skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zadřeno a šmitec
22:05:15
09.04.2007
09.04.2007

U-Geen
-> PeterP136: nj... za ty prachy to neni spatny auto ale... G3 by mi vonel asi vic :-)
22:00:34
09.04.2007
09.04.2007

PeterP136
-> U-Geen: Az na tie hydrostely, su haklive na odflaknute vymeny oleja.
-> Gryzly: Tak nejak ;)
-> Gryzly: Tak nejak ;)
15:13:04
07.04.2007
07.04.2007

U-Geen
-> Gryzly: to sice jo ale jinak je to Kadett :-) mame to doma tak vim. Palubka stejna atd.
14:53:58
07.04.2007
07.04.2007

Hurdis
-> Gryzly: racer
14:36:52
07.04.2007
07.04.2007

Gryzly
-> U-Geen: Né Kadet je ten předchudce Nexie co si nemužu vzpomenout na jmeno. Nexia je kulatější.
14:11:12
07.04.2007
07.04.2007

U-Geen
-> Gryzly: nexia je kadett... bohuzel ve vsem.
11:01:39
07.04.2007
07.04.2007

Nwkt
-> Gryzly 07.04.07 09:45:47:

09:46:51
07.04.2007
07.04.2007

Gryzly
puvodně chtěl koupit favorita. Mu šlo o to aby měl moderní auto.
09:45:47
07.04.2007
07.04.2007

Gryzly
-> PeterP136: nexia je ocucanej Kadet, ne?
21:53:12
06.04.2007
06.04.2007

U-Geen
-> PeterP136: no :-) nevim... ale motory dobry, aspon ten co ma pritelkyne (66kW)
21:39:30
06.04.2007
06.04.2007

PeterP136
-> Gryzly: Ved nexia je len priestrannejsia skodovka :) alebo skor felda :).
12:39:31
06.04.2007
06.04.2007

Gryzly
-> Labros: A kdybych mu nedával tu knížku kde je všechno napsaný. (macha) jako třeba že těsnění se dává na sucho, pod ventilovým víkem jsou šrouby hlavy, měděnej olejovej otvor v těsnění musí lícovat. taky tam nedal zpět těsnění pod výfuk.
A "nutně" tenkrát potřeboval v pondělí někam jet a stejně nejel když to zmrvil.
a aspon budu mít klid, nexie nedělám, tak nanejvíš zapojit autorádio.
A "nutně" tenkrát potřeboval v pondělí někam jet a stejně nejel když to zmrvil.
a aspon budu mít klid, nexie nedělám, tak nanejvíš zapojit autorádio.
12:37:02
06.04.2007
06.04.2007

VeTeV
-> Labros: a proto volame lajose :-))
-> Gryzly: koukam automechanicka dilna Gryzly
-> Gryzly: koukam automechanicka dilna Gryzly

12:32:47
06.04.2007
06.04.2007

Labros
-> Gryzly: Tak myslim že tomu člověkovi bude plně vyhovovat Nexia, a ať na to radši vlastníma rukama nešahá
to je fakt strašný jak se do toho pouštěj lidi co zhola nic neví a myslí si že nic vědět nepotřebujou

11:49:42
06.04.2007
06.04.2007

Ganga
Fakt zajimavé ty vaše story
No vidím to asi na tu výměnu celého motoru jak radí většina
, tak teď příjde nelehký úkol: SPLAŠIT MOTOR V DOBREM STAVU ZA SLUŠNÝ PENÍZ.
_Nemá někdo v okolí Ostravy motůrek na prodej nejlépe i s 5 kvaltem ._

No vidím to asi na tu výměnu celého motoru jak radí většina

_Nemá někdo v okolí Ostravy motůrek na prodej nejlépe i s 5 kvaltem ._

11:25:38
06.04.2007
06.04.2007

gabo000000 - zrušená registrace
moja mama rovno vyhlasile ze si kumne nikdy do awta nesadne ... a to ma videla len ist

