skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes našli
A ještě nějaký 20L plechový kanystry v celkem slušném stavu...
Stylovej soundsystem 

Pustil jsem se poslední dny do vyklízení garáže a než ty bordely odvezu, tak vám sem naházim nějaký fotky. Kdyby to někdo chtěl, tak si pro to přijeďte :)
Nález úplně ne, spíš dědictví po babičce. Bývalá soustružnice z AZNP
-> CHIP: Tak si pozriem aj ja pod postel

Tak vím, že nějakou cenu mají .. jakou to si netroufám odhadnout.
-> CHIP: takze rodina zajistena!
-> CHIP 25.10.22 06:38:13: Jako když najdeš poklad ve slamníku 

Nenašel jsem dnes, ale včera večer.
Že mám někde úplně nový blinkry a k nim i bílý skla .. oboje s nápisem "Made in Czechoslovakia", to jsem věděl. Ale že mám i úplně nový zadní emkový kryty světel, tak to jsem netušil .. a taky s nápisem "Made in Czechoslovakia". To mi ale udělalo radost.
Že mám někde úplně nový blinkry a k nim i bílý skla .. oboje s nápisem "Made in Czechoslovakia", to jsem věděl. Ale že mám i úplně nový zadní emkový kryty světel, tak to jsem netušil .. a taky s nápisem "Made in Czechoslovakia". To mi ale udělalo radost.
a pak, že půdní nálezy už jsou minulostí:)
-> Milan 136: na svačinu bylo
-> castrol: už jsem to odevzdal peněžence
nedávno jsme rozebírali automaty na jízdenky a z jednoho taky cinknul jackpot.... asi 2500,- ale v železe 5/10/20kč

-> castrol: už jsem to odevzdal peněžence

nedávno jsme rozebírali automaty na jízdenky a z jednoho taky cinknul jackpot.... asi 2500,- ale v železe 5/10/20kč

-> Pavel P..: to musis odovzdat 

-> Pavel P.. 28.09.22 13:59:19: Máš vyděláno

Vcera prijeli do prace na likvidaci stary supliky na penize k pokladnam.... obcas v nich byvaji zapadle drobaky, tak jsem je rozebral a byl tam jackpot

-> Kilián 16.09.22 19:28:45: Bohová věc. Za čerstva smíchané s olejem 1:1 super na dutiny. Po nějaké době začne tuhnout a skvěle se s tím konzervují věci na spodku auta, co nechceš aby zreznuly. Už několik let a několik zim mám na spodku "krásný lesklí šroupki". A důležitým aspektem tohoto ošetření je vůně škodovky v libovolném autě :-D.
-> palinator 16.09.22 07:55:41: žlutá škodovka jak říká Bukaj 

-> CHIP 16.09.22 12:45:00: to jsem použil ted, bylo to dost tekutý ale po asfaltu to smedělo nechutně 

A co Resistin car? S tím máte jaké zkušenosti?
-> CHIP 16.09.22 12:45:00: Konkor za mě cajk, akorát je to nepřelakovatelný no... kdysi jsem s tím ošetřoval spodek GLSy před zimou. Která ale nakonec vlastně nebyla, takže jsem to pořádně neotestoval - a po další zimě už kamarádovi to auto zbořili 

