Také něco mám: Fotil jsem to dneska a ten majitel zbylých škodovek je do značky docela nadšenec: první 120 si koupil v roce 82, bohužel mu jí asi po 10 dnech rozstřelili, tak chtěl hned novou ale dovozce řekl, že mu z Čech nemohou zatím dodat...(...)..ale počkal si a dočkal se... Pokračoval pak škodulema až k tomu RSu, jeho žena musí mít Fábii(myslím, že by se jinak rozvedl...:-)..).
Felicie je jeho kamaráda.
A nakonec, ještě jsem našel hoodně starou fotku mojí Feldy při první návštěvě Maďarska s rakouskou Feldou v Maďarsku. Mimochodem, je to 7 let a tu Feldu jsem měl druhej den a hned jsem s ní valil tak daleko :). Trošku risk, ale jezdila na výbornou.
-> Tomaso435: Jsou to jižani, ty na nějaký auta z vysoka kašlou. Jednak je tam hroznej prach, všude. V půjčovně jsem dostal bílý čistý auto a po týdnu ho vracel hnědý s vrstvou prachu uvnitř, jakou bych neměl v autě v ČR ani za rok. Taky je nutné si uvědomit, že sluníčko tam pere poměrně dost. Já Feldu leštím a stejně mám kapotu už do růžova. Navíc, jezdí tam dost nových aut, ale zbytek jsou vesměs otřískané pickupy, který by neprošly STK ani omylem :).
Přidám také něco z Kréty, i tam jezdí Škodovek spousta a například "dálniční" policie má Octavie RS. Dálniční v uvozovkách, protože to tak nazývají ale do dálnice to má daleko.
-> lokaj: Mám stejnou zkušenost. V Rumunsku jsem viděl jen jedno ARO, ale viděl jsem tam Škodu 1000MB, stojí za hranicemi s Maďarskem u železniční trati v jedné zahradě, evidentně nepojízná. Absence Oltcitů mě nepřekvapila, ty už shnily, ale víc AR potkám i v ČR. Třeba v horách jich bude více.
Co se Maďarska týká, tam je to opravdu ráj veteránů. Policie, respektive Rendörség, má už i Rapidy a pamatuji i Felicie a hojně jedničkové Octavie. A civilních Škodovek tam jezdí pomalu jako tady..
-> lokaj: je chudo, a tak se udržuje a "tuní".. doufám že bude galerka aspon nějaká
19:52:07 20.10.2014
lokaj
Zdravím, přidávám jednu fotku za všechny fotky které mám. Vyfoceno v jižním maďarsku. Zaujaly mně originál poklice Škoda pasující pouze na starší favority. Jinak cestováním po maďarsku a rumunsku, jsem si odnesl nejen spoustu zajímavých zážítků a fotek, ale i zjištění, že se rumunska opravdu nemusíte bát. Všechny známé mýty padly. Až na jeden. Že to jsou sebevrazi a vrazi za volantem. Co se týká škodovek. Rumunsku sice vládnou Dacie, Romani, Dacy a různé traktory, koně s povozy apod (včetně všech druhů sedanů od nejpočetnějšího Megana až po P206 sedan či zánovní Polo sedan).. Ale Octavií I. gen. fabií a výše by jste tam napočítali také docela dost. Dokonce tam byl docela vysoký počet jedničkových superbů vč. faceliftu. Felicia a Favorit se tam objevila sem tam asi tak jako u nás často jezdí Dacia Solenza.. Po starších modelech než je favorit, nebylo v rumunsku ani památky, sem tam vykoukla stará Avia, Tatra, Liaz nebo Trabant či Wartburg. Je ale zajímavé, že tam nebylo vidět ani jedno ARO, a pouze jeden jediný pojízdný Oltcit a jedna jediná prapůvodní chromovaná Dacia 1300. Za to vrakoviště a louky byly plné starých Opelů, Fordů, Mercedesů,Citroënů z 50-60 .let a to i nákladních aut.
Za to maďarsko je opravdu rájem starých aut. Už se nedivím, že si tam ti němci jezdí pro veterány. Trabantů a Wartburgů tam jezdí po silnicích nespočet. I dost těch z přelomu 80. a 90. let co už mají ta velká světla vzadu a 1.3 VW motory. Pak se tam pohybují novodobější škodovky klasika, ale potkal jsem tam i jednu béžovou užovku s kulatými blinkry v blatnících a eMkovým zadkem a černou střechou s C - sloupky, či starou paní v krásné modré stovce, či zaparkovanou Š 1000 MB v červené barvě s malým úsměvem. Zajímavé bylo, že chrom doplňky nebyly chromované, ale buď černé nebo v barvě auta - ale v na první pohled docela kvalitním laku. Všechny ty škodovky byly jako nové.
Co se týká Policie. V Rumunsku jezdí staré Logany, ale celní správa má modré Octavie I.gen.fcl a v maďarsku má policie úplně nové Octavie III. gen. a Škody Yeti. (Nepočítam Astry apod..) Pokusím se přidat do vozidel spojů.
Je to vlastně Škoda v zahraničí...:
Před chvilkou jsem potkal cestou domů nějakou Polskou expedici - červené eMko a červenej Žuk
Jeli nejspíš do kempu ve Vraném, tak kdyby někdo chtěl pokecat, tak dnes večer má možnost...
22:09:34 24.09.2014
Marty227
-> Jarda: nemohol som spať tak som brúzdal po Google a nejak som sa dostal k tvojej fotke
22:03:49 05.09.2014
dragon_cb_cz
-> Enggik: Nikdy jsem to moc nezkoumal, ale podle me od urcity doby nebylo mozny ve skandinavii zadny auto bez nich prodat.