virťáci vodáci

prohledat
23 příspěvků (zobrazeno 1 až 23) od 27.03.2008 do 24.08.2011, založil/a gim
řadit dle data
09:10:34
24.08.2011
Mr.Lumpy
-> gim: takže jste kempovali v Katovicích? Jinak máš pravdu celkem klidná řeka, ale dosti mělká, teda hlavně pod jezy na kterých všechnu vodu berou dementní ekologický vodní elektrárny.

Jel jsem ji dvakrát jednou ze Sušice do Katovic a podruhé ze Sušice do Štěkně (kde mě nasralo že zavřeli šlajsnu, abych s vertexou skákal bokem, na to já být moc malej pán :). Prní sjezd byl s háčkem, takže jsme se třikrát vymáchali a loď chytala jeden šutr za druhým. Tudíž podruhé na singla a ani jedno cvaknutí a nájezdy na šutry se taky tolik nekonaly. Od tý doby tvrdim že nejlepší háček je láhev rumu nebo slivovice... Co se mi ale hodně líbilo bylo málo vodáků a hlavně málo mastňáků a vůbec opilců na vodě. Kempy jsou hezký byť pro pravověrný vodáky už mastňácký. Třeba táta "stará škola" mi vynadal, kde že jsme to přistáli (Katovice). Za jeho čásů bylo tábořištěm louka a když bylo hodně dobrý tak i se studánkou a hospůdkou v dosahu pěti kilometrů :-).

www.stream.cz/uservideo/6 07257-otava-jezy-2011

Tady jsou moje sjezdy několika jezů 5
upraveno 1x, naposled 24.08.2011 09:12:03
00:23:34
18.08.2011
gim
-> Mr.Lumpy: abych rekl pravdu tak me otava moc neuchvatila. Jeli jsme tam jen na otocku na vikend za znamejma co meli pujceny lode, takze se kempovalo v kempu otavsky raj kousek od strakonic a jezdilo do stran. Reka to tezka neni, ale pro laminatku dosti devastujici. Jezy maj vysoky stupne takze dostavaj solidne zabrat. Vydra to rozdejcha ta drzi, ale vertexka je mekka.
17:21:09
07.08.2011
Mr.Lumpy
-> gim: jaká je Otava? Ve středu ji jedu tak by mě zajímaly tvoje čerstvé zkušenosti. Chtěl bych jet z Rejnštejna ale pojedem na laminátech (Vertex a Jizera) a se mnou jedou defacto úplný začátečníci takže z tohoto mám trošku obavy... a jestli to není tajný tak v jakých kempech si nocoval a jaký jsou z nich dojmy
08:50:14
07.08.2011
Gryzly
-> gim: Tak to my jeli Váh pod Rožumberokem, teklo to moc pěkně a nikde žádný lodě. Chtěli jsme jet i Revucu, ale zrovna když jsem tam jeli se zpustil přívalový déšť a na Revuce byl druhý povodnový stupen. Stromy přes říčku a pod dvouma mostama bylo málo místa.
01:41:56
07.08.2011
gim
-> Gryzly: jinak vah jsem sjizdel jak bily tak cerny a super reka. Jeste o neco lepsi je bela, ale to uz je trosku vetsi adrenalin. A kempili jsme v liptovskem hradku, kde je slusny velky kemp se zazemim hned u reky. Ale bufac nebyl treba nebot jsme byli solidne zasobeny- bus s pipou a 15sudama v podvozku se o nas dobre postaral a velkej plynovej gril se 4x 20kg nalozenyho masa zajistil nejaky to labuzo :-D Pro 25 lidi ideal...
01:36:57
07.08.2011
gim
-> Gryzly: uz jsem po x letech zjistil vyrobce je to firma ultimate jedna se o tento typ www.ultimate.cz/lode-raft -500 delka je neco pres 5 metru, takze docela macik a v 6 lidech na tezko v pohode. Prodavaj nahradni valce takze idealni vec a i jako novy neni nejdrazsi. Podle me je to lepsi a kvalitnejsi nez colorado za rozumnou cenu. Akorat to svazovani co ja se u toho navztekam kazdy rok :-)

-> Mr.Lumpy: Krom tydle velky mrchy jsem sehnal od znamych za uskladneni slusnou lamino vydru, takze si ted hovim. Konecne neco co jede. Letos jsem s ni byl na otave a jizere a za tyden me ceka vltava.
11:56:03
06.08.2011
Kaprof-Pisařík
-> Mr.Lumpy: Já měl vždy na kajaku štestí na očko -vemeno takže vždy adrenalin :-D
11:54:13
06.08.2011
Gryzly
-> Mr.Lumpy: Loni jsme jeli v patnácti lidech Hron. Dost lidí bylo začátečníci nebo děti, takže jsme měli kromě Pálav, jedno Colorádo a jeden Bajkal. a ten raft jsme použili na přepravu těžkých věcí věcí jako stany, vařiče, jídlo a tak.

