skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Radary - nastavení limitu
21:39:58
27.08.2008
27.08.2008

P@nis
-> King: Chápu co jsi tim chtěl říct , a v celku souhlasím. Jenomže kolik lidi používa mozek za volantem.. Dnes se razi heslo musim jet na plny plyn.."Bo neni čas pi*o"
21:35:20
27.08.2008
27.08.2008

P@nis
-> David29 - antiDriver: A až budou skakat lidi z oken skočiš taky? Pujdeš přeci s davem ne...
Jinak tuhle vymluvu fakt miluju, že ostatni jedou rychle a porušuji tim zákon tak já taky.
A nechapu dodatek že vas maji chytit všechny, stopnou tebe a ty se budeš ohánět že ostatni jeli taky rychle? A nebo že jsi viděl Pepu z vesnice jak jede v 50ce 80sát a nikdo ho nepokutoval trochu blba vymluva..
Jinak tuhle vymluvu fakt miluju, že ostatni jedou rychle a porušuji tim zákon tak já taky.
A nechapu dodatek že vas maji chytit všechny, stopnou tebe a ty se budeš ohánět že ostatni jeli taky rychle? A nebo že jsi viděl Pepu z vesnice jak jede v 50ce 80sát a nikdo ho nepokutoval trochu blba vymluva..
21:06:01
27.08.2008
27.08.2008

King
-> P@nis: U nás reliktů minulosti, co se učili jezdit v duchu hesla "neohrožuj, pokud možno neomezuj a rámcově dodržuj limity" - jinými slovy používej za volantem mozek, je uzkostlivý pozorování rychloměru pořád ještě procesem na pozadí s poměrně malou prioritou
KAm vede křečovitý dodržování rychlosti a její brutální vynucování jsme se po dvou letech fungování bodovýho systému měli možnost přesvědčit na vlastní hřbitovy

20:14:14
27.08.2008
27.08.2008

David29
-> P@nis: Tak třeba tohle já moc neřešim... já jedu s davem. Nejsem ani brzda, ale ani nikam nevalim... takže klidně na 70 jedu 80, protože by museli pochytat všechny, o čemž pochybuju...a když jedu sám, tak jedu +/- 5 km/h...
19:50:42
27.08.2008
27.08.2008

Pedros
-> dyrup: co vím tady v Plzni,tak je to tu nastavený na 65 (statický radary),měštáky měřit jsem neviděl už pár měsíců..ta rychlost je vyzkoušená na motorce
19:39:31
27.08.2008
27.08.2008

P@nis
A nebylo by prostě nejideálnější řešeni jet prostě těch 50 kde je 50tka? Ale to je ta česka povaha nad všim špekulovat jak se vším vyjebat a je fakt extremní rozdil jestli člověk jede 50 anebo 55 v cíli to vesměs hodí par minut...
13:24:02
27.08.2008
27.08.2008

