Bodový systém řidičů

prohledat
55 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 21.05.2004 do 10.03.2006, založil/a
řadit dle data
15:45:04
10.03.2006
Čokin
bojim bojim když si to tak spočítám tak mě zastaví tak pětkrát a můžu si podat přihlášku do autoškoly znovu.
09:03:26
09.03.2006
hymla
no jo no místo školy 14 22 a takhle to dopadá 3
07:16:53
09.03.2006
M.I.K.I
zdravím pánové ,cele jsem jsi to přečetl ,protože mě zajímá o co tu jde jelikož se živím jako řidič,můžu vám řict že SAKY má jako vždy a většinou pravdu!!!!!jinak mezi náma už vím kolik bude stát asi jeden bod!!!mělo by to být do 2000,- jinak taky se píše že když vás policie nechytí a nedokáže zastavit nebo že jim ujedete tak vám nemuže dát body ani pokutut!!!!trochu jsem to nepochopil protože když vás vyfotí máte smůlu i když ujedete!!!no ale já nekdy jezdím přes 200 s motorem 400 koní tak at jsi mě dohoní!!!!3 1 ne to byl ftip to by mi neprošlo!!!!jinak je to tak jak tu pišete ,bavil jsem se s kamošem a tem mi řekl že 80 % policajtu možna že i víc jsi radši vezme 5000,- do kapsy a body nenapiěe,takže ty kurvy bohaté jsou zase vklidu a my normální lidi budem bodování za každou pi...!!!je to děs kde ti lidi spějou!!!4
22:30:24
08.03.2006
zufo
3
14:09:55
08.03.2006
Jirik - zrušená registrace
-> Labros: Já bejt Hmlou, tak to začnu procvičovat pěkně od začátku.
"Máma má maso. Ema solí.............apod.&qu ot;
3 3 3
12:42:58
08.03.2006
Baghira
-> Spiderman: Obávám se že se tam objevuje stav nezpůsobilý k provozu na komunikacích a přímo ohrožující ostatní účastníky provozu, za což se dá schovat cokoli, třeba nesvítící parkovačka, takže bude zase záležet co chytneš za debilního policajta.
11:18:30
08.03.2006
Labros
-> hymla: kdyby ta věta byla v diktátě tak jenom z ní máš 6ku 3
11:17:57
08.03.2006
Labros
-> hymla: Ty woe, tohle je asi rekord v počtu gramatickejch chyb na větu 9
11:13:57
08.03.2006
hymla
-> Spiderman: tak sem si to přešetl rači dvakrát a o nespůsobylém automobilu k provozu na pozemních komunikacích se body neoběvily (aspoň v tomhle článku)
08:43:36
08.03.2006
Spiderman
no nic tam nepíšou o tuningu a stavu vozidla, takže by to mělo být gut, ale nevim nevim.8
11:42:58
02.06.2004
Luděk
-> U-Geen: yes,taky si to vysvětluju tak,že se musíš držet povolený rychlosti,nebo sudých násobků4
20:46:51
01.06.2004
U-Geen
ta 50ka v obci je snad v obou smerech, takze muze jet clovek kilo v klidu, kdyz jede jenom jednim smerem :-)
10:38:07
01.06.2004
Ha ! Pošlu na tebe policáj, nedodržuješ povolenou rychlost, neb téměř dvakráte ji překračuješ. Budeš ztlučen obuškem na plný koule a ještě půjdeš lepit do basy pytlíky minimálně na 20 let.
