skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Sháním šikovné kluky :o)
prohledat
22 příspěvků (zobrazeno 1 až 22) od 19.07.2004 do 20.07.2004, založil/a
21:19:35
20.07.2004
20.07.2004

Baghira
-> Jirik: Jinak jak tu někdo psal, existují samonivelační stěrky i na dřevo, který rozleješ po podlaze rozetřeš a oni si najdou rovinu sami, ale se dřevem je problém v tom, že musí být pevné, bez mezer a rovné do 1 cm. Jinak mirelon je vhodnej právě na nerovnosti do 2 mm. větší se musí řešit stěrkou nebo samonivelačkou dávat třeba už 2 mirelony na sebe nebo obyč. polystyren není vhodné kvůli měkosti materiálu...když bys pak dal někam skříň, udělají se pod nohama "prolákliny". Jooo, plovoucí podlaha na "clik-clok" systém, tedy bez lepení, je fajn věc, ať co se montáže i demontáže týká.
15:00:33
20.07.2004
20.07.2004

Jirik - zrušená registrace
To si nerozumíme, v kuchyni je lino a pod ním sololitová deska na vyrovnání a pod tím klasický prkna a chci tam dávat plovoucí, v obejváku jsou parkety, tam plovoucí dávat nebudu. 

14:52:47
20.07.2004
20.07.2004

Engi
Jinak jak psal Baghira, tak pokud jsou ty parkety dobry, tak bych je nechal zrenovovat a na plovouci se vykaslal...
14:50:03
20.07.2004
20.07.2004

Engi
jeste jsem zapomel pod plovouci podlahu jsem daval takovy zeleny desky - mirelon ne ten byl moc tenkej, tyhle slouzi jako vyrovnavaci a zaroven tlumici a izolacni. Maj to v super hyper a prodavaj to po balicich....ted - vyrovnani je marast, pokud mas jo kor krivou podlahu, tak jedine vysterkovat do roviny - ale z vlastni zkusenosti ti mohu rici,ze ani velka nerovnost nevadi....v jednom miste se to proste nepovedlo a malinklo se zhoupne - nic se s tim za rok co to tam je nestalo a to je na zrovna nejvic inkriminovanym miste tedy hned za dverma....ted si s tim vyhraju vic.....
14:46:22
20.07.2004
20.07.2004

Engi
zalezi jakou plovouci chces davat, ja ted napriklad budu "prenaset" se zamkovou vazbou z jedny mistnosti do druhy...to bude sranda. Plastovy rozvody, to je takovy obrovsky lego :) je to vo pohode , proste jen meris,rezes a spojujes, nic se nelepi a kdyz neco podelas tak to rozeberes a jedes znova - delali jsme s tchanem rozvody v byte a jak jsem to tak pozoroval a pomahal tak to je fkt tezka pohoda :). S vysekavanim dlazby potes - ja vysekaval stary z koupelny a to byl marast :) kladivo majzlik a uz se jelo ted bych si pujcil od taty pneumaticky kladivo, nazadil majzlik a za hodku mas vysekano ......
09:50:30
20.07.2004
20.07.2004

Baghira
-> Jirik: No pokud je ta podkladní podlaha v pořádku a rovný tak bych to neřešil...akorát v koupelně, na záchodě a v kuchyni bych ji pořádně zkontroloval, protože pak za 5 let všechno překopávat kvůli nějaký propadlině by asi dost nasralo...v těhle místech je lepší mít beton nebo podlahu dřevěnou, ale novou, pokud nevíš jak je ta, co tam je stará. Co se týká lepidel, tak když koupíš Knaufa nic nezkazíš, protože je to značka a máš jistotu že i kvalitní. Jinak na dřevěný podlahy určitě nějaký flexibilní lepidlo (Flexkleber) a do spárovaček elastickou přísadu (Fegenelast) nebo spátovat silikonem, ale to je pakárna. v koupelně nezapomeň pod obklady a dlažbu na nějakej neprodyšnej izolační nátěr, kterej ti utvoří jakousy "vanu" proti průniku vody do podlah nebo do příček...stačí do 1,5 metru výšky (Flaechendicht nebo Lepekna v kýblu).
09:23:11
20.07.2004
20.07.2004

