může být třeba závodní auto, jehož vzhledu (pohříchu velmi účelovému) se chtějí přiblížit silničním osobním vozidlem (s účelem dost odlišným). Někteří třeba časem dojdou ke stejným závěrům, jaké zde prezentuju já. Pokud si půjčili, tak třeba pořád ještě budou muset platit za něco, co už nechtějí a budou si tím pádem muset odepřít něco, co budou chtít (potřebovat) v té chvíli.
OK, čekáš na odpověď, tak ji sem napíšu. Tuning, laminátový sady atd. - tohle všechno jsou věci, jejichž estetické působení je velice individuální. To, co se líbí autorovi, nemusí se vůbec líbit spoustě dalších lidí. Estetika automobilových karoserií je nejenom umění, ale taky věda, v této republice je jen pár lidí, kteří to umí tak, aby se výsledek všeobecně opravdu líbil. A můžu říct, že ta množina lidí je menší než množina lidí, kteří se tím živí. Estetické cítění je věc, která není jen daná, ale musí se rozvíjet, musí se na ní pracovat. Tohle všechno je důvod, proč si myslím, že otuněná auta nemají vesměs šanci, aby přečkala svého tvůrce. To je jeden z důvodů, proč si myslím, že většina otuněných rapidů skončí na vrakovišti a zbytek bude předěláván zpět na tovární provedení. Na provedení, které má historickou hodnotu danou hlavně tím, že auto pak reprezentuje určitý typ, epochu, historii každodennosti spousty lidí, kteří do takových aut denně usedali nebo kolem nich chodili. Nebo je to třeba i jediný prototyp, ale ten zase reprezentuje institucionalizovaný vývoj, úroveň techniky dané doby, použitá řešení a kompromisy, které opět hovoří o své době. Proto veterán přežije - nový majitel bude v něm spatřovat právě tyto hlubší hodnoty, které jsou univerzální a neoddiskutovatelné.
Ten Riegger nebo kdo dělá ty laminátový sady na ty bmw atd. primárně proto, aby si vydělal. Ví, že touha odlišit se je člověku vlastní a využívají toho, že se najde dost lidí, kteří když už se nedokážou odlišit ničím jiným se chtějí odlišovat ne svojí osobností, ale nějakým artefaktem. Tím může být třeba závodní auto, jehož vzhledu (pohříchu velmi účelovému) se chtějí přiblížit silničním osobním vozidlem (s účelem dost odlišným). Někteří třeba časem dojdou ke stejným závěrům, jaké zde prezentuju já. Pokud si půjčili, tak třeba pořád ještě budou muset platit za něco, co už nechtějí a budou si tím pádem muset odepřít něco, co budou chtít (potřebovat) v té chvíli.
15:02:42
06.08.2007
06.08.2007

Psilocibin
-> Risan: nechám tě ještě aby jsi mi odepsal jestli chceš a pak to tu zavřu. Já jsem se už rozhodl jak to bude dál.
13:59:13
06.08.2007
06.08.2007

Psilocibin
-> Risan: proč dělá riegger laminátový sady na bmw, corada, calibri- catana, golfy atd.
Neříkej, že nevíš, že auto je hotový až si sám majitel řekne dost,ale já s ním mám plány aji do budoucna. Například jednou bych si na něm přál mít plátěnou střechu z twinga, ale to je jedno. Chci ho mít co nejdýl a pak ho třeba podědí někdo v rodině. Někdo komu se na něm bude chtít zase pracovat. Mimochodem co to je za blbost, že by měl končit na vrakovišti. Kdykoliv se z něj může udělat origo RHčko třeba na Ecák.
Neříkej, že nevíš, že auto je hotový až si sám majitel řekne dost,ale já s ním mám plány aji do budoucna. Například jednou bych si na něm přál mít plátěnou střechu z twinga, ale to je jedno. Chci ho mít co nejdýl a pak ho třeba podědí někdo v rodině. Někdo komu se na něm bude chtít zase pracovat. Mimochodem co to je za blbost, že by měl končit na vrakovišti. Kdykoliv se z něj může udělat origo RHčko třeba na Ecák.
13:46:44
06.08.2007
06.08.2007

