Toliko pro upřesnění:
"...protože směs LPG a benzínu není zápalná a motor pak chcípne...."
Není důvod, proč by neměla bejt směs lpg a benálu "nezápalná"

Problém je v tom, že při přepnutí na lpg s plnou plovákovkou se výsledná směs směs benzínu a lpg dostane s lambdou na 0,5 a to je důvod proč to zdechne.
Jeden čas jsem nechtěně na směs benalu a lpg jezdil a strašně jsem se divil, že mi klesla spotřeba lpg - netěsnil benzínovej ventil, takže v plovákovce poád bylo troška benalu a lpg jsem měl o to víc přiškrcený.
"...135/136 muzou jezdit bez problemu na plyn a nic jim to neudela"
prvni 742.136tky nemaj sedla na bezolovo takže teoreticky beztrestně na lpg jezdit nemůžou. Na druhou stranu si snad nikdo na zaklepávání ventilů na 136 s lpg neztěžoval. Stejně tak část majitelů 105-130 na ůprdy" bude přísahat, že problémy s ventilama taky nemá...
S tím souvisí i nutnost zvýšit předstih, jinak lpg směs dohořívá ve výfuck. potrubí (hoří pomalejc) a zvyšuje to riziko zaklepávání ventilů popř. jejich podpálení.
No a k těm moudrům: Rozhodně jezdit s aspoň pár litrama benzínu v nádrži a udržovat benzínovej HW v provozuschopným stavu - je to rozhodně lepší, než pak čumět jako puk, když se lpg vysere
Startovat shade je rozhodně lepší na lpg, odpadaj pak různý hrátky se sytičem a kuckavý rozjezdy-nerozjezdy v zimě.