skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vozidla Vb, Po, Spoje atd.
prohledat
6309 příspěvků (zobrazeno 4686 až 4735) od 26.12.2009 do 03.12.2023, založil/a dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Tuner#2: nějaká nóbl panička, nese se jak pětka do záložny

-> Soptikmartin: to GL na širokých 19" určitě nedojede tam, co staré G nehledě na prostor, akurát na asfaltu bude rychlejší 

Tady je naše nová sanita se svou předchůdkyní která slouží přes dvacet let.
-> Gryzly: A v jakých se to pohybuje cenových relacích za maják s fňuknou?
Včera jsem narazil na zdroj modrých majáků, který se dávali v osumdesátých létech. Má jich tam několik na prodej. Ale nemá ani jednu tu ovládací krabičku.
-> j_j: Jj, souhlas. Design info tabulí v metru se mi hodně líbí. Škoda, že se bude celý systém předělávat. Na Karláku je vidět vzor novýho stylu. Nic moc:(
-> j_j: Hlavně to původní logo má úžasný nápad. Škoda že se nezná jeho autor. Ty kosmetický úpravy tomu nijak moc neublížily. Spíš mě mrzí, že po takové době, kdy to logo vydrželo bez výraznějších úprav, ho vyměnili za prosté číslice.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : musím uznat, že původní logo z roku 1956 je doopravdy úžasný a designově čistý - měli bychom mít úctu k čs. designu a ne ho hloupě upravovat - i design cedulí v metru byl nádhernej, dokud se nezačal měnit..atd. jediný co se povedlo je podle mě nový logo škodovky, který naštěstí navazuje na to z 60.let...
-> Tuner#2: Ale zajímavé je, že dřív si nikdo na nic nehrál, bylo to prostě Č jako Československo a to se bralo jako celek (=rovnost), takže byl název ze dvou slov (ČT). Až potom začali s tím, že tam musí být Č jako Česko a S jako Slovensko, takže to byla spíš změna politická. A odpadnutím Slovenska se to jen vrátilo zpět.
Děkuji za plodnou diskusi, alespoň jsem si sám ujasnil, jaký byl vývoj.
Ještě odkaz na zajímavý článek: www.aust.cz/2006-10-06/me
nit-logo-nas-nuti-vyvoj-te
chnologii
Děkuji za plodnou diskusi, alespoň jsem si sám ujasnil, jaký byl vývoj.

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 14.04.11 16:51:17: JJ Času Stále Dost, teď už mají jen Času Dost - to znám když občas jedu vlakem... Však jo, uznal jsem chybu, nějak jsem to to blbě vsugeroval 

-> Tuner#2: Tak jsem hledal až jsem našel. Tady vidíš, že ČST tam nebylo od jakživa, ale stalo se tak až "federalizací" Československa v roce 1969 (ač opožděně). Původní logo, jehož autor bohužel není znám, tak vydrželo v podstatě jen s kosmetickými změnami až do roku 2007, cože je myslím úctyhodné. 

-> Tuner#2: To logo v rohu za ty roky procházelo více-méně jen facelifty (v dnešní terminologii), kdy se měnil především vzhled těch číslic, myslím že jeden čas byl vnitřek i vyplněn černě s bílým číslem a jindy bylo možná číslo černé, ale v podstatě pořád vychází z toho původního loga ČST, jen se odstranilo S jako u všech ostatních institucí (např. ČSD; ale kupodivu ČSA to zůstalo :) ). Taky už něco pamatuju. 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 14.04.11 16:38:31: Máš bod.
Tos mě dostal, žil jsem v tom, že logo bylo vždy tak jak je v horním rohu Tvého obrázku...
Tos mě dostal, žil jsem v tom, že logo bylo vždy tak jak je v horním rohu Tvého obrázku...
-> Tuner#2: V původním znaku to bylo. Od kdy přesně bylo to logo tvořené pouze z Č a T nevím.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 14.04.11 15:20:43: No ale hlavně, že všichni myslíme to jedno a to samé auto ne?
Logo v TV pokud vím měli až donedávna (než vznikla jednička, dvojka, čtyřka a dvacetčtyřka) pořád stejné a tvořilo písmena Č a T, žádné S tam nebylo 

-> Kaprof: no já taky neřikam že rozhodně ale něco takového :)
-> havlik: Kolín rozhodně ne
I poslední plastové Tazky jsou už tri roky vyrazené -jezdej tu jen valniky (žrádelnáky z kuchyně)
-> 1560: čím dál méně tady v kraji je má poslední snad nymburk a to ještě jen jako náhradní
Ale myslím že někde na východě se ještě najdou..

