skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
odkódování autorádia
-> Stepan FUN: mě vždy blaupunkty na kod pomohlo odpojit a připojit až druhej den a šlo to . tak nevim :)
-> Gryzly: ty už si zahodil věšteckou kouli? To bývala základní výbava pro rozdávání rad na virtu

-> Lukyn Fakír: A co napsat aspon vyrobce a typ?
ha využiju tohoto tématu, mel jsem ve formanu original rádio a vyndal jsem ho na tři pokusy dal špatný kod a je zakodované úplně takže co stím? chtěl jsem ho dát do černého ale když je bloklý? poradí někdo dikes

-> Shader: To je takové to skloněné jako doleva?
Zjisti jestli je to typ BP 2774 nebo BP 2775. pak zjisti číslo dílu, to bude něco jako 7 642 775 392 a pak mi zjisti výrobní číslo toho rádia. To bude začínat asi tím typem BP 2774
Zjisti jestli je to typ BP 2774 nebo BP 2775. pak zjisti číslo dílu, to bude něco jako 7 642 775 392 a pak mi zjisti výrobní číslo toho rádia. To bude začínat asi tím typem BP 2774
Jak říká Štěpán, to rádio musí být připojený k napájení a zapnutý, jinak ten čas do dalšího zadávání neběží.
-> Shader: odpojení na 24 hod je nějaká blbost. To rádio nech připojený a zapni ho. Po 1 - 3 hodinách by se mělo jít dostat znovu k zadání kódu. ;-)
-> Tomaso435: Takže odpojení na dobu 24h nepomohlo. Co dál?
-> Tomaso435: Super, dík. Odpojíme, uvidíme 

-> Shader: nech to odpojené 24hodin... druhej den by to mělo jít znovu nahodit.. případně vygenerujem i kod když mi napíšeš jeho seriové číslo
-> Lukyn742: Dík. Jak se to v takových případech řeší?
-> Shader: Ano, poněkolika špatných pokusech se zablokuje a kód ti je už k ničemu ...

Zdravím pánové. Teď mi volal kamarád, že si v autě zablokoval autorádio (respektive jeho otec). Jedná se o peugeot 306 (šikmý zadek) a rádio ma blaupunkt. Je možné to nějak zablokovat vůbec? Měl k tomu kod, ale ten teď nereaguje. Údájně mu to jeho otec zablokoval (nějak)! Jak to tedy je? Dá se to zablokovat, či změnit kod? Co teď když stávající kod nefunguje dík.
-> Nwkt: Pochybuj kolik chceš :-) Byl sem u toho. Kámoš totiž koupil nové radio a origo z toho golfa (na kazety, označení snad gamma) nabízel na prodej. Přijel borec taky s čtverkovým golfem, že si ho rovnou odzkouší v autě, ale tam chtělo kód, který kámoš k autu (k radiu) nedostal a jelikož ho po něm radio nikdy nechtělo, tak to neřešil. Tak radio hodil zpátky do svojeho auta a tam zase normálně hrálo. Inu zkusili sme radio ještě do moji octavie a i tam po nás chtělo kód. Možná má kamarád vyjímečného golfa z roku 2000, ale kdybych u toho nebyl, nepíšu to tady. Baterku měl taky několikrát odpojenou a radio po něm prostě nikdy kód nechtělo.
-> JoseA: O tom bych pochyboval. 2000 možná nebude mít ani CAN bus
-> JoseA 22.03.14 00:40:58: alebo stačí rádio vybrať a odpísať kod , aj tak sa dá pin zistiť v škodovke
-> Nwkt: Co nedělají auta jako jedničková oktavka? Pokud máš namysli načtení kódu radia z ŘJ, tak si dovolím nesouhlasit. Kámoš má Golfa IV (ročník 2000) a tam si origo radio načte kod samo. Dneska sem byl ve škodovce, tak mi slíbili zjistění kódu přes diagnostiku za cca 3 stovky. Po neděli se tam stavím s autem. Dneska jsem tam byl na motorce, protože jsem myslel, že mi kód zjistí podle vinka.
-> JoseA: To nedělají žádný auta jako je jedničková oktávka
ve škodovce ti to zjistí

