To už přeháněj...

prohledat
50 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 30.07.2004 do 10.08.2004, založil/a
řadit dle data
21:00:23
10.08.2004
J. - zrušená registrace
Omlouvám se, pokud jsem se někoho dotknul mým názorem. Rozhodně se neřídím názorem, že kdo nic nedělá, nic neskazí, ale když tady někdo na tomto webu napíše, že s převařenejma kolama (10") lítá 200, tak mu to leckdo sežere. Nechci se dotýkat lidí, kteří to dělají pořádně, ale je tu spoustu rádoby mechaniků, kteří postupují stylem: "Musí to vydržet...." Proto mě tedy omluvte tyto tvrdá slova, ale když stojím na křižovatce a zezadu se za mnou přiřítí nějáký takový rádoby tuner, tak pak se opravdu bojím, jestli to skutečně ubrzdí....
08:38:05
05.08.2004
Baghira
-> martyCZ: Tak s timhle naprosto souhlasim. Ovšem jedna věc je mít ve škodovce motor 1.8 a jezdit 190 nebo tam mít tentýž motor a jezdit 90...ale to už není o autě. Navíc si myslím pokud jde o to sváření...je to jako s automechanikama...nejlepš í motorář co osobně znám je školou nějakej chemik či co...a co znám automechaniky, tak to jsou většinou pěkný prasata, kterým bych se fakt bál dát auto.
08:25:40
05.08.2004
martyCZ
-> J.: pravda pravda ... osobne si myslim, ze tady opravdu nikdo nechce nikomu ublizit, a vetsina lidi je tu z vetsi casti normalni a uvazujou rozumne.

problem spis vidim v lidech jako byl roudik. koupil skodnu, nasel stranky a hned motor 1.8. totalni magor, nulove znalosti o motorech, podvozcich apod. (alespon to tak vypadalo) a zavodil s romskou mensinou naky sprint na verejne komunikaci. a todle se me - nezlobte se na me - primo dotyka.

samozrejme pokud nekdo stavi auto jako niky, at si klidne ty veci navrhuje sam, to mi nevadi. na druhou stranu si myslim, ze je natolik rozumny, ze nesveri svuj zivot nakemu patlalovi.

obcas to chce zamyslet se nad realitou a domyslet dusledky nez se hned stavet na zadni.

