skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Autorádiá Tesla - vaše skúsenosti, názory?
23:42:34
26.11.2014
26.11.2014
King
-> rsvancara: Tohle nas myslim ucili na prumyslovce, tu drouhou variantu uvadi wiki...
05:45:05
26.11.2014
26.11.2014
rsvancara
-> King: Já zase slišel TElekomunikace SLAboproud :-D
17:21:28
23.11.2014
23.11.2014
King
-> Franta Boháček: On prej ten nazev Tesla pro tu splacaninu ukradenych (pardon "znarodnenych") firem byl puvodne po Nikolu Teslovi, jako projev bratrstvi se srbskym lidem. Ale v 50. letech, kdy se nasi soudruzi predhaneli v ritnim alpinismu vuci soudruhu Stalinovi a Tito si sel vlastni cestou, tak to najednou bylo TEchnika SLAboprouda
16:51:02
23.11.2014
23.11.2014
Franta Boháček
Tesla je zkratka, někdy se to zaměňuje s Příjmením toho slavného vynálezce Nikoly Tesly, ale tuším že to znamená TEchnika SLAboproudá. No každopádně u nás na moravě se ta značka vždycky vykládala jako TEchnicky SLAbší :) a s tím souvisí i spokojenost s těmito výrobky. Měli jsme souseda, starej chlap, měl trabanta a radio tesla, typ neznám ale bylo to ještě bez kazet. Pořád to ladil, stanice se tam neudržela ani půl minuty. Jednou se u toho rádia tak rozčílil, že začal v tom autě do všeho mlátit a dupat tak silně, že propadl podlahou. To ho rohohnilo natolik, že to auto hodil hned po víkendu do šrotu. A to bylo ještě za komunistů, tehdá si lidi aut vážili. Už si nikdy žádný další auto nekoupil, u piva vždycky říkával že by z toho měl příště infarkt a že si chce užít v klidu důchodu. Přísahám, že jsem si nevymyslel ani slovo.
00:14:58
11.09.2014
11.09.2014
Nepér
Z Tesly Spider 3 použiju jen skelet, nacpu do toho dvě TDA 2005, vstup na Jack a hotovo...
10:28:01
09.09.2014
09.09.2014
Hydron
Já používal v autě dvě Tesly - 2116B bez kazetové mechaniky a kazetovou 1902B, no zkušenosti: nic moc, obě dnes už leží uložené hluboko ve skříni a v autě hraje dobový Blaupunkt. Jako dobový vzhledový doplněk do youngtimera dobrý, ale na poslech a ovládání dost podprůměr Pro velké chlapské prsty dost mizerné ovládání ladění miniaturními kolíčky "pamětí". Diodová stupnice, ze které nebylo možné vyčíst přesnou frekvenci, neustálé rozlaďování a nutnost za jízdy dost nepohodlně dolaďovat, v případě 1902 i dost hlučná kazetová mechanika. Obě měly výstupy jen na dva reproduktory (můj nynější Blaupunkt z roku 1988 už má standart na 4 repráky). Prostě na konci osmdesátých let, ze kterých tehle skvosty pocházejí, už byly západní značky mnohem dál a tyhle výrobky mohly uspokojit opravdu jen průměrného čechoslováka, který nemohl sehnat nic jiného.
17:31:43
05.09.2014
05.09.2014
S_K_O_D_A
Zdravím virťáci,
budem robiť v Bratislave takú retro výstavu TESLA autorádií a okrem nejakých exponátov, ktoré ešte zháňam ma zaujímajú vaše názory, posterehy, skúsenosti a vaše spolunažívanie s autorádiami TESLA. Napríklad, ktoré sa vám v detstve páčilo, ktoré ste si vybrali do auta dnes a zaujímajú ma napríklad aj trampoty a boliestky, ktoré tieto prístroje mali. Prípadne váš názor na zvuk, obsluhu, montáž, výkon - autorevers a tak. Budem o tomto všetkom rozprávať aj do rádia a rád by som tlmočil názor čo najmasovejší :D Vďaka!
Inak, potrebujem do expozície ešte nejaké autorádiá, niečo mám, ale niečo mi ešte chýba. Zháňam ich kludne nefunkčné, aj nekompletné. Zháňam aj všetky typy TESLA reproduktorov, ktoré sa montovali do dverí a aj na zadné plato a pod. Ak máte v garáži nepotrebné, alebo pokazené autorádio TESLA, alebo reproduktory, alebo tie stredné plastové panely kam sa montovalo autorádio, tak mi dajte vedieť. Najlepšie BA a okolie. Každý, kto sa rozhodne podarovať, bude pri exponáte vďačne menovite uvedený. Všetky použité exponáty budú ponechané v TESLA Múzeu na ďalšie expozície. Foto je z minuloročnej výstavky. Ďakujem, ďakujem. Budem moc vďačný. Lukáš.
budem robiť v Bratislave takú retro výstavu TESLA autorádií a okrem nejakých exponátov, ktoré ešte zháňam ma zaujímajú vaše názory, posterehy, skúsenosti a vaše spolunažívanie s autorádiami TESLA. Napríklad, ktoré sa vám v detstve páčilo, ktoré ste si vybrali do auta dnes a zaujímajú ma napríklad aj trampoty a boliestky, ktoré tieto prístroje mali. Prípadne váš názor na zvuk, obsluhu, montáž, výkon - autorevers a tak. Budem o tomto všetkom rozprávať aj do rádia a rád by som tlmočil názor čo najmasovejší :D Vďaka!
Inak, potrebujem do expozície ešte nejaké autorádiá, niečo mám, ale niečo mi ešte chýba. Zháňam ich kludne nefunkčné, aj nekompletné. Zháňam aj všetky typy TESLA reproduktorov, ktoré sa montovali do dverí a aj na zadné plato a pod. Ak máte v garáži nepotrebné, alebo pokazené autorádio TESLA, alebo reproduktory, alebo tie stredné plastové panely kam sa montovalo autorádio, tak mi dajte vedieť. Najlepšie BA a okolie. Každý, kto sa rozhodne podarovať, bude pri exponáte vďačne menovite uvedený. Všetky použité exponáty budú ponechané v TESLA Múzeu na ďalšie expozície. Foto je z minuloročnej výstavky. Ďakujem, ďakujem. Budem moc vďačný. Lukáš.