Co kdyby jsi někde na vsi přejel bezbranou slepičku (lidskou i zvířecí), pejska, či starostovi kárku s jetelem pro králiky, he ? 3
10:33:02
01.06.2004
Luděk
-> Jirik: no to víš,já dodržuju konstantní rychlost okolo 120km/h ať jedu v obci nebo ne,tak to jsem brzdou provozu3
10:27:35
01.06.2004
U tebe je to jedno, jezdíš stejně jak z hnojem. A je jedno jestli bičem mrská ožralej nebo střízlivej kočí. 3
10:17:53
01.06.2004
Luděk
-> PeterP136: jo proto,když piju,tak řídím líp1
09:45:50
01.06.2004
King
No, rad bych si nechal nejak objektivne zmerit ubytek pocitu zodpovednosti po tretince desetistupnoveho piva k obedu. Predpokladam nejakou 150g flakotu s dvojtejma hranolkama + vyse zminena desitecka to vsechno v interakci s mym 85kg teliskem :) Odhaduju spravne, ze po zaplaceni a opusteni restaurace budu mit 0,1-0,2 promile a budu nezodpovedny, nebezpecny a moje reflexy budou na urovni probouzejiciho se lenochoda :)
21:11:39
31.05.2004
PeterP136
Zato, ze v telke furt omielaju o tom, ze alkohol spomaluje reflexy tak to papagajujete po nich? U alkoholu nejde o reflexy. Clovek, ktoreho trapi nejaky problem moze mat sice reflexy ako treizvy super, ale ked na problem zareaguje neskor je to tiez onicom.
Pri alkohole je vsak najhorsie, to co mnohi ludia povazuju za presny opak. A to, ze po jednom pive sa im ide lepsie. Proste uz s minimalnym mnozstvom alkoholu v krvi sa meni spravanie cloveka. Straca pocit zodpovednosti, zacina zle riesit situacie (napirklad odhad vzdialenosti), stava sa z neho "hrdina". Toto je pravy problem s alkoholom za volantom a nie reflexy.
Ale ved ako tu uz volakto napisal:
"Why drink and drive, when you can smoke and fly."
09:54:50
24.05.2004
King
2 Kurvapes: Mas na mysli zkorumpovanost policajtu? :)
09:27:11
24.05.2004
Honis
->Crisp: S těma silnicema máš pravdu, proč máme my, daňoví poplatníci, platit za to, že nějakej velkej šéf velký společnosti ušetřil za dopravu.
Mimochodem pro bodovej systém vůbec nejsem, protožjak už tady bylo, tak policajti budou akorát víc prudit a víc budou míc kecy a víc budou brát úplatky a víc tahle republika půjde do prdele, ve který už stejně je8
21:58:16
22.05.2004
Kurvapes
-> Saky: Mluvíš mi z duše-nekradu a nežebrám.
Pro bodovej systém rozhodně jsem,někdy to co se děje na našich silnicích velmi připomíná Moskvu.
12:39:43
22.05.2004
Saky
co je jako spatnyho na tom platit dalnicni znamku? kdyz chces videt fotbal taky zaplatis kdyz nechces platit muzes se divat zdalky prez plot.. a o tom jakej je to fotbal a nebo jakej je stav dalnice to prece nema vliv.. proste jednou se za pouzivani neceho plati tak se plati.. pokud nechci vyuzivat tyto sluzby jedu jinudy ale drzkovat ze clovek nebude platit ze to stoji na hovno tak s timhle pristupem se nemuzes divit ze je tady vsechno v prdeli..
12:26:58
22.05.2004
Algol
4 body....nedání přednosti chodci....jak to proboha bude kdo posuzovat, kdy už chodci mám dát přednost a kdy ne, bude to podle jeho vzdálenosti od přechodu a rychlosti chůze nebo tak nějak?
7 bodů....nehoda se zraněním nebo smrtí, ona v podstatě smrt je stejná jako naražený koleno že jo?
A dálniční známka? Za co bych jako měl platit na dálnici, za ten tankodrom? A navíc jsem se dočetl, že v roce 2012 se bude platiti mýtný i na I.třídách pro osobní vozy, to bude super, protože se bude platiti za ementál....
Prostě a jednoduše, tenhle nápad je fakt dobrý, ten tatrman, co to vymyslel, musel být minimálně hodně podroušenej, aby tohle vyplodil.....
