NCAP naraz zkousky

prohledat
příspěvků (zobrazeno 1 až ) od 17.07.2004 do 22.07.2004, založil/a
řadit dle data
08:12:33
22.07.2004
Bery
-> PeterP136: jel jsem s OTečkem po vlastní ose Kolín -Jihlava a zpět a můžu ti potvrdit-pohodovější jízdu a tolik respektu jsemdlouho nezažil.Párkrát jsme i předjížděli a málokdy ti auta tak ochotně uhnou až ke krajnici:-)
17:03:02
21.07.2004
PeterP136
-> Luděk: Vdaka za poucenie :). Uz aspon viem co si kupim :))).
16:50:24
21.07.2004
Luděk
-> PeterP136: BVPéčko má pásy,kola má OTčko4
09:57:55
21.07.2004
jb
kurvapes tak tak baraqk je zaklad :) a halvne neztrati hodnotu ja k kara a k tomu ja jsem stavar teda za rok vyjdu ze skoly takze to mam tezke ale auto potrebuju fakt denne i kvuli zdravi no je to slozitejsi.. A kdyz jezdis denne 70-80km tak uz je to docela o hubu tady u nas..
22:01:37
20.07.2004
Kurvapes
-> jb:Mám pocit,že používáme jiné výrazy,ale píšeme zhruba totéž.Takže souhlas.
Moje preference je rodinný dům,takže jezdim ve starým dehtofordu.
Sluníčko je čaroděj vytahuje sjuneční jezdce jako beďary.
21:51:34
20.07.2004
jb
jasne ze si koui kazdy na co ma ale je rozdil pokud potrebujes auto denne nebo ho mas jako konicek ne ?POkud je nezbtne tak clovek ozeli jine veci a koupi nove male neco jak treba ta fiesta. Ale pokud nekdo ma auto jenom po meste jako tasku a najede 5tisci za rok tak at ma treba 120 vzdyt je to o tom. .O preferencich kdyz bduud fanda do HIFI tak koupim drahe HIFI a auto mam treba FAVO na nakoup..HOW. UGEENE je mi to lito ono v tech vedrech se vyroji TUNACI a ridici vikendaci a vali vsici nervne k vode
21:22:39
20.07.2004
U-Geen
-> Kurvapes: jo naštestí šlo jenom o plechy a o plasty. www.tuning.cz/skoda120/to ledo_bouracka
20:31:37
20.07.2004
Kurvapes
Asi sem divnej,ale si myslim,že si stejně každej koupí to na co má.Neboť jen málokdo si může dovolit to co by chtěl.
Takže až si půjde většina z nás koupit autí tak se krásně vysere na výsledky nárazových zkoušek prostě a jednoduše spočítá na co má koupí na co to stačí.
-> U-Geen:Upřímnou soustrast.Doufám,že se to obešlo bez zranění.Co auto pude opravit?
20:26:42
20.07.2004
minno
-> U-Geen: no a ako dopadol v teste? :) Inac sucitim s tebou.
19:59:22
20.07.2004
U-Geen
hm tak bezpecnost toleda sem mel moznost dneska vyzkouset, aneb mel sem bouracku, nedostal sem prednost z prava.
19:39:25
20.07.2004
PeterP136
Nebolo to s tymi ofroutmi tak, ze sa dali prihlasi tdo podnikania? Aj ked neviem. Mozno si to kupju preto aby sa na ostatnych pozerali zvrchu :). Zaujimava by bola zrazka znizeneho sportiaka s ofroutom :). Najbezpecnejsie auto, ktore som videl na nasich cestach je 8kolesove BVP (ciakosatovola) :). Potom uz nasleduje asi len tank, ale to uz nie je auto :).
Pre bezpecnost by som pozeral hlavne na metrovy previs vpredu aj vzadu a nejake vystuhy vo dverach, streche a medzi kabinou a motorom.
