Já nějak nevím, co tady řešíte
1) To auto z inzerátu není na denní ježdění, pokud je to skutečně tak, jak udává prodávající, je to závoďák, byť teda v trošku kopřivoidním stavu", ale závoďák a jako k takovému zboží je potřeba se k tomu chovat... Stačí se podívat na speedpro do bazaru, za kolik se nabízí soudobé, "moderní" závodní auta, cena nejde pod 100-150 kKč a to se nejedná o závodního veterána-historika, pokud se budu bavit o historikovi, s dokladem původu a závodní historií, dovolím si tvrdit, že cena může být v nálezovém stavu tak 2-3x vyšší (před renovací).
2) jak psal Zazzaa každá věc má svou cenu a svého kupce. Pokud na to budu koukat optikou člověka, kterému nestačí prachy "od výplaty k výplatě" (občas mám takový pocit, že to je tak 70-80% členů virtu

) tak takovéto auto je mimo jeho dosah a bude řvát, že to je drahé... BTW: Zkuste si jenom v současné době postavit Š120 nebo erko z nových nebo repasovaných dílů (jenom já jsem ve svém erku kolem 120 000,- Kč bez motoru a převodovky a je to v podstatě převlečený rapid...). Na druhou stranu si dovedu představit, že kupcem bude člověk, který je finančně zabezpečený, nějakým způsobem zatížený na značku škoda, závodní speciály a chce jezdit historiky. Pak si takovéto auto koupí... a že ho bude léta skládat v garáži? ale no tak, ten, kdo bude mít peníze na nákup tohoto vozu, bude mít dalších 20 000 éček na jeho renovaci (sám nebo si jí nechá udělat) a příští sezonu může klidně jezdit historiky...
3) a keci o tom, že si za stejné prachy může koupit moderní "šerbel" no, ano může, nejspíš ho i doma bude mít na přesun z místa A do místa B, asi je s ním i jízda pohodlnější, rychlejší, lepší než v jakékoliv škodovce, ale... ale jemu přece nejde o to, moderní auto již má... Já taky osobně jezdím relativně moderním MPV vozem o výkonu 160 HP, na jehož komfort a pohodlí nedosahuje ani soudobá škodovácká produkce, ale právě proto se rád svezu erkem a o tom to je...