Názor na jízdu Fabií

prohledat
32 příspěvků (zobrazeno 1 až 32) od 13.10.2004 do 15.10.2004, založil/a Jirik [toreádor] - zrušená registrace
řadit dle data
14:39:18
15.10.2004
Sušenka
-> Nojmis: Ja teda nevim, ale tvrdit, ze vnitrni prostor ve fabii je vetsi, nez v oktavce je minimalne scestne 1 Mame oktavku a kvuli oprave nam pujcili fabii kombika. Pominme velikost kufru, ktera je oproti liftbacku oktavce k smichu. Sednul jsem do toho a pripadal jsem si, jak kdyby nam nekdo oktavku vypral a ona se srazila. Pristroje a ovladace sou zmenseniny tech v oktavce, sedadla sou este horsi (coz uz je co rict), misto nulovy a dozadu sem se pri nejlepsi vuli nevesel, kdyz sem si dal predni sedadlo tak, aby se tam mne podobny clovicek vesel. V zivote bych do toho neinvestoval (kdyz jsem si pred dvema lety porovnaval udaje pro nakup noveho auta, tak fabie s plnou priplatkouvou - sterace, clony proti slunci, sedadla 1 - stala asi o 70kkc min nez P307 s obdobnou vybavou (chtel jsem klima, esp, abs, central+alarm a podobny pic**iny). Fabie Never!
12:35:52
15.10.2004
kirri - zrušená registrace
Jiržíku: v časopise Sado Maso, si určitě neviděl Fabii, se přiznej, že si si to trovhu spletl, je o o něčem úplně jiným1

Jinak Fabia 2.0 je asi nejlepší volba co se tohoto vozu týká, nepočítám RS, to mohli taky udělat z tohoto motoru, aby to nebyla jen hračka

8
11:15:41
15.10.2004
Pohan
Stále ještě se dělají.
11:11:10
15.10.2004
Jirik - zrušená registrace
Tak to plkáš příteli, páč 2.0 se dělaly. Byly to trochu neohrabaný mrchy, ale jinak to jezdilo celkem rychle. Mám o ní i nějaký recenze v SM. Měly tuším 85 KW. 4
10:59:35
15.10.2004
Luděk
-> BEYER: žádná dvoulitrová Fábka se nedělala (pokud nemyslíš teda diesely)
10:21:19
15.10.2004
BEYER - zrušená registrace
mno a nemate niekto skusenost s 2litrovou fabkou 1 tie sa robyli tiez nie... ale moc som ich nevidel...
10:15:15
15.10.2004
Boris S
Vo firme máme 1,4MPI 50kW(leňoch) a 1,2HTP a ta 1,2 je živšia aj keď ma taký divný zvuk.(no trojvalec je trojvalec).V zadu veľmi málo miesta,podvozok myslím good pekne sedí v zákrutách a uz spomínaný spolujazdcov späťák je o ničom.Kraťas malý kufor,bral by som len combi a motor asi to 1,9Tdi to bolo asi najživšie.
14:13:00
14.10.2004
Marek
ja sme jel v 1,4 44kw na 15" jizdni vlastnosti dobre akorat v zatacce pri prujezdu nahoru dolu se to chova divne jako by to chtelo ustrelit jinak dobre
-> Saky: ja mam digitalni tachometr a ten ukazuje dobre, a pri 150analogovych to je 140digitalnich ale do 90km/h je to na cca 5km/h presne, mam hranaty tachometr a ten je presnejsi nez kulaty, teda podle me.
13:11:43
14.10.2004
Milos: mno mne sa sedi pohodlnejsie v rapide... pre obrazok sedadlo skoro uplne v zadu... na folant v pohode dociahnem... sa mam dlhe ruciska noziska no nee 1
12:56:10
14.10.2004
Luděk
jezdil jsem v podstatě s 1.4 MPI 50 kW (služebák) a RS 1.9 TDI (předváděčka),jsou to dost dobrý auta,ale na kupní sílu v ČR poněkud drahý.Osobně bych šel asi do Octavie,i když by byla v základu 4
12:15:07
14.10.2004
Milos
no a samo ze to skodovaci do....li s tym malym pravym s5akem
-> BEYER: ked sa zmestis do rapidy, no ked to porovnam, tak by sa mi v rapide hodilo nastavovanie volantu, dole a k sebe, aby som mohol jazdit jak vo fabii 1
12:09:23
14.10.2004
Milos
+ podvozok, sedi to fakt dobre, a na tych sirsich a 15kach ani nehovorim, interier v poho, spotreba obyc 1.9 je tiez dobra, ini hovoria ze je leniva, ja som jazdil na kombiku a da sa nejakch 16o a stale sa brala az soom bol prekvapeny, samozrejme ze sa to neda zrovnavat s nejakym cervenym TDIckom, ze.