-> StepaNoFUN 21.03.14 07:46:13: myslim ze tieto stare radia ziadnu zmenu kodu nepodporuju, okrem toho sa 'kontrola' kodu u nich da vypnut, momentalne mam jedno na stole, a diky bohu ze pred rokmi ked som od neho ten kod este mal, som to vypol, pretoze teraz by som mal miesto radia len zbytocne drahe tazitko
A pak ještě stránku, když sem řešil propojení mobilu s origo hansfree
keby to bolo 100 peňazi, spíš počítám petsto.
Jsem druhý majitel, tak nevím jestli je původní radio s nezměněným kódem. Snad bych tomu i věřil. Divím se ale, že si ten kód škodovky nenačtou samy, pokud jde o původní radio z řídící jednotky, jako to dělají VW.
Jsem druhý majitel, tak nevím jestli je původní radio s nezměněným kódem. Snad bych tomu i věřil. Divím se ale, že si ten kód škodovky nenačtou samy, pokud jde o původní radio z řídící jednotky, jako to dělají VW.
-> darklord: Ale jenom pokud to není rádio, kde jde kód uživatelem změnit. Pak Ti autorizák řekne pěkný kulový. Třeba já mám ve služebáku fabia rádio a kód po mě nechce.
-> JoseA: ak je radio v aute original, tak skoc s technicakom do VW/Skodovky a za snad 100 penazi ti kod prezradia
Neuvěřitelné, zase nemám kód
Sranda je v tom, že asi dva měsíce zpátky jsem nechával generálkovat startér, přišel jsem pro auto, hodiny resetle, radio bez kódu. Pohrabu doma papíry od auta a mezi serviskou, návodem k obsluze, seznamem servisních sítí i manuál k radiu a tam na první stránce nálepka s kódem, tak ho naťukám a podle návodu potvrdím. Vše O.K. Teďka jsem nechal namontovat denní svícení, zase měl odpojenou baterku, tudiž radio "SAFE" jenže co čert nechtěl, doma sem našel všechny brožury kromě te od radia. Kód mi asi nikdo neřekne, tak mi poraďte kde hledat? Všechno už sem prolezl, ale jak to tak bývá, hledaná věc se najde, až když ji člověk nehledá. Čekal jse, že bude v autě, ale ani tam sem ji nenašel. Při snaze zalovit v paměti a vzpomenout na si kód se mi vybavila směsice čísel 0458, tu jsem jako jedinou zkusil a pokus v pr.... Z toho by jednoho jeblo.

Sranda je v tom, že asi dva měsíce zpátky jsem nechával generálkovat startér, přišel jsem pro auto, hodiny resetle, radio bez kódu. Pohrabu doma papíry od auta a mezi serviskou, návodem k obsluze, seznamem servisních sítí i manuál k radiu a tam na první stránce nálepka s kódem, tak ho naťukám a podle návodu potvrdím. Vše O.K. Teďka jsem nechal namontovat denní svícení, zase měl odpojenou baterku, tudiž radio "SAFE" jenže co čert nechtěl, doma sem našel všechny brožury kromě te od radia. Kód mi asi nikdo neřekne, tak mi poraďte kde hledat? Všechno už sem prolezl, ale jak to tak bývá, hledaná věc se najde, až když ji člověk nehledá. Čekal jse, že bude v autě, ale ani tam sem ji nenašel. Při snaze zalovit v paměti a vzpomenout na si kód se mi vybavila směsice čísel 0458, tu jsem jako jedinou zkusil a pokus v pr.... Z toho by jednoho jeblo.
-> JoseA: no ja bohuzial neviem, len viem ze to byva nejak prepojene ze kym je radio vo svojom aute tak kod nepyta.
-> darklord: Myslíš teda že není šance ten kód nějak vytáhnout z toho golfa z řídící jednotky?
-> JoseA: tak na stitku radia to nebude ked to ma byt na ochranu proti kradezi
jedine s tym skocit do servisu a nechat si ten pin zistit. Pokial teda radio nechces rozoberat a vycitavat EPROMku...

-> darklord: no právě má stránku v servisce, kde má být prej cosi o rádiu vytrhlou a co je na štítku rádia natisklé čtyřmístné číslo 3100 taky nebralo.
-> JoseA: a v papieroch od auta kod na to radio proste neni?
V navode od radia alebo kde..

Dneska sme se snažili vytáhnout kód z diagnostiky, ale marně. Radio v golfu, odkud pochází napíše learn a po chvilce normálně hraje, takže zřejmě si načte kód z řidící jednotky, ale jak ho z tama dostat, aby bylo rádio použitelné do jiného auta sme nezjistili 

-> darklord: Za těch 2800 to bylo s MP3 a vypadalo i na fotkách jako nové. Tohle jsem se taky snažil získat a skončilo za trochu nižší cenu asi tím, že je lehce zaprášené.
aukro.cz/autoradio-sympho ny-mp3-i1589783479.html
aukro.cz/autoradio-sympho ny-mp3-i1589783479.html
-> JoseA: symphony za 2800? ja som kupil teda lacnejsie...
aukro.cz/autoradio-skoda- symphony-na-cd-i1573200995 .html
Akurat ma teda sere ze mi s tym nebude fungovat CD menic, dneska cely den zapajam, skusam, VAGujem a prd. Proste bud kupim original alebo mam smolu. Alebo za dalsich 1200 korun nejaky integrac ktory dokaze skrz cd-menic urobit AUX vstup...
aukro.cz/autoradio-skoda- symphony-na-cd-i1573200995 .html
Akurat ma teda sere ze mi s tym nebude fungovat CD menic, dneska cely den zapajam, skusam, VAGujem a prd. Proste bud kupim original alebo mam smolu. Alebo za dalsich 1200 korun nejaky integrac ktory dokaze skrz cd-menic urobit AUX vstup...
No tak to si už vyřeší kámoš, neboli majitel radia. Já si chci sehnat originál radio škoda symphony, ale ceny jsou dost vysoké, nedávno jsem se snažil jedno vydražit na aukru a skončilo na 2800 Kč. To radio gamma na kazety tam taky nedávno bylo za 1800,- takže s tou cenou v desetikorunách bych si nebyl až tak jistý. Vyjde na víc peněz staré origo rádio na kazety, než sencor z kauflandu za pár stovek s MP3, USB, SD, atd....
Zdar,riešim podobny problem.Mam autoradio zo staršieho Mondea.A chcel by som sa opytat či nanho može byt aj trojmiestny kod.
-> Nwkt: no to petikilo by bolo asi tak 5 nasobok ceny radia 