18:42:32
20.07.2004
jb
Pochybuju ze nedko si kupuje Medveda Mko jenom proto ze je to bezpecne...IMAGE to je ten duvod ma to soused tak to musim mit taky..
18:40:46
20.07.2004
jb
proc si nekdo kupuje offroad nevim ale cekal sem presne ze reknes jak male decko ne ja jsem jedoduchy ale ty si.. No a co na tom meni to ze chci bezpecne auto ze ma nekdo offrouda ? U nas je nezamestanony kazdy 5 clovek tak mi nerikej ze neziju v realite..Realita je tady ne OFOROAD v PRAZE ..Pochybuju ze tam kde jezdis ty ma kazdy milion nebo ranc..Tak zas nezavadej debatu ze stejne nic nema vyznam protoze vsichni stejne umrem atd. Zaver proste si mysli co chces ja takovy nabubrely arogant nejsem abych si myslel ze vse dokazu ovlivnit svymi super zkusenstmi za volantem sveho rapidka
09:35:46
20.07.2004
Luděk
-> jb: klidně si mysli,že jsem jednoduchý,ale spíš si to asi začnu myslet já,protože zřejmě žiješ mimo realitu,když nevíš,jak uvažujou dnešní lidi.Pročpak si asi všichni trochu prachatý kupujou offroady?Zřejmě asi aby jezdily někde v terénu,páč mají všichni vlastní ranč,ne?Jenomže houby,většina lidí prostě uvažuje tak,že počítá s tím,že při nehodě mají bezpečnější auto,než ten druhej
21:37:25
19.07.2004
minno
vsetko je len odraz doby, a to co bolo vyrobene v jednej dobe nikdy nebude postacujuce v druhej. pred 30 rokmi jazdili plechove krabice rychlostou 60kmh a ked sa medzi sebou zrazili tak mozno dopadli tak ako ked sa dnes zrazia vystuzene autiska rychlostami 120kmh. keby si vsak s dnesnym autom jazdil pred 30 rokmi, jazdil by si s nim 60 a bol by si s takym autom sam, to by tie bezpecnostne prvky mali insiu rolu....
19:31:57
19.07.2004
jb
ma tam byt 200 vmeste :)
19:31:26
19.07.2004
jb
Ludku Ludku presne proto chci bezpecne auto abych pak jezdil v protismeru a 20 v meste. Nekdy mi pripadas fakt jednoduchy.FRAJIRKY co jsou dokonaly ridici a zvladaj vse dokonale takze je nemuze nic zaskocit ani chyba druheho za toho taky v nejhrosim pohnou volantem mam OPRAVDU NEJRADEJI. At si kazdy jezdi v cem chce..
13:40:09
19.07.2004
Tuner#2 - zrušená registrace
-> jb: To je jako se vším - i v hifi jsou třeba repro rozdělená do cenový kategorií a v té jsou hodnocena a neznamená to, že repro za 10tKč s 10 hvězdičkama bude hrát strejně jako repro za 50tKč taky s deseti. To prostě nejde srovnávat v globálu - ono i ve třídě je to těžké hodnotit natož napříč třídama - dle mě by to byl větší chaos a člověk by si z toho nic neodnesl. Tam jde o to: vybírám nižší střední třídu a zajímá mě crash test - kouknu na net a vydím porovnání a hodnocení - to že když mě smete Mercedes třikrát těžší a nebo naložená Tatra s vlekem - to už je holt osud - to prostě nejde srovnat - proti kamiónu je každý auto nebezpečný - viz. např. Šnajdr v A8 na Plzeňském obchvatu.
