priama bruska

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 23.05.2007 do 24.05.2007, založil/a patres007
řadit dle data
13:50:04
24.05.2007
Gemini
mal som debatu zo sakym o vzduchovych, nebyt komplikacii s kompresorom, bral by som ju (a dalsie vzduch naradie je pouzitelne), no kedze mne nemoze hucat kompresor, kupil som Makitu , 700w tak akurat na hlavy.....obcas sa stane ze sa frezka kusne a doseka cely kanal, no pochvalili sa aj profici ze obcas im to ujde......

patresovi som pisa, druha cast je prislusenstvo, HSS frezky, tvrdokov 900-2500 kus, take z dlhsimi stopkami (na mieru) cez 4-5000 , potreba roznych tvarov........a kopec lamelovych kotucov roznych velkosti a zrnitosti

ked si to zratate, rychlo si rozmyslite co a ako dalej.....a nehovoriac o tom ze az 10-20ta hlava za nieco stoji
11:11:45
24.05.2007
Saky
ale at si kazdej koupi co chce.. ja jen rikam jak to je ale znam spousta ldii co modelarskou brusickou lestili kanalky-) jen pro ten pocit.. ale udelat s tim opravdu hlavu tim myslim neco co bude mit pro motor skutecny prinos a ne jen takovej pocitovej prinos s tim pujde hodne spatne.. resp bude to stat spoustu casu..
11:03:34
24.05.2007
petr s
-> Saky: To zase bylo aby se dostal do cenové hranice ale můj názor je raději dát o 1500 víc
10:57:01
24.05.2007
Saky
-> petr s: tak ta si myslim ze bude mit uz hodne malej vykon.. samozrejme uz je to lepsi nez ty modelarsky mrsky a asi by to uz slo pouzit diky vetsim klestinam ale myslim si ze to bude slabe.. zvlast na frezovani.. ono totiz 90pct tehle brusek ma delanou regulaci otacek tim ze seka dobu trvani sinusovky coz je sice efektni strasne levne na vyrobu ale s otackama klesa vykon a tak tech 240W bude mit pri plnych otackach a pri polovicinich otackach ktery se budou asi tak poterbovat pri frezovani (samozrejme zalezi na prumeru frezy) to bude mit vykon opet malickej....
10:50:49
24.05.2007
petr s
10:46:53
24.05.2007
Saky
-> petr s: jo jasne to jsem psal hned nazacatku.. oni jsou ale zase o dost levnejsi ty vzduchovy-) samozrejme ta uspora nevyrovna cenu kompresoru.. hlavne na to musi byt nejakej poradnej , ja mam 8atm 100litrovej a je to tak na hranici pouzitelnosti
10:35:00
24.05.2007
petr s
-> Saky: Tuto ale narex máme v práci již 15 let tak to znám vzduch je dobrý ale tam má další výdaje za kompresor
10:17:57
24.05.2007
Saky
-> petr s: no neco takovyho.. ale "problem" tehle profi brusek je v tom ze nemaji zadne prislusenstvi.. a kdyz dokoupis jeste klestiny nebot potrebujes samozrejme i ty malicky, pak sadu frezek brusiva tak ses minimalne na 12000 ..ale z vlastni zkusenosti doporucuju pneumatickou nez elektrickou.. nebot tu kdyz pustis tak se vypne elektricka ne.. mozna si reknes k cemu je to dobry ale ono kdyz blbe zajedes do materialu a bruska te kopne a vyleti ti z ruky na coz uz tohle silu ma tak je to dobre..
10:03:41
24.05.2007
petr s
-> patres007:

www.vltava2000.cz/ELPOS/g oodsdetail.asp?strGoodsID. ..

