Tak mám na stole malou krabičku s anténkou, sedí za monitorem. Je to Air Live WL-5460AP Access point. Máma má tu samou u sebe. Tak uvidíme časem jak mi bude.
08:33:41 04.09.2008
King
-> PeterP136: Tak s těma smradama naprostej souhlas - na hajzlu, v hypersuper, v autě - to je daleko větší záhul pro tělo, než nějaká wifina. Ale znovu opakuju Sitovu myšlenku o kumulaci těch vlivů...
08:21:20 04.09.2008
King
-> Samantus (Ovce? Ne dekuji:-)):
08:18:44 04.09.2008
King
-> Matthes z TechWebu (serem na modrou krev): Jasně, ale problém ohřevu párku v MW je spíš v tom, že díky jeho tvaru se maximum energie mění na teplo v jeho konečkách a střed se ohřívá dost neochotně :)
A když už si tady hrajeme na "strážce čistoty", tak ten ohřev pomocí napětí ze sítě má jeden háček a tím je částečná elektrolýza párku kvůli poměrně nízkýmu kmitočtu sítě. Studie vlivu na zdraví se asi vzhledem k minimálnímu používání metody nedělaly :)
00:17:27 04.09.2008
PeterP136
myslim ze jeden smrad na hajzli (az otravne reklamovany v telke) narobi s clovekom vacsiu paseku nez spavanie s milovanym mobilom, inac suhlasim s tym, ze by som aj ja zakazal nocne pouzivanie mobilu a prikazal by som aspon na noc mobily vypinat, ale ja mam na to trochu ine dovody
23:59:07 03.09.2008
Samantus
-> Kloggie: a sukat holku smotanym spacakem
23:42:40 03.09.2008
Kloggie
-> Matthes z TechWebu (serem na modrou krev): ok, tak ty klasický párky, nebo špekáčky (víte že je rozdíl mezi wuřtem a špekáčkem?) beru, ale stejně si to ohřejvat/opejkat pomocí drátu ze zásuvky, to je stejný jako lovit ryby pomocí granátu
23:02:26 03.09.2008
Matthes, záškodník z TechWebu
-> Kloggie: No ja myslim starej poctivej parek a ne ty pjenovy sracky
22:55:41 03.09.2008
Kloggie
tak zrovna párek bych za vzor zdravýho jídla nevydával a saláty si v mikrošce neohřejvám...
22:00:55 03.09.2008
-> David29 - antiDriver: -> King: Parek v mikrovlnce bouchne kdyz ho nepopichas nozem. No ale jinak je mnohem jednodussi zpusob jak ohrat parek bez kastrolu a sice: Staci dvoulinka a odizolovat dratky, pichnout do koncu parku a jedem
21:46:24 03.09.2008
pajavlk
a co takovej brdskej radar, taky tvrděj jak je to neškodné, slyšel sem od známého že na vojně vydržela kočka posazená na zářič vejškového radaru 8 vteřin než z ní byl hot dog nebo u klasický rádiový antény stačilo aby někdo zaklíčoval a péro vám stálo celou noc ... u velkejch mikrovlnejch pojítek jsou už varování že postavit se před zářič znamená újmu na zdraví
21:21:59 03.09.2008
King
Labros 03.09.08 13:43:24 napsal: -> Sita: A o čem teda svědčí měření Tvého otce na oddělení neionizujícího záření? Že se kolem nás vyskytuje elektromagnetické pole? Ale to snad ví každej, stejně tak, jako že jsme všichni vystaveni kosmickému záření? To je dokonce na rozdíl od rádia ionizující... Já se pravidelně vyskytuju na pracovišti s rentgenovým zářením, takže nějaký wifi už mě nezabije.
No to sice nezabije - ve smyslu, že na to v historicky krátký době zakožíš, ale....
Jak už Sita napsal, všechny tyhle vlivy se sčítaj. po statisíce let jsme se vyvíjeli v nějakým prostředí - troška přirozený radioaktivity, troška kosmickýho záření. Na to se dá za tisíce generací zvyknout. Ale posledních 200let se k tomu přidávaj tisíce chemickejch sajrajtů, elmag smogu, prach.....