a hlavne pouzivat hlavu.
08:06:33
05.08.2004
Bery
-> J.: neházej nás všechny do jednoho pytle...Já když svářim,tak jen přípravu a potom nastoupí profík - například. Taky nejsem tuner,nebo se za něj nepovažuju,ale jen vylepšuju vlastnosti vozu a odstraňuju zbytečnosti,který k mé jízdě nepotřebuju a při tom vycházím - jak píše Baghira z ''prověřené minulosti'':-)
Jestli se řídíš heslem:Kdo nic nedělá,nic neskazí,tak to chápu,ale vrahem se stát určitě nnechci.A doufám,že nejsem sám-)
01:26:56
05.08.2004
J. - zrušená registrace
Neříkám, že jste všichni vrazi, ale když jsem četl různé články, jak to např. Džon patlal (svařoval), ty lidé co to tenkrát svařovali měli svářečské kurzy, znalosti v oblasti svařování. Já nekritizuju úpravu jako takovou ale spíš způsob provedení...
22:44:56
04.08.2004
Baghira
-> J.: A o to nám právě jde. Nebýt jako ty obyčejní, ale něčím se "zvýraznit"...v našem případě autem. Nicméně, většina věcí z dokumentace LA jezdila nejen na uzavřených tratích, ale technici i piloti si je dělali na svoje soukromá auta. Sám znám dvě co mají z té doby (15-20let) tyhle úpravy konkrétně podvozky, motory a rám a jezdí bez nehody dodnes. Takže než nám řekneš že jsme všichni vrazi malých dětí, babiček a nevinných daňových poplatníků, tak si o tom něco sežeň, přečti a pak komentuj.
22:18:59
04.08.2004
J. - zrušená registrace
Nejsem žádnej tuner, ani vás nechci odsuzovat, ale mám střední průmyslovou školu strojnickou zakončenou maturitou a některé věci, co tady píšete mi příjdou k smíchu. Když jste tady všichni tak hrozně chytří, tak si vemte několik knížek z tématikou strojařiny - Mechaniku I-III, Stavbu a provoz strojů a Strojírenskou technologii. Až si to pečlivě pročtete, tak zjistítě, že některými úpravami ohrožujete život svůj i životy všech v provozu. Oponování, že když to fungovalo na uzavřeném okruhu, tak to bude fungovat i na normální silnici mi příjde ubohé. Protože na tom uzavřeném okruhu nebyli nevinní lidé, kterým by nehoda uvedeného vozu mohla změnit celý život. Až budete dělat auta jen pro uzavřené tratě, tak si dělejte s auty co chcete, ale myslete taky ostatní!!!!
07:55:23
04.08.2004
martyCZ
-> Baghira: jj, +/- pulku auta :o) ... btw. to auto uz nemam, dal jsem ho brachovi, proslo rekonstrukci interieru a lakem a ted se kompletuje, ja shanim kastli a zacnu od zacatku a poradne ;o)
23:20:45
03.08.2004
Baghira
-> Jirik: Mi na sebe nejsme zlí, jen debatujeme. Každej máme jinej úhel pohledu, ale ve finále jsme na tom stejně :-).
12:45:09
03.08.2004
Jirik - zrušená registrace
Eště si tady dejte do dršky... 1
Já nevím že na sebe musíte bejt tak zlí... 10 Jdu si teď odšroubovat kliku od kanclu a uříznout péro a budu ohromnej tuning..... 3
11:56:11
03.08.2004
Baghira
-> martyCZ: A ty si myslíš, že "inženýři" z Motorsportu všechno počítali? Nebuď naivní, každej kdo dřív jezdil za Škodovku závody ti řekne, že jejich postup byl ...pokus : omyl..., takže všechny výkresy LA jsou odskoušeny praxí a ne nějakejma výpočtama. Můžu ti sem hodit tři jména lidí co tam dělali nebo jezdily a všichni ti to potvrděj. No a výsledek je, že si podle nich většina škodovkářů upravuje podvozek, brzdy, motor dodnes a funguje to.
10:41:00
03.08.2004
martyCZ
kdyz se nad tim zamyslite, tak podvozek je to, v cem jsou si vsechny auta v principu nejpodobnejsi a ve vysledku nejrozdilnejsi :o)
10:39:56
03.08.2004
martyCZ
-> Crisp: jo, sak ti nikdo nebrani aby opravil skrabanec v laku pripadne si v aute vysal, ze jo? :o)
10:38:37
03.08.2004
Sušenka
ale trisku si vyndas sam, vid?? 1
10:36:54
03.08.2004
Bery
-> martyCZ: nedělám to sám,jasně.Mám kolem sebe naštěstí lidi,který vědí:-)
Jinak bych se na to už dávno vysral.A já sám snad tak úplně vypatlanej taky nejsem abych například uříznul o 3 zavity přední pružiny a masíroval tu všechny tajnou úpravou před.nápravy....
je fakt,že když se do toho člověk víc ponoří,zjišťuje kolik ho to stojí a ještě bude stát aby to alespoň k něčemu bylo...dneska už bych do toho nešel.
S tím slepákem - to je dobrý příklad - to by si měli přečíst všichni!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
10:36:31
03.08.2004
Sušenka
-> martyCZ: Ale tohle uz je o presvedceni - nemuzes tvrdit horolezci, ze lezeni po skalach je nebezpecny a ze muze spadnout nebo pilotovi akrobatovi, ze kdyz to posere, ze muze skoncit v davu lidi...A nevim, proc by absolvent hotelovky nemoh umet svaret - ja umim sroubovat a taky me to nikdo neucil 1
Ale tahle debata tady vzdycky narazi, pac je to web o skodovkach a upravach a ne o zdravem zivotnim stylu. Howgh
10:26:22
03.08.2004
martyCZ
-> Bery: no ale o tom to je - kdekdo se dostane ke skodofce, ma zakladku a hotelofku a dela upravy podvozku. neprijde ti to divne? nemam nic proti hotelofce, ale slepak si taky nebudes delat sam, ze? ja mel taky velke plany, ale zacinam strizlivet, zacinam uvazovat a zacinam zjistovat ze ono to fakt neni tak jednoduche. ze ti inzenyri u motorsportu taky k necemu byli (a proc by platili inzenyry kdyby jim to mohl udelat pepa z hornidolni?)

