Vůle na klikovce

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 13.12.2003 do 17.12.2003, založil/a
řadit dle data
10:08:06
17.12.2003
...bohužel motor žral olej protože bylo rozlomený vodítko sacího ventilu a pod ním si to nasávalo olej do válce. Generálka celého motoru tudíž nebyla nezbytná...
10:04:23
17.12.2003
...tak s tou cenou nesouhlasím, za výbrus kliky, vložek, srovnání hlavy, vyúhlování ojnic, nové písty, kroužky, čepy, ložisko, měďáky a lágry jsem dal 4200,- k tomu gufera a těsnění, ventily jsem si zabrousil sám a vyvážení kliky je jako bonus. Jsem v tom tak na 6000,- i s olejem a vím, že je všechno jak má být. Když za trojku koupím motor s Favorita, tak si tím jistej nebudu. Navíc mám pětikánál upravenej a tak se mi s ním nechce loučit.
09:44:12
17.12.2003
Saky
no to neni o novym motoru ze 120ky -) kdo by dnes delal neco co ma 40kW-) ale to je jedno, ono je to 1000 prebrouseni kliky pak pisty krouzky udelat hlavu atd atd a ses na 10000 jen na materialu a praci co si sam neudelas... tak asi tak bych to videl, samozrejme pokud ti ta cena 10000 vyhovuje je to tvoje vec a smele dotoho, ale ja jen rikam ze za podobny penize muzes mit motor kterej ma zivotnost stejnou nebo vyssi a vykon o polovicku vetsi.. a co se tyka legalnosti tak je to legalni vicemene taky... a toto je muj posledni prispevek co se tyka repase starych petikanalovych motoru.. v tom podle me neni budoucnost, asi tak jako v cely skodovce. -( a klidne si piste ze sem jesitny nafoukany pako ze neuznavam neco co vyrobili soudruzi pred triceti lety.. -)
08:42:36
17.12.2003
D.J.Vlasta - Kde beries tu istotu, ze vibracie sposobuje prave volna kluka? Na Skodovke moze vibrovat tolko veci, ze as. Ale ak chces mat istotu, ze su vymlatene loziska, zozen tlakomer a meraj tlak oleja. Prvym priznakom volnych lozisk je pokles tlaku oleja, lebo "uteka bokom". A k tomu bruseniu kluky, u nas na Slovensku sa da prebrusit za cca 1000.- Sk. Podla mna to nie je az tak vela. Tie navrhy od Sakyho na vymenu motora su sice zaujimave, ale kde sa dnes da zohnat novy motor do 120-cky?
16:26:18
15.12.2003
Martin
-> Saky: Souhlas, asi jsem měl prostě štěstí...

Hlavně jsem se ještě tou dobou se zadřeným motorem nesetkal, tak jsem byl zvědavej, jak to vypadá. Poznal jsem to celkem snadno. Ojnice na 4. válci byla volná a ložisko doslova vyteklé. No a mě nenapadlo nic lepšího než ho zkusit vyměnit. A kupodivu to vyšlo a ten motor běhá doteď. Jinak to, že se ten motor zadřel bylo způsobeno totálně neprůchodným sítkem na tom sacím koši.
14:23:38
15.12.2003
Saky
no jenze musis pri tom sundat vanu, takze te to bude stat jeste olej atd a delat neco co stejne pravdepodobne neprinese uspech je podle me zbytecny, stejne nevis ktera ojnice mlati takze musis vymenit vsechny a jak sem psal kdyz das abnormal muze to byt horsi a kdyz das normal tak se to muze zlepsit a nebo taky ne.. -) spis bych sehnal jinou kliku a prehodil to rovnou, ale uz je lepsi rovnou novej motor zvlast kdyz je to 120ca..
14:07:36
15.12.2003
Martin
-> Saky: S tou cenou jsem to přestřelil 1 ale jinak se mi takováhle nouzová oprava povedla.
13:44:33
15.12.2003
Saky
novy lozisko tomu nepomuze, leda ze by dal abnormalni tzn vetsi ale to by zase mohlo mit takovej presah ze by se to netocilo a drelo-) takze takovy reseni je uplne na nic, kdyz da normalni tak to asi moc nepomuze v pripade ze je orvana klika, jinak ojnicni lozisko stoji 20kc za 200 sou uplne vsechny a jeste zbyde na pivo-)
13:39:43
15.12.2003
Martin
-> Alan: Hele ale šlo by to opravit jen tak nouzovka pouze tím, že to ložisko vyměníš za nové. Je to sice prasárna, ale někdy to vyjde. Nové ložisko vyjde cca na 200 kč.
00:43:17
15.12.2003
Alan
To já mam na 120 v pr...li ojniční ložisko:to byste nevěřily jakej to dělá brajgl.Aměnit to nemá cenu prej generálka bokem 13000 litrů,nejsou to blázni1 .Mam doma motor feldu za 3000,- a určitě to bude lepší.
21:19:33
14.12.2003
Saky
kliky se normalne brousej, jeste otazka jestli se ti to vyplati? co mas za motor? jestli neni lepsi koupit treba motor z fabie kterej bude mit najeto nulanulanic a upravit kliku a dat tam komplet vnitrnosti z fabky, pripadne feldy ale ta fabka prida jeste nakej konik-) ale pokud mas nakou 120cu tak to nejde ale tam se ti ta generalka nevyplati, chce to spocitat jestli se to vyplati nebo ne, podle me generalky uz se dneska nevypalcej
14:48:27
13.12.2003
D.J.Vlasta
Před 5 roky jsem nechával dělat motor vlastně skoro komplet generálku,výměna pístů,válců,zabroušení ventilů.Jenomže mi nedělali kliku protože tenkrát se mi zdala ještě v pohodě,ale teď se mi zdá že jsem udělal asi blbost letos když jsem jel z Chorvatska tak se mi zdálo že motor při určitejch otáčkách na 4 zhruba při 70 km/h a na 5 tak okolo 100Km/h mírně zavibruje a pak se to zase při vyšších otáčkách ztratí.Vypadá to na počátky vůle v klice,zatim to teda neni nějak hrozný,slyšel jsem Škodovky u kterejch se vzalo za plyn a to byl rachot jako sviň.Vzhledem k tomu že s ní jezdim do ciziny mám ale strach to nechat a chtěl bych jí nechat přebrousit,slyšel jsem ale že pak ty kliky můžou zeslabenim materiálu(i když je to pár setin)praskat.Máte někdo takovou zkušenost s výbrusem kliky?
Extreme Tyres