Výroba polštářků madel 1000mb

prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 25.12.2014 do 25.12.2014, založil/a Bukaj
řadit dle data
21:43:15
25.12.2014
Jozka
-> Bukaj: Spíš už nedají, ale menší zásobu mám.. už ani nevím, zda jsou úplně stejný na 100%, pamatuju si jenom, že pro LS a další lepší kila měly spolujezdecký o mnoho větší zrcadélko, než předtím MB deLuxový..
21:25:01
25.12.2014
Bukaj
-> Jozka: A kilí clony se daj sehnat v rozumném množství a za rozumnou cenu nový? Nemám ani tucha, jak kilí clony vypadaj - myslel jsem, že je to totéž, co v MB...
21:16:18
25.12.2014
Jozka
-> Bukaj: No matroš byl zásadní problém - nemám ani tuchu, kde začít něco podobnýho hledat.. jinak jsem původně chtěl využít porůznu flekatý MB/kilí clony..4
20:12:21
25.12.2014
Bukaj
-> Jozka: Tak kontakty se hoděj, ovšem to by pak už zase stálo za to sehnat více materiálu na maloseriovou výrobu - ovšem kde brát? 8
19:55:55
25.12.2014
Jozka
-> Bukaj: Jo, to jakoby natavení mě napadlo taky.. Jen vůbec nemám představu o teplotě a třeba nějakech opatřeních, aby se nelepilo - viděl jsem tak nanejveš takhle "lepit" igelitky (na to stačí drátek jako nic).. A když jsem se elektrokámoše ptal na nějaký trafo na tohle, koukal na mě jak.. zjara.

Ale nějaký kontakty na firmičky, co se obdobnejma věcma zabejvaj, jsem mezitím získal..
19:25:31
25.12.2014
Bukaj
-> Jozka: To jo, no.

Ale přestavoval jsem si "naboulení" nahřátím (ten molitan a jeho protitlak stačí), natavení elektricky mne napadlo taky - do pertlu formičky odporovej drát...?

A stačilo by, aby to "natavení" bylo jenom pohledové na vrchní straně a spojení s položkou bych viděl na nějaké lepidlo...
19:02:49
25.12.2014
Jozka
-> Bukaj: Měl jsem rozjednaný ty "formičky" - na vystřižení i na natavení, ale to tavení by chtělo elektrický (na tom nikdo nechtěl spolupracovat) a bohužel ten plast se taky musí nějak naboulit.. a na vše je jen jeden pokus..10
18:43:46
25.12.2014
Bukaj
Kdysi jsem přemýšlel, jak by v domácích podmínkách šly vyrobit nedostatkové polštářky madel dveří na MBčko co nejvěrněji originálu...

Nedávno jsem sehnal pár nových slunečních clon na 1203, které jsou vyrobeny ze stejného materiálu a které nemají skoro žádnou "tržní hodnotu" (1203 nejsou v kurzu - zatím), takže by nebyla škoda je zpracovat k tomuto účelu1

Z jednoho stínítka by spolehlivě byl materiál na 6 madel.

Teď jak na to? Originál madla byly tavené k podložce, s papírovou "kostrou" a s molitanovou výplní. U většiny použitých madel by šly tyto části použít - většinou je jen rozpraskaný právě vrchní plast.

Ale jak natavit nový plast, aby to nějak vypadalo? Nejlépe vytvořit "kopyto" z tlustšího plechu (něco, jako formičku na vykrajované pečivo) a rozpertlovat okraj - pak vyřešit nahřátí na správnou teplotu...

...nebo máte nějaký jiný nápad? 4
zvětšit Výroba polštářků madel 1000mb - obrázek od Bukaj vložen 25.12.2014 18:43:46
Extreme Tyres