Modré LED v parkovačkách atd..........

prohledat
15 příspěvků (zobrazeno 1 až 15) od 27.09.2004 do 03.10.2004, založil/a
řadit dle data
13:11:04
03.10.2004
Petr Abrahámek
Modry zarovky sou nanic, za chvilku vyblednou. Ale ty diody sou v klidu, uz je tam ma 3 mesic a intenzita osvetleni a sytost barvy porad stejna. Uz me s tim aji staveli polisi. Vcelku se jim to libilo a sami zacali kecat o aute..co tam vsechno mam a tak. Pak z toho jednoho vylezlo ze ma taky 120 jako hobby 1
20:32:32
30.09.2004
malinahome
-> Milos: ono tě to přejde!
14:19:54
30.09.2004
Milos
ja si myslim ze parkovacky z bielych LEDiek su mozno v tomto smere lepsie, za tie by nemali zeleni vyskakovat, a je to tiez a dost krajsie ako tie klasicke do zlta sfarbene ziarovky, tot moj nazor, ale zatial tam mam tiez modre LED5
18:55:02
29.09.2004
Jiří Skalný
ja mam modre parkovacky a bilo zelene potkavačky a když me stopli cajti a videli muj novy ridicak tak me nechali jet bez pokuty 5
15:47:23
29.09.2004
malinahome
Jo jo.........takže mračítka pryč.........2
23:56:04
27.09.2004
U-Geen
no to je snad samozřejmý ne? :-) mrknu
22:50:35
27.09.2004
Gabriel
-> U-Geen: Neiní tam ještě někde to, že nesmí být zakrytá činná plocha světla?
17:55:53
27.09.2004
kirri - zrušená registrace
-> U-Geen: dobrej copy:)))
17:27:18
27.09.2004
U-Geen
....

§ 58

Obrysová a parkovací světla

(1) Každé motorové vozidlo, které má nejméně čtyři kola, a každé motorové vozidlo se třemi koly uspořádanými symetricky k podélné střední rovině vozidla musí být vybaveno k vyznačení vnějších obrysů dvěma předními obrysovými světly bílé barvy. Zadní obrysová světla červené barvy jsou světly koncovými. Všechna motorová vozidla schvalovaná po 9. 2. 1998 s délkou překračující 6 m, s výjimkou podvozků určených k dostavbě, musí být na obou stranách vybavena bočními obrysovými světly oranžové barvy. Boční obrysové svítilny typu SM1 se užívají na všech kategoriích vozidel, na vozidlech kategorie M1 a od nich odvozených N1 však mohou být užity boční obrysové svítilny typu SM2.
...
(3) Svítilny obrysového světla vozidla nesmějí být svým nejnižším bodem činné svítící plochy níže než 350 mm a nejvyšším bodem činné svítící plochy výše než 1 500 mm nad rovinou vozovky. Jestliže tvar karosérie neumožňuje dodržet výšku 1 500 mm, může být až 2 100 mm nad rovinou vozovky. Bod činné svítící plochy přední obrysové svítilny nejbližší rovině vymezující největší šířku vozidla nesmí být u motorového vozidla dále než 400 mm a u přípojného vozidla dále než 150 mm od této roviny; u zadní obrysové svítilny nesmí být tato vzdálenost větší než 400 mm. Vzájemná vzdálenost nejbližších bodů činné svítící plochy předních obrysových svítilen i zadních obrysových svítilen nesmí být menší než 600 mm. Boční obrysové svítilny nesmějí být svým nejnižším bodem činné svítící plochy níže než 250 mm a nejvyšším bodem činné svítící plochy výše než 1 500 mm nad rovinou vozovky. Jestliže tvar karosérie neumožňuje dodržet výšku 1 500 mm, může být až 2 100 mm nad rovinou vozovky. První boční obrysové svítilny nesmějí být dále než 3 m od předku vozidla (u vozidel kategorie O včetně délky oje); alespoň jedna boční obrysová svítilna musí být umístěna ve střední třetině vozidla. Vzdálenost mezi dvěma sousedními bočními obrysovými svítilnami nesmí přesáhnout 3 m, pokud konstrukce vozidla neumožňuje splnění tohoto požadavku, může být tato vzdálenost zvětšena na 4 m. Vzdálenost od roviny vymezující největší délku vozidla vzadu nesmí být větší než 1 m.
...
§ 59

Zařízení pro osvětlení zadní tabulky státní poznávací značky a osvětlení směrových tabulek

(1) Každé vozidlo musí mít zařízení pro osvětlení zadní tabulky státní poznávací značky, pokud jí bude vozidlo vybaveno.52) Zařízení pro toto osvětlení musí být konstruováno a provedeno tak, aby bylo možno přečíst údaje na tabulce ze vzdálenosti nejméně 25 m od zadního obrysu vozidla. Barva světla tohoto osvětlení musí být bílá. Dodatečnou montáží jakéhokoliv zařízení na vozidlo nesmí být tato čitelnost omezena nebo snížena.
15:28:40
27.09.2004
Gabriel
Vyhlášku jsem celou nečet, ale si myslím, že již RZ musí být osvícená. Což znamená že musí být viditelná i v noci. Jenomže jsem se nedočet, jakou barvou má být podsvícená. A taky jsem se nedočet, kde má být RZ umístěna. Ale jak říkám vyhlášku jsem celou nečet. A jestli jsem toto přehlíd, tak za to ruku do ohně nedám. Jinak přísloví ríká "nedráždi hada bosou nohou" a proto to tam pro jistotu nedávej. A ve předu auta musíš mít čistě jen předepsané a schválené osvětlení: bílé a žluté( různé barvy diod jsou zakázané).
13:55:16
27.09.2004
CHIP
No ja sice mam modry diody v prednich svetlech, ale je tam zaroven i bila dioda ... bila sviti jako parkovacka a modra pouze a jen kdyz to zapnu zvlast ... treba na srazu ... jinak je samozrejme ze tyto upravy jsou nepovolene a pred pokutou te nezachrani nic ....
13:47:08
27.09.2004
U-Geen
nemuzes, tys nedelal autoskolu a necet vyhlasku?
12:46:56
27.09.2004
malinahome
-> Nojmis: No já právě dostal včera 100kč pokutu za modrý LED!Tak už je tam taky nedám!5
12:13:00
27.09.2004
Nojmis
mno me to tenkrat stalo pri bezne silnicni kontrole 300, tak jsem to vymenil za normalni parkovacky a koupil jsem H4 Philips a ty jsou zabarveny tak trochu do bila, a jsem spokojeny. Ale modry bych tam uz nedaval
12:08:47
27.09.2004
malinahome
Zdravím Vás!Potřeboval bych radu,pokud se v tom někdo vyzná:mohou se pro osvětlení SPZ a do parkovaček používat modré žárovičky???Vím že LEDky ne.....Tak mi prosím poraďte a napište jakou s tím máte zkušenost - vzhledem k policii??!!??
Extreme Tyres