skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
odblokovani radia
-> King: 

-> King 18.02.16 20:23:07: JJ pred kterym auto parkuje 

-> King:

-> radar75: Neni to cislo popisny baraku? :-)
Potrebujem radu. Kúpil som jazdenlu Lancera a v ňom pri záručnej oprave v TN bolo vymenené pôvodné rádio za PIONEER AVIC-F850BT/XNEU5, výrobné číslo MDTM000278EU. Problém je v tom, že pri poslednej zvolávačke mi odpojili rádio, alebo prepálili soft na Lanceri a od vtedy mi pýta kód s nápovedou: "DUM". Volal som bývalému majiteľovi a ten si nepamätal heslo ani s nápovedou. Volal do TN ani tam nevedeli. Pozeral som manuál aj záručný list a nikde nemal poznamenaný kód. Prebehol som aj manuály či tam nenájdem DUM a za tým nejaké znaky, alebo čísla ale DUM tam tiež nieje. Neviete mi poradiť nejaký všeobecný kód, alebo kód vo vzťahu k výrobnému číslu? Prepálenie softu v BaSys je posledné riešenie kvôli financiám. Radšej tu pošlem niekomu fľaštičku Ďakujem.

-> Milan 136 29.07.15 19:31:29: tam na to bola tuším aj žiadosť , podobná ako kedysi na pin imma ...
ak to má SKZ a nie je to čorka tak nie je problém
ak to má SKZ a nie je to čorka tak nie je problém
-> Milan 136: Hmmm. pěkný. No zejtra zkusím a kdyžtak to popelnice jistí. Za ty prachy co mě stálo mě to tolik netrápí...
-> Stepan FUN: u toho grundigu to asi jen tak nepůjde. Ten nemívá skz ale sk1 a elsa to nebere. To se musí volat do mb a přes ně
záleží u jaký škodovky měnily lamdu u těch dnešních sráču se tomu zas moc nediv když musíš rozdělat pul auta
-> Nwkt: Online kalkulátory co jsem zkoušel neznaj, ty ke stažení jsou samej vir... :-/ Zkusím Škodovku. Dneska jsem je tam zmrdal (jak si můžou dovolit měnit lamdasondu 2,5 dne), tak snad nepošlou zejtra do prdele oni mě. :-D Ale zase s výhledem na několik odebranejch vozů (2 už se od nich letos braly, další 2 jsou v plánu)...
-> Stepan FUN: má pravdu Nwkt, v skodovke to budu vediet zistit
mne tak zistovali vo forde na fordacke radio
mne tak zistovali vo forde na fordacke radio
-> Stepan FUN: Pokud je origo, tak ve škodovce podl SKZ. Jinak můžeš zkusit nějakej online kalkulátor
Jenom takovej technickej dotaz - dokáže někdo podle výrobního čísla rádia zjistit kód? Jedná se o Škoda MS201A (grundig - SK1167).
Nýst to do firmy, kde ho za 500 odblokujou se mi fakt nevyplatí a v nejhorším s ním šlehnu do popelnice... Stálo mě 50,- Kč, jenom mi nedošlo, že to bude chtít kód... Nicméně větší hodnotu jak 300 dneska nemá, takže deblok za 500 je nesmysl....
Nýst to do firmy, kde ho za 500 odblokujou se mi fakt nevyplatí a v nejhorším s ním šlehnu do popelnice... Stálo mě 50,- Kč, jenom mi nedošlo, že to bude chtít kód... Nicméně větší hodnotu jak 300 dneska nemá, takže deblok za 500 je nesmysl....
-> Samantus: Ale radši v mikrotenovým sáčku, aby vzdušná vlhkost nezničila obvody.
-> Tommy:-): Ještě se koukni na seriové číslo rádia, mělo by být na etiketě a taky vyražený na plechu rádia někde z boku asi. Bude ve formátu GR1234Y1234567
nebo bude na začátku GM.
pokud bude v takovémto formátu mohl bych to z kalkulačkou přepočítat. Napiš mi PM.
nebo bude na začátku GM.
pokud bude v takovémto formátu mohl bych to z kalkulačkou přepočítat. Napiš mi PM.
-> Gryzly: ale do mrazaku ho dat muze ne?
-> Tommy:-): Tak tam je ten kod nahrátej v Epromce, takže bud vypájet a poslat mi dump z Epromky, nebo vyměnit za brouka ke kterýmu znáš kod, nebo přes Fiat ser více . Rozhodně tam nezkoušej takový blbosti jako je čtyři nuly, čtyři jedničk a tak. ten kod muže být jakákoliv kombinace aněktrerý radia třeba Clariony se dokážou po desátým špatným kodu nadobro zablokovat.
-> Gryzly: je to grundig ad182h...
-> Lucík: rikas 4 nuly?no skusim to,