Psilocibin
-> Risan: pení ze nemám na lak. A neříkal jsem, že si budu půjčovat, ale zajímalo mě jak to tady řeší lidi z virtu.Risan 03.08.07 14:1 k čemu jsou u třináctistovky roury od vejfuku, kterýma se dá v pohodě vyprazdňovat čtyřlitr a proč někdo na plechovou karoserii naplácává laminát, aby ji rozšířil a zkomplikoval si tak průchodnost (když přitom pohodlí v interiéru nezvýší) nebo zacláněl výhled nějakým lapačem na ventilaci.
To je prosímtě popis čeho??
To je prosímtě popis čeho??
13:37:31
06.08.2007
06.08.2007

Psilocibin
-> p.b.: ty to děláš taky z výplat???
15:51:07
04.08.2007
04.08.2007

p.b.
-> Psilocibin: Co dodat... Risan napsal vše podstatný. Půjčovat si na dodělání "blbý" škodovky je nebetyčná blbost, která by tě v budoucnu mohla mrzet...
11:11:55
04.08.2007
04.08.2007

aDAm
-> Luděk: behem x let 3-5krat predelavaji...a jeje to je asi rec o me ;)
09:48:49
04.08.2007
04.08.2007

tman - zrušená registrace
-> Risan: myslím že by bylo dobré aby se nad tímto článkem zamyslelo mnoho mladých neukvapených nadšenců
14:10:23
03.08.2007
03.08.2007

Risan
No tak doslova fotr ještě nejsem, jako že bych měl nějakýho potomka nebo manželku. Jsem jen o pár let starší než Ty. "Vyřešenou budoucnost" budu mít asi až po smrti, do té doby je pořád nějaká budoucnost přede mnou. Ale to s tím až tak nesouvisí. Tak vyřešené, abychom mohli 100% (nebo nedejbože i víc) svých zdrojů dávat do auta to asi nebudeme mít nikdy nikdo.
Jestli jsem byl loni a předloni na dovolené utrácet peníze? Zas tak moc kriticky bych to neviděl, na dovolenou jezdím většinou po ČR, do jiných zemí a na jiné kontinenty jezdím raději služebně. Ale zase nechápu, proč to zmiňuješ - napsal jsem, že utrácet peníze pro svoje potěšení není nic nenormálního, ovšem za předpokladu, že je máš. Když já jedu na dovolenou, tak na to mám, na dovolenou a na auto bych si nepůjčoval.
Stejně tak nemám vůbec nic proti tomu, že navrážíš svoje prachy do Rapida (nebo do čehokoli, nebo je prostě shrneš na hromádku a podpálíš, to je čistě Tvoje věc). Ty jsi ale řešil, že svoje prachy nemáš a budeš si proto půjčovat. Naznačoval jsem, že v případě Rapida to považuji za pošetilost.
Chápu, že si nedovedeš představit, že Tě může ten Rapid omrzet, ale já si to představit dokážu. Věř mi, že to je normální. Normální vývoj normálního jedince. Člověk potřebuje stále nové podněty a cíle, aby měl jeho život smysl. Hotový otuněný Rapid není dostatečným cílem. Je prostě hotový. Od chvíle, kdy je dokončen, jeho úpravy už jen zastarávají. Jezdíš do těch Doks a sleduješ, jak se tam ten vozový park mění. Za deset let tam po dneska dokončeném tuningu Rapida nikdo ani nevzdechne. Obdivovat se budou Rapidy, které budou vypadat, jako by právě vyjely z fabriky a možná Roomstery podomácku vybavované autopilotem, nočním viděním a pohonem na palivové články. I Tvůj vkus se bude (doufám) vyvíjet. Budeš se divit, proč někdo natírá řemenici načerveno, k čemu jsou u třináctistovky roury od vejfuku, kterýma se dá v pohodě vyprazdňovat čtyřlitr a proč někdo na plechovou karoserii naplácává laminát, aby ji rozšířil a zkomplikoval si tak průchodnost (když přitom pohodlí v interiéru nezvýší) nebo zacláněl výhled nějakým lapačem na ventilaci.