13:27:42
19.07.2004
Luděk
-> Kurvapes: souhlas s Tebou,protože nakonec při nehodě je všechno stejně úplně jinak,tyhle laboratorní nárazový testy se pak stejně na silnici nikdy nepodaří uskutečnit a lidi,který spoléhájí na bezpečný auto,jsou hlupáci,protože normální je nebourat,popř. udělat maximum pro to,aby se dvě auta nesrazila a né spoléhat na to,že moje auto je bezpečnější,než to druhý
20:00:06
18.07.2004
jb
jo to TD je celkem OK jezdil sem s tim v kamosove Ventu Ale to uz je 6 let :) tenkrat tobyl o taky super luxuni vozidlo pro čerstve majitele řidičáků..A dokonce to jelo stabilne 150..HUH jsem rád že sem občas přežil :( jestli budu mítpotomka kluka tak ho asi naucím nejdřív rídit někde naokruhu ať to nezkouší jako většina na cestách ..4
12:09:42
18.07.2004
U-Geen
-> jb: no, nemoci spis co se tyce kastle, ma to skrz dvoje dvere v rohu, ale ty k tomu mam navic dobry, jen je dat do laku :-) co se mechanicky stranky tyce, je to auto od kamose kterej si privydelava koupi a prodejem aut, proste to koupi chvilku pojezdi a pak proda. Toledo prodat nechtel, ale stavi barak a tak tecou penize jinam. Mame TD, ne TDi, cili jenom 55kW, ale da se s tim jezdit. TDi jsou zatim moc drahy, vyhledove budu chcit Toledo 1.9 TDi 87kW v plný palbě :-) Ale na to je času dost. Motor není původní, kámoš ten původní uhnal, tenhle je z r.v. 97 a udajne mel najeto zhruba to co ma to naše na tachu, t.j. cca 160k km. JEde velice slušně, nehulí, takže žádnej strach. Snažim se k němu slušně chovat, tj. mu sice davam čočku, ale nechavam ho vychladnout i zahřát se, stejně jako to dělal kámoš :-) Jinak pred koupi tam byly meneny tlumice, desticky, pakny atd. takze docela slusny auto.
11:54:42
18.07.2004
Kurvapes
No nevim řekl bych,že auta jsou dělaný na ježdění ne na bourání.A taky se mi zdá,že jsou ta hodnocení při nejlepším vytržená z kontextu.
11:43:04
18.07.2004
jb
No toledo je mooc pekne auto mel ho strejda před nějakým patekm jako sluzebak ale byl to 1,8 66kw.a v te době sem na to cumel jak na něco hoodne extra. Ovladani KENWOOD audia na volantu, motor co me poprve zatalcil do kremove semis sedacky :) atd jo tenkrat to bylo auto snu podnikatelske tridy. Je pravda ze tomu motoru vytykaj ze netahne nahore ale me se nezdalo ze by potreboval vytáčet a presne tyhle starsi motory 8v me vyhovujou. . ten nas novy 1,4 16v 59kw mi první den dvakrat zdechl pokud tam není aspon 1500otacek tak se to nerozjede ale je ticho takze 4500 zni jak skodovka na volnoběh a este za rohem :). To vase toledo nemá uz nejake nemoci ? kamarad ze skoly mají zámečnickou firmu a maj tam hodne aut a jedno koupili po felicii seata Incu takove jak VW caddy. A sralo se to raz na raz praskl rozvodak a trikrat se zaseklo palivove čerpadlo atd. Takze když slysi ze se mi libi seat tak jen krouti hlavou .. K te bezpecnosti libil se mi Saab 900 spis po modernizaci vapada ale stejne 9-3: ale když sem zjistil ze i saab muze mit jenom dve * tak uz fakt nevim co si o tom hodnoceni myslet. Koupis auto ma 5* ale jako soucet nějakých procent za jednotlive discipliny a třeba dostane hodne za ochranu deti a chodcu a pak to napalis do zdi sam a zjistis ze si na tom jak v “DEJVU“ Matyskovi. Jo a nemels strach ze to TDI bude mit tak dvakrát vic nez na TACHO ? a pak se posere TURBO, vaha vzduchu, vstriky, čerpadlo. Tlaky nikde, emise bez protekce nemozne, a mas spis novou pokladnicku nez levny provoz .. NE ze bych to pral ale koupit TDI sem asi jako ojetinu vzdal ze svých představ.