- spotreba na tej 1.4 ked xcem ist trosku rychlesie, pri takej 120-130 si to zobere aj 10l, sak to mi nezere moja rapida, do 90km sa da, a verdikt, keby boli prachy tak kombik v nafte, najsilnejsi, na druhej strane za tie prachy su ine auta, ale mne sa fabka paci
09:20:37
14.10.2004
mno ja som sa do nej ledva zmestil 9 sedadlo uplne v zadu a nohy natlacene pod palubovkou 8 jazdit som s tym nejazdil ale viezol som sa... ten podvozok sa da... ale v trabiku som mal viac miesta sorry 1 mozno keby to zacali robyt ako dvojmiestne tak by som o tom aj uvazoval 3
20:45:42
13.10.2004
-> Jirik: no já, kdybych si kupoval "někdy" nový auto tak místo Fabie si koupim Octavii, i když bude dražší a nebo se poohlídnu po něčem zahraniční, Leon???, tam je cena, ale taky trochu jinde, mě se seaty hodně líběj, i když s tou Cordobou se fakt couvá dost špatně, protože má nahoře zadek. No a kdybych si měl kupovat ojetinu, tak do fábie taky nejdu, radši Feldu 1.6i + nějakou alfu spider 1969 - 73 na leštění:))).
20:10:41
13.10.2004
2 J. : taky jsi měl navozen klaustrofobický pocit ? Já jsem se ho nezbavil celou cestu do a z Kájovo Varů. To bude asi zvyk. Sedí to pěkně, ale nejvíc mi vadily ty rány od náprav a že si na předjíždění musíš dát čas jako se starou škodovkou. Mluvím teda o SDI.
1.4 MPI je na tom zhruba stejně jako Felina, páč Fobka je sice těžší, ale má větší objem a krouťák, tak se to svým způsobem maže.
Podle zrcátek couvám nerad, tady je to spíš o odhad, ale na druhou stranu se Seatem Cordobou se couvá ještě hůř.
Nedá se říct, že bych byl vyloženě zklamanej, jako spolujezdec jsem to nějak nezkoumal, byl jsem rád že se vezu, ale vlastní zkušenost mě přesvědčila o tom, že bych se asi sháněl po novém autě jinde. I kdyby mělo stejný jízdní vlastnosti jako ta fabie, včetně těch věcí co mi nevyhovujou (třeba zrovna ty rány), tak aby se mi aspoň osobně víc líbilo. Třeba zrovna ta new Ibiza mi vyloženě sedí svým dynamickým vzhledem.
Když se budem bavit o segmentu větších aut je to o něčem jiném....
Jinak u 1.4 MPi mě neoslnila spotřeba, která je vyšší jak u Feldy 1.3 MPi.
Jinak u té Oktávie SDI je v papírech spotřeba 5.5 litru (asi venku), ale nedostanete se pod 6 - 6,5 litru, páč se na to musí hamtat, když jedete někam dál a spěcháte.
20:04:38
13.10.2004
itchy
Dost dobry podvozok, len seriove gumy trochu moc piskaju do zakruty na kombiku:)
19:27:14
13.10.2004
J. - zrušená registrace
Svezl jsem se v 1,4 -50 KW a SDI a benzín dost velká nuda (zlatá stotříca) a SDI sice má krouťák ale žádný velký žihadlo. Zjednodušeně řečeno, je to auto na přepravu z místa A do místa B, slova jako rychlejší jízda jsou vyloučena. Co se týče designu, tak je to dost pochybné (někomu líbí, mě ne), užitná hodnota (sedan, kraťas i combi) jsou ve své kategorii nevyužitelné. A nejvíc jsem byl zdrcen interiérem kolem řidiče. Klaustrofobie se projevila, sedačky mi přišli příleš tvrdé (jezdím v eRkových a Rapiďáckých), plasty jsou dost laciné, volant ani řadící páka mi nějak do ruky nepadli, ovládání pedálů katastrofální (zvláště plyn) o komunikativnosti řízení se nedá mluvit a vše je završeno geniálním zmenšeným pravým vnějším zrcátkem, ve kterém je vidět opravdu h.... Kdybych to měl shrnout, tak s fáblií bych mohl jezdit tak ráno do práce (vzdálené max. 30km)
19:18:16
13.10.2004
jb
jojo 1,4 55kw jdiny motor o kterem sme uvazovali misto fiesta ale tam je 1,4 59kw nejel sem stim ale bylo to drahe. pry jsou to povahou dost podobne motory s tim fordem. tak nevim vim jen pulku ze ten nas je OK ale pokud jedes sam nebo ve dvou jel sem v ctyrech plus bagaz a peklo :( rozdil jak svina ani sem tomu nechtel verit. ale maly spekouni uz vazi 1100kilo ..to nevazil ani P405 stredni trida pred deseti lety
17:27:45
13.10.2004
lubosgls
pro rejpali myslim mela 55kw
17:26:19
13.10.2004
Saky
nevim keca kazdej tachometr.. felda pri 100 tachometrovejch jede 95 podle GPSky a ta asi nekeca-) fabii nevim prijed a ja tii to GPSkou zmerim-)
17:23:12
13.10.2004
lubosgls
Ja bych zase Fabii bral hned, jezdil jsem 1.4 16V a nemohl jsem si ji vynachvalit nekdo me tvrdil ze sedi lip jak oktavka, oktavku jsem neridil tak nevim..,sedacky jsou proti felde mnohel pohodlnejsi, akorat me vadil horsi vyhled pri couvani a razeni muselo se nato s citem, sptane se me tam radila zpatecka, brzdy taky ok. pri obsazeni celyho auta uz to bylo znat tech 50kw,pro me je to i vzhledove pritazlivy auto, nemluvim teda o juniorovy to je takovej jakejsi hybrid -> kirri: kolipak se jezdi u nas na silnich??