15:54:26
21.05.2004
Sušenka
Ja mel stesti, protoze jsem se kolem toho stromu spis otocil a energii pochytila karoserie (cela hnuta), tak se snazim to znova neprovokovat a spis si uzivam treba zrchleni, nez rychlost.
15:28:36
21.05.2004
Luděk
bouračka může potkat každýho a pak už jenom záleží,kdy jak a v čem a hlavně při jaký rychlosti7
15:24:57
21.05.2004
Sušenka
To jiste, ale mel by se kazdy snazit, aby jeho schopnost ovladat auto byla co nejvetsi. A ridicaky bych snad od urcityho veku bral, nebo zkusit vymyslet nejaky testy, protoze reflexy ve stari se opravdu zhorsuji. Ale je treba priznat, ze starsi lide si to povetsinou uvedomuji a jezdi podle toho, narozdil od cerstvych majitelu ridicaku - btw. taky jsem jezdil jako prase - ja mel ale to stesti, ze jsem trefil strom a ne jinou skodovku s rodinou na vylete. Tohle cloveka pouci o tom, kde jsou jeho meze. Proto me tema bezpecnosti tak zajima. Uz jsem si zkusil, co auto zvladne...
15:18:52
21.05.2004
Luděk
-> Crisp: já nikomu netvrdím,že alkohol nezpomaluje reflexy,ale přece nikde není stanovený žádný standard,jaké reflexy a v jaké pohotovosti máš mít,ačkoli to zní hrozně hloupě,tak třeba 30ti letý člověk s hladinou alkoholu 1 promile může mít lepší reflexy,než 70ti letý strejda s kloboučkem.Nechci tímto omlouvat jízdu pod vlivem alkoholu,v nasí zemi je zakázaná,tak nezbývá nic jiného,než to respektovat,ale prostě pokud třeba nadýcháš 0,29 promile a pak o Tobě řeknou,že jsi byl ožralej,tak to je docela hustý8
15:08:36
21.05.2004
Sušenka
-> Ludek: Tak tobe povim tu prihodu:
Pred nejakym casem nam omitali barak (ctyri patra, na namesti). Kolem leseni. Asi kolem devate slysim ranu(rany). Fakt sem myslel, ze pada to leseni. Tak sem bezel k oknu. Dole prave stara Omega sjizdela z chodniku. Napral to do zabradli na druhy strane 8m siroky ulice a prerazil asi 4 tyce od zabradli. Prorazil chladic a asi si pohnul s napravou. Moc mu to nejelo a snazil se ujet. V tu chvili vybehli z asi 50m vzdalene sluzebny dva policajti. Pribehli pred auto a na celni sklo namirili zbrane. Zastavil. Kriceli na nej, at okamzite vystoupi. Nic. Tak jeden sel, otevrel dvere a vyndal ho. Nechapu, jak moh dojet, pac kdyz ho vytahnul, tak se neudrzel na nohou. Policajt ho znova postavil a on znova upad.
To je prihoda, ktera jenom prida k tem zpravam v televizi, ktery cloveku pridou obcas trochu nadsazeny.
Kazde mnozstvi alkoholu zpomaluje reflexy a snizuje pud sebezachovy. Nereknu, kdyz si da nekdo v poledne ke knedlikum pivo a ve dve sedne za volant, ale kdyz jdes v devet do hospody, tam si das dve tri a pak jedes, tak to je na ***.
14:59:21
21.05.2004
Sušenka
Jo a ohledne tech silnic - dalsi vec, na kterou je treba se zamerit jsou pretizene kamiony. Krapet se nam to rozmohlo. Skoro denne jezdim s tatou okolo industr. zon Ricany, Modletice, Cestlice a logistic parku D11 east. A to fakt stoji za to. Pripojka k exitu 11 smer ricany je nejvytizenejsi silnice II tridy. Velka cast kamionu je pretizena, aby se usetrilo. Pak maji ty silnice vypadat. V lovosicich budou rusit RO-LA, protoze nejsou vyuzivana (mozna to vidim jednoduse, ale omezil bych tonaz na okolnich prechodech a oni by si rozmysleli, jestli jet radsi vlackem, nebo 100km na nejblizsi prechod). Nejak chybi ta celkova koncepce, jak tu s tim neco udelat. Dokud se budou vsechny zmeny prosazovat bez ucelene predstavy, ceho chci dosahnout, muzu to maximalne zhorsit. Je treba stanovit cil a tomu podrizovat zmeny. Ne cil upravovat podle toho, co se podari prosadit.
