Tesnení pod hlavou

prohledat
44 příspěvků (zobrazeno 1 až 44) od 11.02.2004 do 27.03.2016, založil/a
řadit dle data
21:23:30
27.03.2016
Bukaj
-> Dodis136: Jinak na ten smirek bacha - takto jsem zamlada oddělal jeden slušnej motor, když mi abrazivo ze smirku lehce napadalo do vložek - i když jsem tam měl hadry a snažil se to pak vyfoukat, tak nějakej ten "píseček" zůstal mezi stěnou vložky a pístem...8
13:42:45
27.03.2016
MVM
-> Dodis136: Můžeš to vzít tím smirkem. Snaž se rovnoměrně a ne zbytečně moc na jednom místě, Zajisti hlavně vložky,neuškodí nacpat okolo vložek kus hadry ať to nepadá dovnitř bloku a pak s vodou nedráždí zbytečně vodní pumpu... Odmastit a fertig 4
13:22:20
27.03.2016
Dodis136
Ahojte chalani,

chcem sa spytat ako cistite dosedaciu plochu na bloku? Mam tam samozrejme zvysky povodneho tesnenia, no nedaria sa mi zoskrabnut je ziletku a nechcem tlacit aby som tam neurobil velke ryhy. Mozem to pretahnut smirkovou kockou, pozrite sa co mam na mysli: www.naradionline.cz/produ cts/.../2608608225.jpg - mam hrubost cca 240 - bude to dobre? Vdaka.
17:56:14
23.05.2004
Zero
Uz jsem si koupil par knizek a asi to nejdriv zkusim na nejakym odepsanym motor.

Protoze kdyz to nikdy nezkusim tak se to nikdy nenaucim:)

17:29:15
23.05.2004
Zabak
no s tou literaturou souhasím, tam jsme (až na vyjímky)

začinali všichni1
17:25:47
23.05.2004
Saky
no ja bych Zerovi doporucil a nejen jemu nejdriv si precist knihu a pak se dotoho pustit.. ale k tomu uz dospel sam..

17:09:19
23.05.2004
Zabak
no moc zajímavá debata jsem zvedavej co si z toho Zero "odnes"