-> 1560: čím dál méně tady v kraji je má poslední snad nymburk a to ještě jen jako náhradní

-> Danster: Našel jsem si fotku ze setkání na Stříbrňáku, přesně tam má napsáno "čs. televize". 

-> Tuner#2: Ne, to jsem přehlídnul, nepročítal jsem to až tak do detailu, jen mě upoutalo to spojení Česká televiza a "stará" 1203, usoudil jsem pak, že se asi mluví o té modré... samozřejmě jsi měl napsat ČST. 

-> Tuner#2: Ne, má být Čt.. nebo dobově Čtv..

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 14.04.11 14:54:36: A moje zkratka ČT byla v pořádku? 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Díky za upozornění samozdřejmě to byla Československá televize 

-> Danster: Nechci být detailista, ale ta 1203 je Československá Televize. 

1560 14.04.11 12:05:03 napsal:
Jezdí ještě někde sanitní 1203 v běžné dopravě?ano napr. v piestanoch v nemocnici
Jezdí ještě někde sanitní 1203 v běžné dopravě?ano napr. v piestanoch v nemocnici
-> Tuner#2: Tu Československou televizi 1203 jsem tak minulej rok v létě taky viděl zrovna když jsem stál u Litra a kecal s kámošem tak jel kolem a zdravil mě 

Já u nás nedávno potkal zrenovovanou 1203 pohřebáka... seděl v tom mladík tak 25-30let v černym kvádru, vzadu bílý záclonky, krásnej černej lak, starý kulatý nárazníky, kulatý lampy a kšilt, na dveřích logo nějaký pohřební služby..... fakt bych to tady nečekal.
jsou to fakt zvláštní auta
ale maj něco do sebe.

-> 1560: jako převozky se v Olomouci docela drží...
-> 1560: U nás tak dva tři roky už není vidna, ale dřív jezdily tyhle "sanitky" celkem často jako převozní služba nebo jak se tomu nadává..
-> 1560: jo tuhle sem viděl na karláku nemocnice kolín nebo tak něco. Oni to ty menší nemocnice eště kupujou nový na převoz pacientu šak nová sanitka s vybavenim stojí asi 350 tis to je lepší jak kupovat transportery atd na těch pár km po vesnicích to bábám a dědkům stačí
Jezdí ještě někde sanitní 1203 v běžné dopravě?
-> Nwkt: JJ ČT jela kolem, taky jsem jí viděl 

-> Nwkt: netušim proč sem měl jihočeskou na 406
-> havlik: A proč má ústeckou RZ?
-> Nwkt: ten je z strašic
-> havlik: Tu jsem potkal v Ro, když jsme byli u Hanze. Asi někde něco tvořili. Jela směrem na Prahu
-> j_j: nekde na fotce by tam mohla byt i modra troska česká televize
pimpabu.rajce.idnes.cz/Tr
osky_Bystre_09 vzádu jsou i Spoje :)
a mlíkař moskáááál
pimpabu.rajce.idnes.cz/90 _vyroci_republiky
a mlíkař moskáááál
pimpabu.rajce.idnes.cz/90 _vyroci_republiky
-> havlik: to je ta z aukra nějakej čas zpět jsem o ní uvažoval

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : twl, tohle už je moc...ten virt je opravdu hustej - človek tady udělá vtípek a někdo mi upraví příspěvek
a největší bomba je ten 1200 STW...

-> j_j: Já si pamatuju, že tahle sestava tady byla, byl jsem se na skok podívat. 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : já vůbec nevím, je to u rajčete :) 

-> j_j 13.04.11 19:21:19: Není to focený vloni v HK u Stříbrňáku?
-> j_j: jj jsou to oni:)
-> havlik: stáhnul jsem to z rajčete pimpabu.rajce.idnes.cz/Ha
vran 

-> j_j: tak ten asi vim kde stoji:) rekl bych hned vedle ten sanitka na fotce niz:D
-> havlik: nahoře zrcátko zlomený a dole nápis Mníšek pod Brdy atd.
-> j_j: co to má na dveřích ten pohřebák?
Zamítnuté přispívání mají:
- 1000MB-VB - zrušená registrace (udělil dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) ), důvod: Cizí fotky vydává za svoje.