11:10:36
06.04.2007
06.04.2007

Gryzly
-> VeTëV: Jo ted se v sobotu chystám na mount everest. Kolegyni z práce budu opravovat Fiata Uno. nějak ji to nedrží volnoběh, v servisu vyměnili volnoběžnej ventil ale furt to není ono. cuká to a blbne. tak ji zkusím vyčistit kanálky na vstřikovací jednotce a uvidíme. A taky ji blbne elektrika.
07:46:50
06.04.2007
06.04.2007

VeTeV
-> Gryzly: to sou storky

23:44:46
05.04.2007
05.04.2007

Gryzly
Za rok jsem měnil tři zadřené motory ten druhý byl taky asi na vačce, prptože jsem zhodil ventilové víko točím klikou a klaviatura funguje normálně, pak najednou přestalo jít točit klikou, tak točím na druhou stranu a vahadla se ani nehnuly, otočil jsem asi pul otáčky kliky a zas to dál nešlo. tak točím zase prvním směrem a vahadla zase fungovali. podle mě rupl klínek na vačce a chvílu to šlo a chvílu ne. ten dědek co to auto vlastnil, když nenastartoval tak to tahali na laně, on tam dal dvojku, pustuil spojku kola zčli pískat, pak něco ruplo a chvíli to jelo. Ale nenastartovali. Ještě jsem ten motor nerozdělal, ale ventily budou v háji. Sehnal jsem druhej motor za 1500,- (díky Noufe) a s novou spojkou, filtry, vyčistěným karbecem, repasovaným rozdělovačem to dědulu vyšlo asi na 3500,-
Ten poslední případ byl koncem unora. týpek zadřel motor, sehnal jsem mu jinej, on si ho tam nasadil, ale nějak mu to nejelo. tak to ke mě dotáhli, já zase repásnul rozdělovač, vyčistuil karbec, vyměnil jsem roztavenej kablík od kladívka, zapojil jsem odstříhanou elektriku od tažného. Týpos s tím jezdil týden a pak došel že mu to furt vaří že neujede ani 5km, tak jsem zjistil že když přidám plyn tak mu jdou bubliny do expanzy, takže jasný těsnění pod hlavou. bylo to v sobotu dopoledne, já něměl čas a on prej musí mět v pondělí pojízdný auto. Já mu řekl že nejdřív za tejden. Tak že si to udělá sám, pujčil jsem mu momenťák, klíče, těsnění pod hlavu, kníčku podle které to udělá a at se znaží.
přijel v neděli odpoledne že jako dobrý ale trochu mu z toho teče olej. Tak jsem koukl a nic jsem neviděl, tak jsem nastartoval a z pod hlavy směrem na převodovku chvístal olej jak divej. Tak jsem mu říkal že musel dát blbě ten měděnej kroužek co je na těsnění a prej ne. Ale jelikož jsem za dvě hodiny jel do práce tak jsem ho poslal pryč. v uterý jsem se dověděl že sundal v sobotu ty čtyři matky co jsou pod svíčkama, a nešla mu dolů hlava tak vzal kladivo a majzl a sundával to. nešlo to tak si někoho zavolal a pak to teda sundali když našli pod ventilovým víkem dalších asi 12 šroubů. a když tam dávali těsnění tak ho potřeli něčím čirým, bud vazelínou, nebo silikonovým tmelem.
No já z toho nemohl. Jako Pat a Mat.
Šáde ted stojí před panelákem. a o další sobotě si ten člověk koupil v bazaru žlutou daewoo Nexii za 40 000,- akorát na urokách přeplatí asi 15 000,-. A škodovku si prej koupí nějaká sousedka, když ji nechá spravit. A to byla na podzim na STK.
-> Ganga: A abych tu jen nekecal. bejt tebou koupím tak do 2000,- maximálně motor, i s těsněníma atd tě výměna musí vyjít na dalších 1500,- a mužeš vesele vozit osazenstvo domova duchodců.
Ten poslední případ byl koncem unora. týpek zadřel motor, sehnal jsem mu jinej, on si ho tam nasadil, ale nějak mu to nejelo. tak to ke mě dotáhli, já zase repásnul rozdělovač, vyčistuil karbec, vyměnil jsem roztavenej kablík od kladívka, zapojil jsem odstříhanou elektriku od tažného. Týpos s tím jezdil týden a pak došel že mu to furt vaří že neujede ani 5km, tak jsem zjistil že když přidám plyn tak mu jdou bubliny do expanzy, takže jasný těsnění pod hlavou. bylo to v sobotu dopoledne, já něměl čas a on prej musí mět v pondělí pojízdný auto. Já mu řekl že nejdřív za tejden. Tak že si to udělá sám, pujčil jsem mu momenťák, klíče, těsnění pod hlavu, kníčku podle které to udělá a at se znaží.
přijel v neděli odpoledne že jako dobrý ale trochu mu z toho teče olej. Tak jsem koukl a nic jsem neviděl, tak jsem nastartoval a z pod hlavy směrem na převodovku chvístal olej jak divej. Tak jsem mu říkal že musel dát blbě ten měděnej kroužek co je na těsnění a prej ne. Ale jelikož jsem za dvě hodiny jel do práce tak jsem ho poslal pryč. v uterý jsem se dověděl že sundal v sobotu ty čtyři matky co jsou pod svíčkama, a nešla mu dolů hlava tak vzal kladivo a majzl a sundával to. nešlo to tak si někoho zavolal a pak to teda sundali když našli pod ventilovým víkem dalších asi 12 šroubů. a když tam dávali těsnění tak ho potřeli něčím čirým, bud vazelínou, nebo silikonovým tmelem.
No já z toho nemohl. Jako Pat a Mat.
Šáde ted stojí před panelákem. a o další sobotě si ten člověk koupil v bazaru žlutou daewoo Nexii za 40 000,- akorát na urokách přeplatí asi 15 000,-. A škodovku si prej koupí nějaká sousedka, když ji nechá spravit. A to byla na podzim na STK.
-> Ganga: A abych tu jen nekecal. bejt tebou koupím tak do 2000,- maximálně motor, i s těsněníma atd tě výměna musí vyjít na dalších 1500,- a mužeš vesele vozit osazenstvo domova duchodců.
20:34:30
05.04.2007
05.04.2007