1
16:48:33
23.05.2004
Saky
ja se nehadam ja jen diskutuji, kdo je chytrejsi vim-))
16:47:05
23.05.2004
skodavrs
no s tím já souhlasí a hlavně si myslím že asi ostaní nezajímá jak se tu mi dva dohadujem kdo je chytřejší.
16:42:05
23.05.2004
Saky
myslis ze me staci ke spokojenosti to ze to nebudes nikomu radit? to ja mam teda jine hodnoty.. -) Vis me je to uplne jedno at si kazdej rika co chce.. ale bohuzel internet je prostredi kam muze psat kazdej od kandinatu na nobelovu cenu az po totalni blbce kteri umeji psat.. a proto to tady taky tak vypada.. a nesmis se divit kdyz nekdo prahnouci po informacich si najde nekde neco coz muze byt bud uplny blud nebo rada ktera mu je uplne na nic.. jako me je to opravdu uplne jedno... jenze se me stalo jiz nekolikrat ze nekdo napise neco co neni pravda nekdy uplny blud a lidi se me pak na to ptaj tak radsi reaguju rovnou ke vsemu co si myslim ze neni uplne spravne.. ono kdyz nekdo napise ze ma 100konovej motor a ze ho to stalo 10000kc a ja stejnej motor postavim treba za 30000 tak si lidi rikaj kde je asi problem? a malokdo pochopi ze ten jeho 100konovej byl 100ponikovej-) preci bylo to na internetu tak to musi byt spravne.. to je reakce vetsiny..
16:30:18
23.05.2004
U-Geen
nj budu muset zmenit mechanika.
16:24:42
23.05.2004
skodavrs
tvrdil jsem někdy něco takovýho? Ja jen říkal že jsem to dělal jak s momenťákem tak bez, ale jak jsi správně podotkl není to tak správně alespoň podle nějakých výpočtů. Znam člověka kterej se vrtá v motorech od 14let niní jemu asi 45 a dělá ameriky. Je vyhlášenej široko daleko, protože umí opravovat automatický převodovky, jako jeden z mála. Když jsem dělal motor poprvý tak jsem se sním o tom radil a on mi řekl: "na co momenťák ten já nepoužívám" což mě v tu chvíli dost zarazilo. Prostě já utahuju hlavu bez momenťáku a hotovo, nikomu už nebudu nic podobnýho radit. Doufám že už budeš spokojenej a tuhle debatu konečně ukončíme, stejně to nevede nikam.
16:11:42
23.05.2004
Saky
no ja rikal ze nejsem profik.. a Tobe jako proslo rukama vic jak dvacet motoru ktery si skladal komplexne z novejch dilu stejne jako ja?
15:19:43
23.05.2004
skodavrs
no ja nechtěl rejpat ale dvacet motorů je opravdu málo
13:05:13
23.05.2004
Saky
ja jich slozil prez 20 a taky porad utahuju momentakem ale uznavam ze 20 neni moc a ze clovek ten cit jeste nema.. -) no ale asi ja i tvuj mechanik jsme lameri a treba to nekdy do ruky dostaneme-)
12:52:22
23.05.2004
U-Geen
to je zajimavy, ze muj mechanik, kterymu pod rukama proslo nekolik destitek spis stovek motoru, utahuje hlavu taky momentakem... asi to nema v ruce nebo co.
11:02:38
23.05.2004
skodavrs
s tím souhlasím, já jsem mu taky neradil aby to dělal od ruky. Podle mě pokud prostě někdo na to nemá tak je lepší když se do toho nebude pouštět a tím ho nechci urazit, ale opravdu ty zkušenosti, jak jsem s toho pochopil, nemá a může to dělat s momenťákem nebo bez a stejně to neudělá pořádně. Alespoň to je můj názor. Snažil jsem se mu tím dát na jevo aby to radši dedělal. A už mě nebaví se s tebou pořád o něčem hádat každej máme na věc v podstatě stejnej názor ale nějak to nechcem pochopit.
10:48:32
23.05.2004
Saky
No kdyz se clovek zepta jaky srouby se povolujou aby se sundala hlava tak se stoho da usoudit ze jeste nevidel motor.. a kdyz mu proste poradis at to utahne od ruky tak je to spatne..

co se tyka toho cos popsal tak samozrejme predpoklad je ze sou znova protazeny zavity a pak je to tim momentakem presny.. pokud to delas ze sundas hlavu a nacpes to tam zase tak zpatky jak si to vyndal tak si to tak delej ale nerad to kdyz to neni beznej postup.. ano bude to fungovat i tak stejne tak kdyz utahnes panve bez momentaku tak to bude fungovat taky ale neradil bych to delat bez toho to je asi tak vsechno.. prste je nejakej predepsanej moment a ten by se mel dodrzovat, minule jsem taky od jednoho chytraka koupil motor co mel moment v ruce a sedm sroubu z 19 na vane bylo strhanejch..