aby jste me spatne nepochopili - nechcu nikomu nic zakazovat, kazdy musi mit rozum, zabit sebe nebo nekoho muze i v neupravene skodofce v super stavu. o tom zadna. ale u spoustu debat a prispevku nejak postradam zdravy rozum a sebereflexi ... :o(
10:24:57
03.08.2004
Sušenka
->martyCZ: A co se treba sedacek tyka, tak ja osobne planuju svareni ramu a vevareni k podlaze a tunelu - kazdymu bych doporucil zkusit, jak dobre sou ke kastli privareny origo drzaky - mne malem omyli, kdyz sem do nej prastil kladivem a on ulit (koroze nula, podotykam), podobny nazor mam ohledne kol rozmeru kolem 7x15 na 195/50, taktez narazniky, ochranny ram ap.
Ale vidim, ze se shodneme na tom, ze problem je vetsinou na sedacce ridice 8
10:21:13
03.08.2004
martyCZ
-> Baghira: bmw apod. sem ted netahej, to je jina vec. nemyslim si ze kdyz tam jsou borci vice nebezpecni, ze nam to dava pravo byt nebezpecni o trochu min.

a k tomu ze se nic nestalo - treba tem co se stalo uz nam to nereknou. je jasne ze kolo muze upadnout na kteremkoliv aute, ale snad tady vsichni chapou, co jsem chtel rict ...
10:12:54
03.08.2004
minno
-> Baghira 03.08.04 09:25:17: s tým nárazníkom to asi ako jediné sedí
10:11:25
03.08.2004
Bery
-> martyCZ: jsem línej psát,ale řekl bych,že každý kdo dělá už takový úpravy,tak snad už trochu přemýšlí.Třeba s tím svářením-ani mě by nenapadlo,že bych provařil celou výztuhu jednou pěknou housenkou:-) a to mám základ a hotelovku....Ty upravený auta na silnici patří-i když už to není na to ježdění na nákupy a do práce,ale někdy je mnohem větší problém mezi sedačkou a volantem a to je ten průser
10:08:42
03.08.2004
Baghira
-> martyCZ: No já si zase myslim, že málokdo, kdo si dělá takovýhle úpravy na autě se v něm chce taky zabít, takže bych řekl, že to většinou neodflákne. Mimochodem, neznám z minulosti případ, kdy by tunerovi upadlo kolo kvůli jeho šířce, utrhla se s ním sedačka, nebo by se rozlomila náprava. Zato už jsem viděl pár rozstřelenejch BMW a Mercedesů ve 200vce...a kdo je potom teda větší riziko na silnici ???
09:55:08
03.08.2004
martyCZ
-> Baghira: naraznik bych jeste bral (pokud z auta netrci drzaky), ale jine kola (co geometrie, pretezovani nekterych casti napravy), sedacky (kdo spocital pevnost upevneni v kastli?), zamennej motor (o vykon ani nejde, ale co jina vaha motoru a nutnost jineho odpruzeni/tlumeni, jinych brzd), a s tim vyztuzovanim - i v upravach motorsportu je nutnost varit vyztuhy prerusovanym svarem, urcite to ma svuj duvod a treba jiny tvar/material/svar muze zpusobit problem, i kdyz to bylo mysleno dobre