Pamětníci si vybavěj, že v dobách našeho mládí byl alergik vzácnou atrakcí. Nepletu-li se, tak ze 36 děcek na základce jsme měli jednoho pylovýho alergika. V 17ti jsem to "chytil" i já a pár let pozdějc mě následovala i moje tehdy nastávající a obě naše děcka taky v sezóně vesele prskaj :) Že by za těch 25 let stačily zmutovat lípy a trávy se mi nezdá. Stejně tak to nedám ani do souvislosti s megawattem vysílače v nedalekým Č. Brodě, ani s ozářením z "monitorů" úžasnýho makropočítače IQ151, ale....
21:07:59 03.09.2008
King
-> David29 - antiDriver: Správně! :)
Akorát mi zpětně naskakuje husina, když si vzpomenu, jak jsme z lenosti ohřejvali prvnímu miminu odstříkaný mateřský mlíko v mikrovlnce
18:08:58 03.09.2008
David29
-> King: Jojo...párek z mikrovlnky neni ono.. radši s nim do kastrůlku s vodou
17:56:11 03.09.2008
King
oprava pro rýpaly: po bytě je to tahaný "UTPčkem" a názor se samozřejmě "obJevuje" :)
17:53:13 03.09.2008
King
Zajímavé thema :) V tomhle případě se kloním k Sitovy a k filozofii "čím míň elmag. bordelu, tím líp". I proto jsem si po bytě radši natahal UPČko a wi-fi router si "povídá" přes směrovku jenom s APčkem a neotravuje ve zbytku bytu éter. Na noc ho nechávám zapnutej jenom při občasným sosání filmů (je v ložnici na okně :).
Je to sice neionizující záření, teoreticky by mělo jenom neměřitelně ohřívat tkáně, ale.....Když se stavěl za komančů ten žižkovskej vysílací "úd", skoro každej elektro "insider" si jenom klepal na čelo na protesty některejch skupin, co poukazovaly na negativní působení poměrně silnejch polí v UHF pásmu na bezprostřední okolí vysílače. O 20 let pozdějc si už oficiálně připouštíme, že na těch obavách něco je. Ale klidně si necháváme stavět BTSky na střechách paneláků, ale hřeje nás těch pár tisícovek za rok do rozpočtu bytovýho družstva od operátora :) Mno a někteří jedincové pak dokážou do mobilu u ucha prokecat desítky minut denně. Tady stojí za připomenutí, že mobily se u nás masově používaj teprve od konce 90.let, takže vyloučit s jistotou, že díky nim nebudu na strarý kolena vyklepanej parkinsonik, nejde :) Ano, se znalostma na úrovni elektro oborů na VŠ se skutečně můžou nějaký obavy z wifiny jevit jako hovadina, ale lidský tělo není prostě není IMHO jenom zahuštěná slaná voda.
K tomu stínění CRT monitorů - u těch problémů při sezení za zadní stěnou CRTéčka bych viděl problém v mag. poli vychylovaček, který se kurevsky blbě odstiňuje (zvlášť těch 50-100Hz) pro vertikál) a spousta monitorů to má stínění symbolicky tenoučkým plíškem a kolikrát ani to ne.
A to ještě nepíšu, jak pod vlivem svýho kolegy z FELu, se snažím minimalizovat ohřevy žrádla v mikrovlnce (on ji už dávno vyhodil :). Zase, vzhledem k tomu, že se MW trouby používaj přes půl století, to vypadá, že to ničemu nemůže škodit. Ale uběvuje se názor, že to papání v trobě kromě toho, že rozkmitaný molekuly vody ho ohřejou, biologicky degraduje, takže se možná krmíme jenom něčím, co nám vyplní těrboch, ale tělo z toho jinak moc nemá. Nevěřím sice ouplně všemu, ale kastrůlek na ohřívání má moje sympatie :)
14:05:13 03.09.2008
Sita
FORM: to uz jsou na me moc velky detaily (ja nejsem elektronik, nybrz univerzalni FAVak ;)... Ja vim, ze antenka u mobilu neni vsesmerova, proto jsem taky meril jen smer k hlave... Nevim co je vevnitr tech meraku, ale na konci maji vymenitelnou sondu, kazdou urcenou pro nejaky jiny pasmo. Testoval jsem tak nejak vsechny co k tomu tata mnel. Jak rikam pootoceni o 5 stupnu treba dalo mensi cislo o 10 stupnu zase vetsi... Proste divny... Jediny co mi vychazelo, ze smysluplny udaje pri mereni na mobilu jsem nameril s odpovidjici sondou - tusim pro nejaky pasmo okolo 1Ghz...
