Výměna sedaček.

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 25.01.2005 do 08.02.2005, založil/a Luukkyy
řadit dle data
00:36:58
08.02.2005
Johny Death
no jak tu bylo psano o sedackach p306 tak stejne uchyty nemaji :-/ teda alespon ne ty moje nic mene mam jiny sedacky jak vepredu tak vzadu a uchyty jsou mnohem bezpečnějsí než původní. Ne ze bych soudruhum ze škodovky neveril ale prijde mi že nekteré věci prostě tehdy ještě nechápali...mimochodem na technicke to ani nepoznali a tou ž tam davno byly iny sedacky...
13:17:52
07.02.2005
Jeenja
-> Jirik: A předělání pojezdů je taky zakázaný, nebo je to OK?9
16:36:27
01.02.2005
Luukkyy
-> King2: To vim,že se řiká starej jak Metuzalém.Jenže,jak víme mi co sme si tu knihu aspoň přečetli,Metuzalem žil cca 900 let (možná o chlup víc)Troufnu si tvrdit,že ta vyhláška o silničním provozu nebyla novelizována mnohem déle.Stáří Jeruzaléma-založeno cca 800 př Kristem-proto považuju za daleko lepší číslo9
16:24:13
01.02.2005
King
2 Veron: Nemecko je v tomhle trosku vyjimka, pokud vim ve zbytku Evropy je na dalnici limit 110-130. Dokonce i Italii, kde maji nesrovnatelne lepsi dalnice, tak nejak vsichni tech 130-140 dodrzujou a rychlejc si dovoli jet jenom ti opravdu moviti (a muj sef :) Proste system je nastavenej pro prumer.....

2 Luky: Nechci se dotknout kolegu liberalu, ale spravny primer je "starej jak Metuzalem", jak rikame mi bezverci 4
13:34:18
26.01.2005
Veron
-> Luukkyy: to že jsou u nás zákony a hlavně předpisy dopravy historické svědčí například omezení rychlosti na dálnici. o co by měli policajti míň práce. ať si každj lítá jak rychle chce. většina by jela 150-160 a byl by klid. o co je horší, když někdo jede 130, někdo 100, někdo 160. takhle by auta jela ve vlně a jízda by byla daleko bezdečnější. stačí se jet projet do německa tam to funguje. v obci 50, mimo 90 všichni to tam dodržují. až teda na debily (bohužel ty samý, co jsou u nás) s značkama 1A.... se stříbrnejma 1.9Tddddi. jinak autoškola v německu stojí 2000euro, tak možná je tam učí řídit líp 40
13:25:47
26.01.2005
Veron
t-> Luukkyy: hmmm, na technické si ani nevšimli, že nemam přidělanou sedačku spolujezdce. a proč taky, můžou říct, že byla při kontrole přidělaná. proč si neseženeš sedačky, který mají stejný uchycení jako škodovka? např. P306? třídvéřák GTX úplně ideální do rapida. do 120 jdou všechny co se dávají do filcek a těch je na výběr docela dost... bejt na silnici sám, můžeš si dělat co chceš. hlinka by mohl vyprávět - mam superba,můžu lítat 170 tam, kde se dá jet s rozumem 120 - taky poznal, že neni na silnici sám a to měl origo sedačky...
11:34:00
26.01.2005
Jirik - zrušená registrace
-> Peklo-Evo-Luboš: Jo, beztak se tady omílá stále to samé a nikdo to nechce nebo nemůže pochopit. ("system failure")
20:50:43
25.01.2005
Peklo-Evo-Luboš
-> Luukkyy: Mame demokracii, delej si co chces, svuj nazor sem ti rek a za nim si stojim. Howg 1
20:35:32
25.01.2005
Jirik - zrušená registrace
-> Luukkyy: Můžeš si tam dát i jiný sedačky, ne jenom škodovácký, kotevní úchyty ale musíš zachovat. 4
18:09:20
25.01.2005
Luukkyy
-> Peklo-Evo-Luboš: K tý vyhlášce.Pokud vim,tak je stará jak Jeruzalem,od roku 1989 ji nikdo nenovelizoval.

Všechno,co je pevně připojeno k vozidlu,musí mít něurekom atestů (otázka pro šťouraly-jak se asi testují autopotahy) a každej na to se....

Tady se ve všech pádech skloňuje tzv ochrana spotřebitele,a firmy jsou značně vysmátý-u každý benzínky koupíš mrtě autodoplňků bez atestace.Když přijde kontrola,v pohodě se to okecá,neboť ty si to smíš koupit,ale nesmíš to mít na autě......Kronika města Kocourkova hadr.