King
Jasně, janom doplňuju, že tolerance 3km/h je v rozsahu 0-100km/h, nad 100km/hod se počítá +-3pct. Nad nastavením limitů nemá cenu uvažovat, pokutovat můžou za 51, takže max. "bezpečná" rychlost je halt 54.
Třeba v Německu jsem neoficiálně slyšel, že v západní části maj radary v obci laťku 60 a ve východní 55 (čím to, že mě to nepřekvapuje :) . K tomu je ovšem třeba připočíst i to, že místní polizei disponuje kompetencí posuzovat přestupek s přihlédnutím k situaci za jaký se stal. Čili nepřekvapí, že simíři potrestaj třeba překročení o 20km/h na liduprázdný silnici v sobotu ráno domluvou (samozřejmě bez motivačních mimobločkových bankovek :) (pozn. znám jenom z doslechu)
V Itálii jsem se zase setkal s tím, že policie (karabiníci) automaticky z údaje radaru odečítaj 10pct a z takto příznivějšího výsledku kalkulujou postih. Halt bude chvíli trvat, než se ze sraček systému "prevence pomocí buzerace" vyhrabeme a začneme pokutovat to, co skutečně nehodovost způsobuje
Dneska jsem měl třeba čest se stájovým kolegou s mondeem se starým ksichtem f kombajnu a f elpege, kterej pravděpodobně disponoval reakčním časem v řádu setin sekundy, protože jízdu o 1 koňskou dýlku za mým kufrem při +-150km/hod lze hodnotit jako demonstraci nadpřirozených řidičských schopností. Takovýho tydýta je samozřejmě záhodno mít radši na 12. hodině, což jsem hned jak to šlo zrealizoval a zjistil jsem, že to to nebylo nic osobního, protože podobně chlapsky se choval i k ostatním autům na konci D11 před Prahou. Taktika to byla natolik úspěšná, že po několika km v houstnoucím provozu na odbočce na Čerňák na mě nahnal 1s náskoku. Nasrat stihnul odhadem 5 řidičů a v dnešním systému může spokojeně léta prudit dál....
Třeba v Německu jsem neoficiálně slyšel, že v západní části maj radary v obci laťku 60 a ve východní 55 (čím to, že mě to nepřekvapuje :) . K tomu je ovšem třeba připočíst i to, že místní polizei disponuje kompetencí posuzovat přestupek s přihlédnutím k situaci za jaký se stal. Čili nepřekvapí, že simíři potrestaj třeba překročení o 20km/h na liduprázdný silnici v sobotu ráno domluvou (samozřejmě bez motivačních mimobločkových bankovek :) (pozn. znám jenom z doslechu)
V Itálii jsem se zase setkal s tím, že policie (karabiníci) automaticky z údaje radaru odečítaj 10pct a z takto příznivějšího výsledku kalkulujou postih. Halt bude chvíli trvat, než se ze sraček systému "prevence pomocí buzerace" vyhrabeme a začneme pokutovat to, co skutečně nehodovost způsobuje

Dneska jsem měl třeba čest se stájovým kolegou s mondeem se starým ksichtem f kombajnu a f elpege, kterej pravděpodobně disponoval reakčním časem v řádu setin sekundy, protože jízdu o 1 koňskou dýlku za mým kufrem při +-150km/hod lze hodnotit jako demonstraci nadpřirozených řidičských schopností. Takovýho tydýta je samozřejmě záhodno mít radši na 12. hodině, což jsem hned jak to šlo zrealizoval a zjistil jsem, že to to nebylo nic osobního, protože podobně chlapsky se choval i k ostatním autům na konci D11 před Prahou. Taktika to byla natolik úspěšná, že po několika km v houstnoucím provozu na odbočce na Čerňák na mě nahnal 1s náskoku. Nasrat stihnul odhadem 5 řidičů a v dnešním systému může spokojeně léta prudit dál....
08:32:31
27.08.2008
27.08.2008

dyrup
Nevím zda to tu už není, ale nikde jsem to tu nenašel. Pouze podobné téma kde se řeší umístění radaru. Má myšlenka je trošku jiná a to na jaký limit kde nastavují radary.
Ze zákona mají měšťáci a státnáci povinost odečítat toleranci 3 km/h, ale při zmeření vám řeknou naměřenou rychlost.
Když překročíte v obci stanovený limit:
do 20km tak je to přesně za 1000
např. na 50 pojedete 67
od 20 km do 40 km je to za 2500 přesně pokud jste už nedostali za rychlost 2500 v posledním roce jinak vám vemou papíry přesně je to popsané v zákoně
např. na 50 pojedete 89
a pokud pojedete v obci o více jak 40 jste bez papírů
např. na 50 pojedete 94
------------------------- -------------------------- ----
a teď teda trošku info.
měšťáci kroměříž radar nastaven 54, aby po odečtu 3km mohli pokutovat za 51 v zákoně je napsané, že se má jezdit 50 - to je jen taková třešnička
státní KM nastaven myslím na 60
Ze zákona mají měšťáci a státnáci povinost odečítat toleranci 3 km/h, ale při zmeření vám řeknou naměřenou rychlost.
Když překročíte v obci stanovený limit:
do 20km tak je to přesně za 1000
např. na 50 pojedete 67
od 20 km do 40 km je to za 2500 přesně pokud jste už nedostali za rychlost 2500 v posledním roce jinak vám vemou papíry přesně je to popsané v zákoně
např. na 50 pojedete 89
a pokud pojedete v obci o více jak 40 jste bez papírů
např. na 50 pojedete 94
------------------------- -------------------------- ----
a teď teda trošku info.
měšťáci kroměříž radar nastaven 54, aby po odečtu 3km mohli pokutovat za 51 v zákoně je napsané, že se má jezdit 50 - to je jen taková třešnička
státní KM nastaven myslím na 60