Parkety mám v obýváku, v kuchyni bylo lino. Pod vším je jako v každém starším domě prkno a něco na vyrovnání.
Mňo, takže počítám na ty desky dát mirelon a pak plovákofku. Poraďte ještě nějaký kvalitní lepidlo na obklady z vlastní zkušenosti a spárovací hmotu. V OBI a Baumaxech je toho jak nasráno, ale že by vám někdo poradili nějak konkrétnějš, to jak sami víte nehrozí. Ceny jsou od nějakejch levnejch věcí až po drahé hakenkrajcovské superštarke klebe-sajrajty.
Mňo, takže počítám na ty desky dát mirelon a pak plovákofku. Poraďte ještě nějaký kvalitní lepidlo na obklady z vlastní zkušenosti a spárovací hmotu. V OBI a Baumaxech je toho jak nasráno, ale že by vám někdo poradili nějak konkrétnějš, to jak sami víte nehrozí. Ceny jsou od nějakejch levnejch věcí až po drahé hakenkrajcovské superštarke klebe-sajrajty.
08:54:20
20.07.2004
20.07.2004

Baghira
jo a pokud máš kvalitní laminátovku, tak nemusíš mít strach, že by se někde něco odštíplo když na ní něco spadne, ale rozhodně bych kupoval takovou co má tloušťku od 8 milimetrů nahoru.
08:52:04
20.07.2004
20.07.2004

Baghira
-> Jirik: Podlaha pod plovoucí podlahou by mělabýt maximálně +-1mm "nerovná" což znamená zhruba 2 mm na místnost. Podklad může být jakýkoli nosný a pevný, jak prkený podlaha, tak betonová. Jinak pokud je tam někde parketová podlaha, která nevrže, je rovná a nejsou mezi parketami mezery, tak bych jí tam nechal, protože není nad dřevo...
08:44:42
20.07.2004
20.07.2004

Jojo, ta hřejivá odhlučňovací a izolační věc pod plovoucí podlahy je mirelon, nebo jak se to jmenuje, v kuchni mám právě prkna (je to starší dům) a na tom pěkné rovné sololitové desky.
Takže právě nevím jak s tím podkladem pod tu plovoucí, jestli jenom ten mirelon a pak plovoucí, páč vyrovnávat tam není co...
Takže právě nevím jak s tím podkladem pod tu plovoucí, jestli jenom ten mirelon a pak plovoucí, páč vyrovnávat tam není co...

08:31:17
20.07.2004
20.07.2004

BEYER - zrušená registrace
Pepa Popelka: nieje ten sajrajd mirolen ;o
08:29:06
20.07.2004
20.07.2004

BEYER - zrušená registrace
Jirik: mno ak ti nieco trtne na obyc. parkety zalezi od toho co to je.... tak sa luby daky ten kusok s tej parkety odstiepit... ;( ale su dostat aj sprecialne parkety napr. na tanecny parket... tie ta preziju ale asi neprezijes tu cenu
xi xi a keby si byval v BA tak ti pridem pomoct bavia ma totiz demolacne prace... 
xi xi a keby si byval v BA tak ti pridem pomoct bavia ma totiz demolacne prace... 
08:27:07
20.07.2004
20.07.2004

Pepino RS
-> Jirik: pod lmainatovou podlahu se dava takovej bilej nesmyslje to takovy mneky a hreje to ! k tomu urazeni kdyz na to spadne hrnec tak se nic nestane, nesmi teda na to spadnout ostrou hranou ! kdyby resil jestli lino nebo plovouci podlahu tak bych volil jednoznacne plovouci podlahu, vypada to urcite schopnejc, nez lino ! ale pod tu plovouci podlahu musis mit perfekntene rovnej podklad, ja pod tim mam nalitou samonyvelacni sterku a na tom ten bilej sejrajt a je to gut ! 