Kdysi dávno (více než 15 let) jsem na podběhy (vteklo to i do prahů) použil Konkor 500. Do dneška jsem nemusel nic přetírat nebo něco podobnýho a koroze se nikde neobjevila .. tak nevím. Je teda fakt, že auto smrdělo týden, že se v něm skoro nedalo jezdit.
Přesně tuhle plechovku jsem použil : www.hornbach.cz/p/.../427 8048?wt_mc=cz.p...
Přesně tuhle plechovku jsem použil : www.hornbach.cz/p/.../427 8048?wt_mc=cz.p...
A jak si ten tlumex vůbec dneska stojí? Koukal sem v krámě a furt stejná plechovka s nápisem "lepší receptura" - už asi 8 let. A co si matně pamatuju, tak co sem tím natřel, shnilo pomalu rychleji, než bez ochrany.
-> Bukaj 16.09.22 08:08:02: kdyby zde byl zajem, muzu rict, co je to za auto :D
-> Bukaj:
Aha... myslel jsem že za sociku byl jen Speciál se Žigulem..
Aha... myslel jsem že za sociku byl jen Speciál se Žigulem..
-> palinator 16.09.22 07:55:41: Bylo víc druhů přebalu a i víc druhů Tlumexu. Na jednom balení byla žlutá užovka, na jiném tuším bílý Žiguli. Byl Tlumex speciál (šedostříbrná hmota, která páchne, že je z toho na zvracení) a novější Tlumex Plast (černá hmota)...

-> Jarda/felda:
S jakou škodovkou? Vždyť je na etiketě Žigul...
E: Jinak ho mám taky ještě dost
S jakou škodovkou? Vždyť je na etiketě Žigul...
E: Jinak ho mám taky ještě dost

Plechovku původního Tlumexu se škodovkou na obalu
nechce někdo originál nátěr ?

-> 11mAjA11: tak to nechces... Vybavilo se mi patrani u nas v kraji po jednom v mestskem zivote hodne aktivnim cloveku. Nasli po ho par mesicich pri Uklidme cesko. To asi taky nebylo nic moc.
Kamarád byl minulý týden na hribach a našel lidskou nohu, pak jak si to rozmyslel a utrepal v hlavě a vrátil se na místo tak našel i zbytek..ve větvích na spagatu ..v Karviné..
-> Klubko_: Záleží, jak je zavřená, jestli někdo nepřetáhl víčko a také při jaké teplotě a vlhkosti se instaluje/otevírá...
-> Bukaj 19.08.22 09:22:23: hmm hmm, zajímací to tvrzení, že to odolá vlhkosti ve studni apod. Není tomu dávno, co jsem jednu acidurku ze studny vytáhl a vevnitř zežraná rzí, takže na výměnu. A to v té studni byla tak 2-4 roky.
-> Bukaj: Musím říct, že vrutu jsem si všiml až za delší chvíli. Nejprve mě zaujal ten moderní chromovaný ventilek 

-> Jarda/felda: Ve vlastním zájmu se snažím klienty naučit zvládání základní údržby svépomocí, maximálně s poradou po telefonu, abych kvůli každé blbině nemusel někam jezdit...
-> Jarda/felda 19.08.22 10:24:11: Bakelitových tu mám bednu po dědovi, ale to v dnešní době nemůžu montovat ke klientům, byl bych za ještě většího exota...

-> StepaNoFUN: Prostě koupim acidurku za 90 Kč a nemusím řešit nějaké dodělávky svorkovnic, vývodek, zatěsnění děr atd. Navíc se mi nelíbí víčko jen na 2 šroubky - netvrdím, že současná acidurka má to víčko 100% dokonale řešené (jak jsem psal, bylo by lepší tvrdší, nedeformovatelné - přece jen to bylo navrženo původně z bakelitu), ale funguje, mají ji v každém elektru, když je náhodou potřeba a zvyk je železná košile.
Jinak tyhle wagošky s páčkama samozřejmě znám a disponuji jimi, nicméně acidurky jsou pro mé potřeby ideálním řešením, byť ne zcela dokonalým, s nejlepším poměrem cena/užitná hodnota

Jinak tyhle wagošky s páčkama samozřejmě znám a disponuji jimi, nicméně acidurky jsou pro mé potřeby ideálním řešením, byť ne zcela dokonalým, s nejlepším poměrem cena/užitná hodnota

-> StepaNoFUN 19.08.22 09:40:23: výrobky hezký ale pak začnu počítat a ta acidurka vyjde levnějc