-> Maxx: no jenze tohle je nezmeritelne.. resp takhle nejde dat suplera.. meri se but vnitrni a nebo vnejsi a bud se pricte a nebo odecte prumer diry na sroub.. pokud mas elektronickou supleru tak zmeris diru na sroub vynulujes a meris vnejsi roztec mezi dvema a mas to primo presne bez pocitani..
-> David29 - Mrázovka: já je mám asi 2 roky, jenže jsem je koupil s kolama a ty kola jsem vyměnil za apolla a ten co si je bral říkal že nejsou 4x100 tak jsem chtěl vědět jestli mu těma podložkama nepomůžu...
-> Luky.: Úplně stejně. Já když to měřil na kole, tak jsem dal 1/2 průměru sředový díry + 1/2 průměru díry pro šroub + vzdálenost mezi krajem středový díry a krajem díry pro šroub
-> Ad@m: No ale neřikej že nevíš, že rozteč = průměr roztečné kružnice = průměr kružnice na který jsou středy děr. To už se se mnou taky jeden hádal, že se měří díry vedle sebe ...
Potřeboval bych zjistit jakým způsobem zjistit rozteče na podložkách? Údajně by to měly být 4x130 na 4x100 ale nějak se mi to nezdá... měří se to šuplerou nebo mnetrem? Na kraje děr nebo na osy? Díky...