13:58:13 03.09.2008
FORM - zlomená ojnice
-> Sita: Tak zrovna anténa mobilu je částečně směrová a to právě tak aby při telefonování co nejméně zářila do hlavy, ale přitom aby se dostatečně blížila izotraopnímu zářiči a nemusel jsi se točit jak veverka, když si chceš zatelefonovat. Možná že jsi při měření srovnával různé údaje, také určitě záleží na měřáku a jeho nastavení, nevím jak ty přístroje fungují, ale předpokládám, že je to nějaký selektivní voltmetr? Možná přeladitelný? Tedy v podstatě spektrák se širokopásmovou anténou?
13:57:10 03.09.2008
Kloggie
-> Sita: Ty brďo to by mě zajímalo co by ten měřák naměřil v leteckým koridoru tady na Suchdole:) A co by naměřil v našem bytě. A jak se proti tomu záření bránit, kromě toho, že nebudu používat televizi, monitor, počítač, mikrošku a odstěhuju se kamsi do Beskyd:)
13:52:33 03.09.2008
Sita
Labros: ?delas si prdel? Ty meraky nemaj displej s 0 nebo 1, pokud se ptas na tohle :))))) Meri se intenzita a to jestli v danym miste neni prekrocenej limit... To, ze vetsinou limit opravdu splneny neni ani v bytech, v mistech kde deti spi uz asi ani slyset nechces co... Nechapu.
Parkrat uz se zmerilo (podotykam ze se meri vice druhama meraku, vyseldky se nejak prumeruji, podle nejaky metodiky MZ) ze v danym byte neni zdravy pobyt vice nez 12 hodin v kuse, coz je u bytu docela neprijemny...
CRT jsou ty starý bedny? Na FA ČVUT jsou v gappě už pár let LCDčka a žádnou bolest hlavy nepociťuju a to tam leckdy trávim celý dny. Stejně jako doma. Bolej mě záda, ale to je z toho že se nehejbu, jak jsem začal pravidelně cvičit, tak nic.
Ta letištní vysílací stanice je ode mě vzádlená asi kilák a půl, vidím na ní protože bydlíme ve 4. patře:))
Koukám že wifi tu má hodně lidí a nic, takže si jí pořídíme taky. Díky za názory.
13:45:59 03.09.2008
Sita
FORM: ulozeny a zmereny ty charakteristiky u sebe nemam. Tata toho ma mraky a nejen od CRT monitoru... Ja si akorat parkrat pujcil ten merak a prochazel se s nim po byte... Nebo jsem si zkusil zmerit mobil nebo prave wifi v klidu a pri zatezi... A nevim co bylo spatne - jestli moje mereni nebo udaje od vyrobce, ale kadzopadne u mobilu jsme se dostali na myslim 1000x vetsi hodnotu nez udaval vyrobce... Jenze staci maly natoceni mobilu a je to zase jinak... Je to docela zajimavy...
13:44:10 03.09.2008
m8rinek
my doma wifi síť používáme, sedim tu tak metr od malý anteny, retardace uživatele už je na spadnutí
13:43:24 03.09.2008
Labros
-> Sita: A o čem teda svědčí měření Tvého otce na oddělení neionizujícího záření? Že se kolem nás vyskytuje elektromagnetické pole? Ale to snad ví každej, stejně tak, jako že jsme všichni vystaveni kosmickému záření? To je dokonce na rozdíl od rádia ionizující... Já se pravidelně vyskytuju na pracovišti s rentgenovým zářením, takže nějaký wifi už mě nezabije.