Nechápu, jak jsi myslel tu poznámku, že budu auto dělat "ještě hodně dlouho". Já mám pět aut, žádného z nich se nenaflákalo tolik kusů jako Rapidů a žádné z nich není nijak výrazně znehodnoceno, takže lze očekávat, že až mne omrzí, tak nepůjdou do šrotu (jako otuněný Rapid, kterého než by někdo dával do původního stavu, aby měl cenu i za deset let), ale potěší někoho jiného. Jo a státem placení se mají dobře? Já myslel, že stát až tak dobře neplatí. Pokud jde o moje výdaje, dávám si bacha, aby nepřesahovaly moje příjmy. To je všechno.
Jestli jsem byl loni a předloni na dovolené utrácet peníze? Zas tak moc kriticky bych to neviděl, na dovolenou jezdím většinou po ČR, do jiných zemí a na jiné kontinenty jezdím raději služebně. Ale zase nechápu, proč to zmiňuješ - napsal jsem, že utrácet peníze pro svoje potěšení není nic nenormálního, ovšem za předpokladu, že je máš. Když já jedu na dovolenou, tak na to mám, na dovolenou a na auto bych si nepůjčoval.
Stejně tak nemám vůbec nic proti tomu, že navrážíš svoje prachy do Rapida (nebo do čehokoli, nebo je prostě shrneš na hromádku a podpálíš, to je čistě Tvoje věc). Ty jsi ale řešil, že svoje prachy nemáš a budeš si proto půjčovat. Naznačoval jsem, že v případě Rapida to považuji za pošetilost.
Chápu, že si nedovedeš představit, že Tě může ten Rapid omrzet, ale já si to představit dokážu. Věř mi, že to je normální. Normální vývoj normálního jedince. Člověk potřebuje stále nové podněty a cíle, aby měl jeho život smysl. Hotový otuněný Rapid není dostatečným cílem. Je prostě hotový. Od chvíle, kdy je dokončen, jeho úpravy už jen zastarávají. Jezdíš do těch Doks a sleduješ, jak se tam ten vozový park mění. Za deset let tam po dneska dokončeném tuningu Rapida nikdo ani nevzdechne. Obdivovat se budou Rapidy, které budou vypadat, jako by právě vyjely z fabriky a možná Roomstery podomácku vybavované autopilotem, nočním viděním a pohonem na palivové články. I Tvůj vkus se bude (doufám) vyvíjet. Budeš se divit, proč někdo natírá řemenici načerveno, k čemu jsou u třináctistovky roury od vejfuku, kterýma se dá v pohodě vyprazdňovat čtyřlitr a proč někdo na plechovou karoserii naplácává laminát, aby ji rozšířil a zkomplikoval si tak průchodnost (když přitom pohodlí v interiéru nezvýší) nebo zacláněl výhled nějakým lapačem na ventilaci.
Nechápu, jak jsi myslel tu poznámku, že budu auto dělat "ještě hodně dlouho". Já mám pět aut, žádného z nich se nenaflákalo tolik kusů jako Rapidů a žádné z nich není nijak výrazně znehodnoceno, takže lze očekávat, že až mne omrzí, tak nepůjdou do šrotu (jako otuněný Rapid, kterého než by někdo dával do původního stavu, aby měl cenu i za deset let), ale potěší někoho jiného. Jo a státem placení se mají dobře? Já myslel, že stát až tak dobře neplatí. Pokud jde o moje výdaje, dávám si bacha, aby nepřesahovaly moje příjmy. To je všechno.
11:45:26
03.08.2007
03.08.2007