17:19:12
13.10.2004
minno
-> Saky: by ma teda ale aj zaujímalo, koľko je vo fábii tachometrových 150 v reáli... aby sme nezrovnávali jablká s hruškami...o fabkach sa tiež hovorí, že tacháč ukazuje dosť naprd....
13:51:57
13.10.2004
Nojmis
no ja jsem jel v kombajnu 1.6 nekolikrat a me to vyhovovalo. Prevodovka mozna az prilis presna, prostorem vevnitr lepsi jak oktavka, kufr to asi nema tak velikej jak oct. ale co jsem potreboval odvest tak jsem odvezl, brzdy pomerne ostry, mozna kola by to chtelo trochu vetsi a sirsi. Pohodlym dostacujici a co se tyka motoru tak jsem si neztezoval, toci to pekne a na nejaky maximalky 200km tak to musis mit prece jen trochu neco jinyho. Cenou velice prijatelna a kdybych mel vybirat mezi oct a fab. tak asi to fabii. A jestli nekdo rika ze fabii ne ale Falii RS ano tak neni normaln. A srovnavani fabie a felicie tak to m prijde uplne ulitnuty. V autoskole jsem jezdil s feldou a to byl rozdil a nejakej facelift to urcite nezachrani. Jediny na co jsem si memohl zvyknout je az moc plastu kolem zadniho okna. Jinak OK
13:15:18
13.10.2004
-> Jirik: ten šef má asi SDi, že???
13:11:54
13.10.2004
Fakt jsem si dlouho zvykal na tu hlubokou palubovku. Připadal jsem si jak ve Sputniku a že nalítávám na oběžnou dráhu.
13:10:43
13.10.2004
2 Saky : no já jsem právě jezdil s 1.9D ve Felicii a byl jsem s tím spokojenej.
Tam to jelo jak víno, akorát ta je lehčí.
Jinak náš šéf dostal tentýž motor v Oktávce.
Prej je to líná sviňa...1
13:10:43
13.10.2004
TUNER
Já jezdil jen s jednou 1,4 16V.....Celkem to šlo,jen ta citlivost pedálů je nějak jiná než u dalších aut...Ale jde o zvyk4 Podvozek je taky celkem slušnej...Kdyby mi to někdo vyměnil za forda tak bych to asi bral...2
13:09:47
13.10.2004
sep
Fabij obecně,dle mně,převodovka dobrá,přesná,brzdy OK,motor dle varianty,sedačky OK,podvozek hoodně dobrý,interiér nic moc,ale jde, naprosto děsný přední sloupek,v určitém úhlu se jede naslepo...
jako ojetina budiž,nové ani omylem,a teďka po faceliftu(hoodně mírném) už vůbec ne....
13:06:08
13.10.2004
jb
sedel sem v 1,2 HTP cervene luxusni P :) neridil jen jel a starsny zvuk pripadalo mi to jak RC model..ale vic nevim jel jsem jenom po meste.
13:04:48
13.10.2004
No, mě se Fabia nelíbí vůbec, možná bych se dal ukecat na RS...., ale to radši něco jinýho, 1.9D fakt nic moc, taky to není pro ježdění nad 140....., dost líný, ve vnitř je taky pár nedostatků jak říkal jižík, ale kdo chce šetřit tak si to určitě koupí
13:03:28
13.10.2004
Saky
a cekas ze 47kw pojede 200? taky je malinko nepomer ze tady tech realnejch 120 je ve skodovce 150-)
12:59:20
13.10.2004
Jel jsem včera Fabií, dřív jsem se toho moc nevšímal, ale včera a ještě trochu dneska mám nějakou chřipajznu a tak jsem pozoroval na půli cesty ke světlu všechno možné.
Mno, jeli jsme s 1.9 D, do těch 120ti to táhne pěkně, na 140 se to taky celkem snadno dostane, ale velmi špatně se s tím ve vyšších rychlostech předjíždí, už se to prostě nerozjede a nižší kvalt tam kvůli otáčkám nelze dát.
Jinak zatáčky, náklon a jízdní vlastnosti super.
Při přejezdu schůdků, nerovností, vln a kanálu to dost poskakuje a vydává to i dost velký ráno od obou náprav.
Sere mě malý pravý zrcátko a nějakou dobu jsem si zvykal na silné přední sloupky.
Trochu prostoru u hlavy ubírají hodně rychle se uzavírající sloupky ke střeše.
Navozuje to pocit klaustrofóbní stísněnosti.
A ještě mi vadily plastová madla, místo čalouněných jako měl favo a felda.
Jinak se mi s tím jelo celkem dobře, ale teď si můžu pro sebe říct, že bych si to jako nové nekoupil.
Extreme Tyres