14:58:47
21.05.2004
Luděk
-> Crisp: no právě,jenomže nejlíp sedí úplně ojetý pneumatiky (viz. můj. předek,Samantus potvrdí) a já,když piju,tak řídím líp1
14:52:19
21.05.2004
Sušenka
-> Luděk: Pokud te preventivne zastavi hlidka, zalezi na tom, co kontroluje. Jesli chtej buzerovat a kontrolovat nahradni zarovky nebo treba vyfuk, tak at se jdou bodnout. Pokud ti ale pri zastaveni zmeri promile a zkontroluji stav pneumatik, muzeme jim akorat podekovat.
14:43:53
21.05.2004
Saky
to uz je tak pet let.. proste jel po dalnici bez znamky a vlitlo do sebe neklik aut.. .a kdyz se s toho udlela nejaky zapis tak se zjistilo ze nema dalnicni znamku a proste pojistovna nezaplatila skodu ze tam nemel co delat a ze je to jeho chyba.. nekolikrat se soudil ale prohral to.. a splaci skodu pojistovne (ona to zaplatila ale vymaha to na nem) takze to co vydela jde pojistovne.. a nez tech nekolik milionu splati (nikdy nebot porad splaci jen uroky) tak je lepsi nedelat nic nebo si hodit masly.. nevim jak to presne bylo ale takhle nejak..
14:36:56
21.05.2004
King
2 Saky: Teda, to je historka k neuvereni, ale kdyz to pises ty...:) Koukam, dalsi novinka. Ja myslel, ze absenci dalnicni znamky riskuju maximalne tucnou pokutu, ale ze by se tim stavalo moje vozidlo nezpusobilym k provozu na dalnici? Nemel ten znamej pod kapotou napr. stodvaci 100kW TDI? :)
14:34:28
21.05.2004
Luděk
-> Saky: no je mi divný,že za to,že někdo nemá dálniční známku,tak to znamená,že se podílí na nějaké způsobené škodě.Nechyběla mu třeba například i uzavřená smlouva o škodě způsobené provozem motorového vozidla?
Jinak,když už přispívám,osobně považuju jakékoli zastavení policií ČR za účelem kontroly žárovek,lekárniček a trojúhelníků za omezování osobní svobody a buzeraci.Pokud něco poruším ,tak ano,pokud ovšem staví jenom preventivně,tak to jsou výběrčí peněz,nic víc.Jinak co se mrtvých týče,je potřeba si uvědomit,že počet automobilů na 1km silnice je u nás mám dojem druhý největší v Evropě a pokud si vezmete,jaká to jsou auta a jak vypadají ty silnice,tak se není čemu divit,že většina z nás neumře v posteli,ale za volantem,nebo alespoň na sedadle v autě4
14:27:20
21.05.2004
Sušenka
Oh, pardon, nepresne vyjadreni, ja po dalnici nejezdim (nechal jsem se unest) a kdyz jedu, koupim si vzdycky tu desetidenni - ve skutecnosti je pro me predstava 5kkc za pokutu nocni murou. (sem chtel frajerit, co jsem vykoumal a kecam nesmysly..). To melo bejt spis jako priklad zpusobu vybirani pokut.