Luděk
-> Psilocibin: teď já něco napíšu.O těch moderních autech,i o těch veteránech je to samozřejmě pravda,ale Rapid bude pěkný auto pořád a pokud k němu máš takový vztah,jak píšeš,tak nespěchej a dej si ho do kupy,jsou tady lidi,kteří taky dělají auto x let (nebo během x let 3-5x předělávají),to je prostě život

11:28:25
03.08.2007
03.08.2007

Psilocibin
-> Risan: s tvojim názorem souhlasím, ale jen z půlky. Ty už možná máš vyřešenou budoucnost, když už jsi fotr, ale já ne. Proto mě zajímalo jak to tady ostatní řeší. Jsem rád, že jsi sem napsal. Důstojně a spokojeně žít určitě chci.
Byl jsi letos loni a předloni na dovolené utrácet peníze? určitě jo. Já ne a proto nějakej peníz dát do škodovky můžu.
Rapid je pro mě srdcovka tím pádem ty peníze vražené do něj nejsou určitě utraceny.
Nestavím ho proto abych na něm vydělal od toho jsou jiný (novy) auta, ale proto abych se třeba s ním mohl zajet podívat do Doks třeba i za deset let. Těžko mě může omrzet něco do čeho jsem investoval tři roky života. to už by se snad dávno stalo ne. Určitě si na to období stravený v garáži rád vzpomenu.
Máš určitě spostu měsíčních výdaju pokud jsi starej... . A proto budeš auto dělat ještě hodně dlouho pokud nejsi státem placenej nebo podobně. Já ho chci dodělat dokud jsem mladej bez závazků a rodiny. Vím, že bych to pak finančně nezvládal.
Jinak do půjčky nejdu. budu dělat po trochách.
Byl jsi letos loni a předloni na dovolené utrácet peníze? určitě jo. Já ne a proto nějakej peníz dát do škodovky můžu.
Rapid je pro mě srdcovka tím pádem ty peníze vražené do něj nejsou určitě utraceny.
Nestavím ho proto abych na něm vydělal od toho jsou jiný (novy) auta, ale proto abych se třeba s ním mohl zajet podívat do Doks třeba i za deset let. Těžko mě může omrzet něco do čeho jsem investoval tři roky života. to už by se snad dávno stalo ne. Určitě si na to období stravený v garáži rád vzpomenu.
Máš určitě spostu měsíčních výdaju pokud jsi starej... . A proto budeš auto dělat ještě hodně dlouho pokud nejsi státem placenej nebo podobně. Já ho chci dodělat dokud jsem mladej bez závazků a rodiny. Vím, že bych to pak finančně nezvládal.
Jinak do půjčky nejdu. budu dělat po trochách.
07:15:57
03.08.2007
03.08.2007

Čokin
-> Risan:

13:43:20
02.08.2007
02.08.2007

Risan
Jestli můžu přispět taky názorem, tak tohle řešit mi přijde úplně neuvěřitelný. Asi jsem mezi váma už vážně starej fotr. Myslím si, že pokud nejsi úplně jednoduchej týpek, tak Tě to auto omrzí dřív, než půjčku splatíš. Bude to pořád jen otuněný Rapid. Soudobému autu na pohodlné ježdění se to bude s časem přes vekeré úpravy jen vzdalovat a veteránu se to po těch úpravách nebude blížit ani náhodou. Proto půjčku v žádném případě nebrat. Ty prachy, které do toho budeš muset vrazit, nebudou investované, ale prostě utracené, vyhozené pro Tvoje potěšení. To auto tu cenu mít nebude. Je celkem v pořádku vyhazovat prachy pro svoje potěšení pokud je mám. Ale je blbost si na vyhazování prachů jen tak pro potěšení půjčovat. Ber to jako pohled trochu z nadhledu, který na fóru mladých nadšenců do škodovek sotva můžeš čekat, ale přitom jej potřebuješ jak sůl. Problém, který řešíš, přijde obrovské spoustě lidí (zejména těm, kteří už vědí, o čem to opravdu je, důstojně a spokojeně žít) malicherný a nezasluhující si řešení s tak závažným dopadem, jako je půjčka.
15:38:10
31.07.2007
31.07.2007

Nwkt
-> Majkl: A teď už jsi starej dědek co
Já osobně bych do půjčky nešel, za prvý jsem student a za druhý i kdybych měl práci tak nikdy nevíš co bude druhej den. A potom prodávat to auto aby si měl na splacení bych teda nechtěl, páč bych ho za ty peníze co sem do něj vrazil neprodal ani náhodou

Já osobně bych do půjčky nešel, za prvý jsem student a za druhý i kdybych měl práci tak nikdy nevíš co bude druhej den. A potom prodávat to auto aby si měl na splacení bych teda nechtěl, páč bych ho za ty peníze co sem do něj vrazil neprodal ani náhodou
15:35:31
31.07.2007
31.07.2007

Majkl
Ja jsem si pujcku vzal, ale byl jsem mladej a neresil bydleni. JInak bych do toho nesel.. ted to splacim a nemrzi me to.. aspon jsem to mohl mit hned.. stejne jsem ty penize to do auta daval :) Rapida uz delam z toho "co zbyde"
21:27:29
30.07.2007
30.07.2007

llukass
-> Psilocibin: na půjčku se vyprdni a radši přemýšlej nad bydlením
Auto můžeš pak kdykolik dodělat s nějakých našetřených peněz.

