Opravovat / neopravovat ?

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 06.12.2014 do 08.12.2014, založil/a Jurraa
řadit dle data
23:22:36
08.12.2014
dragon_cb_cz
-> Domajz: 52

-> Jurraa: Dal bych na to co říká -> kachník: , jestli je tu nějakej odborník, kterej tohle dokáže zodpovědět, je to ona... A zárověň má pravdu -> Jozka: - pořádně vyvařit Rapidí kastli a sehnat nějakou slušnou nevyjde moc rozdílně, rapidí kastle jsou žádaný zboží a moc jich nejni... tak či onak v tom zahučíš za solidní peníze.

Díly typu vlečka atd se daj v pohodě vybrat, to neřeš.... podstatný je, jestli ještě s tím autem chceš jezdit nebo ne.
20:26:32
07.12.2014
Domajz
-> Jurraa: Tak jestli se ptas na to, jestli to jde opravit, tak jde, vsecko jde opravit. Jestli se ptas na to, zda to ma cenu nebo ne, tak tady se ti dostane od 100 lidi 100 ruznych odpovedi. Jsou tady borci, co vyvarjou auta zhnity na sracky, na ktery se clovek boji zle podivat aby se nahodou nerozpadly. Pak tady jsou zhyralci, kteri likviduji celkem libovy auta a je jim to jedno, takze je to na tobe. Mas na to cas? Mas na to prachy? Mas na to chut? Mas to auto rad? Chce se ti s tim srat?? Odpovedi na tyhle otazky ziskas odpoved na tvuj dotaz, ale nikdo krom tebe ti na to neodpovi.
00:31:56
07.12.2014
Jozka
Tohle se mi zdá fakt na hranici.. 30 tisíc se sice zdá za opravu dost, ale shánění slušný kastle nebo celýho auta, přeprava a další záležitosti kolem zas až o tolik levnější nebudou.. A k tomu silně pochybuju, že se dá za řekněme 25 litrů dá dneska sehnat tak libová rapidí karosérie, na kterou by se nemuselo vůbec sáhnout..
00:14:16
07.12.2014
Jarda/felda
jistější bude sehnat jinou pěknou kastli ...
14:57:26
06.12.2014
Strycek Marty
Práce s tim bude hromada, ale podle mě by byla škoda ho poslat do šmelcu. Jde o to, jestli to za tu námahu stojí majiteli.
14:08:40
06.12.2014
MisakusX
-> Jurraa: Souhlasím s níže uvedeným, oprava nouzovka by se vešla do 15 tisíc, ale nebude to potom vypadat hezky, pokud to budeš chtít mít tak, aby to slušně vypadalo, potom jsi na 22-30. No a kolik dostaneš od pojišťovny? 10 max. předpokládám, takže bych spíš doporučil vzít prachy od pojišťovny, vytáhnout si, co se ti hodí, a potom nechat do šmelcu...
13:56:51
06.12.2014
kachník
-> Jurraa: Nechci Ti kazit náladu, ale pokud se rozhodneš to opravit pořádně, tak to bude žumpa.

Jen když vezmu lakované díly - všechny 4 blatníky, obě čela, minimálně zadní torpédo a rozstřik do prahů. Zadní blatník na levé straně sehnat raději nový, na pravé straně srovnat, přední blatníky srovnat, sehnat přední a zadní čelo a dát to někomu, kdo má rovnací rám na potahání a dorovnání nosníku - jen tohle je procedůra za min. 30tis. když to bude dělat někdo opravdu hoooodně levnej v garáži. Troufám si říct, že v průběhu opravy se 100% přijde na místa, kam nelze už nic přivařit, takže se budou muset vyvařovat a nakonec z toho bude generálka karoserie.
13:53:03
06.12.2014
Jurraa
Jde mi hlavně o to, jestli by jste nechali Rapida v takovém stavu opravovat, nebo rozebrat a zrušit. Mám v něm vlečku starou 3 roky po renovaci, vše kolem svisláků jsem dělal asi 2 měsíce před bouračkou, atd ...

Možná bych sehnal nebouraného vyřazeného rapida, z kterého by se snad daly použit části karoserie co bych potřeboval, pokud je to tak možné opravit.

Bouračku jsem nikdy řešit nemusel.
13:06:01
06.12.2014
Bukaj
-> Jurraa: Největší problém je ten levej zadní blaťas - to je fakt na stolici (rovnací)...8
13:01:15
06.12.2014
Jurraa
Tak samozřejmě že rezavý je, ale není nikde děravý a nic se nedrolí, i když něco vyvařit by nezaškodilo.

Střecha je v pohodě, všechno jsou jen praskliny v laku, nic prohnilého. Pokud myslíš to velké červené kolco, tak to je zbytek po nějaké nálepce :), přestože jsem ho koupil už bez ní, tak slunko postupně vyšisovalo barvu jen kolem.
12:52:47
06.12.2014
Jarda/felda
-> Jurraa 06.12.14 12:34:45: a co ten ďolík ve střeše ? 8
12:45:47
06.12.2014
Bukaj
No, počítej, že oprava by minimálně pár desítek tisíc byla, no...8
12:40:29
06.12.2014
Tomaso435
... Rapid totiž není shnilý...

podle fotek toho spodku bych řek že už je
12:34:45
06.12.2014
Jurraa
Zdravím škodovkáři, před pár dny to do mého Rapida našila naprosto bez brždění na přechodu nepozorná ženská, já poskočil a narazil do auta předemnou. Jak Rapid dopad se můžete podívat sami:

jurraa.rajce.idnes.cz/Bou racka

Podle likvidátora je to totálka, oprava by vyšla mnohem dráž než je cena auta, auto by se prý musel rovnat na stolici.

Opravit předek by problém snad být neměl, horší je to se zadkem. Motor dostal přímý zásah do řemenice ( kousek řemenice je uštípnutý ), budu ho muset nejspíš rozebrat + nejde vyřadit rychlost ( asi pokřivené táhlo, řadící pákou jde hýbat jen dozadu ), Rapida jsem odtlačil se sešlápnutou spojkou. Celý zadní bok na straně řidiče je pomuchlaný, vypadá že je trochu pokřivený i nosník motoru, nejspíš vše zralé na výměnu. Druhá strana možná půjde vyrovnat.

Má smysl ho opravovat ? Rapid totiž není shnilý a pokud je opravitelný a oprava by nestála několik desítek tisíc, byla by škoda ho zrušit. Je někdo spolehlivý v okolí Ostravy, kdo se opravami starých škodovek zabývá, zatím jsem nikoho nenašel ( možná špatně hledám ).

Dík za rady a komentáře, strávil jsem dost času jeho opravami, tak jistě víte jak se cítím.
Extreme Tyres