14:21:45
21.05.2004
Saky
no a taky by mel kazdej zacit pekne u sebe.. klidne si jezdete po dalnici bez znamky je to Vase vec, a pokud si myslite ze s policajtem vyjebete tim ze sjedete o sjezd driv nebot tam stojej porad tak si to myslete..
ale az jednoho krasneho dne se stanete ucastnikem dopravni nehody na dalnici a nebudete mit znamku a nekdo si toho vsimne jako ze vsimne tak se budete divit co se bude dit jakmile se o to nekdo zacne zajimat..
jeden znamej se mu tohle stalo a do konce zivota bude splacet skody.. at vydela co vydela vsechno mu skrouhnou na zivotni minimum tak je pro nej lepsi nedelat nic.. a byl to jeden vylet bez dalnicni znamky kdy se stal ucastnikem retezove nehody..
14:21:27
21.05.2004
Sušenka
-> Pohan: A kdo tvrdi, ze nejde zmenit to, co funguje (dal bych sem smajlik, ale nejak me ten smich presel...)
14:20:19
21.05.2004
Sušenka
-> Saky: Podivej treba na ty statistiky umrtnosti - krom cechu jsou vepredu narody jizni evropy, ktery jsou prosluly svym prasostylem, ale treba taky belgie a lucembursko (sorry za ty maly pismena), kde urcite s penezma problem nemaji.
14:17:54
21.05.2004
Pohan
-> Crisp: Mám jednoho známýho, kterýmu sebrali řidičák za alkohol. Řídil dál, chytli ho, zjistili, že má zákaz a dostal podmínku. Teď už nejezdí a čeká, až mu vrátí řidičák. Protože by ho mohli chytnout znova a pak by šel sedět.
14:16:31
21.05.2004
Sušenka
Jo, jde o to, jestli ho nekdo bude vynucovat - ja napriklad vim, ze na konci hradecky dalnice u podebrad stoji kazdy vikend policajti dole pod tim mostem (tedy kdyz je aspon trochu hezky) a vydrzi tam stat celej den a rejzujou pokuty (ja kdyz jedu bez nalepky, sjedu o exit driv, ale ne kazdej to vi :-)). Tam to jde snadno. Misto toho, aby nekde za deste kontrolovali rozsviceny svetla, v noci merili v obcich, kontrolovali alkohol (viz driv) ap.

Co se spravniho rizeni tyce, je v priprave (mozna uz schvaleno) neco v tom smyslu, ze kdyz si do x dnu neprevezmes, povazuje se za doruceny.

Ale vsechno je to o pristupu a o takovom tom prizdisracstvi, ze se bojej neco udelat, aby jim neklesly preference. Na to jim kazdej s**e. Ja mit dite, tak ho v sobotu vecer nepoustim ven, aby ho nejakej nachcanej debil nesrazil (mam takovou hezkou historku, ale tu vam povim, jenom esli budete hodni 1). Proste tvrdy rezim, kdyz nic jinyho nepomuze. Hlidky, pokuty, body. Ale rikam, vsechno je to o vuli.
14:13:29
21.05.2004
Saky
mozna to vidim cerne, ale proste neverim tomu ze se to tady v dohledne dobe zlepsi.. ta nehodovost to vubec neni diky tomu ze lidi jezdej jako prasata.. a zadnej takovejhle bodovej system nesnizi pocet mrtvejch tech bude porad pribyvat.. muzou za to jak silnice, tak stari naseho vozoveho parku.. porovnejte si to s tema jinejma zemema.. a aby se tohle vsechno zmenilo na to sou potreba prachy a prachy v tyhle republice zadny nejsou..takze to pomalu pujde pomalu vsechno dal do prdele.. ano je to jiste dobrej krok, jenze tak jak je to navrzeno a pokud to budou delat porad stejni lide a stejne jako doposud tak to neprinese zadny prinos jen to bude vetsi buzerace a budou na tom biti ti socialne slabsi.. to je muj pesimisticky nazor... jak rad bych byl optimistou ale v zemi kde politikum neveri 6lidi z deseti a policajtum neveri 5z deseti to asi ani jinak nejde..
