receiver yamaha

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 11.06.2004 do 16.06.2004, založil/a
řadit dle data
12:44:05
16.06.2004
wekky
TVMka to nejspíš nebudou. Asi si půjdu poslechnout nějaké KEFy.
A taky jsem zvědavej na Magnaty Motion 1000, to by mohlo být to, co by se mi hodilo, když by se časem doplnili o woofer Magnat Alpha 20A.
15:04:09
15.06.2004
Tuner#2 - zrušená registrace
-> wekky: Hmm, tak to asi moc velký odborník ten co ti to radil nebyl. TVM je sice velmi levná značka, ale vůbec né zvukově kvalitní. Reproduktory mají těžké membrány, malou citlivost i zatížitelnost - prostě celková konstrukce těchto reproduktorů je v principu 20 let stará :o(( Navíc znám v Plzni jen jednoho člověka, který dokáže postavit bedny, ale ten to dělá již 30 let a má na to počítačovou techniku s měřícím mikrofonem a softem za víc jak 100tKč. Nikdy nevěřím tomu, že si doma dokážeš spočítat objem, bassreflex, změřit impedanční a kmitočkovou charakteristiku a postavit k tomu na míru výhybku... To prostě nejde a skládat to podle nějakých amatérských rad a s univerzální výhybkou jako se prodávají - to prostě nehraje tak jak má. Pokud chceš stavět, tak jedině Seas, které mají i k jednotlivým reproduktorům doporučené složení v bedně, velikost objemu, bassreflex atd. - jsou to sice dražší reproduktory, ale už trochu hrají. Ale ja říkám, pokud jsi bedny nikdy nestavěl, tak bych to ani nedělal...
13:48:17
15.06.2004
wekky
Jako solidní variantu pro poměr cena/výkon (ale velká velikost, pro nějaký zvuk), kde bych se cenově vešel, mi bylo doporučeno si bedny vyrobit s použitím dílů TVM.
Ale nevím, asi budu bedny dolňovat postupně. Že bude horší poslech TV by nemuselo tolik vadit.
13:10:54
15.06.2004
-> wekky: Tak to bude do 10tKč velký oříšek. pokud chceš kvalitní zvuk stereo, tak slušné regálovky jsou za 6 - 8 tKč za pár (Mordaunt short, Kef, Canton, Jm lab...) a to nemáš kvalitní centr na kterém velmi záleží a měl by být osazen stejně jako přední repro. trochu se dá ušetřit za zadních kanálech, ale ideální je mít zase stejné osazení jako v předu. Mno a to nemáme subwoofer. Pokud si koupíš nějaký aktivní za 6 tKč, tak budeš velmi zklamaný, protože takový woofer akorát duní, huhlá, ale kvalitní bas z něj neleze - to je zase tak min. 8 - 10 tKč. Jasně dají se koupit sety za 10tKč včetně wooferu, ale jsou to malé satelity, které zas nehrajou stereo... Něco málo o tom vím - je to moje práce4
12:49:02
15.06.2004
wekky
Myslím za vše, jen ještě nevím, kolik a jaké budou, přeci jen to bude provozováno častěji jako rádio. Takže nejspíš pár hlavních doplněný o další pro kino. Přeci jen 5.1 na koncerty není. Ale na druhou stranu nechci v jedné místnosti 2 systémy beden.
Budu se o tom ještě muset poradit s lidmi, co tomu rozumí. Já vím jen co by to mělo dělat a nejefektivnější cestu jak toho dosáhnout přesně neznám.
12:20:43
15.06.2004
-> wekky: Myslíš za pár a nebo za celou sadu 5.1?
11:46:01
15.06.2004
wekky
-> Tuner#2: Samozřejmě co nejméně 4.
Myslím, že přes 10 bych to už psychicky neunesl...
16:23:39
14.06.2004
-> wekky: To máš pravdu... kolik chceš dát do repro??
14:01:17
14.06.2004
wekky
To ještě nevím, není vůbec jednoduché vybrat si něco co slušně hraje a dá se použít na hudbu i kino za rozumnou cenu.
13:43:28
14.06.2004
-> wekky: Co budeš mít za repro??
12:37:56
11.06.2004
Yamaha není špatná a kor ne za tuhle cenu. Má to všechny dekodéry co dnes potřebuješ (DPL II, DD a dts + 6ch vstup). Vytknul bych jí trochu ostřejší výšky, což má každá Yamaha, pouze dva digitální vstupy (budeš potřebovat z DVD, digit. sat. a v budoucnu i digit. terestriál, ale to už možná budeš mít jiný receiver :o)) a další výtka jsou pérové svrky na centr a zadky. Pokud by jsi chtěl něco lepšího, tak teď je v akci Denon AVR 1604 - původní cena 14.990,- za 9.990,-. Zvukově je příjemnější a lepší, má lepší výbavu a komplet šroubové svorky.

Ohledně toho propojení, tak rádio máš v receiveru = No problem
Tv pokud chceš zvuk, tak buď přes video a nebo v případě, že máš TV kartu v PC, tak přes něj - podmínkou je zvukovka :o))
DVD - chce to mít zvukovku s digitálním výstupem - buď koax. a optiku
Toť asi vše :o))
08:14:59
11.06.2004
wekky
Jaký máte názor na AV receiver Yamaha RX-V 340? Zatím zjišťuji, co bych si pořídil (místnost asi 4x5m) a tohle mi bylo nabídnuto za 7,5kKč. Netopíří uši nemám, jen chci mít rádio Tv, i počítač v jednom systému s tím, že obraz budu zatím pouštět na monitor než ještě více klesnou ceny projektorů.
Dá se to vše zkloubit nebo je to příliš utopická myšlenka?
Extreme Tyres