skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Fabia 1.9sdi
-> Jarda: Kdepak, kroutík je o dost větší, až pojedete pane myš do kopce, tak dejte vědět. Nebo víte co ? Někdy se ukažte a já vás potrápím s naší služební SDi. Jen si vem dost kapesníků, ať si máš do čeho utírat nudle a slzičky. 

-> Jirik [toreádor]:
nevychazi pruznost ze zrycleni??
dnes jsem si s takovou jednou hral jak kocka s mysi......
vzdy kdyz me chtel predjizdet bez blinkru tak jsem tomu slapnul... udal jsem mu to asi 3x, pak prastil obema rukama do volantu..... potom jsem se pokusil o to same s octavou, jenze jsem se prepocita, v domeni ze se jedna o ospoilerovana kamna, kdyz uz byl vedle me tak jsem ho nechal predjet, njn bylo to 1.8T benzin
a nerikej mi majkl jo

-> Jarda 16.12.06 20:12:05: Milí pípíschku. Sice to má zrychlení kolem 17ti sekund, ale ten motor je o hodně pružnější, než Rapidův. Fakt, i srandovní Pežó 205ka diesel ti ukáže záda
a je to dnes už archaický povoz.

-> sekyy: jj presne tak....respektive to maji podle obsahu motoru+podle vykonu+podle veku+podle pohlavi.....pokud jsi zena nad 24 let tak je to fakt super....bych to napsal na segru...chi chi
wustenrot ma pojisteni podle vykonu?
Jasne na zadny zavodeni to neni.....chci to na normalni jezdeni......jinak tahle fabie ma taky udajne upravenou ridici jednotku motoru.....je fakt ze jede hezky....ma prej podle majitele 54 KW.....zaklad je 47 kw...jo a jeste mi dal kamos typ at si pak uzavru povinne ruceni u wustenrotu protoze je to jedina pojistovna kde se uzavira povinne rucení podle vykonu motoru a ne podle obsahu valcu.........takze sdi je tam pro me za cca 6000.....a pokud to uzavru treba na segru ktera je starsi 24 let a je to zena tak uz je to jen cca 4800kc.....doporucuju se tam podivat...je to zajimavy pro ty lidi co maj velkej osah motoru a malej vykon....

Já bych do toho šel, pokud chceš auto na jezdění. Ten motor je skoro nesmrtelnej a spotřeba více než dobrá. SDi moc cenu nemaj, páč to lidi nechtí, v práci jsme měli Octavii Combi v SDi za 134000(teda, výbava žádná) a prodávala se dlouho. Nakonec to koupila firma jako služebák pro dělníky...
-> Jarda: jirik to ma z prdele a na zmateni nepritele

-> Jirik [toreádor]: jakto, ze kdyz ti pisi, tak tam ten toreador je a u matsofta legalizator ne

-> Jirik [toreádor]: ja ti dam herku, toto me nikdy nepredjede, kdyz to ma zrychleni okolo 17s

-> Fire: 47

Zkušenosti z provozu jsou takové, že nejnižší námi zaznamenaná průměrná spotřeba paliva je 4,5 l . 100 km-1, průměr se pohybuje kolem 6 l . 100 km-1.

-> Herman: ja bych do toho sel ! i feldy 1.9 jedou pekne kdyz se rozjedou ! jinak ta fabie ma kolik kw ? tusim 50, ne ?
-> Max: njn, trzni ekonomika spolecne se snizenou inteligenci nekterych spotrebitelu...
-> Sušenka: cena je odvíjí hlavně od poptávky...lidi kupojou feldy,tak na nich bazarníci vydělávaj nehorázný peníze...
-> Max: Ja fakt nevim, co ty lidi cekaj... Za starej krap bez vybavy a s mizernou antikorozni ochranou...
Ceny skodovek me fakt obcas udivujou...
Ceny skodovek me fakt obcas udivujou...
-> Herman: Jezdí to pěkně.
I s 260 000 km jako služební lítá pěkně.
Krom toho jsem s takovou jel i 180 - 190.
Ale je to služebák, nu. A když se nadráždí, tak se hulí na jedničku od gum, na dvojku už se udusí.
Ale podle mě jezdí fajn a vypráskáš s ní i Rapídy a podobný herky. A hlavně jezdí za málo + ta odolnost a trvanlivost toho motoru. K tomu kvalitní jízdní vlastnosti. Fajn vozejk. I ve Feldě jezdily ty diesely pěkně a to nebyly v SDi modifikaci.

Ale podle mě jezdí fajn a vypráskáš s ní i Rapídy a podobný herky. A hlavně jezdí za málo + ta odolnost a trvanlivost toho motoru. K tomu kvalitní jízdní vlastnosti. Fajn vozejk. I ve Feldě jezdily ty diesely pěkně a to nebyly v SDi modifikaci.
-> Sušenka: bohužel i za víc....ještě z září jsem v bazaru viděl felicie za 125tis...

Joo, to urcite nejni spatna cena - mozna bys nasel i experty, ktery se se za to jeste dnes snazej prodat felicii...
zajímavá to je...nema to turbo,takže o věc míň co se muže vysrat :-)
Já bych to třeba nechtěl,ale pro rodiče naprosto ideální. Známej to sehnal pro dceru. Mělo to upravený mapy vstřiku a jezdilo to celkem svižně. Myslim svižně...v rámci danných možností. A cena vzhledem k výbavě mi přijde slušná.
Já bych to třeba nechtěl,ale pro rodiče naprosto ideální. Známej to sehnal pro dceru. Mělo to upravený mapy vstřiku a jezdilo to celkem svižně. Myslim svižně...v rámci danných možností. A cena vzhledem k výbavě mi přijde slušná.
no mít 110000,- tak bych do toho šel taky

Tak mam moznost koupit fabii 1.9 sdi....kdysi jsem mel z tohohle motoru sradnu...jsem rikal ze to jede pekne na hovno....atd....ale ted jsem s tim jel a neni to tak strasny.....dlouhodoba spotreba cca 4.2 litru na sto :-) Je cerna r.v 2002 najeto 112000,immobilizer,palubn
i pocitac,central,dalka,hli
niky+komplet zimaky,serviska,druhej majitel,folie na oknech,cena 110 000kc-me to prijde jako vcelku zajimava nabidka....co vy na to??dik herman