skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Š 110r šestioko!!!
-> Michal N 283: Ano je to hodně shnilé,bez vnitřku,majitel prý kdysi vlastnil ještě jedno Erko,toto bylo asi dárce orgánu.Jinak všechny 4vnitř.světla byly stejné a v kufru čelo zevnitř dobře zpracovane,žádné kutilstvi.
->m8rinek Tak to nevím, z vygooglené fotky nic nepoznám a ten kus na vlastní oči jsem viděl jen zepředu, takže svary a jiné kutění jsem neviděl (ale jak píšu, na 100% byla třetí sada jen naznačena nevyseknutým plechem, tedy neosazená). Ne sranda to není, ale nějaká firma v HK prodávala novodobou druhovýrobu čtyřok. Pak je to jen o "derivaci" raznice. Taky nevím, jakpak bylo/je to s copyrightem. S tím by Škodovka musela asi souhlasit, nehledě na legislativu. Myslim, že osobáky mohou mít jen jeden pár samostatných dálkových světlomětů (kromě skupinových potk./dálk.), kdyžtak ať jsem opraven. (přecejen docela horké téma a hodně názorů okolo). Asi by se druhý pár musel "prohlásit" za pátrací aj. a do provozu zakrýt. Kromě "nevšednosti" mi to asi moc nenabídne, leda bych byl noční řidič někde v temném lese, ten "kužel" jen těch středních bude nevelký.
-> Petuli: to niekde len tak hnije v záhrade?

-> bouchy: Hehe a to je zrovna 6oko vyrobené kanibalizováním jiného 4oka... tak nějak si myslím, že vznikly všechny, že by to někdo lisoval... Ono to není zas tak uplně sranda...
Taky jsem něco podobného viděl, před 20 lety, bylo to profesionální. Osazení jako čtyřoko a uprostřed prolisy na třetí sadu parabol. Osazeno na modré Škodě 100/110. Podezřívám nějaké družstvo apod., které dělalo nějakou druhovýrobu. Asi takto:
www.skoda110r.cz/photo.ph p?aid=954&am...
www.skoda110r.cz/photo.ph p?aid=954&am...
-> FrantaM: Tohle je taková lidová tvořivost, něco učni z kvasin, Někdo tvrdí, že to měl dokonce lisovaný, něco někdo doma.... Jako ve finále proč ne...
-> m8rinek 23.06.15 18:40:20: Tak tam jsou fakt pěkný fotky, Erko je známější spíše jako čtyřoké, případně první provedení se dvěma světlomety, ale i tak to má něco do sebe.
-> Tomaso435: hehe jak se ta lidova slovesnost clovek od cloveka meni :D
jojo bejvavalo.... prý to dělaly i kvasinští učni