Popojdem k individuelním úpravám.Těch můžeš dělat legálně takové minimum,až to bolí.V případě pojišťovny event soudu se ani neuser....,co nemáš od profiků a v záruce,to ti neklapne.

A teď mi někdo řekněte,na co je takovej právní řád dobrej.......

Já sem liberál (dle Ludwiga von Mieses,pro zajímavost),a myslim,že by se řada věcí měla nechat na uvážení občana-třeba ta,jakou dát trubku na uchycení sedaček z Oplu Kadet do Š 120.

Tim neřikám,ať si dá na auto kdo chce co chce,neprůhledný skla a výhled velikosti dvou poštovních známek bych pokutoval jako vzteklej.

Tim se dostáváme k bodu tři,totiž že přesně takhle se to dělá.Nevim,kolik dostal třeba U-Geen pokut za nezchválené příslušenství vozu.....

Když to vemem kolem a kolem,tak průser našich legislativců nakonec vyřešili dopravní policajti.....

Ještě naposled k tý výměně sedaček.Dá zdravej rozum,že se některé věci době přizpůsobovat musejí.Byla li stovková sedačka vyvíjena v době(okolo r 1963/4),kdy byl průměrný rok narození aktivního řidiče 1930 a průměrná výška 174cm(nevim,vodhaduju),tě žko bude vyhovovat dnes.

Vono nám lidstvo mj.vyrostlo v průměru o 10cm,existujou na to vědecký studie...Nemůžeš ze zákona nutit dvoumetrovýmu chlapovi autosedačku pro chlapa o třicet cm menšího,proboha.

Takže,ať nám ta auta buď zakážou,a nebo ať se do nás ne......7
17:04:52
25.01.2005
Peklo-Evo-Luboš
No vidis to ze chapes o co jde. To ze ti to pripada jako zhovadila buzerace, je tvoje vec. Predstav si, ze se v tom zabije treba tvuj spolujezdec, protoze se s nim utrhne sedacka. Tvoje trapeni pomineme, ale opletacky bude mit i technik na STK, kterej ti to povolil, se kterym se pak budete hadat jestli to tam bylo kdyz ti dal STK nebo jestli sis to tam dal az doma. O necem jako pojistovna, ktera to vezme v ohled pri vyplaceni skody, nebo pripadnym soudu se bavit nebudem, to by byly extremy.

Jestli si pripadas nebezpecne, kup si jiny auto nez skodovku, ktera je bezpecnostne "de mode". A jestli bez skodovky nemuzes zit, mas moznost nechat si tvoje uchyceni sedacek homologavat ve zkusebne a treba projdes. Nicmene pocitej s cenou s peti ciframa.

Jinak se tady muzem do nekonecna bavit o tom co je a neni zhovadila buzerace, protoze kazdej zakon omezuje nekoho jinyho a kazdej budem mit problemy s nejakym jinym, protoze s "tamtim" je zrovna spokojenej....kdyby vsechno vyhovovalo vsem, to by bylo...3
16:42:12
25.01.2005
Luukkyy
Dohadujeme se tak v jiné rubrice na téma sedačky originál vs neoriginál.A já jsem opět za blbce....

Jenže,jak podotkl Faan,vyhláška praví :Na vozidle je možné použít schválená kompletní sedadla z jiného typu vozidla poze tehdy, že sedadlo lze bez jakýchkoli konstrukčních úprav namontovat na stávající kotevní místa karoserie původního sedadla.

Jesli tomu dobře rozumim,znamená to,že se nesmí nijak upravovat ani sedadlo,ani úchyt na karoserii.To podle mě znamená,že u těch našich strojů jsou možné tyto záměny:Š 1000MB až Š 110R-nic,Š 105 až Š 130-originál s opěrkama,rapid.

I´m sorry,ale mě tohle přijde jako naprosto zhovadilá buzerace.Stovkový sedadlo je v případě zadního nárazu smrtelně nebezpečný,a nemyslim,že mu příliš pomůže případná nasunovací opěrka na škebli.

Krom toho ho považuju za konstrukční vadu,neb to opěradlo drží fakt mizerně(ta aretace je úplně na nic)

To je ovšem podle STK v naprostém pořádku,ale pokud si člověk vymění(nechá vyměnit) sedačku a tu spojovací konstrukci třeba 100x naddimenzuje,je to průser.

Čekám na komentáře....8
Extreme Tyres