20:57:52
30.07.2007
30.07.2007

Gabriel
jak si to říkám já čekala 2Olet! Tu chvíli už vydrží
20:29:08
30.07.2007
30.07.2007

Labros
-> Psilocibin: co ji teda dát k ledu? Je pravda že po čtyřech letech práce ve třiadvaceti je čas hledat si vlastní bydlení a pak následují další investice. Když si vezmeš půjčku na škodovku teď, tak pak o to nižší splátky pak budeš muset mít na bydlení. Zatímco když pořídíš nejdřív bydlení, tak pak uvidíš kolik ti zbyde na škodovku. Škodovka počká, pod mostem se spí hůř

18:26:50
30.07.2007
30.07.2007

Max
já bych si určitě nepujčoval. ještě mám rok školy a pak první co budu řešit,tak bude bydlení. Když člověk chce,tak si nějaký kačky vyděláš,třeba i mimo zaměstnání....půjčkou bych to určitě neřešil. Pujčku bych si nebral ani na auto který bych chtěl na běžný ježdění....já to nemá rád. Hypotéku si vezmu akortá na barák a tim to končí... žít na dluh neni muj styl. Vim že někdy tě dost mrzí že nemáš hned co bych chtěl,ale o to víc potěší když na to vyděláš nebo uštříš a je to jen tvoje. Nemusíš nikomu nic splácet.
Pořeš nějakou suchou garáž kde bude moc v klidu stát,když budeš mít čas a chut tak na tom něco uděláš. Určitě to neprodávej,dostal by jsi stejně pakatel.... Ale jak jsem na to koukal,bude z toho pekný autí. Dost práce už máš za sebou,tak to nevzdávej
Pořeš nějakou suchou garáž kde bude moc v klidu stát,když budeš mít čas a chut tak na tom něco uděláš. Určitě to neprodávej,dostal by jsi stejně pakatel.... Ale jak jsem na to koukal,bude z toho pekný autí. Dost práce už máš za sebou,tak to nevzdávej

18:06:36
30.07.2007
30.07.2007

Gabriel
popř i dva
16:57:35
30.07.2007
30.07.2007

Stepix
můj nazor je, že pujčit si na dodělání auta, je hloupost, když už, tak určitě né u banky, ale někde u kámošů, u rodiny... s hypotékou to samé, pokud máš problémy vyjít teď, tak s hypotékou to bude ještě horší. Prostě to chce trpělivost, nebo si najít lepší job

11:00:14
30.07.2007
30.07.2007

Psilocibin
-> Tom.t: přesně jak píšeš. z půjčky mám strach. může se stát cokoliv a auto by muselo pryč a to bych nepřežil
10:58:14
30.07.2007
30.07.2007

Psilocibin
doma to do nedávna bylo v klidu
10:56:59
30.07.2007
30.07.2007

Psilocibin
ale to tu poznalo už víc lidí než jen já
10:56:09
30.07.2007
30.07.2007

Psilocibin
je mi 23 a do zaměstnání chodím už čtyři roky. Rodiče mi začínají naznačovat, že už je čas.... Prodávat to nebudu. Spíš jsem řešíl jestli na čas přestat nebo si půjčit. Teď jsem bez závasků takže bych si mohl půjčit, ale to se může kdykoliv změnit. V dnešní době není nic jistýho.
-> Reeaper: Taky jsem měl rodičovskou podporu sice ne finanční, ale nějaký úlevy tu byly. Jenže si mysleli, že to do dvou let bude a že mě to víjde tak na padesát tisíc což je nerealná částka pro kompletní generálku. Jenom nájem za garáž mě vyšel na 30 000t.
-> Reeaper: Taky jsem měl rodičovskou podporu sice ne finanční, ale nějaký úlevy tu byly. Jenže si mysleli, že to do dvou let bude a že mě to víjde tak na padesát tisíc což je nerealná částka pro kompletní generálku. Jenom nájem za garáž mě vyšel na 30 000t.
09:47:50
30.07.2007
30.07.2007

Reeaper
-> Psilocibin: ono hodně záleží, jak to máš doma.. já našim ještě ani nezplatil auto a už na tom dělám, vrážím do toho peníze, kterejch mám sakra pomálu, byť pracuji. ale mám tu výhodu, že mě naši podporují, pže se jim autííí líbí.. Ale na tvým místě, pokud ti je kolem 20, tak bych půjčku neřešil, pže mohou nastat situace, kdy bys rád měl peníze, nebo je budeš muset mít, pže ty věci nepočkaj. auto počkat může.. a prodávat? pokud je jen malá možnost, kde to auto mít a pomaličku dodělávat, tak neprodávej ;-)
09:27:15
30.07.2007
30.07.2007

