-> Flacek: nejen já a Honzík, je nás víc, zmíním třeba Havoca, ten se tím také netají a když si pamatuješ na mě, na něj si 100% vzpomeneš také, byli jsme za poslední tři, čtyři roky existence asi nejvýraznější figurky

. No a je plno dalších, co už toho prostě "měli dost", tak bez slova zmizeli, ať už úplně, nebo jen na jiný web...
Problém je (alespoň z mého pohledu) především v tom, co se za poslední cca rok, rok a půl dělo, děje a dokud bude něco jako klub existovat, tak i nadále bude dít v zákulisí. A to bohužel není ani tak o tom dvoučlenném torzu, co zbylo z vedení, které přestalo komunikovat a nemá zájem absolutně o nic, není to ani o dementech ve fóru typu kakalajos nebo xillerxp (samozřejmě co si budem povídat, nadšení to nezvedne, ale zas není mi 20, abych díky tomuto odcházel), bohužel je to přímo o konkrétních lidech - o malé neformální skupince - v pomyslném přeživším aktivním jádru... Dokud tam budou šmejdi, podrazáci, podvodníci a lháři, nechci s tím mít nic společného. Kdyby se jednalo o nějakého joudu s třiceti příspěvky do roka, tak neřeknu... Ale járo je jádro.
Sami jsme měli rozjeté něco na záchranu a oživení klubu, stálo nás to spoustu času, úsilí, vyřizování atd. a nakonec už i nějaké ty peníze, a nakonec jsme se akorát tak od lidí tvářících se jako přátelé a nabízejících pomoc dočkali klacků pod nohami, pomluv, problémů, ostudy a nesmyslných lživých nařčení. Už jsem toho měl plné zuby a ikdyž jsme dali s Havocem někdy na podzim od všeho ruce pryč, stejně to tak nějak nenápadně pokračovalo dál, takže jsem nakonec
27. prosince 2010 klub definitivně opustil. Na rovinu říkám, že jsem si oddychnul. Dnes jsem "doma" na Feliciaklubu a jsem spokojený. Samozřejmě není to ono - byť moje hlavní Fáčko je v podstatě Felda v hranaté kastli, pořád se cítím tak trochu jako vetřelec, idkyž mi to nikdo nedává najevo.... a ikdyž zdaleka FK není dokonalý a je toho hodně co zlepšovat, prostě je to fungující klub a hlavně ti lidi tam tvoří úplně jinou atmosféru, než jakou tvořili na Fávoklubu a sami mají na dobrém fungování a dobré atmosféře zájem. Je to prostě o něčem úplně jiném. Nějaký Fávoklub mne tedy vskutku netrápí. Já to nepotřebuju, ani k provozu svých třech Favoritů - nikdy jsem se na nic neptal (určitě o Fáčkách nevím vše, ale to, co nevím, na internetu nenajdu, tuplem ne tam), k životu už vůbec ne... Klub mi nikdy nic nedal, spíš jen bral ode mě (informace, rady, zkušenosti, materiály k Fáčkům, co jsem si nashromáždil za ty roky, co se o ně zajímám) a mě už to prostě po tom všem nebaví. Jestli klub potřebuje mě, to nedovedu posoudit, ale ani mě to nezajímá, není to můj problém. Vlastnictví Favoritů (od 2002/3) stejně jako fandovství (od konce 90. let) nedělám pro klub, ale pro sebe. Je to koníček, který mě do jisté míry naplňuje dobrým pocitem, dělá mi radost. Nikoliv povinnost daná nějakým pochybným klubem, který v té době navíc ještě neexistoval ani v Pavlově hlavě. Jediné, co mi klub opravdu dal, tak byla možnost poznat několik fajn lidí s podobným zájmem, ale s těmi abych se viděl nebo byl v kontaktu, na to ten klub také nepotřebuji. Už dávno na sebe všichni máme maily, telefony, ICQ čísla, Skype, ... a v některých případech to přerostlo v regulérní přátelství, že ty naše hranaté popelnice jsou nakonec to poslední, co nás spojuje nebo někdy spojovalo. Favority mám tři a ikdyž jednoho bych se chtěl co nejdříve zbavit, dva mají budoucnost jistou, přesto se na žádném Favoritklubu - ať už ho povede Adam s Pavlem, H136, MartinR19 s Flackem nebo třeba kakalajos a killerxp - registrovat už nechci. Prostě k tomu už nemám po tom všem jediný důvod.
Takže asi tak...
Ještě bych dodal, že samozřejmě neházím všechny lidi z bývalého jádra do jednoho pytle a netvrdím, že jsou všichni hajzlové atd., to rozhodně ne, drtivou většinu osobně znám a jsou to kamarádi, známí atd., a nemám s nimi nejmenší problém. Ale bohužel, prostě je tam kromě těchto normálních a fajn lidí také skupinka, se kterou už jenom z principu po tom všem, co bylo, odmítám být "na jedné lodi".
Více kdyžtak přes SZ, ikdyž ono už asi není co k tomuto víc říci.