-> Skili: Jo tááááááák, tak to vyzkoušíme a uvidíme. Nože už jsou docela dokousané, tak uvidíme jestli nakonec nekoupím nové, ale rozhodně vyzkouším ještě vyvážení...
-> Jumbo: Vezmeš nůž, nabrousíš a srovnáš ho, pokud by byl někde ohlej, do svěráku si bokem upneš hřebík nebo nějakou kulatinku a nůž na to pověsíš a která strana nože jde dolů ta chce znova přebousit, aby se ubralo trochu váhy a budeš brousit tak dlouho dokud ten nůž, když ho na ten hřebík pověsíš, nezůstane stát pěkně vodorovně. Není to úplně dokonalej systém, ale většinou to pomůže.
-> palinator: Já takhle dostal před dvěma rokama za odvoz (ještě mi půjčili vozík) traktor Murray cca z roku 2000, o kterém servis řekl, že má zloměnou ojnici a tak nemá smysl opravovat, takže firma koupila nový. Motor je B&S OHV 500 ccm (1 válec) o výkonu 16,5 koně. Motor jsem rozebral, nakoupil těsnění a novou ojnici, olej, svíčku, filtry (asi 6500 Kč) a udělal kompletní servis + seřízení a teď o víkendu začal druhou sezónu na 1500 m2 trávy, co mám na zahradě...
-> Skili: Jak se dají doma vyvážit nože? teď jsem je brousil a docela mi vibrují, tak bych se na to podíval... I když to už můžou být i ložiska...
Náš osmiletej Weibang 506 (snad si to označení pamatuju dobře, je to 50 cm záběr) drží. Motor (SVčko Briggs 675) sice občas vynechá nebo zakucká, už to není jako nový, šasi už je dost dobitý, poodíraný, tu a tam se něco pokazilo, nejčastějc lanka nebo se poztrácely nějaký šrouby. Ale kolečka držej jak židovská víra, šasi ještě něco vydrží. Dostává občas docela čočku, když jí drtim ve vysoký trávě nebo když mulčuje, na druhou stranu jí servis dopřávám dle potřeby, nešidim jí. Na Čínu bych řek že dobrý, na druhou stranu, nic levnýho to taky není.
-> Pavel P..: Letos budeme řešit naší ~8 let starou sekačku... Briggs jede nádherně ale no-name sekačka kolem něho se rozpadá a uhnívá... Motor se z toho vytáhne protože je ho prostě škoda vyhazovat, ale zbytek neopravitelnej, Kolečka s extrémní vůlí, ozubený kolečka v náhonu očesaný, všechno možný z toho upadává.
-> Pavel P@nkáč: Včera jsem nabrousil a vyvážil nůž, udělal údržbu, vyrobil držak na koš z mojí elektricke sekačky a hned jsem ji otestoval na dost husté trávě. Seče krásně, možná i lépe než asi 4 roky stará elektrická kterou jsem dal dědovi místo jeho malé samo-domo elektrické.
-> castrol: pojezd původně měla ale někdo ho většinu vykuchal a zbytek zapatlal barvou.
-> Pavel P..: no ono třeba taková stará sekačka co je tu na fotce už asi není nic moc, já mám určitě novější a lepší stav, ale už taky zvažuju že koupím nějakou novější -nehcává dost cucky trávy na zemi (i když je sucho a seká se pravidelně že není nějak přerostlá) a musím sní jezdit 2x a výkon by mohl bejt taky o fous větší tak co s takovou starou herkou?
-> Skili: taky už má něco za sebou jak je vidět... na jaře jsou sběrný dvory plný sekaček a křoviňáků když to lidi na podzim zahoděj do stodoly a na jaře to nemužou nakopnout, tak jdou k béďovi do mountfieldu koupit nový :-))
Dneska jsem pomáhal kámošovi vyklízet barák, neboť zítra mají u něj na dědině sběr hromadného odpadu a někdo tam vyhodil takovouhle krásnou sekačku, akorát na ní chybí koš a zátka nádrže, jinak jede jak šlak.
-> Kocvin: Dělal to nějakej vesnickej servis, nenalil tam nemrzku a přes zimu to jen stálo, výsledek je takovej. To že všude chyběj šrouby a matky nakomentuju
Pekny. Mne ted prijel Yeti a pani rikala, ze vzadu asi praskla pruzina. Uz pri pohledu, jak to lezi na dorazu jsem tusil. A po zvednuti ano, nebyla tam vubec