skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Víceprvková náprava Felicia - kde sehnat?
prohledat
35 příspěvků (zobrazeno 1 až 35) od 25.01.2014 do 20.02.2014, založil/a milanekprek
-> Jirik_Tuňák1983: Ano, záleží na požadavcích... S ostrým motorem taky nebudeš jezdit na nákupy. V pohodě myslím samozřejmě auta pro běžný provoz.
-> Jirik_Tuňák1983: img.skoda-virt.cz/gallery
_upload/.../140_6902_1.jpg tak ? 

-> Skury:-> 80% felicií jezdí bez zadního stablu a jezdí v pohodě.
Teď je otázka co je v pohodě a jaká jsou pro to měřítka. Když vidím videa a fotky ze slalomů, tak v pohodě vypadá podle mě úplně jinak. V pohodě si možná v zatáčce odřeš loket o silnici.
To samý Favorit.
Teď je otázka co je v pohodě a jaká jsou pro to měřítka. Když vidím videa a fotky ze slalomů, tak v pohodě vypadá podle mě úplně jinak. V pohodě si možná v zatáčce odřeš loket o silnici.

-> stepan: Je to jenom o tom to zkusit. Ani jeden z nás pořádně nevíme, jak se to bude chovat. Možná máš pravdu ty, možná já. Zbytečný diskutovat nad něčím, o čem víme prd.
-> Skury: No, tak takhle rozřízlý by to bylo ještě mnohem horší.
-> Eidy: 80% felicií jezdí bez zadního stablu a jezdí v pohodě.
-> Skury: Podle mě dost blbě. Sundej zadní stabík a budeš blízko. Bude se to naklánět a jinak nic. Nezávislý zavěšení má výhodu právě v kinematice a vedení kola. To by se tady vůbec nezměnilo.
-> Eidy: Já ale o silných stablech nic nepsal... Mě by spíš zajímalo, jak by se to auto choval s takovouhle úpravou a normálním stablem. Mít možnost nějaké odepsané feldy a trošku volnýho času, tak to klidně zkusím.
-> Skury: Když on je pak velký rozdíl v kinematice. Když to takhle řízneš a pak tam narveš silný stabíky, tak je to škoda práce.
A nezávislá náprava je co? A 120ky mají co? Úplně to samý, akorát to jinak vypadá. Prostě potřebuješ 2 klouby a uchycení tlumiče. Nic víc, nic míň...
-> stepan: Počkej mě to zas tak blbý nepřijde, vevařit domky, dát ložiska a propojit hřídelí...
-> Skury: A pak mezi to dát co nejsilnější stabilizátor. 

Slyšel jsem, že se dělá pseudo nezávislé zavěšení tím, že se řízne origo náprava vejpůl, vevaří se platle a do osy otáčení nápravy se vloží ložiska.Tím pádem máte 2 na sobě nezávislé části.
mám doma zadní nápravu ze subaru justy a není to až tak složitý ;) můžu ti jí nafotit
-> Kuladmin 25.01.14 22:12:36: tady to píše -> milanekprek 25.01.14 20:42:44: ... myslim si že na autokros neni zrovna vhodný mít tam dva stabíky
a ten víceprvek by tam byl určitě užitečnej..
-> milanekprek: zkusil bych tam něco povařit... když máš vepředu trubkovou nápravu, tak určitě zvládneš i ten zadek :)

-> milanekprek: zkusil bych tam něco povařit... když máš vepředu trubkovou nápravu, tak určitě zvládneš i ten zadek :)
Leda si neco posvarovat ale podlaha na to neni uzpusobena toho bych se bal nejvic. Neexperimentoval bych pokud tam mas poradny tlumice a pruziny a dva stabilizatory nad sebou tak to je dle meho nej co se tam da vytvorit. Teda vlastne ani nevime na co to auto pouzivas.
-> Karel.: a musim dodat ze o1 4x4 ma uplne nu zadnu cast podlahy, podobne je na tom aj passatb5, golf2....
-> gyuri33: to máš pravdu

-> Karel.: ale o1 nie, o2 by som na rallycros urcite nedal
-> gyuri33: jakto? OII má vzadu víceprvek
-> Nwkt 25.01.14 20:50:15: never tomu, 4x4 je vzadu ina
Focuse mám doma tři.. Ten zadek sedí užasně. Ale předělat to..je sraní.. už jsem to zkoumal
-> milanekprek 25.01.14 20:42:44: Feldy moc v merku nemam, ale ze by kit mel vzadu viceprvek slysim prvne...
-> havlik: Tak koncern by mohl být víc plug and play
Focus ma vzadu viceprvek bez nahonu.
Golf II 4x4 by možná taky šel
Mám autocrosovou Feldu na republiku. Předek mám dělanou z trubek, rozšířenou a funguje to skvěle.. myslel jsem i něco takovýho na zadek.. Jezdil to 1500 Kitcar na rally.
-> Nwkt: to nemusíš mít ani koncernový třeba subaru justy by mohl být cca stejně velkej
Rizni napravu uprostred a dovar drzaky :-D
Dát nápravu z něčeho koncernovýho 4x4?
-> DuDy: nepletes si predek vs zadek?
Kitovky měli něco v tom smyslu tuším

Nevim ze by nekdy neco takoveho existovalo, vyrobit se da ledasco ale musel bys prevarit urcite karoserii , predelat vyfuk atd. Nechapu co to vymyslis za ....?? A hlavne kdes to vzal nebo na to prisel???
Zdravím, chtěl bych na Feldu nezávislý zavěšení kol na zadek. Nevíte o někom kdo by to vyráběl nebo prodával. Popřípadě z jakýho auta to nejlíp použít či tak. Že bych si to vyrobil doma. Dík