14:09:04
21.05.2004
Pohan
Dám příklad z reálu:

V neděli jsem vracel z po silnici č. 43 od Svitav do Brna. Před Černou horou je táhlé klesání s několika krátkými stoupáními (ďolíky), ve kterých není vidět přes horizont a kde je jeden pruh dolů a dva nahoru. Jel jsem v tom klesání dolů asi 100 km/h a v jednom ďolíku mě přes dvojitou plnou čáru předjel "borec" s Audi 100 2,3E z roku 88. Tohle nebyl bohatý podnikatel, který si všechno koupí, ale pitomec, který prostě machroval. Přece se nebude táhnout za tou plečkou (můj Rapid). Na takovýhle lidi by bodový systém platil.
14:06:09
21.05.2004
Baghira
-> Crisp: Jenže aby ti vzali řidičák, tak bude muset být ukončeno správní řízení a pokud si nebudeš vybírat poštu, tak ukončený nikdy nebude...teda až do promlčení :-).
14:02:01
21.05.2004
Sušenka
Ja bych to tak cerne zase nevidel, ale je fakt, ze cim mas vic penez, tim min (ne doslova) te stoji jezdit jako prase. On treba bude ty body sbirat, ale nez je nasbira, tak jednou na nejakyho, kterejch tech par tisicovek vezme, narazi. No a na konci roku mu dva ubydou. Kdyz za ten rok narazi na dva, ma vice mene po starostech, protoze nasbirat tech dvanact - to by musel jezdit fakt drsně. Coz by se projevilo pouze pri zvysene kontrole na silnicich a kdyby se kontroly zabyvaly spis, nez velikosti kol stavem pneumatik, rychlosti v uzavrene obci a stalymi kontrolami alkoholu kdykoliv a kdekoliv (uprimne receno me udivuje, ze v patek a sobotu vecer jsem policajty videl kontrolovat naposledy asi pred 2 roky - a to v tuhle dobu jezdim docela casto)
A k tomu stihani - v tom navrhu je - pokud dobre ctu - ze za jizdu se zadrzenym ridicakem (tedy bez ridicaku) je jenom pet bodu. Takze machr jezdi dal bez papiru a muzou ho klidne dvakrat chytit a on po roce dostane ten ridicak stejne zpatky, i kdyz uz s deseti bodama. Brzo mu ho seberou zase, vynulujou pocitadlo a situace se opakuje.
13:58:50
21.05.2004
Pohan
SAKY: Jsou takový, v tom s Tebou souhlasím. Ale vadí mi přístup k věci, stejně si to Ty bohatý koupěj, tak se na to vykašlem. Na všechny jednou dojde. Viz například fotbal a jeho korupční aféru. Rozhodčí, svaz, kluby, všichni si mysleli, že jsou nedotknutelní.
13:48:53
21.05.2004
Saky
no jenze bohatej podnikatel tech 12bodu nenasbira.. nebot pokud vytahne obrazek Masaryka pro kazdeho policistu coz je asi jeho plat za pul mesice tak mu bodiky mile radi odpustej.. a kazdej policajt je skorumpovatelnej je jen otazka za kolik.. znam dost policajtu a vim jak to chodi.. budou na tom byti jen ty co maji hluboko do kapsy.. ano jiste jsou i poctivi policajti..jak by rekl Gross ale vetsina tech poctivich nechodi po ulicich a nestavi auta.. a to procento mezi dopravakama kteri poctivi jsou zase clovek jen tak nepotka.. ja bych to proste tak optimisticky nevidel..
13:25:28
21.05.2004
Pohan
SAKY: Zkorumpovanost dopraváků, myslím, že i ve Francii jsou takový. A přesto to funguje.

NOJMIS: 50 vs 60km/h v obci: když byla 60, tak spousta lidi jela 70, protože o 10 je v pohodě. Dneska je 50, tak spousta lidi jede 60.

ZERO: Nerozsvícená světla v zimě za hezkého počasí, to je Tvůj problém. Že sis zapomněl rozsvítit, není omluva.

