v pátek jsem té paní poslal meila, dnes přišla odpověd:
modelový rok 1985, výrobní závod Mladá Boleslav, posledních šest čísel je pořadové číslo karoserie. Knihy k těmto vozům nemáme.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jak zjistím přesne datum výroby?
prohledat
21 příspěvků (zobrazeno 1 až 21) od 23.10.2011 do 22.04.2013, založil/a franta100l
Jé tak moje MB je vyrobeno 07.07.1969 a přihlášený 18.07.1969, takže +-měsíc před tou jejich dovolenou/odstávkou či co. Pak naběhli první šípovky.
-> Koblet: Jo, u těch tisícovek to zdá se funguje pořád jako kdysi..
Jinak jsem si tu dovolenou dozjišťoval dle toho, co zajímá mě - čili MB a kila a vyplavalo mi info, že výroba stovek naběhla tři týdny po ukončení výroby MB, čili v pondělí 25.srpna 1969. A to údajně dle plánu i přes legendární velký oheň.. což dělá dojem, že si soudruzi v MB dopřávali 3 týdny s předstihem před ostatními pracujícími..
-> Kilián: Kdyby to bylo v roce 83 stejně, tak v pondělí 22.08. začli a ve středu 24.8. montovali tvůj vozík s myšlenkama ještě někde v Bulharsku..
Jinak jsem si tu dovolenou dozjišťoval dle toho, co zajímá mě - čili MB a kila a vyplavalo mi info, že výroba stovek naběhla tři týdny po ukončení výroby MB, čili v pondělí 25.srpna 1969. A to údajně dle plánu i přes legendární velký oheň.. což dělá dojem, že si soudruzi v MB dopřávali 3 týdny s předstihem před ostatními pracujícími..
-> Kilián: Kdyby to bylo v roce 83 stejně, tak v pondělí 22.08. začli a ve středu 24.8. montovali tvůj vozík s myšlenkama ještě někde v Bulharsku..
No já to info od ní dostal asi tak 2 měsíce zpátky.
-> dragon_cb_cz: Celkově netuším, část "knih motorů" z Kvasin kamsi sublimovaly při stěhování tamního archivu do MB snad v roce 2008..
-> dragon_cb_cz: Nemam tucha, mě odpověděla jenom že neumí
-> Kilián: Jsou tací se kterýma si už tykají
-> Kilián: Jsou tací se kterýma si už tykají

-> Nwkt: mě to v unoru 2008 ještě zjistila.to vypadá že je tam už pěknejch pár let z virtu někdo furt spamuje 

-> Nwkt: A nevíš o jak moc velkou část archivu přišli? Jen Kvasiny? Nebo všechno?
-> Kilián: -> Koblet: Asi na oba, 2009 už mi psala že umí jenom zjistit z VIN modelovej rok, jinak už nic
-> Jozka: děkuji za důležité info.tohle jsem přesně chtěl vědět
-> Nwkt: asi reakce na mě že,jinak koukám teda že jsem měl kliku když jsem to před pár lety ještě stihnul
-> Nwkt: asi reakce na mě že,jinak koukám teda že jsem měl kliku když jsem to před pár lety ještě stihnul
-> Koblet: Garde 83 nevedou, ztracenej archiv
-> franta100l: Zkontaktuj tuhle paní
Vlasta Bečková, EOH – Archiv společnosti Škoda Auto
T +420 326 8 31183,
Vlasta.Beckova@skoda-auto .cz
Poslal jsem jí mailem číslo kastle, motoru a TP a poslala mi zpátky během dvou týdnů přesné datum výroby, info o tom kam bylo auto určené na případný vývoz, kód barvy a info že motor sedí s kastlí.
Paní je moc příjemná a určitě se s ní domluvíš.
Můj litřík má narozeniny příští pondělí.
Vlasta Bečková, EOH – Archiv společnosti Škoda Auto
T +420 326 8 31183,
Vlasta.Beckova@skoda-auto .cz
Poslal jsem jí mailem číslo kastle, motoru a TP a poslala mi zpátky během dvou týdnů přesné datum výroby, info o tom kam bylo auto určené na případný vývoz, kód barvy a info že motor sedí s kastlí.
Paní je moc příjemná a určitě se s ní domluvíš.
Můj litřík má narozeniny příští pondělí.

Tak tři týdny dovolené na zotavenou podepsal Husák až s platností od 1.1.1985 (zákon č. 111/1984 Sb.).
-> Kilián: Pokud jsou to Kvasiny, tak by to i souhlasilo, se jim nějak povedlo ztratit část archivu..
Konkrétní datování dovolený AZNP v roce 1983 neumím, ani nevím, kolik bylo tehdy týdnů dovolený (možná už 3?), ale začínala na přelomu července a srpna, nový modely se uvádí vždy od srpna.. třeba poslední MB bylo vyrobený v pátek 1.8.1969, když v tý době byly mám dojem jen dva týdny dovolený. A v roce 1983 bylo příslušný pondělí přímo 1.8.. toho 24.8. už tedy nejspíš zas vesele vyráběli.
Konkrétní datování dovolený AZNP v roce 1983 neumím, ani nevím, kolik bylo tehdy týdnů dovolený (možná už 3?), ale začínala na přelomu července a srpna, nový modely se uvádí vždy od srpna.. třeba poslední MB bylo vyrobený v pátek 1.8.1969, když v tý době byly mám dojem jen dva týdny dovolený. A v roce 1983 bylo příslušný pondělí přímo 1.8.. toho 24.8. už tedy nejspíš zas vesele vyráběli.
-> m8rinek: jen chci vědět od kdy do kdy byly celozávodky,nic víc nic mín
Vaše starosti bych chtěl mít...
-> dragon_cb_cz: jelikož mi to zjištovala pokaždé stejná paní nemám důvod jí neveřit.jen už tenkrát mě zarazilo to datum,myslel jsem že celozávodka byla celý srpen,proto se ptám někoho znalejšího jestli teda už 24.8. makali na mym voze nebo jestli se teprve vraceli z Balatonu :-) auto bylo vyrobený v Kvasinách
Mám pocit že před pár lety o část těch dokumentů přišli (povodně nebo něco takového? Už nevím), tak je možné že se odpoveď změnila z tohoto důvodu...
oživím téma.asi před 5 lety mi napsali z muzea že datum výroby mého vozu je 24.srpna 1983.proto se chci zeptat kdy končila celozávodka je tento datum reálný,protože ted jsem zjištoval datum jiného vozu a přihodil jsem tam znovu dotaz na ten první pro kontrolu a to už mi napsali že to nelze dohledat,že se materiály nedochovaly.je tedy 24.8. realný datum výroby vozu?
Jedině napsat/zavolat do muzea v MB, aby ti to vytáhli z archívu. Jinak to nejde. Ve starém techničáku je vždy datum postavení auta na papíry, ale to asi není co hledáš.
Ahoj lidi, tak mě napadlo, jestli jde zjistit přesné datum výroby mé litrovky. Mátě nějaký tip? Jde to zjistit?