stika87 13.10.11 23:11:17 napsal:
→ Durnbach: pokud mas spotrebu s OII 8 litru tak to asi
neumis jezdit ;-) na dalnici 6,2 ve 130 s plne nalozenou a rakvi (nemecke
dalnice) po okreskach se da zajet i za 4,8 ;-)
S kombi 1,9 TDI 77kw a převodovka DSG?
-> TTomas:
Já jsem třeba zase velký zastánce automatických převodovek. Někdo namítá, že ho cestování s automatem nebaví, prostě se nudí ale většinou to jsou lidi kteří s automatem vůbec nikdy nejeli. Jiní třeba zase argumentují spotřebou nebo spolehlivostí. A tohle hodně ale záleží na řidiči. Automat obyčejně vydrží něco kolem 250tis jsou i převodovky co najedou cca 600tis. Jen se musí včas měnit olej a průběžně kontrolovat hladina. A hlavně nejezdit jako prase nedriftovat a pod.
Prakticky jsem jezdil dlouhodobě s manuálem jen v autoškole. A když se dívám kolem sebe tak bych automatickou převodovku ordinoval na předpis. Na semaforu je zelená a blbec předemnou si teprve zařadí, takhle to udělají tři zase je červená. U automatu se člověk na oranžovou dotkne plynu a než se rozjede člověk za mnou tak máme mezeru cca 20 metrů. A když stojíme v kopci a nějaký člověk a manuálem si metr coufne než se rozjede je taky adrenalin.
Ale abych řekl pravdu, tak manuál mi ikdyž s ním nejezdím ( 2-3x do roku) nezdechá. Ale jsem schopný projíždět ostrou zatáčku se zařazenou 4kou.