13:42:43 03.09.2008
FORM - zlomená ojnice
-> Sita: Pokud mi můžeš poskytnout nějaká fakta, byl bych za ně rád, každý se ohání jen tím co slyšel a svými pocity, které jsou často ovlivněné placebo efektem, ale ty by jsi mohl mít přístup k trochu vědečtějším poznatkům.
13:35:02 03.09.2008
FORM - zlomená ojnice
-> Sita: Jasně, bohužel doba je uspěchaná, podle mě většinu těchto příznaků způsobuje stres a nedostatek pohybu, co se týče CRT monitorů, souhlasím, že část záření uniká i přes kvalitní stínění, ale zajímalo by mě kolik? Máš nějaké změřené směrové charakteristiky? Docela by mě to zajímalo. U CRT je už problém pohled na jejich obrazovku, kde kvůli rychlé reakci nemá luminofor moc velkou dobu svitu, blikají a člověka pak bolí hlava.
13:34:08 03.09.2008
Pavel P..
-> Sita: svítěj..... ale už jim to moc nejde holt to jsou 30let starý poctivý český hodiny
13:30:53 03.09.2008
Sita
FORM: mozna se dozivame 2x vic nez ve stredoveku, taky mame jinci zdravotnictvi nez kdysi a neumira se uz na kdejakou kravinu...
Ale zeptej se svyho dedy (pokud ho jeste mas ;) kolik lidi si stezovalo na bolest hlavy kdyz on byl mladej :))))))
Ja taky dobre vim, ze je wifi temer zanedbatelna, zejmena s rostouci vzdalenosti a pokud je bez zateze. Ale nadruhou stranu, kdys si nechas tohle a tohle a tohle a tohle a tohle .... Suma je svinstvo... Ja jsem proste zastance to minimalizovat co to jde...
13:29:28 03.09.2008
Labros
o tomhle by možná něco věděl Saky, tušim že měl něco společnýho s telefonníma operátorama, jejich kmitočtama a výkonama, tak třeba se ozve;)
13:28:27 03.09.2008
FORM - zlomená ojnice
-> Sita: Souhlasím s tebou, ale já jsem prostě moc líný a pohodlný člověk. Pokud sedím u stolu, tak si kabel připojím, ale radši se válím na gauči nebo na zahradě. Nějaké zkušenosti a znalosti v oboru také mám, i když přiznávám, že účinky záření na organizmus jsem nikdy nezkoumal. Obchodník nejsem, stále ještě studuju.
13:24:41 03.09.2008
Sita
PavelP: tvoje svitej v noci? moje zatim ne....
13:23:44 03.09.2008
Sita
FORM: ok tak to promin ze jsem te zaradil mezi ty co se tim zivi, chapal jsem te jako obchodnika kdyz jsi se nabidnul s routerem za rozumnou cenu...
ja se do oloveny bedny stehovat nebudu a romany od nejakyho Pierota cist uz vubec ne... nejsem vylizanej ekol. aktivista... ja jen rikam ze pohodli je pekna vec, ale dokud nekdo nedokaze zdravi prospesnost emlag. zareni, tak bych zbytecne neriskoval, radsi si pujcil vrtacku, provrtal zdi a protahal kabely ;) je to muj nazor, narozdil od vetsiny podlozenej znalostma a zkusenostma clovke z oboru... tot vse...
13:23:24 03.09.2008
FORM - zlomená ojnice
Ano, svět kolem nás je nezdravý, ale lidé se i tak dožívají dvojnásobného věku než před několika sty lety, Uškodila nám tedy technika a civilizace? Já nemám náladu se o tom hádat, také bych si nedal AP pod polštář stejně jako hlavu do mikrovlnky. Určitě by se mi dobře nežilo s televizním vysílačem naproti baráku, když bych ještě slyšel v noci jak ty antény krásně hrajou. Ale taky nemám důvod chodit vypínat a zapínat router když ho potřebuju a vím že jeho záření je už dostatečně zanedbatelné ve vzdálenosti ve které jsem.