ale trochu jiná cena
09:56:11
24.05.2007
patres007
a vedel by si mi dat stranku na neaky obchod kde dostanem tu co sa na to hodi, popripade s neakym prislusenstvom a bola by do 4000CZ a bolii by ochotny to poslat na slovensko? xcem nieco kupit v blizkej dobe, dik.a popripade aj typ vyrobku
09:35:54
24.05.2007
Saky
-> patres007: tohe stoji 5000?predpokladam teda 5000Sk? ty samy se u nas prodavaj od Dremlu od 1500-2500 podle typu.. Proxxon stoji kolem 2-3000 a sracky typu Asist Ferm stoji 900-1200 ale pockej si jeste na jine nazory jsou lidi co to budou chvalit-)
08:43:28
24.05.2007
patres007
-> Saky: no, takze to asi kupovat nebudem, ak som to spravne pochopil...stoji sice 5000 a ma zaruku 5rokov, takze je to zrejme kvalitne, ale urcene na nieco uplne ine..tak dakujem za vysvetlenie..usetril si mi 50001
22:27:13
23.05.2007
Saky
asi takhle to je modelarska bruska asi tak stredni kategorie spis bych koupil proxxona ale tahle bude mit za stejnou cenu vetsi balik prislusenstvi, ale porad elpsi nez nejaka sracka od fermu asistu atd.... ale na upravy hlav je to absolutne nevhodny.. resp takhle pokud si s tim chces sudlat jednu hlavu pro sebe a pro pocit ze sis ji udelal sam a chces si ji jen lestit tak asi jo.. ale na profi upravy hlavy s timhle zapomen... ma to strasne malickej vykon i ty pidi frezky a hlavne brusny kotouce co k tomu jsou se budou dusit a na nejaky rozumny odber materialu zapomen.. hlavne cela uprava hlavy neni o lesteni kanalku jak si kazdej mysli ale o zvetsovani kanalku.. nebot seriovej prumer 24-25mm (u 8mi kanalovy) hlavy se da zvetsit az nekam na 32-34mm u spickovych profi hlav, bezne hlavy na tuning maji tak 29-30mm kanaly coz odpovida narustu plochy asi o 40pct a to proste touhle brusickou neudelas.. resp abys to dostal do ruky a ta hlava mela skutecny prinos chvilku potrva a timhle sudlatkem na te hlave stravis desitky hodin prace.. pokud chces neco s cim se da pracovat musi to mit aspon petinasobnej vykon a poradny klestiny s 3mm klestinou do toho 1, nic nedas a 2, hlavne to nema na to silu... tak asi takhle.. pokud chces hlavy delat nekomu na zakazku a masli komu kup profi brusku od cca 8000kc za elektro a nebo od cca 4 za pneumatickou plus samozrejme vykonej kompresor za cca 20000kc.. pak si kup sadu frez, bohuzel zadny pouzitelny setrici praci na trhu nejsou proto je nejlepsi nechat udelat na zakazku.. pro zajimavost HSSkova zakazkova freza od 10000,- pokud koupis takove ty stopkove malicke tam je pak problem ze se blbe drzi kruhovost kanalu a uz to musis mit hodne v ruce abys to udelal malickou frezkou, o to vic pak budes dobrusovat.. pak jednotlivy brusny kotoucky stojej kolem 80kc/ks a na hlave jich udelas od 5-20ks..podle toho jak velky kanalky a hlavne jak moc presne dofrezujes zakladni tvar.. no a to je asi tak vsechno.. proste si musis rozmyslet jestli chces delat upravu hlavy stylem 50hodin brouseni takovym sudlatkem z efektem vetsinou zrcadlove kanalky zvetsene o 1-2mm na prumeru coz tady vetsina lidi nabizi a dela a nebo jestli chces delat neco jako profi hlava s poradnym kanalem ale pak musis pocitat s necim co umi pracovat a nebo se spoustou casu navic.. jedinou vyhodu tahle bruska ma a to tu ze diky malinkymu vykonu nehrozi ze pri sebemensi chybe budes probrousenej tam kam nechces tak jako se to stava s poradnou bruskou.. a taky ti pri spatnym pohybu frezy nenafackuje a nerozbije to cos vytvoril.. tak asi tak tim sem te nechtel nijak odradit, ale kazdej tejden tady nekolikrat ctu jaka je to sranda delat hlavy kdekdo to nabizi na kseft protoze to je brnkacka nebot se koupi bruska za 2ku a na prvni hlave se me dvakrat zaplati-) ale zeptej se nekoho kdo to skutecne dela a uz jich udelal aspon deset kolik jich skazil? myslim tech co jsou skutecne zvetsene nebot touhle sukackou a lestenim se ta hlava v podstate znicit neda.. to si taky uvedomte nez se do neceho pustite..
21:13:07
23.05.2007
patres007
idem si kupit priamu brusku na lestenie sacieho potrubia, frezovanie hlav...zaital o tom nic netusim, ale sak sa snad naucim1 vybral som si tuto

www.dremeleurope.com/drem elocs-cz/Product.jsp;jsess ionid=1611FD637D9D5E9C5467 F8C1543251A4?language=c...

co si o nej myslite?
Extreme Tyres