iDawe
-> Mantrabeach: ted jde o to jaky to ma doma.. pokud rodice pockaji treba dalsi rok dva nez by to dodelal a splatil tak proc ne, ale vypada to ze by byli radi aby si uz zaridil vlastni bydleni.. no jen on sam musi vedet jak to je.. jinak nemusi prece stavet hned barak, muze to vyresit bytem.. atd.. podivej mam taky hypoteku, invalidni duchod k tomu (v dnesni dobe neuveritelna castka), barak kterej potrebuje investice, byt kde prebyvam.... bla bla bla a dalsi.. taky se to da.. jenom se pak clovek musi treba vic snazit shanet prachy..
08:40:47
30.07.2007
30.07.2007

VeTeV
-> Tom.t: a neni tak?
08:34:03
30.07.2007
30.07.2007

Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> VeTëV: a na novou škodovku bych si nevzal už vubec

22:27:52
29.07.2007
29.07.2007

VeTeV
hele ja auto delam s pauzama uz 3 roky pri vejsce - proste kdyz nebylo penez navic nedelal sem nic - tedjsem to trosku rozjel, sice obcas skripam zubama s prachama, ale pujcku bych si nikda nevzal - kor ne na straou skodovku - to je nejvetsi kravina ... nedej boize se neco vysere doma, potrebujes neco koupit, zaridit bydleni apod a pak te nejaka pujcka na skodovku muze sakra mrzet

16:43:31
29.07.2007
29.07.2007

Bedřich - zrušená registrace
-> Psilocibin: Myslím, že když se dá auto postavit při vysoké a s penězma co si vyděláš po brigádách tak není problém jej dodělat.Když si vemeš pujčku budeš mít auto a nebudeš vypadat jako vůl (jak píšeš), ale to v něm budeš bydlet?Podle mne je důležité bydlení jak napsali jiní.Navíc mne tak napadá, že když to máš takto rozjeté na některé schopné díly musíš stejně objíždět burzy a čekat na vhodné inzeráty a to, že budeš mít peníze je taky jenom vítězství z poloviny.
16:25:47
29.07.2007
29.07.2007

zufo
Určitě si ho nechej rýsuje se ti to dobře
15:03:39
29.07.2007
29.07.2007

Mantrabeach
-> iDawe: no člověče jestli chceš někde počítat to bydlení a nemá ani základ tak to asi rapida nikdy nedodělá.to já kdybych takhle taky začal tak ještě nejezdím a nikdy nebudu.Do baráku musí narvat statisíce ale do auta mu schází si myslím tak kolem 50t.možná i míň.
-> Psilocibin: bejt tebou tak si na to půjčím,rozmysli se kolik a dodělej to.budeš mít klid.Akorát by tě sralo že tam zase roky bude stát jen tak.Věř mi.bydlení můžeš začít potom.
-> Psilocibin: bejt tebou tak si na to půjčím,rozmysli se kolik a dodělej to.budeš mít klid.Akorát by tě sralo že tam zase roky bude stát jen tak.Věř mi.bydlení můžeš začít potom.
15:02:38
29.07.2007
29.07.2007

-> Psilocibin: kolik ti je let kdyz to neni tajny ? vyjedeš, neboj

14:07:19
29.07.2007
29.07.2007

Psilocibin
Spíš tady převažujou názory, že do půjčky nemám chodit.Asi to tak udělám. Po kouskách a pomalu. Budu o tom ještě přemýšlet. Bydlení na prvním místě to je pravda. Gór v mojem věku. V zimě mě to ani moc nevadí,ale teplých měsících mě štve , že se nemůžem s rapidkem ukázat. A prodat ho nemůžu- vypadal bych tady před lidma jak vůl. Každej známej v Olmiku čeká až vyjedu.
To jde sehnat sponzora, když to ještě není hotový?????
To jde sehnat sponzora, když to ještě není hotový?????

14:03:17
29.07.2007
29.07.2007

pinokio110
Kámo,děláš pěkný auto.Pujčku si na to neber,ta je možná vždycky.Mám v garáži rozdělaný 3erka,1rapida,hraju si už 3roky,výsledek žádnej.Mám na to čas jen v neděli,občas i v sobotu,hlavně suchou garáž,a autí počká-nic se neděje.Držím palce,at to dobře dopadne.