11:21:25
18.07.2004
U-Geen
A tak nemusi to bejt zrovna méďa, my ted máme Toledo r.v. 95 a tam je vnitřního prostoru habaděj, přitom velikostně to odpovídá octávce... s bezpečností na tom ovšem asi nijak extra dobře není :-) ale určitě líp jak felda nebo fávo který se pohybujou ve stejný cenový za ojetinu.
08:57:27
18.07.2004
jb
no ja jen chci rict ze v nove fiste ktera plni novou funkci rodinneho vozu a ma 4* sme se shodli se slecnou ze se v ni citime mnohm mene bezpecneji nez ve skodovce :) nema to logiku jen je to o pocit prostoru ktery mate kolem sebe .. ve skoduli ho je hodne na tak male auto sice kvuli tomu ze u noiveho auta tam pulku zabira palubka a vyplne ale to je presne proc mi pripada ze jedu jak sardinka a kdyz me nekdo naburi tak mam dvere hned u ruky a hlavy a taky to nema prdel jak skodule. Mozek si sice rika ze ty dvere jsou tak tluste protoze jsou tam vyztuze atd ale pocit je pocit. Neco na tom medvedu je :) Ale co s nim v preplnenem meste
21:05:40
17.07.2004
Sušenka
akrat se obavam, jestli pri narazu v tehle rychlosti do zdi by treba mercedes pomohl....
21:02:31
17.07.2004
Boss
A zde auta5p.car.cz/katalog/... /s100_05.htm něco k tématu..škoda 1xx při nárazu..:o))
20:57:06
17.07.2004
Sušenka
No ono ani mezitridni porovnavani nema valny smysl, predevsim kvuli hmotnosti - muzete mit sebebezpecnejsi auto, ale kdyz to do vas nasere neco dvakrat tezsi, tak se stejnak ani nemusite roztriskat, zabije vas jenom to prezizeni, jak vas to kopne zpatky. Osobne bych ale pri koupi noveho auta uvazoval i nad tim, jestli mi pri narazu do zdi proleti tyc od volantu hrudnikem, nebo jestli se pri bocnim narazu to druhe auto nezastavi az o strdovej tunel....
14:28:40
17.07.2004
Honza "Bobr"
Hvezdicky jsou fakt na hovno, to pripoustim. Oni to porovnavaji ve tride, ale mezi sebou to nejak zapomnel. Jinak nazor USA je velku OK. Kdyz mas Dodge '77 rocnik s ramovou konstrukci a 2275 kg pohot. hmotnosti, tak Te nejaka stena nezajima, ona radsi uhne . . . kdyz ne, tak se ocitas v necim obyvaku, no.
10:21:15
17.07.2004
minno
no, JéBé, ja to teda tiež celkom nechápem :)
09:36:56
17.07.2004
jb
Chapete jak se daj porovnat mezi tridama auta ? Chapu ze kdyz ma fabia 4 hvezdicky za to neni to same jako treba medved s 4 hvezdama..Ale prece kdyz mi to zlomi nohu nebo zebro tak je to jedno jestli to ma 4* nebo 1*. Nechapu to prece je mozne to bodovat globalne treba fabia 2* i kdyz ve tride je to Ok ale v globalu je treba polovicni sance nez v medvedu tak ma mit pulku*..Jinak to nechapu mit 3 metrove s 800kily a nebo 5 metrove s 2000kily a mit stejne * je blbe hodnoceni. Kdo se ma pak vyznat v tom co je bezpecne ..A takove nazory jak od Amikü ze poradne auto je bezpecnejsi jsem promyslel a prece kdyz narazite do zdiu tak velka hmotnost je na obtiz (velka setrvacnost vam prozene kufr mozkemale chapu ze pri stretu s S120 to ma jiste vyhody mit 2tuny)
Extreme Tyres