fakt si nemyslim ze by auto, ktere ma nejak vyrazneji upravene hlavni konstrukcni casti patrilo na silnici.
09:25:17
03.08.2004
Baghira
-> minno: To ne, ale pokud si nedám nárazník, tak to je jen o mý bezpečnosti...
09:22:22
03.08.2004
minno
-> Baghira: ono to nikdy nie je len o vlastnej bezpečnosti, či už s tuningovým strojom alebo zhrdzaveným šrotom, pretože na ceste nie si sám...
09:17:56
03.08.2004
Baghira
-> martyCZ: Já myslím, že jde všeobecně spíš o běžný úpravy, jako jsou jiný kola, jiný sedačky, záměnnej motor, vyztuřování náprav, ale i třeba jízda bez nárazníků atp... to je pak o vlastní bezpečnosti a o tý si milí státní úředníku s laskavým dovolením rozhodnu sám.
09:17:09
03.08.2004
minno
-> martyCZ 03.08.04 08:32:52: ešte by som azda doplnil, čo je môj názor: hrať sa so škodovkou nemusí byť bezpodmienečne len urobiť z nej iné auto, zavariť všetko čo sa dá a vymeniť všetko za súčiastky (doplnky) z iného auta. Hrať sa, môže znamenať napr. udržiavať sériu, bavkať sa so sériovými detailmi. Viď mňa :-) A mať auto pritom na normálne jazdenie. Niekedy sa tak zamyslím a poviem si: prečo tí ľudia vlastne úplne zmenia to auto, či už interiér alebo exteriér? A pritom všetci píšu aká je škodovka super. Tak prečo ju potom meníš, keď sa ti páči? Ak sa ti nepáči, kúp si také auto, ktoré sa ti páči. Mne osobne sa škodovka páči taká aká je. Bez úprav.
Mimochoom, až teraz mi bliklo v hlave, keď martyCZ píše o zavarených kľukách a o "silničnom provoze", že tie zavarené kľučky pri dopravnej nehode môžu pekne stažiť prístup dovnútra...
09:04:56
03.08.2004
Sušenka
jj, v tomle se shodneme, a ja osobne si myslim, ze upravy neodskousene minimalne v motorsportu a to nejlepe tovarnim tymem hranici trochu s hazardem (mysleno upravy jako vymena motoru za 1.8T, 6cm podlozky, urezany pruziny a jine vecicky "zlepsujici" jizdni vlastnosti).
08:54:30
03.08.2004
martyCZ
-> Crisp: diq za doplneni, jinak k tem zadnim brzdam - ted uz to je dejme tomu vyzkousene, nevim kolik lidi muselo prudce brzdit na mokru ale i kdybychom uznali, ze ted uz vime ze je to ok, tak kdo to vedel v dobe kdy si to montovali prvni lidi? ... to jsem mel spis na mysli, ne nutne konkretne zadni brzdy ale obecne upravy takoveho razu a jejich vliv na bezpecnost nejenom posadek ale i ostatnich (pokud vyjedou na cestu)
08:50:58
03.08.2004
Sušenka
A az to vsechno zakazou, kopim si MBXo, zavru se snim na tri roky do garaze a budu si pak uzivat original schvaleny technicky staff 1
08:49:05
03.08.2004
Sušenka
-> martyCZ: Well, mas celkem pravdu (i kdyz si neodpustim rejpnout, ze o xenonech jsem zamerne nic nepsal, pac si o jejich zastavbe bez potrebne doplnujici elektroniky myslim svoje), i kdyz co se tyce tech zadnich kotoucu, tak bych se s tebou hadal, neb tuto upravu overily kilometry. Ale jinak mas pravdu, ovsem chtelo by to nastolit jakysi stav, kdy by bylo jasny, do ceho jdes - vsechny neschvalene upravy jsou zakazane? fajn, je to na moje triko a smitec. Tohle je mozne schvalit? Vyborne, zaplatim rozumny penize a necham to schvalit. Ale stav, kdy prijedes na jedno STK se zlutejma 100W, bez zasterek, foliema na oknech a svetylkama fsude a projdes a na druhy te vyhodej treba kvuli soutezacky kleci ci sportovnim sedadlum (zatim ani jedno neni muj pripad osobne), to se mi proste nelibi a budu si remcat, dokud s tim nekdo neco neudela, protoze dokud se budou do jednoho pytle strkat stromeckari a opravdovej tuning (teda krom pytle definitivni zakaz fseho), tak me tezko nekdo o opaku presvedci...
08:32:52
03.08.2004
martyCZ
-> Crisp: uz jsem to psal parkrat k debate o brzdach - kdo tady muze zodpovedne rict, ze predelanim zadnich brzd na kotouce zlepsi vlastnosti auta? ze predelanim svetel na xenony zlepsi vlastnosti auta? ze snizenim predku zlepsi vlastnosti auta? ... obavam se ze nikdo! nikdo z vas nedelal zadne zkousky. ono takove krizove brzdeni na mokru s prebrzdenou zadni napravou je celkem zabavne, to se clovek nasmeje. nebo oslnovani protijedoucich spatne serizenyma (nekdy neseriditelnyma) xenonama.

ono je chlapi treba se taky zamyslet nad tim co delate a zvazit, jeslti takto upravene auto patri jeste na silnici. a jedna vec je homologace pro zavody, jina pro normalni provoz.

