-> Borderer:
Anatolij Djatlov, zástupce hlavního inženýra v Černobylu, tenkrát řekl: Reaktory chyby nedělají, jenom lidé! Zrovna on tu chybu udělal. Ano, můžeme říct, že použitím zimních pneumatik získáme o xx % lepší svahovou dostupnost, o xx % méně potřebného času/dráhy pro zabránění mimořádné situaci. Ale experimentem, který jsem provedl, jsem zjistil, o kolik % je potřeba snížit rychlost, pro zachování stejný bezpečnosti provozu a domnívám se, že daleko víc záleží na řidiči, než na technickejch podmínkách. Mimochodem, na poprašku cestou tam jsem letěl asi devět pětek do kopce, alias skutečná RZka a jízda jako taková nebyla o nic nebezpečnější, než když jako prase letim na mokru nebo suchu.

Netvrdim, že jsem nějakej génius a nemůžu se zmýlit, ale chtěl bych vidět, kolik procent řidičů nad jízdou technicky přemejšlí tak jako já, kolik jich zná, jak se auto může chovat, kolik jich takovou situaci zažilo a ví, jak reagovat. A vzhledem k tomu, že těch prasečin jsem už za svoji krátkou řidičkou kariéru čítající pouhých několik desítek tisíc km, udělal, myslim, že nějakou zkušenost už mám.
E: samozřejmě si tady nechci honit triko na motoristickým webu, kde (snad) je ta množina lepších řidičů, než typických adeptů hororových scénářů TV Nova.