Hrdelní zločin to není určitě, ale jak už jsi uvedl tachometry přeměřují a když mu byla naměřená hodnota 78 tak měl na tachu. určitě více. Mě třeba tacho. přeměřuje o 10 km. Já bych tam v tom případě měl 88 km. No na 50 bych to měl slušný výkon.
Jistě, když někdo neumí jezdit tak pro něj bude rychlá i 50. Já jsem nepsal, že jsem dostal flastra za pásy nebo světla. Je to o zvyku, ale bez pásů bych asi nejel. Jen jsem to myslel tak, že je cajty vidět jak berou tyto přestupky. Vlastně jsem flastra ještě neplatil co jezdím. Tak nějak to všechno dodržuju a snažím se u toho řízení myslet a nemyslím si, že bych byl nějaká brzda v provozu. Ono to nějak vyhnije, třeba tomu pomůžou body za přestupky aspoň teda u některých. I když za některé přestupky jsou ty body uplně směšné a nechápu jak někdo mohl vyplodit takovou kravinu. Nechápu jak takové nesvícení, nepřipoutání, nebo zastavení v zákazu ohrožuje bezpečnost provozu. Ta plná není zase taková blbost. Viděl jsem borca jak předjíždí do kopce před horizontem 2 osobáky a nákladní auto. Pokud by něco vyletělo do protivky tak by to byla rana jako kráva. A to jen proto, že borec spěchal. Další příkladem je, že si jedu tak za 3 autam v obci a okolo nás proletí borec odbočovákem minimálně 90 a zadupne to před těmi autama, aby se stihl dostat do našeho pruhu. Borec se potom asi divil, protože za chvilku za ním doletěla civilni octavka s cajtama a tak to měl chlapec asi drahé. Ale prasárna to byla brutální. Ono máš pravdu, že je to v mentalitě, ale přece jen je potřeba takové hovada dostat ze silnice a to půjde jedině tak, že se cajti budou více snažit a nebudou na to srat.

I já se přiznám, že prvních prvních pět let svojí autokariéry jsem se nechával ovlivňovat většinovým názorem lidí kolem sebe, že pásy jsou jenom pro bobeše :) Takže jsem měl na sloupku klipsnu, která blokovala navíjení a pás jsem měl přes sebe jenom přehozenej, aby se neřeklo. Zpětně to byla neuvěřitelná blbost, ale takový jsem holt byli :) Ale aspoň jsem nikdy neplatil za pásy.