netvrdim ze je vsechno v prirucce spatne, ale myslim si ze nejlepsi rada pro cloveka co to vzivote nedelal je prave ta prirucka a az pak nejake rady z praxe..
09:59:26
23.05.2004
skodavrs
-> Saky: promiň že ešte jednou se vracím k tobě ale mě to prostě nedá. Mě by strašně zajímalo co je podle tebe správně, myslíš že když je neco napsaný v příručkách tak jeto správně a jinak to dělat nemůžeš protože už to správný nebude? Ja nevím, ale třeba pro příklad skoušel jsi někdy nastavit předstih u fichtla podle příručky? Jestli jo tak musíš vědět, že to nikdy takhle nenastavíš přesně, musíš to prostě nastavit podle toho kdy to nejlíp jede. Protože ten způsob jakým se to měří je dost nepřesný a to samý je to u utahování hlavy podle příruček. Jestli se ti zdá ten způsob dobrej s tím že to momenťákem utahneš na nějaký utahovací moment a pak rukou dotáhneš o určitý počet stupňů, tak mě teda ne. Je to tak nepřesný, každej na tom momenťáku naměří něco jinýho, záleží na spoustě věcí jestli si namazal ty hlavy šroubů aby mělki menší tření jak za ten momenťák taháš atd. Takže bych netvrdil co je co není správný alespoň vtomhle případě.
19:56:23
22.05.2004
Zero
Jeste se zkusim mrknput do ruznejch knizek a mozna pokusim sehnat nejaky starej motor na vyhozeni na kterym si to zkusim a osaham si ho. Aspon budu mit dos casu to cely rozebrat a prostudovat v praxi.
19:15:40
22.05.2004
Gryzly
-> skodavrs: A zero ani pomalu neví kde ta hlava je tak to určitě nemá v ruce.
18:59:01
22.05.2004
Saky
me ses nijak nedotkl, ja jenom takovy ty verejny rady typu jezdi jako prase stejne te nikdo nechyti, nebo utahuj hlavu je to v pohode atd nemam rad, ty si to delej jak chces je to tvoje hlava ale nerad to ostatnim, kdyz to neni spravne..
18:54:09
22.05.2004
skodavrs
-> Saky: sorry jestli jsme tě tím nějak pobouřil, ale utahování hlavy podle momenťáku je možná dobrý pro někoho kdo to nikdy nedělal, ale dělal jsem to několikrát jak s moneťákem tak bez něj. Nechci ti brát iluze ale skus ze zeptat pár schopnejch mmechaniků co dělaj motory, ale opravdu dobrejch, jestli někdy používaj momenťák. Použití momenťáku chápu při utahování pánvý tam to má význam, ale u hlavy kde to dotahuješ stejně podle oka
18:46:52
22.05.2004
Gryzly
a určitě to nedělej bez momenťáku a ten stojí od 1300 Kč nahoru. taky to musíš sundávat když ten motor už vychladl. když to uděláš na teplým motoru tak se ti to pokroutí a nedoplatíš se. může se skroutit hlava nebo blok. a srovnat blok bude stát pár stovek a moc práce na autě.
18:43:03
22.05.2004
Gryzly
-> Zero: hlavně co máš za motor? Kup si za 300 nějakou knížku a tam je to napsaný. s tvýma znalostma bych se do tohomoc nepouštěl. v servise na to maj takový měřidlo který jim ukáže jak je ten válec vysoko. když je málo musí se vyndat a vložit další podložka. dost jebačka a potřebuješ vydahovák na válce.
18:42:11
22.05.2004
Saky
rady typu kdyz to mas v ruce nepotrebujes momentak si nech pro svoje deti.. zvlast co se tyka utahovani hlavy..
18:34:13
22.05.2004
skodavrs
no s autem hejbat můžeš, ale jen za předpokladu, že máš vyřazenou rychlost, jinak se to dělá tak, že když tu hlavu sundáš tak si do těch děr co tam sou ty šrouby od hlavy dáš nějaký kratší s dost velkou podkožkou a ty ti ty válce podržej aby se nehly. Doporučuju přeměřt přesah vložek jestli má nějaká míň jak 0,1mm tak to musíš celý převložkovat, protože ti to to těěsnění pod hlavu nepobere. Převoložkování probíhá tak, že sundáš vanu, nasávač, olej čerpadlo a povolíš pánve, potom může vytáhnou písty i s válcema. Pak si koupíš měděný kroužky pod válce, prodávaj se ve třech velikostech 0.1, 0.12 a 0.14mm a zkoušíš to tak dlouho až budou všechny stejně. Musí se ti podařit mít alespoň větší přesah než 0.1mm, tuším že předepsaná hodnota je 0.13mm. Jo a s tím dotahováním když to máš v ruce tak nepotřebuješ momenťák, a jinak ta hlava už se nikdy neutahuje. Vždy se utahujou šrouby od prostředka směrem ke krajům střídavě na každý straně aby si rovnoměrně sedla.
18:32:21
22.05.2004
Zero
Diky

a jaky sroby se maj vysrobovat abysla vyndat hlava?

Ty druhy neco nastavujou ze? steme se nesmi pohnout.

Kdyz se to vyndava tam dat neutral aby se nehejbal motor ze pokud by tam byla rychlost a pohnul se tak uz se to enda do kupy?