13:22:16 03.09.2008
Pavel P..
-> Sita: taky mám natahovací... a jak krásně svítěj v noci... aby ne když ta barva je radioaktivní
13:19:51 03.09.2008
-> Matthes z TechWebu (serem na modrou krev): Cimz sem chtel rict ze nejakych 60 minut je reseni na houno
13:19:01 03.09.2008
-> Sita: Na CZU to je takhle dementne jeste dnes Na stredni to bylo lepci, tam smerovali proti sobe dycky zadky dvou monitoru... Jinak kdyz si sednu za nejaky monitor tak mi hned boli hlava
13:16:56 03.09.2008
Sita
Mattess: presne tak, delals dobre! Z hygienickyho hlediska to tak bejt nesmi, ve skolach uz vubec ne. Dokonce jsem tatu poslal na ZCU to zmerit aby tam zavreli labky. Samozrejme to zmeril, hygiena to zmerila, jenze skola rekla, ze udelaji opatreni aby zadny zak nesedel na danym miste vice jak 60 minut v kuse...
A ze jste se o tom nedocetli v univerzitnich novinach? No nedivte se.... Prece mame vsichni radi moderni spotrebice, takze takovyhle veci poslochat nechceme ze...
13:15:00 03.09.2008
Nwkt
-> Sita: Ani těch radioaktivních ručiček
13:14:06 03.09.2008
Sita
Nwkt: ja vim, ja jen ze ten vliv tu je a zdravi prospesnej neni. Takze to je jednoducha logika...
a hodinky? ty nemas natahovaci? :)))))
Ja mam natahovaci, dokonce se znakem skoda :) A pak mam samonatahovaci se znakem SEIKO ;) Takze techhle hodinek se moc nebojim....
13:14:00 03.09.2008
-> Sita: To je pekna demence v nekterych skolnich ucebnach ze jsou PC za sebou v lavicich a vlastne na tebe smeruje zadek monitoru cloveka co sedi za tebou Me z toho bolela hlava tak sem si sedal do posledni lavice
-> Sita: Tak pozor, já s tím neobchoduju, kabel jsem mu chtěl odmotat z přebytků za pívo a router jsem mu nabídnul jen protože mu chci pomoct a mám možnost mu ho sehnat za hezkou cenu. Já nic nebagatelizuju, jen říkám, že nemá význam se s tím moc trápit a ubírat si pohodlí. Pokud jsi tak úzkostlivý, odstěhuj se do olověné bedny a při svitu svíčky si tam můžeš číst romány od Poirotovi.
13:11:30 03.09.2008
Sita
Form, Majkl: jasne ze pindiky mate porad stejne maly, ale dejte si vecer k hlave mobil prepnutej na tichej rezim, znamym reknete at vas prozvanej kazdy 2 minuty, pak co nejblis k hlave wifinu, notebook ale dejte 100 metru od anteny, dejte stahovat 5 DVDcek z netu, a jeste si si tesne vedle postele dejte CRT monitor zadni stranou k vasi hlave. Takhle to delejte kazdou noc a povime si za par mesicu jak jste na tom se spankem, bolestmi zad, hlavy, krecema, nahlym zvracenim apod :)))))
13:11:24 03.09.2008
-> FORM: A jak daleko ma dosahnout 2,4GHz? Mam od telekomunistu adsl router a na notebuku mam konektivitu 50m od baraku. Je to OK?
13:08:04 03.09.2008
-> Nwkt: Olovo je jedovaty
13:06:37 03.09.2008
Nwkt
-> Sita: Hmm, to aby si měl olověný zdi a nepoužíval ani hodinky
13:05:28 03.09.2008
FORM - zlomená ojnice
-> Majkl: Já už delší dobu, pindík se zmenšuje pouze pokud přesatne téct teplá voda, nebo po předchozí večerní.... ehm... extension and exercise. Nebo jak to říci jinak slušně i tajemně