Jestli se nepletu tak tam ma atypicky primo od vyrobce a je cca 2x tak vysoky a de debilne vyndat. 

-> Tommy:-): Spíš napiš co to je za rádio, výrobce a typ.
www.elektroworld.info/mod ules.php?name=Forum...
www.elektroworld.info/mod ules.php?name=Forum...
-> Matthes130: no to naše by nemělo, ale ten inteligent, co ho měl před náma, si ho musel asi změnit, páč nám v servisu říkali, že by to měly bejt ty muly, že se nic jinýho nedává:-)a když to nepůjde, tak že to budou muset jedině přes počítač, přes ty karty nebo jak, ale to je prej drahý, tak nevím
Já teda s radiama zkušenosti nemám...ale víceméně -
Některý to maj dělaný, že když zadáš 3x blbě, tak se bloknou a pak můžeš opakovat 1x za nějakou dobu (hodina, 24h?)..nevim teda jestli pořád ten kod, nebo něco jako "PUK"....
Možná si to s něčim pletu, ale byl to myslim radia...
Některý to maj dělaný, že když zadáš 3x blbě, tak se bloknou a pak můžeš opakovat 1x za nějakou dobu (hodina, 24h?)..nevim teda jestli pořád ten kod, nebo něco jako "PUK"....
Možná si to s něčim pletu, ale byl to myslim radia...
-> Lucík: No bacha nektery radia se po par pokusech zablokujou
Treba ja mam ale na symphony rozumnej 4 mistnej kod (nepovim ho
). Kdyz se zada 2x blbje, na hodinu se radio blokne, nektera radia ovsem natrvalo - musi se do servisu 

slyšela jsem něco o tom, že stačí naťukat jen ten kod, kterej většinou bývá složenej ze stejných čísel, většinou prej 0000, alle nám to nešlo
a to sme zkoušeli různý kombinace, takže nevím, i v servisu nám neporadili, a to si říkaj experti

-> Matthes130: dik skousel sem ale nikdo nevi,ale jestli to stoji 3kila tak si nekam zajedu!
-> Tommy:-): Zkus fijat forum. Treba ti poradi jak to extrahovat ze serioveho cisla :)
-> Tommy:-): Značkový servis fiat třeba renault chtěl za to 300
-> petr s: takze kde to vlastne deljai ve vestich servisech? ,ja si delam vetsinou vsechno sam neduveruji servisum!!
-> Matthes130: vzdyt sem psal ze je dost pravdepodobne kec ;-)
-> Tommy:-): Někteří i zadarmo ale musíš jim slíbit že tam budeš jezdit na opravy
-> petr s: aha a kolik to stoji?
-> Tommy:-): v servisu ti to zjistí podle vin
nikdo fakt nevi?prosim

No to me ho vyndej:))))))))
-> gim: To je kokotina
Nejak vysomarit z cisla radia kod by to chtelo ... :) A nebo treba u skoda symphony lze programatorem EPROMek potunit jeden brouk ... nejak ... 

-> Tommy:-): jak rikam dost mozna to je klep, ale uz sem to slysel z vice zdroju
-> gim: coze otom sem teda jeste neslysel,ale kdyz me nic jinyho nezbyde tak to tam supnu

slysel sem cosi ze kdyz das radio na noc do mrazaku ze se odblokuje, ale kdo vi co je na tom pravdy. radsi to neber moc vazne ;-)
cau,jen sem se chtel zeptat,kdyz sem si koupil auto,tak tam bylo origo radio,ale je zablokovany,nevite nekdo o nekom kde se to da odblokovat a kolik to stoji?jo a je to fiat Bravo,diky za odpovedi!nebo jestli existuje univerzalni klic?