Jak to pak valstne seridi v servisu?
18:15:26
22.05.2004
Gryzly
samozřejmě toto na fotkách je motor z favorita 136ky. 105- 130 vypadá krapet jinak.
18:14:16
22.05.2004
Gryzly
-> Zero:
zvětšit Tesnení pod hlavou - obrázek od Gryzly vložen 22.05.2004 18:14:16
18:13:10
22.05.2004
Gryzly
-> Zero: autem hejbat můžeš, nesmíš otočit klikovkou. jinak si taky možná posuneš vložky pístů nahoru a dolů a pak to už doma neusatíš ani náhodou. Musí bo být přesně na setiny milimetru.
zvětšit Tesnení pod hlavou - obrázek od Gryzly vložen 22.05.2004 18:13:10
17:30:38
22.05.2004
Zero
Jaky srouby povolit aby sla vyndat hlava a vymnenit tesneni? Nemate nekdo foto?

Jo jedno my nekdo rikal ze kdyz se vynda hlava a auto se trosku pohne tak to uz nikdy nezapadne a pak se muze stat ze se dostane voda do oleje.

Jak to je kdyz se vynda hlava vymneni tesneni a zase vrati zalezi natom jak je natoceny pisti a jesli se motor pohme musi to bejt nejak serizeny nebo to je jedno?
10:23:42
12.02.2004
Luděk
-> Samantus: místo,aby jsi byl little out,tak byses měl podívat do tabulek,kolik počítá jednotek za výměnu těsnění pod hlavou značkový servis
23:06:36
11.02.2004
Saky
no to byla debata s Ludkem.. ze kdyz sundat hlavu tak pak srovnat na magnetce a k tomu udelat ventily kdyz uz se to dela asi to ma smysl.. a pak vysel takovej cas.. samozrejme ze vetsina lidi to udela ze hlavu ani nesrovna kolikrat ani neocisti-) a vrzne ji tam zpatky..
21:00:59
11.02.2004
Samantus
11.02.04 17:54:28 proc bys zabrusoval ventily pri vymene tesneni pod hlavou????????? I am a little mimo
18:52:04
11.02.2004
Saky
jasne ta hodka az dve je za predpokladu ze jde vsechno hladce kdyz se urve sroub popraskaj hadice a pojede se pro novy atd tak se to samozrejme protahne..
18:49:38
11.02.2004
King
To dohadovani se komu co jak dlouho trva je klasika :) Kolega pro vypocet realneho casu opravy sformuloval poucku. Odhadnuty cas opravy vynasob trema a pricti 20 minut - to je nejbliz realu. Malokdy se na skodovce povede, aby se pri oprave neposralo neco kolem :)
17:54:28
11.02.2004
Saky
po komunikaci s Ludkem bych to teda doplnil ze tu hodinu az dve to bude trvat za predpokladu ze nebudes zabrusovat ventily rovnat hlavu ale jen vezmes jinou..

nepocital sem s tim ze ma nekdo doma magnetku a ze tohle u toho standartne dela.. podle me to nedelaj ani v servisu ale ze to jen trochu ocistej a vrznou ji tam zpatkz tot muj nazor..
17:50:25
11.02.2004
Milošek
souhlas se skym je to brnkacka ale musis vedet co a jak-jo a k tomu momentaku si sezen i merky na ventily...a šém jak utahnout palici pokud to neznas a po tisici km s new tesnenim si dotahni znova palici(55Nm)a serid ventily!
17:45:36
11.02.2004
Saky
no kazdej dela jak umi nekdo za 4hodiny nekdo za 2
17:40:05
11.02.2004
Luděk
-> Saky: jsem se teda zakuckal,možná u motoru na stole,ale když máš vypustit kapalinu a všechno odstrojit,tak je to tak na 3-4 hodiny a musíš být velice zručný,jo to u Favorita,to je jiná ...
17:16:20
11.02.2004
Saky
si to udelej sam, staci k tomu momentak je to púrace tak na hodku max dve v servisu si reknou kolem litru..
16:35:39
11.02.2004
Komár 1981
To tesneni je za babku, nejvic zaplatis za praci a to je ruzne servis od servisu! (sorry, ja vim, ze rada zadna... :-))
14:22:10
11.02.2004
Mysirda - zrušená registrace
Nevite kolik muze odhadem stat vymena tesneni pod hlavou kdybych si donesl tesneni svoje a nechal si to udelat v servisu? Dik
Extreme Tyres