57 příspěvků (zobrazeno 51 až 57) od 30.09.2004 do 04.10.2004, založil/a
řadit dle data
09:54:58 30.09.2004
TUNER
-> Jirik: Ty vo*e nevyhazuj prachy za OFTU.....přijeď ke mě do práce a já ti tady na LASERU vysmahnu obě kukadla a ZADARMO .....ale výsledek ti nezaručuju...
09:54:41 30.09.2004
U-Geen
ja si na brejle taky zvyknul, sice mam malo dioptrii (tusim 1.5 a 1.0, nemeni se) ale stejne bez nich vidim kulovy, takze je nosim skoro furt, i na kolo :-)
09:45:58 30.09.2004
minno
Myslím že operáciou oka sa pri veľkých dioptriách dosiahne len korekcia, nie úplné odstránenie chyby. Napr. keď máš 8, tak ti to znížia na 4... A potom sa to musí operovať asi druhý krát, aby to úplne odstránili...ďalšie prachy... A to, že sa zrak môže po operácii ďalej zhoršovať si vysvetľujem tým, že sa to zhoršuje tak prirozene, ako by sa to zhoršovalo aj bez operácie. Oni tú dioptriu len znížia, keď ju máš malú tak odstránia, no nezastavia ďalšie zhoršovanie... Poznám niekoľko ľudí, čo už pomaly úplne prestávali vidieť...okuliare s centimetrovými sklami...Operácia sa stala nutnosťou. Oči im ako-tak opravili a teraz nosia už omnoho slabšie škuľky...
No a ja...hm... jedno oko mám -3.5, druhé - 2.5, okuliare mám od tretej triedy ZŠ a našťastie sa mi to už pár rokov nezhoršuje :-) Okuliare ani nevnímam, skôr mi chýba keď ich nemám..sa mi stáva, že ich nemám, chcem si ich podvihnúť a dotknem sa fejsu :-)
Kamarát istý čas nosil šošovky, ale nakoniec sa na to vysral, mal s tým zbytočnú robotu. Ono sa to musí v niečom močiť, tuším v liehu keď nie sú v očiach. A aj špeciálne ošetrovať, či čo. A aj tak sa ich odporúča nosiť len pár hodín denne, a keď to nie je potrebné, nosiť bríle...
09:39:14 30.09.2004
CHIP
-> Jirik: Ja uz si opravdu na windows zvyknul ... a pokud bych chtel sportovat, zrejme bych si poridil kontaktni cocky .....
Mhmmm. To mi taky říkali, že dost lidem se to pak ke stáří může začít vracet.
Ale bylo by to fajn, zase aktivnějš sportovat a neohlížat se na ty windows v drátkách na hlavě.
07:46:52 30.09.2004
CHIP
-> Jirik: Vadej ti ty brejle nejak ? Me ze zacatku strasne vadily, ale ted se mi zda ze to vypada gut ...
Jinak moje osobni lekarka mi tuto operaci nedoporucila, ale je to asi tim, ze mam mnoho dioptrii ... Seru na to ... beztak to stoji hromadu penez ...
Moje sestrenice si to nechala delat asi pred 8smi lety ... mela taky dost dioptrii ... prvni ctyri roky to bylo OK a byla nadsena ale potom se ji ta vada obnovila ... zase ma asi 1.5 dioptrie ...
07:13:20 30.09.2004
Jirik - zrušená registrace
Nepřemýšleli jste někdo (kdo nosíte brýle) o operaci očí ? Třeba tady u nás v Plzni je světoznámá OFTA mám to u nosu.
Ale spíš by mě zajímala zkušenost vaše a nebo někoho z vašich známých.
Kupříkladu naše rodina má dvě známé a ty byly obě na operacích a dopadlo to gut.
Brýle už vůbec nenosí.
Jednej z nich dělali jedno oko v Plzni v OFTĚ a druhé někde v Praze a to z tý Prahy je trochu slabší. Oni vždycky dělají každý kuko zvlášť, kdyby se něco posralo - z toho mám právě strach. Jinak koupili do OFTY nějakej novej laserovej přístroj a ten je teď nejmodernější a jedinej, čet jsem to tuším někde v novinách, u nás.