pajavlk
-> Ganga: nezávidím ale je to škodovka takže jinej motor a máš zas klid btw. proč se zadřel ? ztráta oleje, ucpanej filtr, problém v čerpadle ? včera byl u mě kluk co zadřel fáčko na vačce sundám prsa a vypadla na mě hromádka zoubků si řikám doprdele co to tady dělá ? kouknu na malý rozvodový kolečko a bylo bez zubů
řetěz na něm normálně byl navlíklej ale kolečko jak kdyby ho někdo obrousil tak se ho ptám co s tím kurva dělal že tohle sem eště neviděl a von že zařadil místo za tři v 70ti za jedna..vačka je zadřená takovým způsobem že sem se jí snažil vyrazit z bloku pětikilovým kladivem a ta svině se ani nehnula takže motor putuje do TSR ale ty rozvody fakt husté 

20:26:35
05.04.2007
05.04.2007

Hurdis
včera jsme taky zadřeli favorita, motor umřel po najetí 323 tis. km, kromě toho, že jsem musel pro jiné auto a odtah 50 km na laně je mi to naprosto šumák, hodí se tam jiný motor, který bude určitě v lepší kondici a jezdit se bude dál, samozřejmě bez údržby, od toho auta na práci jsou
20:21:30
05.04.2007
05.04.2007

Pavel P..
-> bitmap:

20:18:08
05.04.2007
05.04.2007

charon
-> bitmap:
. Ale s moji mati to je podobne, v zivote neridila a kdzy nekam jedem tak slysim jen: Zpomal, podrad, tady brzdi, ztlum to radio, proc ten krap dela takovwej kraval, .... Uz to ani nevnimam