jiste je tady spousta aut, ktere si treba vyztuzi zadni napravu, trochu poladi motor, namontujou stahovani oken a je to ok. bohuzel je tu spousta lidi, kteri se pousti do predelavani podvozku. snizujou tak ze musi obracet horni ramena, meni tlumice i pruziny, zavarujou si kliky dveri ...

myslim ze vsichni jak jsme tady dojdeme jeden po druhem k jednomu ze dvou zaveru: seru na skodofku nebo skodofku si necham na hrani. at tak ci tak, pokud budou potrebovat auto, koupi neco jineho. a jinak to ani nejde ...
07:56:44
03.08.2004
Sušenka
-> J. Jiste, jiste, ale pak taky musi byt nejaky mechanismus, ze ty "rozumne" a nikoho neohrozujici upravy bude mozno zapsat do TP a ne jako ted, kdy se s tim muzes srat tri roky, udelat z toho technicky o generaci mladsi auto a pak ti sebberou papiry, bo sis dovolil si dat dozadu kotouce, ze jo...Ja nevim, kdyz uz to v tolika zemich funguje, proc to nejde i tady? A koncim fylozofyckou ůvahou Qui prodest? ptám se.....
23:01:35
02.08.2004
J. - zrušená registrace
Poslanci zase vymysleli další kravinu pro neschopný policajty. Je pravda, že tuneři dost často překračují rychlost a tím částečně ohrožují účastníky provozu, jenže když vůz s modrým majáčkem proletí kolem školy 3x větší rychlostí, než je povolená aby si ve Strakově akademii mohl dát panáka (za 7kč) ještě před zasedáním, tak to nikdo nehne ani brvou. Co se však týče tuningu, tak je tuning a tuning. Je spousta lidí, co svůj tuning dělají opravdu precizně a většinou takové auto je daleko bezpečnější, ale je na silnicích bohužel mnoho tuningářů, co si na svojí 105tku nalepí hromadu spoilerů, které při stokilometrové rychlosti odlétají, nehledě na to, že jim chčije brzdovka z podauta. Já osobně si myslím, že některé typy tuningu by mohli být schváleny pro běžný provoz (zástavba čtyřpístkových brzdičů do vozu 105/120apod.). Jedinou podmínkou bych však odstranil všechny debaty o technickém stavu takových tuningů a to přísnější STK (nepodplacenou) a možná, že by nebylo ani od věci udělat STK častější (1x ročně) Můžete se mnou nesouhlasit, ale já když vidím, že předemnou jede nějáký nagelovaný tuningář se svojí vytůněnou stodvácou, tak radši sundám nohu z plynu, protože riskovat, že mu něco upadne nechci.
12:44:49
01.08.2004
adam
to ja jsem slysel ze se to ma pri delat jako v Nemecku ze se to pri ma napsat do technicaku ty vetsi upravy
12:33:49
01.08.2004
Baghira
Já bych to udělal tak jak je to třeba v USA. Pokud auto svítí, brzdí, má pásy a nechčijou z něj provozní kapaliny, tak si s ním každej může dělat co chce. No a pokud se něco stane, tak si to majitel odsere s plnou parádou.
Tenhle návrh padl potom, co se zvrhla debata o nelegálních sprintech v ulicích Brna, protože policajti jsou líný blbci a ve svý stupiditě si myslí, že ty sprinty pořádají stad jen tuningáři. Pak by totiž měli nástroj proti polovině aut co jezdí po našich silnicích. Přitom tyhle sprinty většinou provozují majitelé silných a drahých sportovních aut, kterých by se tenhle návrh zákona nijak nedotkl. v liberci se před 10 dny jel takovejhle sprint. policajti o tom evidentně nevěděli, protože jsem žádnýho neviděl a i já jsem se na to místo dostal úplnou náhodou. A pokud chcete slyšet výčet typů aut co tam jezdily, tak Mercedes SL 600 (3x), BMW M3 (2x), Porsche Carrera 911 (2x), Audi A6 2,8 (3x) a ještě nějaký japonci. Kromě zafoliovanejch skel na jedný A6 a hliníkovýmu křídlu na japonci, žádnej náznak tunningu, takže by byli nenapadnutelný. Škodovka ani jiný tuněný auto tam nebylo.
11:15:08
01.08.2004
