Leštěnka TEMPO

prohledat
15 příspěvků (zobrazeno 1 až 15) od 04.01.2004 do 06.01.2004, založil/a
řadit dle data
16:20:49
06.01.2004
Komár 1981
-> Jirik: no to je o tom, ze si das tu praci a zamaskujes to okolo (on to ten kamos taky nezamaskoval a delal si narazniky a plasty kolem podbehu na bilym golfikovi a trhal si vlasy)...1
08:38:14
06.01.2004
Hlavně to nezkoušej houbou na mytí nádobí, některý jsou moc hrubý. Spíš nějakej jemnější molitan na tu pastu a nebo i na tu tekutou leštěnku. Na novější laky doporučuju taky tekuté podobenství třeba zrovna toho Tempa. Leštit rok, dva starej lak Tempem pastou - která je na údržbu a renovaci už starších barev, je špatný. Zároveň je to částečně brusná pastička. Nenechávejte to moc zaschnout a netlačte při nanášení až se bude prohejbat kasle . Leštěte flanelem. Do vysokého lesku vyleštěte pak třeba jelenicí. Jo a vyleštěnej lak od Tempa vydrží odpuzovat vodu a bejt lesklej kurewsky dlouho. Záleží ale taky na typu a provedení laku, jinak je to schopný vyleštit základovku. 1
21:18:16
05.01.2004
cici - zrušená registrace
-> Boss: Jo, já ho použil a ten samý problém - zkus to houbou na mytí nádobí, mě to s ní šlo.
21:17:31
05.01.2004
cici - zrušená registrace
-> D.J.Vlasta: To já jsem na to tempo nadaval. I když, je pravda, že to použil i na dveře (lakované asi před dvěma lety) a taky to udělalo. Ale myslím, že to byl moc nový lak. Všude jinde to bylo v klidu.
15:16:18
05.01.2004
Boss
JIřik...To tekutý tempo je použitelný?Mě to vůbec nešlo rozleštit..táhalo se to jak sviňa..v tom má bejt i nějakej olej nebo co,a to tam asi dělá bordel..Ale zase mám černou barvu a ta se leští uplně nahovno..To leštíš ručně,nebo na to máš ten leštící bazmek?:o)
09:57:13
05.01.2004
Jenomže ty sračky ve spreji oserou i všechno ostatní okolo. A co udělá prostředek na ošetření černejch plastů na laku jest labuž.

Právě proto mám raději prostředky na hadr či houbičku.
09:49:31
05.01.2004
Komár 1981
No, ja nedavno delal gumy dveri Glicerolem, a kdyz jsem videl, jak ta guma po naneseni ozivne, zkusil jsem to i na zadni svetla (jsou uz pred smrti). Byly suprovy (tak den), krasne leskle a "zive". Po tom jednom dni ale zase vysisovaly. Kamos pouzival na cerne narazniky nejakou vecicku ve spreji od Shellu - takovej jako cernej vosk - very guuut vjec! Do toho asi pudu (az budu mit proc lestit narazniky1 )
18:20:04
04.01.2004
Já používám na auto :

- Lak : leštěnky od Tempa (dřív na starší laky, klasiku v tubě), a teď na jaře leštěnku na novej lak.

- Na kola : normální tempo v tubě a asi 1x silichrom

- Na údržbu chromových a leštěných alu. částí : Tempo v tubě, Silichrom

Silichrom nepoužívám tak často, páč je dost hrubej a na nový neporušený chrom. části je dost agresivní.

- Na plast. nárazníky : Black Chrome od Turtle Wax (absolutní špička, doporučuju nanášet kouskem tvrdšího molitanu). Plast jde po nanešení Black Chromu vyleštit skoro do zrcadlova. Jde použít i na přístrojovku, ta pak odpuzuje prach a je krásně sytě černá a lesklá.

- Na pneumatiky : Silikol od Carline

(modrá nádobka s houbičkou, 100%ní silikon)

- Na gumová těsnění : Glycerin, Silikol

- Mazání zámků, pantů, bovdenů apod.:

Konkor a nebo teen WD40 (nebo jaxe to jmenuje, takovej ten modrej sprejík)

Jinak od Tempa eště pořídím takovej krém na ruce, něco jako suchá solvina. Dyž bych někde měnil třeba kolo, nebo se prasil v motoru, tak abych pokračoval čistej. 1
17:31:59
04.01.2004
juris
Co takhle zkusit SONAX a ne nějaký sračky.Já používám tuhle značku na plasty,gumy,lak,interier a čalounění a nikdy bych neměnil!!!5
17:02:56
04.01.2004
Kabal
no nevim ale podle mne je na plast nejlepsi RENOPLAST, ale nestaci jedna vrstva. Pak to je ale jako nowy
16:56:41
04.01.2004
Mysirda - zrušená registrace
hladky plasty jdou dobre vyleštit obycejnou zubní pastou, je to sice 1 ale vyleští to treba i poskrabanej displej na mobilu 1
16:53:21
04.01.2004
Boss
Třeba na zašlý zadní světla je tempo taky dobrý..Ne že by to vydrželo dlouho lesklý,ale pomůže to..Jinak na lak je bezva..To snad dodá lesk i základovce..1 Jestli je ale někdo levej i na to aby to pořádně rozleštil,tak ať to radši nedělá..2
15:59:32
04.01.2004
Šedy
Tak tak. Na plasty je super diava, akorát moc dlouho nevydrží. Tak na srazík8
14:14:50
04.01.2004
Ono to tempo někdy nechává bílý neodstranitelný film i na zašlém laku. Měl jsem po něm střechu jako kdyby na ni někdo hodil vomitus.

Pak jsem se pokoušel o nový lak, ale místy byl moc hrudkovatý a bohužel jsem podlehl radě rozleštit to tempem, aby ty hrudky zmizely a mám střechu jako předtím.
13:49:58
04.01.2004
D.J.Vlasta
Do příspěvku od Krupy(tuším že to byl ten příspěvek se spadlou televizí na auto) jsem doporučoval na rozleštění laku leštěnku TEMPO.Našel jsem tam jeden příspěvek že někdo leštil Tempem nárazníky a potom se mu tam udělal bílej film a nemoh to z toho dostat.Proto chci všem kdo nemá s Tempem zkušenost poradit-leštěnka je určená pouze pro leštění starších laků(zkřídovatělých),já s ní mám dobré zkušenosti,ale v žádném případě se nesmí použít na pórovité plasty,viz,nárazníky atd.Leštěnka se do těch pórů zažere a špatně se dostává.Připomíná mi to ,když můj děda vez ve 105 pytel vápna a když ho vyndaval z kufru tak ho roztrh o tu páčku na rezervo a vysypal to na nárazník a potom ho to napadlo opláchnout vodou a výsledek byl, že se vápno zažralo do toho nárazníku.Potom jsem to musel čistit octovou vodou,ale povedlo se.6
Extreme Tyres