skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Výroba polštářků madel 1000mb
21:43:15
25.12.2014
25.12.2014
Jozka
-> Bukaj: Spíš už nedají, ale menší zásobu mám.. už ani nevím, zda jsou úplně stejný na 100%, pamatuju si jenom, že pro LS a další lepší kila měly spolujezdecký o mnoho větší zrcadélko, než předtím MB deLuxový..
21:25:01
25.12.2014
25.12.2014
Bukaj
-> Jozka: A kilí clony se daj sehnat v rozumném množství a za rozumnou cenu nový? Nemám ani tucha, jak kilí clony vypadaj - myslel jsem, že je to totéž, co v MB...
21:16:18
25.12.2014
25.12.2014
Jozka
-> Bukaj: No matroš byl zásadní problém - nemám ani tuchu, kde začít něco podobnýho hledat.. jinak jsem původně chtěl využít porůznu flekatý MB/kilí clony..
20:12:21
25.12.2014
25.12.2014
Bukaj
-> Jozka: Tak kontakty se hoděj, ovšem to by pak už zase stálo za to sehnat více materiálu na maloseriovou výrobu - ovšem kde brát?
19:55:55
25.12.2014
25.12.2014
Jozka
-> Bukaj: Jo, to jakoby natavení mě napadlo taky.. Jen vůbec nemám představu o teplotě a třeba nějakech opatřeních, aby se nelepilo - viděl jsem tak nanejveš takhle "lepit" igelitky (na to stačí drátek jako nic).. A když jsem se elektrokámoše ptal na nějaký trafo na tohle, koukal na mě jak.. zjara.
Ale nějaký kontakty na firmičky, co se obdobnejma věcma zabejvaj, jsem mezitím získal..
Ale nějaký kontakty na firmičky, co se obdobnejma věcma zabejvaj, jsem mezitím získal..
19:25:31
25.12.2014
25.12.2014
Bukaj
-> Jozka: To jo, no.
Ale přestavoval jsem si "naboulení" nahřátím (ten molitan a jeho protitlak stačí), natavení elektricky mne napadlo taky - do pertlu formičky odporovej drát...?
A stačilo by, aby to "natavení" bylo jenom pohledové na vrchní straně a spojení s položkou bych viděl na nějaké lepidlo...
Ale přestavoval jsem si "naboulení" nahřátím (ten molitan a jeho protitlak stačí), natavení elektricky mne napadlo taky - do pertlu formičky odporovej drát...?
A stačilo by, aby to "natavení" bylo jenom pohledové na vrchní straně a spojení s položkou bych viděl na nějaké lepidlo...
19:02:49
25.12.2014
25.12.2014
Jozka
-> Bukaj: Měl jsem rozjednaný ty "formičky" - na vystřižení i na natavení, ale to tavení by chtělo elektrický (na tom nikdo nechtěl spolupracovat) a bohužel ten plast se taky musí nějak naboulit.. a na vše je jen jeden pokus..
18:43:46
25.12.2014
25.12.2014
Bukaj
Kdysi jsem přemýšlel, jak by v domácích podmínkách šly vyrobit nedostatkové polštářky madel dveří na MBčko co nejvěrněji originálu...
Nedávno jsem sehnal pár nových slunečních clon na 1203, které jsou vyrobeny ze stejného materiálu a které nemají skoro žádnou "tržní hodnotu" (1203 nejsou v kurzu - zatím), takže by nebyla škoda je zpracovat k tomuto účelu
Z jednoho stínítka by spolehlivě byl materiál na 6 madel.
Teď jak na to? Originál madla byly tavené k podložce, s papírovou "kostrou" a s molitanovou výplní. U většiny použitých madel by šly tyto části použít - většinou je jen rozpraskaný právě vrchní plast.
Ale jak natavit nový plast, aby to nějak vypadalo? Nejlépe vytvořit "kopyto" z tlustšího plechu (něco, jako formičku na vykrajované pečivo) a rozpertlovat okraj - pak vyřešit nahřátí na správnou teplotu...
...nebo máte nějaký jiný nápad?
Nedávno jsem sehnal pár nových slunečních clon na 1203, které jsou vyrobeny ze stejného materiálu a které nemají skoro žádnou "tržní hodnotu" (1203 nejsou v kurzu - zatím), takže by nebyla škoda je zpracovat k tomuto účelu
Z jednoho stínítka by spolehlivě byl materiál na 6 madel.
Teď jak na to? Originál madla byly tavené k podložce, s papírovou "kostrou" a s molitanovou výplní. U většiny použitých madel by šly tyto části použít - většinou je jen rozpraskaný právě vrchní plast.
Ale jak natavit nový plast, aby to nějak vypadalo? Nejlépe vytvořit "kopyto" z tlustšího plechu (něco, jako formičku na vykrajované pečivo) a rozpertlovat okraj - pak vyřešit nahřátí na správnou teplotu...
...nebo máte nějaký jiný nápad?