CRISP: Souhlasím, že pro bohatého člověka, který za rok nasbírá 30 pokut za 30 000 tisíc, pokuty nic neřeší. Ale 12 bodíků pryč, po kterých Ti vezmou řidičák, je průšvih. Pokud Ti vezmou řidičák a chytnou Tě za volantem, je to maření úředního rozhodnutí a to je trestný čin. I se všemi důsledky. Myslím, že tohle by mohlo mít pro tyhle lidi větší dopad.
12:54:10
21.05.2004
King
2 Nojmis: S tou 50kou vs. 60kou neni zrovna nejlepsi priklad. Osobne se nepovazuju za vylozene prizdisrace, ale podle toho co na silnici vidim, je 50ka v obci pro vetsinu az az. Specialne shkodifkarum radim projet se nekde kolem tech "hodnejch" radaru s velkym displejem a clovek treba zjisti, ze ta 60ka kterou obvykle jezdi, je tak trosku spis 50ka :) Jina vec je, ze by obcas nekdo moh hejbnou prdeli a na nekterych mistech ve mestech povolit vyssi rychlost, protoze dlouhej prehlednej usek v neobydleny zone, kde 95pct ridicu prekracuje min o 20 limit, je jenom zbytecnej vejvar pro benga, co tam rejzujou, misto toho aby rano vartovali pred zakladkou, kde ale nebude takovej vejvar8. Taky dobrej postreh byl s tema 80ti procentama bodu strhnutejm chlapum a vyvod, ze zeny jsou tak lepsi ridicky. Chapu, ze moje chot, ktera ma 10let ridicak a za tu dobu odridila asi 2000km vesmes pod mym dohledem, nema pochopitelne na konte jedinou pokutu, narozdil od moji malickosti, ktera po nekolika obletech zemekoule uz nekolikrat do srajtofle musela sahnout :) Proto me nezaskakoci takrka jasava reakce meho tchana, ktery novy bodovy system bez vyhrad vita, protoze s 3000km za rok na jedne nemenne trase musi byt clovek extra kanec, aby vubec ziskal nejakou tu pokutu ....
12:32:28
21.05.2004
Sušenka
To je hezky, ale porad to neresi urcity problem s ucinnosti pokut, ktere jsou nastaveny tak, aby byly akceptovatelne pro vsechny. Na vetsinu ridicu to staci, ale pro nekoho je pokuta za 100kmh pres obec jen ztrata drobnych z kapsy. Tot jedna vec, a proto u me vede model svedsky. Nebot pomaha jen represe a strach - nic jineho nikoho nedonuti, aby zkusil pri jizde i myslet. Druhy problem je primo v bodovem systemu, resp. v policii, nebot to opet budou straznici (ve valne vetsine pripadu slusni, spatne placeni lide), kdo bude rozhodovat, jak zavazny precin byl spachan. A tady se opet objevi ta cast policistu, kteri slusni nejsou a tu tisicovku si vezmou - a ejhle - hned je to o tri body min...A i pokusuplatek se bohuzel tezko prokazuje, nebot je to vzdy jeden proti jednomu (dvema - ale to stejne nepomuze)
Jedinou sanci jsou podle me bodovy system, pokuty podle prijmu a cas. Jo, a pevna vira 1
12:25:14
21.05.2004
Nojmis
Ktyz tenkrat premejsleli nad ryclosti v obci ze se bude jezdit 50.Tak uz to byla blbost. Kdyz byla povolena 60ka,kazdej jezdil rychleji.Pokud by dusledne kontrolovali¨prave tu sedesatku tak pak by se nemuselo nic menit na 50km/hod.Jen mi neni jasny kdo bude posuzovat o tom zraneni cloveka. U hranice 7 bodu je ze tolik dostane ridic ktery zavini nehodu a zrani cloveka.To znamena ze ja zavinim nehodu a naborim nejakou panicku ktera si po ty rane ulomi nehet a bude trvat na tom ze jsem ji zranil a dostanu 7bodu. Kdo bude posuzovat miru zraneni jestli to uz je na udeleni 7 bodu nebo ne??
Extreme Tyres