skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Prototyp 1977
-> rockboy: To si tam měl bejt na muzejní noci
-> Nwkt: zase tak tragický to nebude. Je dobré zachovat technickou historii pro následující geberace. A chce to aby to taky někdo viděl a ne to mít založený v garáži..
-> Nwkt: já když jsem byl v muzeu, tak sice týpek měl dost mezer ve vzdělání (nejsem žádnej hogo fogo expert, ale dostal jsem ho), ale aby se na auta nešahalo si dost hlídal - je pravda, že pár aut nám otevřel, když jsme škemrali, ale to hrabal jen na kliku, takže bych to nějakou tragédii neviděl
-> Nwkt: A proč? Myslím že tohle zrovna do muzea patří. Ideální je teda mít to přes zimu v muzeu a v létě jet na pár srazů jako to dělá jistý brňák s furgonetem.
-> rockboy: Aby to tam každej vošmatlával a podobně
-> Nwkt: proč ne?
-> Kalic: Do muzea bych to nedal nikdy
Nejsem ten typ na srazy a ukazování se, spíše to vidím tak, že se domluvím z muzeem v MB a když budou chtít tak jim ho tam nechám k pokochání ostatních.
-> Kloggie: auto je nádherný, držim palce, ať se ti to povede. S tim nápisem bych si to asi taky rozmyslel, sice je fajn, že se každej otočí, ale otočej se i hajzlové a jak to necháš někde stát, můžeš rovnou šetřit na novej lak... lidi sou svině
-> Kloggie: Jasně, že většina lidí auto vůbec nepozná, ale ti co to nepoznají, to je jejich věc. Tohle ocení jen člověk, který ví něco o historii vývoje aut v AZNP. Ale i takoví jezdí na srazy, ne? 

-> Kloggie: To bych nedělal. Potěšil bych se obdivem znalců a pobavil zpovzdálí vyslechnutejma zmatenejma dohadama zbytku populace
. Dřív mě to nikdy nenapadlo, ale když o mý atypický palubce v 1000MB kdosi z okukujících tvrdil, že to je sportovní verze (!), docela jsem se vychechtal..

-> Tomáš#K: Těch ale moc nebude, to aby si na zadní okno nechal udělat nápis - Škoda 765, vzácný prototyp:) Drtivá většina populace naší republiky vůbec neví že něco takový ho bylo, natož aby to na první pohled poznali...
-> Kalic: Až to bude hotové, plánuješ jezdit na srazy? Myslím, že tenhle unikát by u lidí, kteří poznají co je to zač, sklidil obdiv...
-> Kalic: proč? protože máš srdce

Jo, to je moc pěkný, někdy si říkám proč to musím být zrovna já :-))
-> tunerlada: , -> Rapid135 - doktor: , -> Kloggie: Jen co se týče té podobnosti se starými VW Golf a Passat, tak to není vůbec náhoda. Design této řady prototypů vycházel ze starších Š 760 s předním náhonem, které navrhl italský Designér Giugiaro (firma Ital Design). V té době, kdy tyhle tvary vznikaly se rodily i právě zmiňované VW, které navrhovala ta samá firma Ital Design. Takže tady se bere ta podobnost.
-> Kalic: Jinak moc fandím ať se renovace povede. Je dobře, že někdo takhle vzácná auta zachraňuje.
-> Kalic: Jinak moc fandím ať se renovace povede. Je dobře, že někdo takhle vzácná auta zachraňuje.
-> Kalic: novější foto by nebylo? akt. stav?

Nyní, před lakem vypadá už elegantneji. S tím Passatem jste měli pravdu. Vypadá podobně. Pavel
-> David29: mě to na žigulu v ničem nevadilo někdy...
-> Kaprof-Los Koramos: Hezký to, ale na nic.. Jedinou výhodu to má - nehrozí že ti kapota ve 120km/h zamezí výhled... pokud rychle necouváš 

-> David29: to mě se zas líbí..
-> Kaprof-Los Koramos: Ale mě je u prdele nějaká pružina
Prostě se to otevírá úplně stejně dementně...

-> David29: žigul ma tu pružinz v prostřed kapoty kdeže tady je to jak u škodovky na stejnym principu jak na to koukam...
-> Kaprof-Los Koramos: Jak jinak?
-> David29: ale tady je to jinak..
Je to divný, ale otevírání kapoty mi připomíná Žigula..
Mě to zase připomíná starou Mazdu co měl strýc.

A zezadu Passata B1.
pri pohledu zeprdu me to pripomina VW Golf I nemuzu si pomoct
a zpeředu to připomíná fáčko z užováckejma brejlema...
-> Kalic: moc zajimavy
ta karta jak piše nwkt by bodla
jinak nwm proč ale ze zadu mi to připomína něakej vw nebo volvo starý

To si pamatuju jak byla před několika lety v inzerci a že to byl docela šrot podle fotek.
Jinak tahle 765 je teda to italský combi?
Jinak tahle 765 je teda to italský combi?
-> Kalic: Udělej mu kartu ne 

-> Kalic: parada:)
ako to vypada so stavom auta ?