07:13:53
20.07.2004
20.07.2004

Jen si dělejte prdelky, je ale vidět, že se mnou soucítíte a že je vás dost, kteří jsou ochotni mi pomoci. Ale kdybyste věděli, jak mě to sere. V koupelně jsem sundal dlaždice, které lepil předchozí majitel, pod nima byly původní dlaždice, ale hnusný a 70% z nich uvolněných, sundal jsem je taky a dřív se lepily dlažky na buchty z betonové hmoty, ty se celý hejbaly. Takže to teď sundavam, něco de, něco de hůř, ale musí to dolů celý a pod tím jsou už cihly.
Paxe musí vybourat u podlahy zeď a natáhnout odpady k umyvadlu, natahat v plastu trubky pro umyvadlo a kuchyňskou linku. Položit do kuchně - rozhoduju se mezi plovoucí lam. podlahou a nějakým pěkným linem. Dneska stojí pěkný linolejo totéž co lam. podlaha na m2.
Víte někdo jakej je nejlepší podklad pod ty laminátové plovoucí podlahy ? Neodštípne se na ní něco, když by na to někomu nedejbože upadnul třeba hrnec ?
Jinak topení už je hotový, hajzl musím koupit nový, do předsíně chci nějakou pěknou dlažbu, nebo kobereček, v obejváku už není skoro co, akorát zvažuju jestli mám přebrousit parkety a nalakovat je tím špecielním protiskluzovým lakem a nebo na to prostě fláknout na hulváta koberec, nemám ňák ještě přímo vizi, jak by ten obejvák měl vypadat, ale asi něco jednoduchýho prosvětlenýho...
Mňo, zatím je to v podstatě práce, u který se hodně práší....
Paxe musí vybourat u podlahy zeď a natáhnout odpady k umyvadlu, natahat v plastu trubky pro umyvadlo a kuchyňskou linku. Položit do kuchně - rozhoduju se mezi plovoucí lam. podlahou a nějakým pěkným linem. Dneska stojí pěkný linolejo totéž co lam. podlaha na m2.Víte někdo jakej je nejlepší podklad pod ty laminátové plovoucí podlahy ? Neodštípne se na ní něco, když by na to někomu nedejbože upadnul třeba hrnec ?
Jinak topení už je hotový, hajzl musím koupit nový, do předsíně chci nějakou pěknou dlažbu, nebo kobereček, v obejváku už není skoro co, akorát zvažuju jestli mám přebrousit parkety a nalakovat je tím špecielním protiskluzovým lakem a nebo na to prostě fláknout na hulváta koberec, nemám ňák ještě přímo vizi, jak by ten obejvák měl vypadat, ale asi něco jednoduchýho prosvětlenýho...
Mňo, zatím je to v podstatě práce, u který se hodně práší....

01:07:32
20.07.2004
20.07.2004

Boss
-> U-Geen: A jo táák..sem měl takovej divnej pocit že je na jiříkovi něco divnýho,ale měl jsem za to že je to tím že nemá v autě motor a ono je to jinak..

22:51:46
19.07.2004
19.07.2004

U-Geen
-> Boss: spíš přítele... :-)
22:46:21
19.07.2004
19.07.2004

Boss
-> Kurvapes: Na to má jiřik přítelkyni ne?

21:10:17
19.07.2004
19.07.2004

Kurvapes
Až budeš mít dostatek práce chtivých lidí a materiálu tak nech něco dobrýho uvařit,potom mi brnkni a já ti to přijdu udělat.
16:41:48
19.07.2004
19.07.2004

Luděk
-> U-Geen: no s Jiříkem byses toho teda naučil

16:31:31
19.07.2004
19.07.2004

U-Geen
tož na tu podlahu bych přišel rad bych se to nekde naucil :-)
16:27:51
19.07.2004
19.07.2004

Luděk
-> Jirik: asi brzo skončíš na klinice docenta Chocholouška

15:06:36
19.07.2004
19.07.2004

Dobrý den 
Sháním šikovné mladé hochy na následující samozřejmě bezplatné práce:
- položení plovoucí podlahy
- přebroušení a lakování parket
- pokládání dlažby
- dokopání koupelny a na vlastní náklady + položení dlažby a obkladu
- udělat rozvod vody (koupelna / kuchyň)
- na vlastní náklady zakoupit a smontovat dřevěnou kuchyňskou linku
- vyměnit převodovku a motor na mém autě (pozn. nutno přinést vlastní zánovní motor a mít radost z toho že ho užívám
)
------- Případní zájemci se mohou hlásit na mojí emajlové adrese, popř. tel. čísle.-------
Tisíceré díky..., S weselými pozdravi Jiží

Sháním šikovné mladé hochy na následující samozřejmě bezplatné práce:
- položení plovoucí podlahy
- přebroušení a lakování parket
- pokládání dlažby
- dokopání koupelny a na vlastní náklady + položení dlažby a obkladu
- udělat rozvod vody (koupelna / kuchyň)
- na vlastní náklady zakoupit a smontovat dřevěnou kuchyňskou linku
- vyměnit převodovku a motor na mém autě (pozn. nutno přinést vlastní zánovní motor a mít radost z toho že ho užívám
)------- Případní zájemci se mohou hlásit na mojí emajlové adrese, popř. tel. čísle.-------
Tisíceré díky..., S weselými pozdravi Jiží