Letos jsem jel s jinou bandou Váh a Oravu. Měli jsme autobus s vlekem, 38 lidí a 19 lodí. Pluli jsme po lehku, protože nás autobus vždy naložil a odvezl do kempu. Na těch dvou řekách není vůbec žádné vybavení pro vodáky a není tam pořádně ani kde stanovat.
10:32:07
06.08.2011
Mr.Lumpy
-> Kaprof: tak ostrej kámen a v raftu díra -> to je adrenalin :-D
10:17:48
06.08.2011
Kaprof-Pisařík
-> Mr.Lumpy: raft je nuda( Samozrejmě nemluvím o velmi prudkých usecích nýbrž o tradičních volejích kde adrenalinem je pouze šlajsna 3 popřipadě občas kámen...
22:45:28
05.08.2011
Mr.Lumpy
-> Gryzly: k raftům mám alergii, většinou na nich jedou úplně najebaný hovada, který o vodě nic nevědí a akorát dělají bordel... jinak to nemyslím tenhle případ, protože tohle by ty kreténi ani nesložili.
17:41:54
05.08.2011
Gryzly
Takhle jezdíme my. Na fotce je devět lidí a dva psy a ještě plno místa.
zvětšit virťáci vodáci - obrázek od Gryzly vložen 05.08.2011 17:41:54
16:54:00
05.08.2011
Gryzly
Matylda. Dá se to variabilně svázat, třeba dvě velký jitrnice a doprostřed jedna malá
zvětšit virťáci vodáci - obrázek od Gryzly vložen 05.08.2011 16:54:00
16:52:22
05.08.2011
Kaprof-Pisařík
-> Mr.Lumpy: NJ já jezdim málo takže cenu nerešim chci si užít vodu :o))
16:49:37
05.08.2011
Gryzly
A podobnou lod jako sháněl kdysi gim je vojenský raft Matylda. Mají to kamarádi a vleze se tam 15 lidí.
16:43:53
05.08.2011
Gryzly
-> Mr.Lumpy: pokud bys chtěl jet Moravu tak www.tydra.cz, na Hronu a další slovenské řeky je dobrý Mana: www.splavhrona.sk
upraveno 1x, naposled 05.08.2011 16:48:33
16:33:04
05.08.2011
Mr.Lumpy
-> Kaprof: tyjo to sou docela pálky kua, to už se asi vyplatí vzít vlastní lodě :-/
15:44:40
05.08.2011
Kaprof-Pisařík
-> Mr.Lumpy:

www.votus.cz/index.php?ni d=5759&a...

Zkušenosti jen ty nejlepší rád bych se letos ještě vydal... a ted je nová pujčovna v Českém Šternberku na Sázavě...
13:46:45
05.08.2011
Mr.Lumpy
-> Zazaa: ano pětková voda je nejobvyklejší na všech tocích v čr :-D

Chtěl bych se zeptat jestli někdo máte zkušenosti s půjčovnami lodí a pokud ano kolik vás to stálo a jaký byly dojmy
10:30:10
27.03.2008
gim
-> Mr.Lumpy: no tak nejak :-) ja sem taky vyrost na laminatkach, akorat ze ji tady v praze nemam kam dat. Jezdi se na ni mnohem lip nez na raftech. Ale todle budeme kupovat jako parta lidi, ktera spolu pravidelne jezdi na vodu a nechceme kanoe ani palavu a coloradu uz vubec ne. Pro sebe si chci sehnat vydru na moje jezdeni. Vim ze raft je linej jak ves, ale zas se na nej spousta veci vejde a na brehu poslouzi jako gauc :-)
09:36:20
27.03.2008
Zazaa
-> Mr.Lumpy: tak to bych te chtel videt na kanoi na nejake 5kove vode :)
09:28:48
27.03.2008
Mr.Lumpy
ty budeš sjíždět divokou vodu? jinak je podle mě raft zbytečnej... jako vodák kterej jezdil od mala na kanoích trochu rafty pohrdám takže ti moc neporadím 40
00:51:02
27.03.2008
gim
Uznávám že je ještě trochu brzo, ale začínám pomalu zjišťovat co a jak na léto. Vzhledem k tomu, že se náš starej raft odebral do věčnejch lovišť začínám koukat po něčem novějším.

A o co mi hlavně jde. Hledám nějaký vodácký fórum, který není mrtví, protože, všechno co jsem našel už je více či méně delší dobu mrtvý... myslím tim kanoe.cz nebo raft.cz a tak podobně. Kde by mi mohli poradit. Nebo poraďte vy ;-)

Hledám totiž jednu konkrétní loď. Jedná se o raft, kterej je složenej z jednotlivých válců, které se navlékají do látkových obalů, které se následně svazují dohromady a tím vznikne velkej raft. Hodně se podobá tomudle www.nafukovacilode.cz/naf ukovaci-lode/.../baikal-s3 340427 ale není to přímo ono. Ten co myslím je delší přes 5metrů. A není gumový ale je z té látky. Nejspíš je to česká výroba, je to ten samý typ jako co jsme měli, a loni jsem ho někde zahlédl prodávat. Ten co jsme měli měl žluté boky a modré dno, teď by se měl dělat šedý s modrým dnem. Prostě nechci klasický Colorado a Pulsar je moc drahej. A to co sem dával odkaz je zase moc malý. Tak kdybyste o něčem věděli dejte vědět. Může být i starší ale v dobrém stavu. Diky ;-)
Extreme Tyres