koupě auta - doklady

prohledat
19 příspěvků (zobrazeno 1 až 19) od 17.05.2007 do 21.05.2007, založil/a petřík
řadit dle data
22:56:03
21.05.2007
Gryzly
-> Kloggie: napíšou to do závad, necháš si to na dopravce zapsat a je to ok, ale jak je to v tom to případě s evidenčkou a přihlášením, to nevím.
22:43:18
21.05.2007
Kloggie
-> T: měl by napsat plnou moc, jejíž pomocí íbudeš jednat za něj.

-> All: Mám erko v polopřevodu, technická propadlá, evidenčka neplatí, číslo motoru a kastle v techničáku platí a lak bude jinej než jakej je zapsanej v techničáku - co teď?? Dobrej známej, nebo je na to nějaká finta??? Co se stane, když přijedu na technickou v autě, sice v bezvadnym stavu, ale s jinym lakem, zprcaj mě tam, nebo co se stane?
16:07:15
21.05.2007
T
dalsi problem...prej ze to je v nejakym poloprevodu...jako ze to na sebe neprihlasil nebo co ale ze je vlastnikem vozidla a je i ve VTP takze se udela jenom do smlouvy prej dodatek ze souhlasi s tim abych to an sebe prepsal...je to tak mozny?
22:23:35
20.05.2007
T
Gryzly : no ze prej to mel na jinejch papirech kde bylo povinnya tohle ze jsou origo se stejnym cislem motoru nebo co ale nevim...proste mu reknu at pro me ma pripraveny vel.TP kde bude souhlasit SPZ,cislo kastle a vymaz morotu a barva a at je to na jeho jmeno a vic nepotrebuju ne? 4
20:25:09
20.05.2007
Gryzly
-> T: normálně s ním zajed na evidenčku a hotovo, když to projde tak ti to přihlásijou. a proč jezdil na jiný papíry, když měl papíry i od tohodle?
15:54:22
20.05.2007
T
a kluci jak na to kdyz ten dotycnej jezdyl na jiny papiry a ted mi ma auto davat s jinejma na ktery udalne souhlasi cislo kastle? u erka ani vic neni ne? a chci aby udelal vymaz motoru a souhlasila barva? no asi ho pozenu na urad at tohle ma vsechno v cajku a az se o tom presvedcim tak teprve pak mu dam moje inicialy at to na me odhlasi ze? radsi nez aby se na to vysral a ja to mel pak s nejakym cislem motoru a pritom ten uz neexistuje...to bych mel asi smulu na evidencce co?
11:15:18
20.05.2007
Gryzly
Všude je to ruzný, někde chcou a někde ne. tady v Šumperku ho musíš mět a by ti bud ustřihli rožek nebo procvakli datum do kdy platí. Když bys ho neměl tak tě ta paní za okýnkem zprcá jako malýho kluka a pak musíš napsat čestný prohlášení.

Naposled jsem auto odhlašoval v Unoru a ptám se té paní do kdy to procvakl ten techničák a ona se na něj koukla, asi 15 sec to študovala a pak řekla že do osmého, ale že to měla procvajkknout do čtrnáctého, že se ani nedívala a jen to cvakla jedno kam.

Pak jsem se jí zeptal že bych ji donesl na mě odhlášenej velkej techničák ale ještě nepřihlášenej a k tomu ještě doklad o eko likvidaci na to auto v dokladech a ona na to že nejdřív to auto musím přihlásit a pak teprve ekologicky zlikvidovat. a já se ji zeptal jak to mužu přihlásit když to auto neexuistuje a já potřebuju evidenční kontrolu na přihlášení.
07:09:55
20.05.2007
spartra
tak naše zkušenosti, v praze chtěj i malej ,kolikrát jsme ho museli posílat zpátky, no ono záleží jak kde u nás ho nehctěj4
00:30:16
20.05.2007
BoRiS!!!
Spravne je to tak,ak napsal PB.Kdyz jdete na odhlasku tak se ORV ustrihne roh a klestema vyznaci den a rok(proto to tam je)do kdy je platny.Kdyz ho nemate tak by vas to nemeli nechta odhlasit i kdyz jedna finta tu je.Pri prodeji ho normalne dam kupujicimu pak jdu na dopravku a reknu ze jsem ho ztratil za 100 vam udelaj jinej s novym cislem a ten pak poslete i s TP jemu...
09:48:28
19.05.2007
T
petřík : jojo je to tak....stačí správná smlouva a pojisteni a malej TP a velkej posle postou 4
22:42:37
18.05.2007
venni
já si jedu ve středu pro auto a taky dofám,že si od něj vemu malej techničák a doklad o pojištění a doklad o koupi.Velkej mi pošle až po odhlášení.Teda doufam že to takhle funguje v Práglu.U nás v KT jo 4
21:17:36
18.05.2007
Hurdis
u nás to funguje tak, že malý TP dáš normálně novému majiteli a při odhlášení na dopravce napíšeš čestné prohlášení, že jsi ho předal s vozidlem
21:15:43
18.05.2007
Tuneman2/Fávo - zrušená registrace
No já vam nevim, ale na odhlášení se malej nepotřebuje, aspoň v přerově, pač sem to před dvěma měsíci podnikal:-)...jinak záleží na domluvě s prodávajícím, u mě to bylo tak, že sem si odvážel smlouvu o koupi, malej TP a misto pojistky(ktera byla prodavajicim odhlasena) sem mel tu smlovu, velkej TP sem mel od nej kopii, ze ktee sem si doma vyridil pojistku, dojel sem s tim na EK a nez sem to jel prihlasit, tak mi velikej TP došel doporučene postou4
15:43:59
17.05.2007
Martin
Koukám jinej kraj, jinej mrav. Dneska jsem byl auto odhlásit, tak si to poměrně dobře pamatuju 3
15:41:51
17.05.2007
p.b.
-> petřík: 100% spolehnout se můžeš na jedno, v Pelhřimově prodávající potřebuje při odhlášení i malej TP .) Vyznačí se na něm platnost, já to řešil tak že jsem ho kupujícímu předal a on mi ho pak zpětně poslal poštou, načež jsem auto odhlásil a poslal mu jej zpátky spolu s velkym
15:40:27
17.05.2007
Saky
tak zavolej na DI tam ti reknou spravnou verzi..

treba ja to delal tak ze sem auto odhlasil na noveho majitele ten si ho rovnou odvezl a mel rovnou malej i velkej technicak.., kdyz sem ted kupoval auto v bazaru tam sem zase dostal rovnou doklady a sel to prihlasit.. ale tamto je uz par let jak to funguje ted netusim.. ale asi stejne proc by se menilo neco co funguje..
15:39:14
17.05.2007
Qwert..
Ja když jsem kupoval auto, tak jsem si společně s autem odvezl smlouvu, malej TP a povinný ručení. Velkej techničák mi přišel poštou až bylo auto přepsaný ( odhlášený )
15:38:09
17.05.2007
Martin
-> petřík: Prodávající ho na odhlášení nepotřebuje, k tomu je potřeba akorát velkej TP. Takže kupující dostane malej, kterej mu pan při převodu seberou a vystavějí mu novej.
15:35:00
17.05.2007
petřík
potřeboval bych vědět jak je to s malým TP když kupuju auto - na převoz ho potřebuju u sebe a prodávající ho zase potřebuje na odhlášení ne ? jak se to řeší stačí třeba jednomu z nás jen kopie nebo tak něco ? díky moc a prosím jen odpovědi na které se mužu 100% spolehnout
Extreme Tyres