13:08:00
29.07.2007
29.07.2007

iDawe
-> Psilocibin: bez nejdriv do bydleni, to je dulezity, vasi budou mit radost ze jsi udelal neco pro zivot a pak to i sam uvidis stejne jako oni.. auta se nezbavuj. dej si pauzicku, nekam ho schovej a pak muzes pokracovat.. i pri hypotece se najdou nejaky penize.. toho se bat nemusis.. ale treba nebudes mit co do huby :-) auto mas pekny a finale bude super.. asi tak muj nazor.. drzim pesti..

11:44:32
29.07.2007
29.07.2007

105
a co na ten lak sehnat sponzora? treba autolakovna ? ja to tak asi budu taky resit mozna

11:12:59
29.07.2007
29.07.2007

Tommy:-)
ja mam sice taky pujcku ,ale urcite bych si nebral pujcku abych daval dohromady sade,dej si pauzu a res jiny veci,a vzdicky z usetrene koruny si neco kup,
09:39:01
29.07.2007
29.07.2007

Mantrabeach
-> Psilocibin: pokud máš stálý zaměstnání tak jdi do půjčky.Já sem si ji vzal taky a to ještě k tomu mám jen sezonní zaměstnání takže jsem v zimě doma.Vůbec bych se toho nebál.Mám to asi na 4 roky a to uteče jako voda.už mám rok pryč dávno.
09:33:01
29.07.2007
29.07.2007

Kuladmin
-> Psilocibin: Presne jak pise -> Tom.t: naprosto s nim souhlasim nejpre vyres ostatni problemy a pak auto a neboj vono se vzdycky neco najde co se da na aute delat i s malem penez.
09:07:20
29.07.2007
29.07.2007

-> Psilocibin: nevim kolik ti je let a tak ale do pujcky bych asi nešel, uvážeš si na krk závazek kterej budeš muset splácet a jestli te neco nečekane v živote prekvapi, tak by se ti klidne mohlo stat ze abys to splatil budes muset auti prodat ... takže spíš si dát nejakej ten čas pauzu, rapidka pekne schovat a pak dodelat, drzim palce

01:20:39
29.07.2007
29.07.2007

Psilocibin
dneska večer jsem se kvůli tomu pohádal s máti. Tak proto jsem to začal řešit. Ptala se, kdy to bude? Po mojí odpovědi ji stály vlasy na hlavě
Nejhorší je, že blbej spotřební matroš (kyty, laminátový sady, skelňáky, sigyli a další hovadiny, který na autě nikdo nikdy neocení stojijou nejvíc. Minulej měsíc jsem dal jenom do matroše 2000 a už nemám nic a musím kopit zas.
Nejhorší je, že blbej spotřební matroš (kyty, laminátový sady, skelňáky, sigyli a další hovadiny, který na autě nikdo nikdy neocení stojijou nejvíc. Minulej měsíc jsem dal jenom do matroše 2000 a už nemám nic a musím kopit zas.
01:15:46
29.07.2007
29.07.2007

Psilocibin
O tom, že nějakej čas nebudu dělat jsem taky přemýšlel, ale chybělo by mi na něm pracovat.
01:10:58
29.07.2007
29.07.2007

Psilocibin
no chybí nahodit zadní blatníky, prahy a zadní nárazník taky ještě musím koupit přední spojler. To nejdůležitější je lak a na ten nemám. Jo a taky chci interier za kterej se nebudu stydět. Myslím, že je toho ještě dost. No a podvozek to taky chce to je pravda- moc moc peněz. než bych splatil půjčku tak by to byl zase nějakej rok a naši mě už doma nechcou. chtěl jsem to se vším všudy. Nemá cenu to odfláknout. To by byla ztráta několika roků. Podle mě je taky jediný řešení půjčka, ale...musel bych pak bydlet v autě

00:33:59
29.07.2007
29.07.2007

Rabbit
Dyk podle fotek to vypadá, že už je to skoro hotový. Teda až na podvozek. "Jen" složit a jet. Co tomu vlastně chybí?
00:21:41
29.07.2007
29.07.2007

Pavel P@nkáč
-> Psilocibin: ale jak jde cas tak zjistis ze to chces mit zas vse jinak a musis zacinat od zacatku coz je dost veliky pruser

00:20:47
29.07.2007
29.07.2007

Pavel P@nkáč
-> Psilocibin: Tak jestli ho mas kde mit skovany tak si muzes dat par mesicu pauzu a potom se uvidi taky jsem to musel chvilku nechat ulezet