-> darklord: Asi jak kde, v seatech od zadarmo po pětikilo
-> Nwkt: ano ale to tam musi prist byvaly majitel s radiom namontovanym do auta, a nebude to zadarmo. Cenu radia by som odhadoval na desiatky korun, to by bolo nerentabilne podla mna
V autorizovanym servise by to měli umět zjisitit
-> JoseA: macka sa tam nejake tlacitko navyse. Napr na symphonke co mam treba podrzat >> asi dve sekundy.
Ale nechce sa mi verit zeby to malo nejaky UNI kod ktorym to ide odblokovat.
Topic som nasiel - ten kod je k tomu vycitanemu dumpu z radia - tzn najst epromku v radiu, pripojit na programator a vycitat obsah, z toho sa potom da spocitat ten kod. Ale myslim si ze vzhladom na cenu radia to nema zmysel...
Ale nechce sa mi verit zeby to malo nejaky UNI kod ktorym to ide odblokovat.
Topic som nasiel - ten kod je k tomu vycitanemu dumpu z radia - tzn najst epromku v radiu, pripojit na programator a vycitat obsah, z toho sa potom da spocitat ten kod. Ale myslim si ze vzhladom na cenu radia to nema zmysel...
-> darklord: Tak na tom foru jsem našel vlákno s gamma V kde byl psaný kód na tento model 0097. Šel sem to zkusit, ale nic se nestalo, možná to chce kód nějak potvrdit, to nevím. Když už sem byl v garáži, tak sem rádio vytáhnul a výrobní číslo je:
VWZ1Z3Y8680661
VWZ1Z3Y8680661
-> JoseA: no, s tym ti asi nepomozem, vo VISe sa nic o tom kode nepise. Kazdopadne by som skusil hodit auto na VAG a pozret co vsetko je nastavene v riadiacej jednotke motoru, tam by mal byt ulozeny kod radia. Proste hladaj 4 miestny kod na VAGu, alebo skus napisat na checksum.cz tam by ti mohli poradit
-> darklord: to zní dost pravděpodobně, ale jiný SW jsem nenašel. Jakým způsobem se to dá kdyžtak načíst z toho kámošového auta, kde rádio původně bylo?
-> JoseA: lenze on Z3Y bude gamma 5 a nie 4, musis zohnat iny SW vecsinou (pokial nebude nutne vycitavat epromku). Este ma napada ci sa ten kod neda zistit v kamosovom aute - on tam totiz bude ulozeny v komfortke alebo niecom podobnom.
-> Nwkt: Neměl, auto koupil ojeté sice se serviskou, ale tam kód nenašel. V autě mu hrálo, ale nechtěl radio na kazety.
-> darklord: Zítra to vytáhnu z auta, napíšu a vyfotím. Je to Volkswagen gamma na kazety, Výrobní číslo začíná: VWZ1Z3Y a právě to Y nejde do toho kalkulátoru co mám zadat.
-> darklord: Zítra to vytáhnu z auta, napíšu a vyfotím. Je to Volkswagen gamma na kazety, Výrobní číslo začíná: VWZ1Z3Y a právě to Y nejde do toho kalkulátoru co mám zadat.
-> JoseA: napi ssem presny typ a seriove cislo plus fotku toho stitku, skusim to prehnat softwarom
-> JoseA: To k tomu neměl kód?
Náhodou blaupunkt nikdo neumí odkódovat? Je to originál VW gamma radio z golfa, kámošovi tam hrálo v pohodě, ale dal si tam na mp3 a tohle sem od něho chtěl vzít, jenže v oktávce mi to napsalo safe. Tak sem postahoval zase všechny dostupné kalkulátory na výpočet kódu podle výrobního čísla a narazil sem na problém, že nemůžu dát do kalkulátoru pro vw radia jeden znak. Jinými slovy je tam písmeno Y a program na to místě bere jenom číslice. Po doplnění jakékoliv číslice to napíše něco jako špatně zadané výrobní číslo. Jiný program sem nesehnal. Dá se to nějak pořešit přes diagnostický kabel přes auto?
-> Pavel P@nkáč: o to nejde, původně sem chtěl koupit rádio na MP3, ale je to zbytečné, tohle má RDS, paměti, slušná značka a hlavně je to originál od výroby a má i ovladač pod volantem, což bych sotva rozchodil na nějakém jiném rádiu. A když si k tomu dám mp3 přehrávač, tak by mi to zcela stačilo.
-> JoseA: nebo to zahod dej si tam nejaky normalni