skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Znate tyhle kola?
prohledat
70 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 05.04.2007 do 28.07.2009, založil/a Peklo-Evo-Luboš
-> TTomas: detailsita...ja som si take nevsimol..klobuk dole

-> MATTESS: bomba auto m!!! nemas viacej fotiek ? alebo kde by som nasiel ? vdaka

No a kdyz uz, tak pridam jeste jedny. Vim, ze se jezdily na formulkach MTX. Nevite nekdo na jakou radu to presne patri? Taky zdali vydrzej zatez i na skodovce treba na kopcich? Kdysy jezdil podobne mozna i stejne Hipa z Usteckeho Rebelklubu na svem kile - Hroch. Taky maj uplne rovnou dosedaci plochu na matky - co se tenkrat na to puzivalo?
-> gabo000000: Jenze to jsou uplne jine kola. Ty delene krize na te cervene jsou 2 dilne v originalu celoelektronove kola ze 130lr. Tyto maji plechove limce a usuzuju, ze budou 3 dilne. Elektron je jenom stred. Taky tvar paprsku i opracovani je uplne jine. V neposledni rade to nejspis bude predelana roztec - jakasi plovouci.
-> gabo000000: Klásek, ale teď nemůžu najít fotku, mám jí na druhém PC
-> TTomas: som pisal ze delene krize mal aj ten co ma tu silnu cervenu skodovku s dajakym 2L..tuner2 ma aj foto
-> Klubko_: tak nic 

-> castrol 23.07.09 17:28:35: Jeee to jsou ty co jsem prodával. Už ani nevim kdo je ode mě nakonec kupoval. Měli to bejt snad kola co se používali na rallyecross...přední, zadní byli mnohem širší. Jsou to 14", ale šířka jen 4,5". Myslim, že na to byli potřeba o 13mm delší štefty, ale to už si přesně nepamatuju.
-> petr s: ved aj ja si to myslim ale viac hlav viac kapusti
-> castrol: To je dost
-> m8rinek: che za to 200e
-> Tomo: myslim, ze ne Tomo

to su loukota nie ?

-> castrol: podle ceny, jinak ja bych je asi nechtěl, leda tak na gumy na mokro
-> Pavel P..: -> m8rinek: a oplatia sa kupit ked su take raritne
-> castrol: zname, tusim ze Baghira je má/měl
-> castrol: viděl jsem je dost na autokrosových buginách v dobových časopisech....
poznate niekto tieto kolesa raritne kolesa na škodu,rozteč 4x130,4,5x14,dvoudielne,e
lektronový stred a plechový límec je napisane v inzercii
tyhle jsem mel doma...
-> erko1.1: pajny@seznam.cz
-> Majkl: no konecne niekto kto vie jak to je s rokmi... diki majkle
-> Luděk: jinak to cislovani je opravdu 70 leta jsou 70 az 79 a 17 stoleti je 1601 az 1700

-> Peklo-Evo-Luboš: dal by si my kontakt pls.
Tak to je divný, že by u kol bylo napsáno 2 matice utáhněte fest a 2 vlažně?
no,ale to je divný,že by se to vyskytlo u všech mých 4řech kol a ještě navíc i tady na tom obrázku,že ... vlevo je vidět to sedlo a ta díra nahoře je bez něj, škoda,že je to vyfocené šikmo
No to je zvláštní, ale třeba mohly bejt dvě sedla vymačkaný, nebo poškozený a tak to zkrátka někdo vyfutroval, zbylý dvě mohly být v pořádku a tak to nechali...?
-> Miloš Vyskočil: no,já to talhle už koupil,ale nešlo mi do hlavy a tady to vidím taky,že v podstatě dvě díry na matice proti sobě mají v hliníku ocelová sedla a dvě jsou bez nich (právě tam to mám prasklý)
Jasný, rozumim ti, už to vidim. Tak ony všechny hliníkový kola jsou náchylný na zacházení, to se týká i utahování.
-> Miloš Vyskočil: no,když se na to podíváš líp a budeš teď číst můj popis,tak si to možná dokážeš představit: to kolo má silnou jen tu 8smicípou hvězdu,která má uprostřed jakože trubku na náboj.Jak jsou díry na matice,tak tam to moc silný není a u těch děr to zesiluje jen ten rantl.Jinak z vnitřní strany to má jakože silnou dosedací plochu,ale opět jen po díru na matici,proto mám zřejmě ty praskliny směrem ven
Aha, no tak to docela klame tělem, takhle na obrázku to vypadá na docela silnou stěnu.
-> Miloš Vyskočil: no,masivní,právě,že jsou poměrně tenký,mám je u dvou prasklý od díry na matici až k díře na disku a Zazaa mi je vezl spravit do H.K. a tam ten maník prý říkal,že jsou hrozně tenký,jestli nejsou tak sežraný od soli,nebo něčeho
Jo ten článek sem psal já, je to můj web. Ale ten tvar je teda hodně podobnej. Jinak ty kola se mi zdají takový dost masivní.
-> Miloš Vyskočil: no v tom článku ale píšou něco o úzkých 15ckách ... teda alespoň u té fotky,která se podobá tomu disku
Jsou to ty v tom článku nebo ne?
www.skoda100.cz/view.php? cisloclank...
jinak kuci rád bych přidal k seznamu kol obrázek tý modrý užovky, snad to nebude nikomu vadit.
www.skoda100.cz/view.php? cisloclank...
jinak kuci rád bych přidal k seznamu kol obrázek tý modrý užovky, snad to nebude nikomu vadit.
-> kubina: no a vo tom to je

-> Luděk: hned se cejtim o 10let mladsi

-> bnjaro: šmarjá,už jsem psal,že tam jsou taky volaaký zmätený,anebo nás to prostě učili jinak ...

-> Luděk: skus napr toto sedemdesiate roky ... sk.wikipedia.org/wiki/Kat
egória:70._roky_20._storoč
ia
-> bnjaro: no nevím,jak Ti to mám dokázat,ale ptal jsem se všech okolo a souhlasí s tím,co já tady píšu ...
-> Luděk: tak to xcem videt dokaz lebo ja som mal este dva rokydozadu dejak v skole kde sme sa urcite ucili aj napr taku zakladnu vec ze komunizmus u nas skoncil koncom 80 rokov druha svetova zacala koncom 30 a trvala este aj prvu polovicu 40tych atd...
-> bnjaro: no to teda nemám,je to přesně tak,jak říkám,resp. píšu
-> kubina: no to jedině s nějakým prototypem,protože od 1971-1979 se vyráběly zadohraby o106

-> kubina: no to jedině s nějakým prototypem,protože od 1971-1979 se vyráběly zadohraby o106

-> Luděk: konec 80 let mam ja osobne spojenej uz s favoritem...
-> Luděk: sorry ale mas v tom bordel sedemdesiate roky su vazne 70-79 to o com hovoris su storocia tam sa to vazne posuva napr 17 stor je od 1600 do 1699
Ludek: ok, taky mam rad vlastni definice

-> Sita: i tam to mají špatně, sedumdesátá léta jsou od roku 1960-1969

Kdyby jste je nekdo chtel, muzu dat kontakt, nabizel mi je za 4000,- a je ze Semechnic.