J.TuneR
A nebude ten zakon platit pro auta, ktery budou vyrobeny od roku kdy bude ten zakon vydanej?
00:27:09
01.08.2004
minno
No podľa mňa "tuning" ako oficiálne označenie neexistuje. A úpravy áut, čo sa týka zásahov do konštrukcie nie sú povolené ani dnes. Je s tým totiž problém. Ono veľa úprav ktoré ľudia robia síce prispejú pozitívne k vlastnostiam auta, k bezpečnosti atď., lenže kto sa za takú "samodomorobo" úpravu zaručí, aby mohol na to dostať človek povolenie? Nikto! Viete čo by to boli potom za rady ľudí u policajtov k schváleniu auta do provozu, keby to bolo povolené? To by si potom upravoval auto každý druhý človek - obrazne povedané. Výrobcovia by potom autá predávali len s nevyhnutnými súčasťami a každý by si auto "dorábal" sám podľa chuti :-)
Ide o to, že "nezákonne" si upravovať aj tak vždy niekto bude, a to sa netýka len áut, ale aj napr. bytov (zásahy do konštrukcie bytovky...) atď. Potom ale treba počítať s prípadnými sankciami...
No mali by existovať určité "tolerovateľné" hranice úprav. T.j. napr. také, ktoré sú jasným a nediskutovateľným zlepšením a prínosom pre auto...Toť odo mňa vsjo. :-)
23:12:57
31.07.2004
Sušenka
************************ **********=========== ****************** ****************** **** ********** ********** *************** *******************
Nejen dopravci mohou blokovat silnice, ale nastesti takovydle konoviny vetsinou neprojdou
14:51:41
31.07.2004
sep
to bude super,zvlášť když mě budou pokutovat benga s felicií,která má vpředu rám na klokany.....
14:43:21
31.07.2004
Boss
Ono by to v principu nebylo špatný,ale jenom v případě že by se určitý úpravy daly jednoduše schválit třeba na stk a věci nemající nějak výraznej vliv na bezpečnost/nebepečnost auta by homologaci nepotřebovaly....popřípad ě by alespoň nepotřebovaly homologaci na typ vozidla a stačila by univerzální eu homologace...Takhle by totiž mohli brát jako nehomologovanou úpravu i třetí brzdový světlo..což bych se ani nedivil kdyby jo,pokud je jejich současná nějvětší starost prošlý fáče v lékárničce...
12:59:29
31.07.2004
J.TuneR
To vypada, jako kdyby nam ty vytuneny auta zavideli. Treba v proc v Nemecku to povoleny muze byt a tady ne?Je to vsechno na ho*no.Jo a jak maj fizlove ted novy auta, tak docela zajimavy. Kdyz jsem to vydel jed pripadalo me to, jako kdyby policajti meli vytuneny sluzebni auta
12:01:05
31.07.2004
JirikXT
Tak to at si zkusej a to pak uvidi ten mazec, ko..ti za...ny!!10
11:04:55
31.07.2004
Radůz
ty woee to sou fak kokoti. Místo aby dělali něco pořádnýho vymejšlej píčoviny8
08:35:40
31.07.2004
vonderka
to jsou opravdovi cu**ci. oni uz nevedi co vymyslet za pi****nu.
07:41:10
31.07.2004
michal-pick-up
Taky jsem to zaslechl, to bude ale opravdu nářez .
00:18:49
31.07.2004
U-Geen
a pořiď si už icq: -) no nic :-) no zatlacim na sakyho at si udela homologacni raznici
00:11:28
31.07.2004
Baghira
-> U-Geen: To nevim, zaslechl jsem to napůl ucha, proto jsem to sem napsal, jestli o tom neví někdo víc?
00:01:24
31.07.2004
U-Geen
hmm tak to je narez. kdo to proboha navrhnul?
23:55:19
30.07.2004
Baghira
Slyšeli jste, že někteří z debilních politiků chtějí do nového zákona o pozemních komunikacích propašovat dovětek, že tunning se bude vymikat bodovému systému a jakákoli úprava na autě bez homologace bude brána jako obecné ohrožení a bude tím pádem trestně stíhána? Já nevim, to si mám přivázat na břicho bombu a jít ty zmrdy do sněmovny zabít, nebo už nevim, jak se těch magorů co se chtěj líbit důchodcům na silnici zbavit?
Extreme Tyres