20:11:43
05.04.2007
05.04.2007

bitmap - zrušená registrace
Jojo, jste meli videt ten tyjatr dneska po ceste, kdyz jsem mel pricpanou trysku volnobehu a po kazdym sundani nohy zs plynu to chciplo
V aute sem mel matku a babku, jel jsem tak abych nemusel zastavit a kdyz uz jo, tak hystercily z toho, ze drzim plynem motor ve trech tisicich a brzdim na krizovatce ruckou.
Kdyz jsme jeli zpatky, tak jsem konecne dosel k tomu, ze mam asi pricpanou trysku, ze to trochu protahnu
Tak jsem je trochu provez asi 3km po takovy tankodromoidni zatackovity okresce. Za 1-6000, 2-6000, 3-5000, brzda, meziplyn, otackomer zalejza pomalu za roh, do toho kravalu rvu, ze musim udelat v sani podtlak, ze to treba ten bordel vycucne
Babka zelena, matka rve, ze semnou uz nikdy nepojede, ze je nekde zabiju, ale jak sme dojeli do vesnice, vyhodim kvalt, moturek dela brbly, brbly, brbly ...
Este ted babka vyklada vsem pribuznejm, ze se ji chci zbavit, abych podedil barak

V aute sem mel matku a babku, jel jsem tak abych nemusel zastavit a kdyz uz jo, tak hystercily z toho, ze drzim plynem motor ve trech tisicich a brzdim na krizovatce ruckou.
Kdyz jsme jeli zpatky, tak jsem konecne dosel k tomu, ze mam asi pricpanou trysku, ze to trochu protahnu

Tak jsem je trochu provez asi 3km po takovy tankodromoidni zatackovity okresce. Za 1-6000, 2-6000, 3-5000, brzda, meziplyn, otackomer zalejza pomalu za roh, do toho kravalu rvu, ze musim udelat v sani podtlak, ze to treba ten bordel vycucne

Este ted babka vyklada vsem pribuznejm, ze se ji chci zbavit, abych podedil barak

20:01:16
05.04.2007
05.04.2007

Kuba.K
nový motor, jak říka p.b.
19:58:22
05.04.2007
05.04.2007

p.b.
-> Ganga: No jo babičky vždycky všechno hrozně prožívaj, to znám .) Já bych se na ten motor vyprdnul a sehnal jinej, za 5000,- seženeš slušnej motor i s 5ti kvaltem :)
19:48:12
05.04.2007
05.04.2007

Ganga
Čau škodaři, po tom co sem si nelámal hlavu s olejem v tatíkově pežotu co jsem ho proháněl mi připravila moje šáde překvapení. Zadřel sem motor, oprava prej 5000. jedu si tak po okolní vesnici a rozsvítila se mi kontrolka mazání no ne abych zastavil a došel na pumpu pěšky tak si to šinu k místnímu automechanikovi. zastavím u něho v domění že doliju olej a bude klid tak doilívám olej.jenže už nenastartuju. Nepřeju vám zažít ten pocit a ještě s vlastní bábi se zlomenou rukou na zadní sedačce. Moje bábi a jeji panika by se dala přirovnat k holywodskému vystoupení. Sem byl uplně na nervy. POsadil sem babku za volant a pokouším se o nemožné roztlačit auto sám na dost velkou rychlost, možná válce povolí.JA VIM BLBOST! Ale byl sem zoufalý.dávám pokyt aby auto odbrzdila a co si myslíte? bábi zařadila za 3..v klidu si drtím prstní kůstky v sevření mé pěsti říkám babi ty máš řidičák? ona prej že jo ale řídila jen jednou.JE todle omluva řidiče na takovoudle PI#$VINU? Ale co, tak mě ještě celkem shodila před mechanikem, když nadhodila že sem ten olej nalil do špatne "ďurky". "no coment"...
tak ale odnesl sem si z tohodle dost a to, že mi škůda žrala oleje pomalu jak benzinu, a nevozit sebou stařeny pokud nechcete "holyud" bez kamer .
_teď nevím jestli to nechat spravovat nebo sehnat jiny motor i s pěti kvaltem.. jak by jste postupovali vy? díky za všechny rady názory komentáře nadávky výsměchy a ostatní
s Pozdravem AKTUALNÍ NEŘIDIČ
tak ale odnesl sem si z tohodle dost a to, že mi škůda žrala oleje pomalu jak benzinu, a nevozit sebou stařeny pokud nechcete "holyud" bez kamer .
_teď nevím jestli to nechat spravovat nebo sehnat jiny motor i s pěti kvaltem.. jak by jste postupovali vy? díky za všechny rady názory komentáře nadávky výsměchy a ostatní
s Pozdravem AKTUALNÍ NEŘIDIČ